-
[QUOTE=bien;61475]açık pozisyon sayısı sürekli azalıyor...
sanırım efg'nin uzunlarını kapatmasından kaynaklanıyor...[/QUOTE]
EFG uzunalrı kapatıp bir nevi stop yaparken bazı ayular da kısalrını kaaptıp karlarını cebe attığı için APSD azalıyor. Bu da bir iki güne tepki olasılığını arttırır.
-
-
yine başladılar dalavereye...
-
Sn. mbm rusya açılmadı galiba ...
-
tuncer hoca uçmuş..dow günlükler al iken ,30 ve 60 dak.max. satışdan dönmüş(poz. uyumsuzlukla)..bana göre bu güzel yukarı hareketin başı olacak..kısa yapmam..eger sistem al derse uzunlarım..zaten gaple oluşan aralıkda kapandı sayılır..hatta gar,işc,akbnk da dolmuş..
-
[QUOTE=özdenil;61489]Sn. mbm rusya açılmadı galiba ...[/QUOTE]
bende ona bakıyorumda..
12.53 de takıldı kaldı..
açılmadı galiba...
-
tuncer hocaya göre dow'un nihai dibi 700-1000 arasında... biraz fantastik geliyor ama... geçen sene de bugünkü seviyeler öyle geliyordu... fakat dow'un bu seviyelere gelmesi için heralde savaş filan gerekir artık... onca fenalığa rağmen 8bin üzerindeyse halen...
EW'ciler alınmasın ama, 58500 tepesine net olarak "zirve" diyebilen bir ew analisti hatırlamıyorum geçen sene, tuncer hoca da dahil olmak üzere... dip tahmini konusunda da pek umutlu değilim şahsen...
AKBNK'ta sözünü ettiği OBO çalışırsa kağıt [COLOR=red][B]-3[/B] [COLOR=black]'e gitmeli...[/COLOR][B]:D[/B] [COLOR=black](Zirve 11, boyun çizgisi 4 olmak üzere)[/COLOR] [/COLOR][COLOR=black]Buna kendisi inanıyor mu acaba sormak gerekli...[/COLOR]
-
[QUOTE=halojen;61484]eksik olmayın,sağolun... orta vade bir planınız var mıdır ? xu-100 için 20500-21200 aralığı sizce önemli midir acaba ? yaklaşık olarak 2000 yılında yapılan tepeye tekabül etmekte...[/QUOTE]
xu100 goz ucla bakyorum tum hisse flat olduyum icun sadce vob trade edyorum.. ondan vob grafta calısmam var amma o plan daha kurmadım.
o plan gore ..
potans vob 30 da 27000 yeresine geliyo.. benim baktıyım gun grafta 27000 potans var amma teyit yapmadı..
vob 30 bu potansı senin dediyin xu100 yeresine denk gelyor..
amma tam emin deyilim ondan system 3/1 uyyorum (benim icun flat demek)
-
32700 asayasında gun graf tehlike olyor .. longs buna dikat etsin
-
[B]vobçunun görevi dibi bulmak değil kanımca.......[/B]
1000 puanın manyak getirisi oldugu bir ortamda trend yönünde saglam durmak ve belli sistemlere baglı kalarak maximum getiri saglamaktır......
yoksa ister 10 binde olsun ister 20 binde... ne farkeder bizim için.....
-
[quote=mbm;61495][B]vobçunun görevi dibi bulmak değil kanımca.......[/B]
1000 puanın manyak getirisi oldugu bir ortamda trend yönünde saglam durmak ve belli sistemlere baglı kalarak maximum getiri saglamaktır......
yoksa ister 10 binde olsun ister 20 binde... ne farkeder bizim için.....[/quote]
aynen... bu tür yorumcuların vobçuya hiçbir faydası yok... hissecilere bile pek fayda getirdiğini zannetmiyorum... 58500 zirvesinden çok öncesinde trendi bitirdi birçoğu yorumlarında.. e ne anladım ben bu işten..
psikolojilerine yeniliyorlar.. yoksa 3-5 senede oluşmuş negatif hedefli obo grafiği koymazlar...
-
[QUOTE=mbm;61495][B]vobçunun görevi dibi bulmak değil kanımca.......[/B]
yoksa ister 10 binde olsun ister 20 binde... ne farkeder bizim için.....[/QUOTE]
evet ondan endex yeresi onemli deyil... en onemli yakalanır harket potansı.. hisse senedi dusuncesi yanlıs.. eyer potans varsa endex nerde onemli deyil. sadce doru olan potans gorup kar etmek..
system iyi tutundun mbm +. eyer 32700 yeresi asaya olursa asaya potans daha var.
gun system 32700 yeresinden asayada olur eyer
potans var amma nerye kadar ?
minimum 29900 yeresine .. max 27000 yeresine