EURUSD 14396 drenç var..Djı 9620 drenç..
Printable View
EURUSD 14396 drenç var..Djı 9620 drenç..
Bu Dowdan bir cacık olmaz bence hacimleri inceleyince
Aşağıdakiler tanıdık geldi biraz...
C Citigroup Inc 5.09 +0.46 +9.94% 1,003,799,290
FNM Fannie Mae 1.93 +0.08 +4.32% 299,773,900
FRE Freddie Mac 2.24 +0.21 +10.34% 153,418,088
SPY SPDR S&P 500 ETF 103.69 +0.52 +0.50% 142,866,834
BAC Bank Of America Corporation 17.94 +0.15 +0.84% 141,100,456
AIG American Intl Group Inc 49.39 +11.70 +31.04% 123,573,482
CIT CIT Group Inc 1.46 +0.19 +14.96% 93,810,530
Vay anasını yaw, yine yedik gapı :( dow resmen fake attı... Kapanışa yakın o kadar verdiler ki, aslında 60400 üstünde kalsa idik geceye uzun girecektim ama kısa girdim... Neyse sabah ola hayrola...
dow, vob kapanınca %0.70 eksiydi...
şimdi kapanış olarak yüzdesel degişim kaç..verilere ulaşamıyorum da..
ne düşmez bir piyasaymış.düşmüyor.sanırım bizim haberimiz yok ama herhalde hem imkb de hemde vob ta düşüşü yasakladılar.
düşmek yasak.
düşemez.
düşerse hemen alttan kucaklayıp kaldırılacak.
düşene bir tekmede siz vurun ama VOB a kimse tekme vuramaz.
kimse VOB a R U KEN çekemez :..:
KISA yım.msn de kapanışa doğru konuşurken bir abiyle dedim tırışkadan veriyorlar.hatta burayada yazdım.bunu gördüğüm halde KISA yım.ne diyorsunuz buna bile bile lades mi? hah işte ondan.niye KISA yım sistem dedi diye.
ne yalan söyliym bu hafta berbat geçti benim açımdan.yalan yok.hafta güzel başladı cuma dan kalan LONG lar para bıraktı.ondan sonrası rezalet.ama bu rezilliği kendim trade ederek başarmadım.kendi düşüncemle yaptığım 1 tek trade yok.tamamen sistemin beni yamultması.2000 puana sıkışınca birde hızla bas-çek yapınca namussuzlar kafa göz kalmadı bende.yalan yok.
en son bugün 60.600 SHORT um.yarın gösterecekler bana SHORT u.
eski BEN mi daha iyiydi acaba bilemiyorumki.az trade öz trade di evvelden.
[quote=abka;141812]dow, vob kapanınca %0.70 eksiydi...
şimdi kapanış olarak yüzdesel degişim kaç..verilere ulaşamıyorum da..[/quote]
vadeli kapanışına göre %1,16 yukarıda.100 küsur puan yukarıda yani vadeli kapanışına göre.
vadelide son 45 dk daki veriş ip gibi oldu.bu alt dereceli bir 3 ü düşündürüyor bana.yukarı 4 gelir 60.300/500 aralığına yarın açılışla ve tekrar aşağı 5 gelir.
[B]60.775[/B] açılışta geçilirse GAP veya MAP ile bu ihtimali çöpe atabiliriz.
şimdiden çöpe atsakta olur belkide.amaaan neyse ney ya...
dow resmen tersköşeye yatırmış..
biz kapanırken 0,75 % kayıpta idi..
yarın 61 bin ama açılışta ama gün içinde yeniden denenecek gibi..
[QUOTE=SEYYAH;141813]ne düşmez bir piyasaymış.düşmüyor.sanırım bizim haberimiz yok ama herhalde hem imkb de hemde vob ta düşüşü yasakladılar.
düşmek yasak.
düşemez.
KISA yım.msn de kapanışa doğru konuşurken bir abiyle dedim tırışkadan veriyorlar.hatta burayada yazdım.bunu gördüğüm halde KISA yım.ne diyorsunuz buna bile bile lades mi? hah işte ondan.niye KISA yım sistem dedi diye.
ne yalan söyliym bu hafta berbat geçti benim açımdan.yalan yok.hafta güzel başladı cuma dan kalan LONG lar para bıraktı.ondan sonrası rezalet.ama bu rezilliği kendim trade ederek başarmadım.kendi düşüncemle yaptığım 1 tek trade yok.tamamen sistemin beni yamultması.2000 puana sıkışınca birde hızla bas-çek yapınca namussuzlar kafa göz kalmadı bende.yalan yok.
eski BEN mi daha iyiydi acaba bilemiyorumki.az trade öz trade di evvelden.[/QUOTE]
Kardeş valla hislerime derman olmuşsun, benim için de bu hafta berbat geçti. Bazı günler gap yedim, bazı günler gap yakaladım ama hergünü ekside bitirdim bu hafta. Sebebi de sistem, PY sağolsun sistemlere çok ekmek yedirdi ama intikamını bu hafta aldı. Ben de çarpılma manyağı oldum. İnsan zararlı işlem yaptıkça psikolojisi de bozuluyor. Aslında benim ki de bile bile lades. Geçen hafta cuma dedim ki, bak bu hafta vade sonu. Yine çarpacaklar, kapat pozisyonları bir hafta kafa dinle... Ama yapamadık, aynen dediğim gibi çarpılıp durduk... :(
[quote=SEYYAH;141815]vadelide son 45 dk daki veriş ip gibi oldu.bu alt dereceli bir 3 ü düşündürüyor bana.yukarı 4 gelir 60.300/500 aralığına yarın açılışla ve tekrar aşağı 5 gelir.
[B]60.775[/B] açılışta geçilirse GAP veya MAP ile bu ihtimali çöpe atabiliriz.
şimdiden çöpe atsakta olur belkide.amaaan neyse ney ya...[/quote]
sayımın nedir bilmem seyyah, ama yaptığın sayımı haftalık zorda günlüklere bi onaylat bakalım, de get işine geceye kısa kalınır mı diyecek sana, diyeceksin ki günlük sayım short diyene kadar 3000-4000 puan gerek, o da diyecek ki bu iş böyle :..:
forumdaki arkadaşlar cümlenize iyi geceler
ben uzun süre kenarıya cekildim(karaya attılar) şimdi yeniden ufak ufak başlıyacagım fakat takip ettiğim bir site çalışmıyor problemle ilgili bilgi veren olursa memnun olurum site adresi [url]www.eltee.de/guotesfuturesym.php[/url]
[QUOTE=SEYYAH;141813]ne düşmez bir piyasaymış.düşmüyor.sanırım bizim haberimiz yok ama herhalde hem imkb de hemde vob ta düşüşü yasakladılar.
düşmek yasak.
düşemez.
eski BEN mi daha iyiydi acaba bilemiyorumki.az trade öz trade di evvelden.[/QUOTE]
SEYYAH çok üzüldüm kardeşim imzama dikkat et zistemde neymiş yerim zistemini deyceksin abi....
göz göre göre teknik diyorki burdan tepecek ahanda burdan donecek.... emme zisteme uydummu onlara baka baka zarar edeyorsun ve ınadına dipten tepeden işlem yaptırıyor namıssız zistemler...
bak şinci ben olayı çözdüm.... tabi çözdüm demek yanlış emme çözer gıbı oldum gayri....
OLAY ŞU SEYYAH
Şinci teknik bakıp plan kurabılıyorsak eger sistemlerin canı cehenneme deyip tekniğe göre trade etmek lazım bunu yapmaz sisteme uyarsak dipten sattırır tepeden aldırır gayri emme teknik bakıp evirsekte çevirsekte bi hedef belirleyemeyip işin içinden çıkamıyorsak ozaman sisteme sarılmak levazım cunku yukarı yeda aşavı ralli oluyor genelde.... ve zistem sayesınde sonuna kadar trendde kalayorsun...
[QUOTE=fXci;141820]SEYYAH çok üzüldüm kardeşim imzama dikkat et zistemde neymiş yerim zistemini deyceksin abi....
göz göre göre teknik diyorki burdan tepecek ahanda burdan donecek.... emme zisteme uydummu onlara baka baka zarar edeyorsun ve ınadına dipten tepeden işlem yaptırıyor namıssız zistemler...
bak şinci ben olayı çözdüm.... tabi çözdüm demek yanlış emme çözer gıbı oldum gayri....
OLAY ŞU SEYYAH
Şinci teknik bakıp plan kurabılıyorsak eger sistemlerin canı cehenneme deyip tekniğe göre trade etmek lazım bunu yapmaz sisteme uyarsak dipten sattırır tepeden aldırır gayri emme teknik bakıp evirsekte çevirsekte bi hedef belirleyemeyip işin içinden çıkamıyorsak ozaman sisteme sarılmak levazım cunku yukarı yeda aşavı ralli oluyor genelde.... ve zistem sayesınde sonuna kadar trendde kalayorsun...[/QUOTE]
Yukardaki dediğim olay üçünde eyle muhtesem bı zıstemede gerenk yok.... tekniğin calısmadıvı zamanda uygun bi MAV koymak yeterli trendın sonuna kedar bekletir gayri:::
Aşağıdaki grafiğe baktığımızda şu an [COLOR=DarkSlateBlue][COLOR=Indigo]mor[/COLOR] [/COLOR]alanda olduğumuzu görüyoruz.
[COLOR=Indigo]Mor [/COLOR]alanın destek seviyesi 59850 civarına denk gelmekte.. Bu da şu demek oluyor 59850 üstünde kalınabildiği sürece VOB mor alanın üst dirençlerini hedeflemeli.
Hedeflemesi muhtemel üst kanal direnci 61000 ile 61350 civarına denk gelmekte.
[B]Mor kanal içerisinde kalınırsa yukarı hareketler olası ve 61350 seviyesi önemli.[/B]
61350 seviyesi yukarı atağın devamı için aşılması gereken yer. 61350 seviyesi aşıldığı taktirde 62750 seviyesine kadar hızlı bir atak söz konusu olabilir.
[B]59850 seviyesi mor kanalın son desteği..[/B]
Yarın seans açılışında mor kanal desteği 59850 seviyesine denk geliyor. İlerliyen saatlerde destek seviyesi kanalın yukarı eğiminden dolayı yükselecektir.
Mor kanalın kırılması 57xxx seviyelerine kadar seans içi düşüşü getirebilir..
Aşağıdaki grafik seans içi trade edenlerin klavuzu olabilir.
Buyrun
[IMG]http://i30.tinypic.com/25kraqd.png[/IMG]
5 dklık sistemlerle çarpılmaya müsaitsiniz.Adamalr hallaç pamuğu gibi dağıtırlar 15 dklık sağlam sistem olmazsa bu volalitede kazanmanız çok zordur.Bugün başbakanda imkb ziyaret edecek mutlaka jest yapmak isteyeceklerdir....
[URL="http://urlal.com/bn]"][url=http://urlal.com/bn][/URL][img]http://i0908.hizliresim.com/2009/8/28/1582.bmp[/img][/url]
Gece poz larında çizgi ve kocaoğlandan takip ediyorum.Dün çizgiyi alttan değdirdiler demekki veriş numara kocaoğlanda teyid ettimi short ekmek yedirmez...Belki kapanışa ..
günaydın,
sistem mevzusu açıldıysa 3-5 maydanoz doğrayayım...geçen hafta sonunda bir kaç kez lafını etmiştim...sistemler 2 haftada dehşet kazandırdı artık çarpılmaları lazım diye..netekim ondan sonra, tereddütsüz sistem sinyalini uygulamak yerine başka bazı şeylere de bakmak gerekti.
1) Sinyalin geldiği noktanın altında/üstünde hem fiyatta hem indikatörlerde tepe/dip oluşumu varmı, yoksa flat kalmayı tercih et.
2) Tek bara sığdırılmış büyük fiyat hareketlerine ve/veya bunlardan gelen sinyale şüpheyle bak.
3) Yatayda indikatörler iyi çalışır, onları da dikkate al.
v.s. v.s.
Dün geceye kadar herşey iyiydi.. Bu yaklaşımla bir gece sisteme ters pozisyonda girerek, hafta içi de gün içi güzel al-satlar oldu...Ta ki dün akşama kadar...61000 lerden şort yapmaya başlayarak kap aç kapa aç yaptım..Amma yukarıdaki prensiplere göre en son flat girmek gerekirken, belki beklenen şelale budur diyerek 1/2 şort girdim..Sanırım bugün dünkü karın 1/3-4 ünü geri vereceğiz.
Ama benim tahminim daha yükselecekse bile, açılışın yüksek olmasından sonra tekrar bir dünkü kapanışa seyahat olabilir gün içi..
AMa tüm bunlara hikaye deyip, mekanik olarak sistemi uygulayan yine kazanır...Şubat ayından bu yana, MTX ST de her gün geriye dönük olarak izlediğim getiri rakamı, en düşük %68 i, en yüksek %128 ü gördü... Bir de yukarıdaki tür yaklaşımlarda da çarpılma ihtimaliniz yine de var...Bu işin sihirli formülü maalesef yok..Sistem+Histem+Tecrube.....ve hatta şans (AKP ye kapatma davası açıldığı gün içi 1/2 longdum, ya garan dı ya işc idi, 16:30 gibi tek kademe satış gelmişti, tırsıp flat yapmıştım...long kalsam bitiyordum mesela :))
vaaayyy FXci. yeni avatar çok seksi, hatta şok seksi...ama bence dalgıç daha iyiydi...
Günaydın VOBdaşlar,
Sistem kurma ile ilgili bir kaç sorum olacak.
Bahsettiğiniz sistemleri hangi programda kullanıyorsunuz?
Kaç kişi Matriks Gold kullanıyor?
Kocaoğlan .mwc uzatılı bir dosya sanırım, çalışma platformu nedir?
Bol kazançlı bir Cuma olsun herkese..[I]
Not: Bende şu an aracı kurumun sağladığı Matriks Gold var.[/I]
[quote=martoniki;141825]Günaydın VOBdaşlar,
Bol kazançlı bir Cuma olsun herkese..
[I]Not: Bende şu an aracı kurumun sağladığı Matriks Gold var.[/I][/quote]
Matriks gold da çalışan sistemler var metastocktada,yalnız bazı sistemler matrikse uyarlanamıyor örneğin kocaoğlan metastockda çalışıyor..
MTRX Gold da, Kahin yani KHN nin altında system tester var. Orada kurabilirsin. Bu aynı zamanda getiri ve performans için simülasyon platformudurda.
Birde Expert Advisor var orda..Ordada koşullar girerek al-sat ürettirebilirsin. EA da geçmiş performans simülasyonu yok. Başka bazı farkalrı da var ama onları yaşayarak öğrenirsin..şimdi ne desem boş :) yada çok uzun olur:..:
[quote=unlimitted;140312]son 15 gündür neredeyse bütün sistemciler kazandı.
niye? çünkü ne yöne olursa olsun, hareketler 1000 puandan aşağı değil.
sistemlerin ilk 300 puanı es geçip sinyal verdiklerini varsayarsak, kazandırmayan sistem yok gibi birşeydir...
aman dikkat, 300-500 puan arası yataya bağlayan bi piyasada şu anda kazandığınız sistemlere külliyen itimat edip, kaldıracı artırıp(ki tahminim ilk 5 kazançtan sonra kaldıraçlar zaten yükselmiştir), aldığınız tüm puanları vermeyin.
sadece uyarı...
bol kazançlar...[/quote]
herkese günaydınlar.
beni az çok tanıyanlar, eski yazılarımdan "ben demiştim" babında alıntı yapmadığımı bilirler.
bu yazıyı alıntılama sebebim ben demiştim demek değil, aynı uyarıyı ikinci kez yapınca biraz garip kaçar diye düşündüğümdendir.
seyyah'ın yazısını görünce, uyarımı tekrarlamak istedim. (yukarıdaki mesajımın tarihi 19.08.2009'dur)
sistemine külliyen itimat eden ve bol kazanmanın coşkusu ile kaldıracı sonuna kadar zorlamış olan arkadaşlar dikkat etmelidir.
1 ay da kazandığınızı, dünkü gibi hareketlerde 3 günde vermeniz işten bile değildir.
kaybederken kaldıraç artırmak yoluyla zararı kapatmaya çalışmak ise, yapılacak en büyük yanlışlardan birisidir.
bunu 20 kere trade etmiş her trader bilir. ama yine de uygulaması için bazen dışardan birisinin bunu sesli olarak söylemesi gerekir.
elinizdeki sistemlerin aynılarını ve dahi çok daha gelişmişlerini kullanan,sizin paranızın (abartmıyorum) binlerce katı parası olan insanlarla aynı platformda dans ettiğinizi, ve çoğunuzun aksine, bu işin onlar için geçim kaynağı olduğunu unutmayarak hareket etmeniz daha doğru olacaktır.
benim görüşüme göre trader'in en büyük handikapı/paradoksu, piyasanın ne kadar içinde olursa, resme o kadar yakından bakmak zorunda kalmasıdır.
koca bir tabloyu duvarın dibinden seyretmeye çalışan kişi, 5 metrekarelik tablonun sadece 40 santimetrekaresini görecektir.
bazen gözleri kapatıp 10 adım geri atmak, tahmin edemeyeceğiniz kadar faydalı olur...
bol kazançlar.
[quote=unlimitted;141828]herkese günaydınlar.
benim görüşüme göre trader'in en büyük handikapı/paradoksu, piyasanın ne kadar içinde olursa, resme o kadar yakından bakmak zorunda kalmasıdır.
koca bir tabloyu duvarın dibinden seyretmeye çalışan kişi, 5 metrekarelik tablonun sadece 40 santimetrekaresini görecektir.
bazen gözleri kapatıp 10 adım geri atmak, tahmin edemeyeceğiniz kadar faydalı olur...
bol kazançlar.[/quote]
+.+.+.+.
Matriks Goldum yokken, veri falan izlemiyorken, sadece genel hava ve dışarılara bakarak ve düşük kaldıraçla da kazanıyordum bu işin başalrında..hem stresi de yoktu ...veriler sanki traderı manipüle eden uyuşturucular gibi
[quote=Astatin;141829]+.+.+.+.
Matriks Goldum yokken, veri falan izlemiyorken, sadece genel hava ve dışarılara bakarak ve düşük kaldıraçla da kazanıyordum bu işin başalrında..hem stresi de yoktu ...veriler sanki traderı manipüle eden uyuşturucular gibi[/quote]
kesinlikle katılıyorum.
pozisyonumdan ne kadar emin olsam da, hatta mesela pozisyonumda +500 puanda olsam da, veri saati gelmişse, sırf o +500'ü vermemek için pozisyon kapatıp, kapattığım pozisyon yönünde 1000 puan daha gidişini izlediğim çooook olmuştur...[IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon7.gif[/IMG]
1 haftadır ben de bi sistem kurmak için araştırmalar yapıyorum ama 3 arpa boyu yol gidebildim. Çalıştıgım banka zaten tırt , 2 haftada 500 ytl komısyon kesintisi yapılmış verdikleri tek hizmet al sat yaptıgım ekran ve aylık hesap kar zarar raporları (hizmet bile sayılmaz.)
bilgisi olan arkadaslar bizleri yonlendirebilirmi bu konularda nerelerden yardım alabiliriz neler yapmalıyız..
Metastocku indirdim ancak downloderın bağlanıp veri alabileceği bi yer yok.. 5 dklık 15 dk lık 30 dklık vb FX platformlarındakı verilerin gösterildiği gıbı bı ekran cok faydalı olacagını düşünüyorum ilk etapta. bu konu ile ilgili bi kaç yer soylediler sanırım üyelikle bu iş hallediliyormuş yıllık cüzi bi miktara. bakalım artık bi şekilde çözücez.
beni düşündüren kısım sistem oluşturmak için neler yapmaız gerektiği.. yani anladıgım kadarıyla sistemde canlı veri akışının oldugu ortam mı gerekli ? sistem anlık datadan mı sinyal olusturabılır yoksa 15 dklık 30 dk lık verılerden de offlıne olarak bu sinyaller olusturulabılır mı ? detaylı bilgi verebilecek arkadaslar varsa bizi aydınlatabilir mi ?
[QUOTE=Kennym;141831]1 haftadır ben de bi sistem kurmak için araştırmalar yapıyorum ama 3 arpa boyu yol gidebildim. Çalıştıgım banka zaten tırt , 2 haftada 500 ytl komısyon kesintisi yapılmış verdikleri tek hizmet al sat yaptıgım ekran ve aylık hesap kar zarar raporları (hizmet bile sayılmaz.)
bilgisi olan arkadaslar bizleri yonlendirebilirmi bu konularda nerelerden yardım alabiliriz neler yapmalıyız..
Metastocku indirdim ancak downloderın bağlanıp veri alabileceği bi yer yok.. 5 dklık 15 dk lık 30 dklık vb FX platformlarındakı verilerin gösterildiği gıbı bı ekran cok faydalı olacagını düşünüyorum ilk etapta. bu konu ile ilgili bi kaç yer soylediler sanırım üyelikle bu iş hallediliyormuş yıllık cüzi bi miktara. bakalım artık bi şekilde çözücez.
beni düşündüren kısım sistem oluşturmak için neler yapmaız gerektiği.. yani anladıgım kadarıyla sistemde canlı veri akışının oldugu ortam mı gerekli ? sistem anlık datadan mı sinyal olusturabılır yoksa 15 dklık 30 dk lık verılerden de offlıne olarak bu sinyaller olusturulabılır mı ? detaylı bilgi verebilecek arkadaslar varsa bizi aydınlatabilir mi ?[/QUOTE]
Günaydın
bende ilk başlarda sürekli nasıl öğrenebilirim diye gezmediğim site kalmadı verdiğim adresten sistemle ilgili her seyi bulabilirsin ben buradan öğrendim
kolay gelsin
[url]http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=28162&page=2[/url]
Arkadaşlar hayırlı işler hayırlı Cumalar
[quote=Kennym;141831]1 haftadır ben de bi sistem kurmak için araştırmalar yapıyorum ama 3 arpa boyu yol gidebildim. Çalıştıgım banka zaten tırt , 2 haftada 500 ytl komısyon kesintisi yapılmış verdikleri tek hizmet al sat yaptıgım ekran ve aylık hesap kar zarar raporları (hizmet bile sayılmaz.)
beni düşündüren kısım sistem oluşturmak için neler yapmaız gerektiği.. yani anladıgım kadarıyla sistemde canlı veri akışının oldugu ortam mı gerekli ? sistem anlık datadan mı sinyal olusturabılır yoksa 15 dklık 30 dk lık verılerden de offlıne olarak bu sinyaller olusturulabılır mı ? detaylı bilgi verebilecek arkadaslar varsa bizi aydınlatabilir mi ?[/quote]
Metastock'u highly profesyonel düzeyde kullandım, ancak anlık veri aktarımı sağlıklı biçimde uygulanabilir değil. Matriks Downloader gibi bir yazılım kullanıp verileri elle aktarmak zorundasın ki, her defasında bir de "refresh"i var bunun. Matriks Metastock'u almış kopyalamış, Matriks'in sahibinin yazılımcıların önüne Metastock'u açıp "aha bize bundan bir tane yapın" dediklerini hayal edebiliyorum, adamların haberi olsa müdahale ederler herhalde, çünkü "Expert Advisor" ya da "System Tester" v.d. tüm bölümler çalıntı aslında. Ancak Matriks anlık veri ile çalışıyor, sinyalle birlikte uyarıyor. Anladığım kadarıyla ellerinden rekabet avantajını kaptırmamak için de Metastock için anlık veri sağlayacak bir işbirliğini değerlendirmiyorlar bile.
günaydın,kolay gelsin !
[quote=Kennym;141831]1 haftadır ben de bi sistem kurmak için araştırmalar yapıyorum ama 3 arpa boyu yol gidebildim. Çalıştıgım banka zaten tırt , 2 haftada 500 ytl komısyon kesintisi yapılmış verdikleri tek hizmet al sat yaptıgım ekran ve aylık hesap kar zarar raporları (hizmet bile sayılmaz.)
[B]Metastocku indirdim ancak downloderın bağlanıp veri alabileceği bi yer yok..[/B] 5 dklık 15 dk lık 30 dklık vb FX platformlarındakı verilerin gösterildiği gıbı bı ekran cok faydalı olacagını düşünüyorum ilk etapta. bu konu ile ilgili bi kaç yer soylediler sanırım üyelikle bu iş hallediliyormuş yıllık cüzi bi miktara. bakalım artık bi şekilde çözücez.
beni düşündüren kısım sistem oluşturmak için neler yapmaız gerektiği.. yani anladıgım kadarıyla sistemde canlı veri akışının oldugu ortam mı gerekli ? sistem anlık datadan mı sinyal olusturabılır yoksa 15 dklık 30 dk lık verılerden de offlıne olarak bu sinyaller olusturulabılır mı ? detaylı bilgi verebilecek arkadaslar varsa bizi aydınlatabilir mi ?[/quote]
canım kardeşim MStock kurduktan sonra MsDownloader yüklemen lazım [URL="http://www.matriks.web.tr"]www.matriks.web.tr[/URL] den.bunu yükledikten sonra MS te file/open dersin MSDATA klasörü altında 5/60/seans/gün dosyaları oluşmuştur oradan istediğin hisse,emtia,vadeli neyse grafiğini açarsın oradan sürekli güncelleme yapman lazım manuel.
tabii kurduğun MS PROFESSIONAL olmalı MS EOD (end of day) ise intraday verileri alamazsın.
metastock kullanmak biraz külfetlidir.yorucudur yani.matriks gibi kendini otomatik güncellemez.
875dende ek şort..üüwwww..pambık bir düzeltme dalgası saydır aşşa doğru..üww
vob da işlem oluyormu ? en son fiyat nedir ? teşekkürler
arkadaşlar sanko çalışıyor mu? fiyat verebilirmisiniz teşekkürler
üüüwwwwwww....pambık üwwwwwwww....saysana patron şu aşağı düzeltmeyi..selçuklu sen say yaww :)
[quote=ttcetinkaya;141838]vob da işlem oluyormu ? En son fiyat nedir ? Teşekkürler[/quote]
60900/925
günaydın
Günaydın, hayırlı işler ve cumalar.
Umarım fazla hasar yoktur.
dün son yarım saatte düştüğünü bugün açışta ilk 15 dk da geri aldı piyasa..
bakalım 61 bin üstünde kalıcı olabilecekmiyiz ?
[quote=SEYYAH;141836]canım kardeşim MStock kurduktan sonra MsDownloader yüklemen lazım [URL="http://www.matriks.web.tr"]www.matriks.web.tr[/URL] den.bunu yükledikten sonra MS te file/open dersin MSDATA klasörü altında 5/60/seans/gün dosyaları oluşmuştur oradan istediğin hisse,emtia,vadeli neyse grafiğini açarsın oradan sürekli güncelleme yapman lazım manuel.
tabii kurduğun MS PROFESSIONAL olmalı MS EOD (end of day) ise intraday verileri alamazsın.
metastock kullanmak biraz külfetlidir.yorucudur yani.matriks gibi kendini otomatik güncellemez.[/quote]
bilgiler için tşkler
en kısa zamanda matrix bulmalıyım o vakit :) mstocta artık yardımcı eleman olarak bulunsun belki öğrenirim araştırarak bilmenin zararı yok nasılsa :)
bu arada 61275 short .lelele
61275 görmedi henüz ?
[quote=YAVUZHAN;141846]61275 görmedi henüz ?[/quote]
,
Ekim olabilir belki 550 yi gördü
[quote=Astatin;141840]üüüwwwwwww....pambık üwwwwwwww....saysana patron şu aşağı düzeltmeyi..selçuklu sen say yaww :)[/quote]
dur yine kafamızı gözümüzü patlattılar.sayacak hal kalmadı lem bende:(üüü:mad: