10.11.2008 10:00:48 *eylülde Toplam Sanayi üretimi Yüzde 5.5 Azaldı(beklenti -0.9%)-tüik
Printable View
10.11.2008 10:00:48 *eylülde Toplam Sanayi üretimi Yüzde 5.5 Azaldı(beklenti -0.9%)-tüik
[QUOTE=VOBiX;60944]10.11.2008 10:00:48 *eylülde Toplam Sanayi üretimi Yüzde 5.5 Azaldı(beklenti -0.9%)-tüik[/QUOTE]
ABDye ne kadar bağlı olduğumuzun göstergesi ABDde bu veri gelse şimdiye en az 500 puan aşağıdaydık .dng
36000 gibi maliyetle uzun....
[B]spot ve vadelinin 15 i beraber alda bu sefer[/B]... sat vermezler inşallah geri..
saatliklerde yurtdışı dahil ala geldiler..
şimdilik uzun daha mantıklı...
günlük grafiklerde öyle bir yerdeyizki....
ya buralar her yerde ralli başlangıcı... yada satmak için en iyi yerler...
15 ler ala geldiğine göre şimdilik ralliye oynuyorum....sat verene kadar..
[quote=VOBiX;60944]10.11.2008 10:00:48 *eylülde Toplam Sanayi üretimi Yüzde 5.5 Azaldı(beklenti -0.9%)-tüik[/quote]
daha kötü rakamları da göreceğiz korkarım ki önümüzdeki aylarda
[quote=mbm;60946]36000 gibi maliyetle uzun....
spot ve vadelinin 15 i alda bu sefer... sat vermezler inşallah geri..
saatliklerde yurtdışı dahil ala geldiler..
şimdilik uzun daha mantıklı...sat verene kadar..
günlük grafiklerde öyle bir yerdeyizki....
ya buralar her yerde ralli başlangıcı... yada satmak için en iyi yerler...
15 ler [COLOR=red]ala geldiğine[/COLOR] göre şimdilik ralliye oynuyorum....[/quote]
Ala gel bostana gel vay vay vay....Aslında paralel düşünüyoruz ama ben yinede flat izlemeyi tercih ediyorum...
35100 ....36300 yatay yeresindeyiz halen ben flat yatyorum..
HAFTANIN IKI GÜNDEMI : GM VE AIG !!
Cuma günü DOW un yesil de kapanmasi sebebi ise , belirtigim gibi, piyasa kötü issizlik rakami persembe günü satin almisti.... Öte yandan INTEL ve WELLS FARGO (Wachovia yi "cah" ile satin almasi) ya gelen alimlar ile
beraber, DOW yeniden 9000 lerin sinirina geldi... DOW bu hafta 9700 ikinci deneme yi yapabilcekmi?
Fakat öykle varki piyasa nin iki en önemli gündemler hala GM in iflas edecekmi (su an CHRYSLER ile birlesme tamamem askiya alindi) : GM cuma günü -10% düserek, bütün zamanlarin dibine vurdu (4.36 dolar !!!) ve acele
bir yerden bir yardim gelmeyse, bu sefer hakikaten GM im motoru tamamem duracaktir...
Öte yandan piyasayi hala mesgul eden faktör : AIG !!
Bugün ABD nin ve dünyanin en büyük sigorta sirketin bilancosu açiklaniyor (kapanistan sonra program edilen bilanco, bugün acilistan önce alindi). AIG GM gibi, daha çok para istiyor ve 100 Milyar dolardan sonra, extra
150 Milyar dolar da verilecek gibi gözüküyor AIG ye... Yani AIG maalesef hala baski altinda ve LEHMAN gibi olmamasi çok önemli... Yoksa....
Tabiki hedge fonlar piyasayi rahatsiz etmeye devam edecektir : 15 kasimdaki fonlarin karlari önemli olacak bu konuda...Rakamlar ekimden daha da kötü bekleniyor..
Son örnek : GOLDMAN HERBIE short pozisyon ve emtialar yüzünden... 1 Milyar dolar zarar yazmasi veya CREDUIT SUISSE nin bir bono fonu kapatmasi...
Çin in "paketine" gelince : Sherif Paulson un baslatigi komedi devam ediyor....
G7 mi? G20 mi?, G nin arkasina 100 koysaniz bile , 200 koysaniz bile, hiç bir sey degistirmez : çünkü önemli olan ÖNLEM ve geleçeğe yönelik
ÖNGÖRÜ !!!
Panik sekilde toplanip ve edebiyat yapmak maalesef çözüm degildir... Bu konuda hem FED in ve AB hükümetlerin sorumsuzlugu devam ediyor (özelikle Mösyö T).
Baybars SEZEN
ne embesil bi piyasamız var ya anlamış değilim hiç:=)
vadeli hoşuma gitmedi yalnız...
sat verirse satarım.....
çok zayıf geldi bana.....bir şeyler peşinde ama...
36075 kısa... duygusal.....
[QUOTE=Vob Trader;60951]ne embesil bi piyasamız var ya anlamış değilim hiç:=)[/QUOTE]
flat en iyi vob traderim tatil iyi
10.11.2008 10:39:54 *hsbc Holdings'in üçüncü çeyrek Karı, Geçen Yılın Aynı Döneminden Daha Iyi
10.11.2008 10:40:10 *hsbc Holdings'in 9 Aylık Vergi öncesi Karı, Geçen Yılın Aynı Döneminin Altında
10.11.2008 10:40:44 *hsbc Holdings'in Abd Mortgage Hizmetleri Portföyü üçüncü çeyrekte 2.5 Milyar Dolar Düştü