-
[QUOTE=cbaykus;61079]hemşerimi oluyoz yoksam !!!!!bende neo kıyılarında oturuyorum....[/QUOTE]
ohoo usta sen bizi tam unutmuşun senle evvelide tanışdıkya konuşdukya:) şirintepe de benim ev:) gedik ibo:) bull hüseyin iyi bilir beni:) yiyip içmişliğimiz gezip tozmuşluğumuz vardır:)
-
919.75 den FS&P de long...
-
[quote=jelibon;61077]işte konu bu zaten, bu kriz finansal kriz midir yoksa amerika bunu finansal kriz adı altında boyutlarını küçük göstermeyemi çalışmaktadır? cevap ikincisiyse yeni bilinmeyenler ortaya çıkacaktır zamanla.
sevgiler.[/quote]
İşin aslına bakarsanız , ABD bütün dünyayı üç kagıda baglamıştır, Bu güne kadar yaşananları baz aldıgımızda finansal krizin merkez üssü ABD olmasına karşılık en güçlü yine onlar kalmıştır ,
Finansal yapıdaki sorunlar , bir kısmının batışına izin verilerek , bir kısmının ki ise matbaa devreye sokularak yaratılan likitide yoluyla çözülmüş ve mevcut yapısıyla fiyatlanmıştır.
Kriz reel söktöre yayılırsa bunu çözmek o kadar kolay deyildir. Finansal yapının dinamizmi reel sektörde yoktur , reel sektörün , bir istihtam birde talep sorunu gündeme gelirki , bu hantal yapı çok uzun bir süreç gerektirir.
-
[QUOTE=Vob Trader;61038]geceye donsuz yatacam :)[/QUOTE]
iikide donsuz yatmışız bu kış günü:D ama sabaha daha çok var
-
[QUOTE=Vob Trader;61074]ya haberleri izliodum başbakan haberleri izlemeyin zamları duymassınız dior bu nasıl bi mantıktır ya ben çözemedim gecen sene en soğuk kışda 280 ytl doğalgaz ödedim ben ev merkezi sistem eskişehirde. o faturaya göre bu sene aynı miktar gaz kullansam 450 ytl ödeyeceğim. ee zam var ortada. ama başbakan haberleri izlemeyin dior:) yalan yanlış haber dior:) ben anlamadım bu işden bişi. ekim ayında bile 100 ytl fatura geldi. petekler ılık bile değildi. kışın peteklere el değmediği zaman oluor malum soğuk da ee o zaman deli fatura gelcek. hamdolsun refahı yüksek ülkeyiz:)[/QUOTE]
Bu son zamla Eskişehirlileri doğalkaz sürüsünün önde gideni yaptılar resmen, Eskişehir ayaz kuşağında olduğundan, kışın soğuktan porsuk donar, alışık değilsen t.....ların donar kısır bile kalabilirsin, doğalkaz olarak üstümüze düşen görevi yerine getirceğiz ama, sonuna kadar haram zıkkım olsun, müsebbibleride donarak ölsün başka bişey istemem, yeterki soğuğun acı kırbacını kemiklerine kadar işlersin, soğuk neymiş öğrenmeden bu dünyadan gitmesin diyorum, başka ne diyim, Antalya değilki burası.
Başbakana kalsa Eskişehirli tv seyretmesin, hatta hiçbi işle uğraşmasın, dağıtılan kömürlerden kullanıp kışı atlatsın, sesi soluğu çıkmasın, birde belediyenin 300 ykrş olan ekmeğini yesin ki nefesi kokmasın, başkada ülke yöneticilerini rahatsız etmesin istiyor, sen rahatına bak RTE, rüşvet verdim gazprom ve botaş yetkililerine , cehenneme doğalgaz boru hattı bağlatıcam.lelele, oradan gelen gazlarlada RTE ve ekibini yaksınlar diye.boks., saygılar.
-
Bu arada son analizlerimi paylaşmak istedim, dow 8765 seviyesini aşağı geçsemmi geçmesemmi diye düşünüyor bugünlerde, düşüne dursun.
Bizim piyasaya bakalım, bu RTE çok konuşuyor, vatandaşa akıl veriyor ama piysalarada geçen gün işaret parmağını göstere göstere [B]dolarla sakın oynamayın, sakın haa[/B] diyede işaret veriyordu aslında, hani meşhurdur borsa 48000 olacak, hatta dahada artacak dediği gibi bi piyasa yönlendirmesi ve işaretiymiş bu parmak işareti, doların bugünlerde 1,4000-1,4500 aralığına gerilemesini beklediğimden, aralık vadeli dolar kontratlarında ivedilikle kısa iyidir diyorum.
Bizim borsa bi alem, spot 30 unda bu gelişmeye bağlı olarak 40000 görmesini bekliyorum, Aralık vadelisi 1000 puan yukarda olurmu ona bakıcaz diyorum.
Esas önemli olan yurtdışı bugünlerde, en önemli gelişme olarak, önümüzdeki aylarda eur/usd paritesinin 1,05-1,15 aralığına gelmesini bekliyorum, burası çok önemli, evveliyatında 1,35-1,37 seviyelerine kadar bir yükseliş muhtemeldir, bu yükseliş yanıltmasın diyorum.
Bu arada yurtdışı borsalar ve imkb gördüğü dip ile sonrasında yaptığı tepenin arasında gidip gelmeye devam edebilir, belki tepkiden sonra yaptığı tepeleri biraz geçsede, genellikle dip ve ilk tepe arasında işlem görmesi yüksek ihtimal diyorum.
Gelişmekte olan ve ımf ile masaya oturan ülkelerin para birimlerinde, önümüzdeki dört beş ay zarfında karşılıklı olarak çok değer kaybı olacaktır, bu sebepten bizim ımf ile masaya oturup uturmayacağımız, usd/ytl nin aşağımı yukarımı olduğunu belirleyecektir diyorum, ihtimal o ki masaya oturacağız, yada oturmak zorunda kalacağız, yeni yılda başbakan dolar/ytl hakkında ne tüyolar verecek ona bakıcaz diyorum, şimdilik bankacılığımızın global krize kötü durumda yakalanmayışından dolayı krizi hafif sıyrıklarla atlattık görülüyor.
Fakat önümüzdeki dörtbeş ay kritik olacaktır, gelişmelere göre imkb 100 ün 23500-31000 seviyelerindeki hareketini tahmin edeceğiz, sanırım kötü bi olay gelişmeyecek, öyle olmasınıda temenni ediyorum ve bu anlamda imkb 100 ün 23500 dibini aşağı yönde kırmasını beklemiyorum, saygılar.
-
Dolar hakkında, yada döviz hakkında genel olarak şunu söylemeyi unuttum, dolarda 1,400-1,500 aralığı alım fırsatıdır, sonra pişman olmamak için bu dönemin sigortası dövizdir bence, euro/ytl ise paritedeki olası 1,35-1,37 hareketinden dolayı 2 ytl nin fazlaca altında olmayacaktır, eurodan ziyade bu döviz olarak dolar almak dahamantıklıdır, yinede euro yatırımı tercih edilecekse 1,9000 lü rakamlar ve altında alım fırsatıdır diyorum, fazlaca aşağıya gelmez euro/ytl, bu beklenti önümüzdeki aylarda 1,05-1,15 aralığına gelecek olan eur/usd paritesine göredir, buna görede anlayacağınız üzere dolar/ytl nin de fazlaca düşüşte kalmayacağı açıktır, saygılar.
-
[QUOTE=VOBiX;61030][b]9700 IKINCI DENEME OLACAKMI?[/b]
GIMME 9....GIMME.7...GIMME....0..GIMME..0.......
Brokerler su an bu rakami tekrar radarlarina koydular, ve geçen hafta CNBCE de belirtigim gibi, 9700 ler ilk denemede basarli olmasi münkün degildi..ve ikinci bir deneme olacaktir.... Fakat bu sefer de DOW 9700 den dönebilir....bu ikinci denemeden sonra ancak bu seviyeyi kirabiliriz....
Fakat ikinci deneme yol da diyebiliriz.....
AIG SU AN +45%...
AIG su an 3 dolari kirarak, +45% yükseliyor acilistan önce....
[b]CITI ALISVERIS E GIDIYOR...[/b]
Geçen ay vurguladigim gibi, CITI mevduat toplamasi gerekiyor ve çok acele bir bölge banka satin almasi gerekiyor... Iste, son söyletilere göre , CITI bu ay sonu bir banka satin almasi söz konusu olabilir...
Bu operasyon gerçeklesirse, CITI de ciddi bir yukselis görebiliriz (CITI su an 12).. Baybars SEZEN[/QUOTE]
AIG hissesinin dow endeksinden çıkarıldığını hesaba katmadan mı bu yorumu yaptı acaba baybars sezen !!!!
-
Amerikan 10 yıllıklarına bakın, dow tarihi zirvelerindeyken, yani 13000 lerdeyken, 2007 haziren aynında krizin esamesi yokken diyelim, 5,20 seviyelerini görüyordu, dahasonra dow 14000 seviyelerini gördü, kriz çıktı 2008 , yılbaşından sonra global borsalarda düşüşler büyüdü, evet on yıllıkllara satış daha erken başlamıştı, fakat global borsalar geçtiğimiz ay bu son diplerini yaptığında, ABD 10 yıllıkları 2008 mart ayında gördüğü düşük seviyelerin altına gerilemedi, şu sıralar 5,20 lerin fazlda altında değil, 3,50-4,00 aralığında dalgalanıyor.
Bunu neden yazıyorum, borsalarda dipler oluştu, artık en güvenli liman 10 yıllıklar fonların isteği yönünde normal hareketine devam ediyor, demekki ABD de yüzyılın krizi falan beklenmiyor aslında, 10 yıllıkların getirisi hala çok güzel, borsalar hikayeden ibaret, önemli şaretleri görmek gerekir, 10 yıllıkların oranı neredeyse yükseliş trendine girecek desek yeri yani, sağlam para işini biliyor nede olsa:), saygılar.
-
-
[QUOTE=Astatin;61091]iyi geceler[/QUOTE]
iyi geceler:)
-
yarın 34650...550 yeresine dikat .. eyer acılma ole olur .. halen yatay yeresinde olcayız.. bende halen kave ıcceyim