-
[QUOTE=abka;140867]4-5 agustosa çok benzeyen görüntü var..[/QUOTE]
[QUOTE=QUEEN;140868]ne olmuştu..[/QUOTE]
[QUOTE=follow;140903]bisey soyleyim gecenlerde bu tarzda enteresan bir benzerlik yakaladim graf uzerinde yukselis yonlu bir hareketti milimi milimine tutmustu[/QUOTE]
4-5 agustosda son tepe ,ilk tepeyi tam 450 puan aştıktan sonra dönmüş..
dünkü tepe 59975 di...şimdi ise 60425..fark yine 450 oldu...acaba tutar mı..tutacaksa sert aşşağı olmalı..
-
[QUOTE=YAVUZHAN;140905]çok kişinin canı yanacak demek kesinlik ifade ediyordu..
enteresan son görebiliriz daha iyi bir ifade..[/QUOTE]
isi gucu birakip simdi ifadelerlemi ugrasicaz?
yaziyoruz iste bana bakarak islem yapmayin diye daha ne yapicaz?
-
[quote=abdullah yıldız;140902]omuz seviyelerinin yaklaşık aynı seviyelerde olması beklenir birisi 40binde birisi 20binde bence öyle obo olmaz[/quote]
Yaşar Erdinç sabah Haber Türk'teki programında bu haftalık grafiği ekrana yansıtarak böyle bir OBO oluşabileceğinden bahsetti...Kendisi bilgili bir teknik analisttir...Bu kadar bariz bir hata yapabileceğini sanmam...Ben de bunu görünce Laros babanın grafiğini hatırladım ve tekrar hatırlatmak istedim...Tabi ki gene de herkesin kendi bilgileri ölçütünde hareket etmesinde fayda var...Bol kazançlar...
-
yaşar erdinç bu haftaki zirveyi birdaha göremeyeceğimizi yazmış bu çok bilmişi takip edenler varsa duyurulur. birgün tutturacak elbet... sonra daha önce söylemiş olduğumuz gibi diye edebiyat parçalayacak... bilemezse de bana ne bana ne manüplasyon yaptılar diye zırlayacak...
gerçi ona göre 40bin de zirveydi ona bakıpta trade edenlerin paraları söylemesi ayıp hep benim cebime girdi...
-
[B][COLOR=red]ayvayı yedik pasta filanda yalan oldu artık![/COLOR][/B]
VOB TA POZİSYON VİRMANLARI BUGÜNDEN İTİBAREN YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞ.
21 Ağustos 2009 CUMA
Resmî Gazete
Sayı : 27326
YÖNETMELİK
Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığından:
VADELİ İŞLEM VE OPSİYON BORSASI YÖNETMELİĞİNDE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
MADDE 1 – 27/3/2004 tarihli ve 25415 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Yönetmeliğinin 37 nci maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Borsa işlemi neticesinde veya pozisyon transferi ile devralınarak oluşan açık pozisyonlardan doğan hak ve yükümlülükler, sözleşmenin bu Yönetmelikte açıklanan ters işlem ile Borsada kapatılması, vadesinin gelmesi veya pozisyon transferiyle sona erer. Bunun dışında, sözleşmelerin veya açık pozisyonlardan doğan hak ve yükümlülüklerin bu Yönetmeliğin pozisyon transferine ilişkin hükümleri hariç Borsa içinde veya dışında başka bir yolla satılması veya devri mümkün değildir.”
MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 91 inci maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki madde eklenmiştir.
“Özel şartlara tabi pozisyon transferi
Madde 91/A – Borsada alım/satım emrini vererek işlemi gerçekleştiren üye ile teminatların ve açık pozisyonların tutulduğu üyenin farklılaştırılabilmesine imkan tanınması amacıyla gerçekleştirilen pozisyon transferi işlemleri özel şartlara tabi pozisyon transferi işlemleridir.
Özel şartlara tabi pozisyon transferi işlemlerinin tarafları arasında sözleşme imzalanması zorunludur. Söz konusu sözleşmenin asgari unsurları ile diğer uygulama esasları Borsa Yönetim Kurulu’nun uygun görüşü ile Takas Merkezi tarafından belirlenir. özel şartlara tabi pozisyon transferine konu olabilecek işlemleri yatırımcı grubu bazında sınırlandırmaya Borsa Yönetim Kurulu yetkilidir.
Özel şartlara tabi pozisyon transferi yoluyla devralınan pozisyonlar ve teminat hesaplarından doğan hak ve yükümlülükler bu Yönetmelik uyarınca Borsa işlemi neticesinde oluşan açık pozisyonlardan doğan hak ve yükümlülüklerle aynı kapsamda değerlendirilir. Borsa işlemi neticesinde oluşan hak ve yükümlülükler, Borsada alım satım emrini vererek işlemi gerçekleştiren üye tarafından açık pozisyonların özel şartlara tabi pozisyon transferi yoluyla diğer üyeye devredilmesine kadar işlemi gerçekleştiren üyeye, özel şartlara tabi pozisyon transferi işleminden sonra ise açık pozisyonların tutulduğu üyeye aittir.”
MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Anonim Şirketi Yönetim Kurulu yürütür.
vahşi batıda Bear_Bull yazmış.
-
sistem dün 16,15 ten ala girdi halen alda bugün iki defa sat a gecer gibi oldu ama teyitlemedi ala devam diyor sistem
-
[quote=SEYYAH;140910][B][COLOR=red]ayvayı yedik pasta filanda yalan oldu artık![/COLOR][/B]
21 Ağustos 2009 CUMA
Resmî Gazete
YÖNETMELİK
MADDE 1 – 27/3/2004 tarihli ve 25415 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Yönetmeliğinin 37 nci maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Borsa işlemi neticesinde veya pozisyon transferi ile devralınarak oluşan açık pozisyonlardan doğan hak ve yükümlülükler, sözleşmenin bu Yönetmelikte açıklanan ters işlem ile Borsada kapatılması, vadesinin gelmesi veya pozisyon transferiyle sona erer. Bunun dışında, sözleşmelerin veya açık pozisyonlardan doğan hak ve yükümlülüklerin bu Yönetmeliğin pozisyon transferine ilişkin hükümleri hariç Borsa içinde veya dışında başka bir yolla satılması veya devri mümkün değildir.”
MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 91 inci maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki madde eklenmiştir.
Madde 91/A – Borsada alım/satım emrini vererek işlemi gerçekleştiren üye ile teminatların ve açık pozisyonların tutulduğu üyenin farklılaştırılabilmesine imkan tanınması amacıyla gerçekleştirilen pozisyon transferi işlemleri özel şartlara tabi pozisyon transferi işlemleridir.
Özel şartlara tabi pozisyon transferi işlemlerinin tarafları arasında sözleşme imzalanması zorunludur. Söz konusu sözleşmenin asgari unsurları ile diğer uygulama esasları Borsa Yönetim Kurulu’nun uygun görüşü ile Takas Merkezi tarafından belirlenir. özel şartlara tabi pozisyon transferine konu olabilecek işlemleri yatırımcı grubu bazında sınırlandırmaya Borsa Yönetim Kurulu yetkilidir.
Özel şartlara tabi pozisyon transferi yoluyla devralınan pozisyonlar ve teminat hesaplarından doğan hak ve yükümlülükler bu Yönetmelik uyarınca Borsa işlemi neticesinde oluşan açık pozisyonlardan doğan hak ve yükümlülüklerle aynı kapsamda değerlendirilir. Borsa işlemi neticesinde oluşan hak ve yükümlülükler, Borsada alım satım emrini vererek işlemi gerçekleştiren üye tarafından açık pozisyonların özel şartlara tabi pozisyon transferi yoluyla diğer üyeye devredilmesine kadar işlemi gerçekleştiren üyeye, özel şartlara tabi pozisyon transferi işleminden sonra ise açık pozisyonların tutulduğu üyeye aittir.”
MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Anonim Şirketi Yönetim Kurulu yürütür.
vahşi batıda Bear_Bull yazmış.[/quote]
Bunun meali nedir? onuda hayrına birisi açıklasa
-
[QUOTE=SEYYAH;140910][B][COLOR=red]ayvayı yedik pasta filanda yalan oldu artık![/COLOR][/B]
21 Ağustos 2009 CUMA
Resmî Gazete
YÖNETMELİK
vahşi batıda Bear_Bull yazmış.[/QUOTE]
iyi oldu aslinda belki dogrudur diye pasta takip ediyorduk simdi hic bakmayacagiz
daha guzel
-
yaşar erdinç... geçiniz..hikaye..
-
[QUOTE=MMO;140912]Bunun meali nedir? onuda hayrına birisi açıklasa[/QUOTE]
Yani demek oluyorki amcaların Ali Cengiz oyunlarını çözememiz için, beyinlerimizin dahada karıştırılması için Vobaş harika bir karar alıp, Altın tepsi içinde amcalara armağan etmiş. Hayrını göremesinler.:)
-
[quote=MMO;140912]Bunun meali nedir? onuda hayrına birisi açıklasa[/quote]
öncelikle merhaba,anlamı şuymuş;efg nin 100000 uzunu var derken bir anda diğer kurumlardaki ayakları sayesinde 100000 kısası olabilir yada uzunlar birdenbire dahada çoğalabilir,açıkçası pastaya itibar etmemek lazımdı belki ama artık iyice yanıltıcı hale geldi..aracı kurumun söylediği bu...saygılar
-
[quote=MMO;140912]Bunun meali nedir? onuda hayrına birisi açıklasa[/quote]
eskiden pastayla iş yapanın anahtarını alıyorduk şimdi donunuda alacağız diyorlar...
-
-
[quote=QUEEN;140914]yaşar erdinç... geçiniz..hikaye..[/quote]
Selamlar sayın Queen...Bir insanın bir konuda bilgili olmasıyla öngörülerinin tutması ve bu öngörülerden para kazanabilmesi farklı şeylerdir diye düşünüyorum...Mesela Yaşar Erdinç kaç tane kitap yazmış ve yılların teknik analiz birikimine sahip biri olarak hiç şüphe yok ki benden daha iyi teknik analiz bilir...Ancak bu onun piyasayla ilgili öngörülerinin benden daha iyi olduğunu veya trade'de benden daha çok para kazanabileceğini göstermez...Ayrıca unutmamak gerekir ki aynen diğer analiz yöntemleri gibi Teknik analiz de kesin sonuçlar içeren bir analiz yöntemi değildir...Yoksa bütün bilgili teknik analistler köşeyi dönerdi... :)
-
vadelide virmana izin verildi yani,
artıkın bu piyasa ile işim olmaz
reysaş tahtası gibi sehven işlemler gırla gider.
-
teknik analiz budur
nasıl görmek istersen...
[IMG]http://i25.tinypic.com/2v80mjr.jpg[/IMG]
-
[QUOTE=MASTER;140919]Selamlar sayın Queen...Bir insanın bir konuda bilgili olmasıyla öngörülerinin tutması ve bu öngörülerden para kazanabilmesi farklı şeylerdir diye düşünüyorum...Mesela Yaşar Erdinç kaç tane kitap yazmış ve yılların teknik analiz birikimine sahip biri olarak hiç şüphe yok ki benden daha iyi teknik analiz bilir...Ancak bu onun piyasayla ilgili öngörülerinin benden daha iyi olduğunu veya trade'de benden daha çok para kazanabileceğini göstermez...Unutmamak gerekir ki aynen diğer analiz yöntemleri gibi Teknik analiz de kesin sonuçlar içeren bir analiz yöntemi değildir...Yoksa bütün bilgili teknik analistler köşeyi dönerdi... :)[/QUOTE]
konuşup yazıp zarar ettirmesin insanlara..ben kendim zararını gördüm..o yüzden..hiç savunmayın..
-
vay anasını sayın seyirciler, xx den uzun aç, yy den kısa aç, gerekte yok aynı kurumdan ahmet kısa mehmet uzun, kafana esince xx den yy ye ahmetten mehmete virman geç, ekibi kur çevir babam çevir, gizli olanın resmileşmiş hali
-
çok rezil bir karar.olan yine küçüklere olacak.
hayır sen ben öteki virmanla uğraşır mı? yok zaten hepimiz topmumuz 20/30/40/50/100/300 kontrat olsun döndüğümüz.bunun nesini niye virmanlayacağız?
e o zaman kime çıktı bu karar? kime hizmet ediyor?
tabii ki elin gavuruna.ne güzel iş...herşey gavurlar için...
-
[quote=SEYYAH;140924]çok rezil bir karar.olan yine küçüklere olacak.
hayır sen ben öteki virmanla uğraşır mı? yok zaten hepimiz topmumuz 20/30/40/50/100/300 kontrat olsun döndüğümüz.bunun nesini niye virmanlayacağız?
e o zaman kime çıktı bu karar? kime hizmet ediyor?
tabii ki elin gavuruna.ne güzel iş...herşey gavurlar için...[/quote]
bu zaten yapılan bir şey seyyah, bazen bende iki kurumdan aynı vadeye poz açardım eskiden stop yapmak yerine, ama ne olurdu eninde sonunda ikisini de kapatmam gerekirdi, şimdi yaz emri kurumdan kuruma hoop virman
olan apds analizcilerine oldu .lelele
-
her şey tabii gavurlar için olacak
bakan şimşek te ingiliz vatandaşı unutmayın
-
bence vobaşın oldu olacak, aralık vadeden ağustosa virmana da izin vermesi lazım .lelele
-
[quote=chn69;140926]her şey tabii gavurlar için olacak
bakan şimşek te ingiliz vatandaşı unutmayın[/quote]
yurdum insanı da enayi olmasın hala saçma sapan adamların peşinden koşuyorlar onların ağzından çıkan kelimelerle trade ediyorlar. tarikat kültüründen kalma alışkanlıklar...
doğanın kanunu bu
değişime ayak uyduramayan canlılar yok olmaya mahkumdur... doğadaki canlıların %97 si değişime ayak uyduramadığı için yok olmuşlardır. borsalar hayatın ta kendisidir...
-
[quote=sovalye;140917]eskiden pastayla iş yapanın anahtarını alıyorduk şimdi donunuda alacağız diyorlar...[/quote]
En güzel meal senden geldi süpersin ya,
-
Günlerden Cuma. 2 milyarı aşmış bir XU 100 var. Endeks sadece % 1 artışta . Çok dikkat.
-
[quote=parderi;140930]Günlerden Cuma. 2 milyarı aşmış bir XU 100 var. Endeks sadece % 1 artışta . Çok dikkat.[/quote]
Neye dikkat edeceğiz...+35 milyon para girişi var ilk 5 de....
400 den Shortum ama pek şans tanımıyorum kendime...600 de stoplanacağım muhtemel
-
[QUOTE=booth;140931]Neye dikkat edeceğiz...+35 milyon para girişi var ilk 5 de....
400 den Shortum ama pek şans tanımıyorum kendime...600 de stoplanacağım muhtemel[/QUOTE]
Kesin şu diyemiyosun. Adamlar hep mantık dışın da haklı çıkıyolar. Biz haklı çıktığımızda iş işten geçiyor.
-
[quote=QUEEN;140922]konuşup yazıp zarar ettirmesin insanlara..ben kendim zararını gördüm..o yüzden..hiç savunmayın..[/quote]
Yok kesinlikle savunmuyorum...Yanlış anlamışsınız...Benimki sadece genel bir değerlendirmeydi...Ayrıca vaktiyle acemiyken (Bu dediğimden şu anda çok ustayım anlamı çıkmasın sakın...:) ) ki kendisi o zamanlar Ekonomist dergisinde yazıyordu,onun öngörüleri ve önerdiği hisseler yüzünden ben de zarar etmiştim...Yani vaktiyle benim de ahımı almıştır kendisi...:) Şimdi ise teknik analizle ilgili yorumlarına şöyle bir bakıp ''Ha Yaşar usta da bunu demiş'' diyip geçiyorum...Hatta bu tip fazlaca göz önünde olan adamların öngörülerinin tersine hareket etmek de bazen kazançlı olabiliyor...:) Ben hiç bir zaman başkalarının öngörülerine göre işlem yapmam...Başkalarına da böyle bir şeyi asla tavsiye etmem...Sevgiler ve bol kazançlar...
-
-
ben artik umidi kestim sonsuza dek yukselecekmisiz gibi geliyor :):)
61-65-70-75-80-100-150 Allah ne verdiyse
-
isc de 9 isgununde %25 yukselis var ve hala para giriyor ne yorum yapicaz artik
indikator formasyon mormasyon hikaye para son sozu soyluyor
-
[QUOTE=enorton;140934]yyld :D[/QUOTE]
Ben hele bir gireyim bu gece longda . Sen görürsün pazartesi yyld'yi:D:D
-
Vobda Enorton olmak varmış. Adam yyld diyor başka bi şey demiyor.
Yaa merak ettim Enorton sen geceleri uykunda bu dört harfi sayıklıyormusun ?
-
[quote=adalı54;139655]Aklımızın bir köşesinde bulunsun olmaz olmaz deme
[IMG]http://img35.imageshack.us/img35/3383/adszybe.jpg[/IMG][/quote]
Short ların son umudu bu galiba bu tutmadımı bakalım ne uyduracağız
-
[quote=parderi;140938]Vobda Enorton olmak varmış. Adam yyld diyor başka bi şey demiyor.
Yaa merak ettim Enorton sen geceleri uykunda bu dört harfi sayıklıyormusun ?[/quote]
Şifreyi vereyim son iki harf long devam diyor :..:.lelele
-
[quote=follow;140936]isc de 9 isgununde %25 yukselis var ve hala para giriyor ne yorum yapicaz artik
indikator formasyon mormasyon hikaye para son sozu soyluyor[/quote]
faizler düşüyor yenigelen karlara göre ımkbnin fk-ortalaması 7 civarında olması lazım gelişen piyasalarda 10fk altı ucuz kabul ediliyor faizin bu şekilde düşmesi bankaların ekstra kar yazması demek ve mevcut fiyatlara göre ucuz kabul edilmesi demek
-
-
Evet arkadaşlar gördüğümüz üzere haftaya amcalarımızın aşçıları harıl harıl güzel bir iftar sofrası hazırlıyorlar. Haftaya Perşembe akşamı Bağcılar iftar çadırında hepinizi smokinlerinizle, hanımlarıda tuvalet giymek şartı ile bekliyoruz.
-
[quote=enorton;140934]yyld :D[/quote]
basit iyidir+.
-
Data beklentilerim doğrultusunda iyi geldi...Dow bugün kötü kapatmayacaktır diye düşünüyorum...Kalan dakikalarda 59.850'nin altına bir sarkma olmadığı sürece Geceye Long giriyorum...Herkese sevdikleriyle beraber mutlu,keyifli ve çok güzel bir hafta sonu dilerim...İyi akşamlar...
Not: Bu arada Apsd'deki düşüş VOB 'daki yükselişi teyit etmemeye başladı ama Apsd kusura bakmasın...Dow önceki zirvesini geçmişken ve üzerinde kapanış yapması da muhtemelken Apsd'yi falan takmam...Ama gene de Pazartesi muhtemel bir yüksek açılış sonrası gelebilecek kar satışlarına binaen temkinli olmakta fayda olabilir...