-
[quote=mozkan;142508]çok sevdiğim bir kitap var, trading as a business, yazarı Charlie Wright, okumuşssunuzdur muhtemelen, onun ifadelerinin türkçe meali şöyledir
" [FONT="]..........artık piyasanın trendsel veya yatayda olduğunun keşfedilmesine sıra gelmiştir. Bu noktada trader, para kaybettiğim yatay piyasayı tahmin edebilirsem, bu dönemde piyasa dışında kalabilirim ve büyük bir dalga başlayınca piyasaya dönerim şeklinde düşünmeye başlar. artık yeni bir kavram vardır, yatay piyasanın nasıl tahmin edileceğini öğrenmek şeklinde. Artık sıra, [B]EW-Gann ve fibonacci hedeflerine gelmiştir. Bu tekniklerin genellikle piyasaların yatay döneminin ve bu yataylığın ne zaman başlayıp biteceğinin tahmin edilmesine yardım ettiği iddia edilir[/B]. Trader artık yatay dönemde piyasa dışında kalmak için bu teknikleri öğrenmeye başlar ve söz konusu teknikler doğrultusunda büyük bir dalga yakalamak için piyasa dışı kalır. Trend başladığında, büyük bir kar elde etmek için zaten trende dönecektir. Bu nedenle trader pozisyonunu kapatır ve yeni trendi beklemeye başlar. [B]Ne yazık ki, trader bir düzeltme piyasasını tahmin etmeye çalışır ve trendi kaçırır. Bu durumu da, 2. dalganın B dalgası bekliyordum ama 3. dalga başladı şeklinde açıklar. [/B][U]En sonunda piyasanın tahmin edilemeyeceğini anlamaya başlar[/U]......."[/FONT][/quote]
Sevgili mozkan,
2 yıl önce hisse.net'de olsa, ben ciddi Ew'yi savunur ve EW'nin ne kadar iyi olduğuna dair uzun uzun açıklamalarda bulunurdum. Amacım böyle bir şeyin oldugunu (farkında olmayanlar için) ve güzelliğini göstermekti (Zaten açtığım 3 topicde eğitim amaçlı idi). Ama ben, Ew ile kazanıyorum, bu nedenle EW'yi savunma ihtiyacında değilim.
[U]Fakat ben de bir kaç açıklama yapayım. (Size değil , ilgilenen ve ögrenmek isteyenlere)[/U]
1. 10 Adet EW kitabı yada kursu bitirseniz de EW'de sadece %10 bilgilisinizdir. Önemli olan teoriyi, pratikle birleştirebilmektir. Günlük grafiklerde EW sayan kişi için teoriyi pratiğe dökme zamanı bence 10 yıldır. 15 dk'lık grafiklerde 2 yıl, her 2-3 saatte bir sayımları revize edip geleceği öngörmeye çalışmak, günlüklerde 10 yıla karşı gelen süredir. (Ben 22 yıldır bilfiil gerçek parayla FX hariç tüm piyasalarda oynuyorum. Son 16 yıldır ise EW'yi kullanıyorum)
2. 10 adet son derece deneyimli EW'ciyi bir araya getirseniz, hepsi geçerli en az 5 adet sayım türetirler. Ne yazıkki bu sayımlardan sadece 1 tanesi gerçekleşir. Her zaman bilen tarafta yer alamazsınız ama pratikte kazandığınız tecrübelerle, Sayımların ne zaman geçersiz olacağını bilirseniz, Hızla pozisyon kapar ve dogru tarafta yer alırsınız.
3. Sayımların gerçersiz olduğunu anlamanın ve EW'de para kazanmanın sırrı, MULTIPLE TIME FRAME'lerdir. Örnekle açıklamak gerekirse, Seanslık grafiklerde sayımınızı yapar, 15 dk'lık grafikte seanslık grafiğe uygun çok daha alt dalgalarla sayım yapar ve 15 dk'lık grafikteki sayım gerçersiz olduğunda, pozisyon kaparsınız. (Bu da ciddi zaman ve enerji gerektirir, Xu100'de seanslık ve 15 dk'lık sayım yapmak ve her yeni oluşan seanslık barlar ışığında sayımları revize etmek, ilk sayım için 2 saat ve her seans revizesi için 30-45 dk alır ve Dikkat : Pozisyon girişi ve kapaması sayım yaptığınız zaman diliminde değil, bu sayıma uygun daha detaylı sayımları yaptığınız alt zaman diliminde gerçekleşir)
4. Kurallar bu kadar sade iken sayımlar nasıl olurda bu kadar zaman alır derseniz, o da zaman içinde traderın sayımını konfirme etmek için nelere baktığı ile değişir. Örneğin ben 2 indikatör
Price oscilliator (5-34 argumanlı)
MACD Histogram'a bakarım.
Fibonacci'yi kitablarda (tümünde) anlatıldığı gibi kullanmam (yani Alternate price projection yada expansion yada retracement'e çok az bakarım, ama grafik koyduğumda bunlarla koyarım çünkü sırlarımın açığa çıkmasını istemem)
Her zaman 2 time frame de sayım yaparım ve conflict içinde iseler pozisyon almam.
Bir Elliott'çunun düsturu imzamda yer alan sözdür. Her zaman açık dalga sayımı yoktur , belirsizlik varsa sabırla dalgalar açığa çıkana kadar beklenir.
Elliot kural setlerine, Elliott'un zayıf yanı olarak gördüğüm fibo kural setlerim vardır. Bunlara uygunluğa bakarım. vs vs.
Populer tipler EW ile ilgili işe yaramaz yorumlarının arkasında yatan bence 1. madde de yazdıklarımdır. Holy grail diye bir şey yok, ancak EW , bence çabalarınızın (uzun yıllar süren) karşılığını en iyi alabileceğiniz, piyasa bakış açısıdır.
EW ile ilgili tek ve son yorumum da bundan ibarettir.
Son söz : Yemişim EW'yi.
Yüzme zamanı...
-
dax yukarı yaptıkca ,vob a veriyorlar..
-
vay dow artarken satıyolerr..kafam karıştı..
-
[URL]http://www.wat.tv/video/antonio-banderas-desperado-9v7r_9vy5_.html[/URL]
-
[quote=BORSACIOZGUR;142673]Bence dow önce 8300 altını görerek eksi açılır.. Milleti döktürür.. Dünkü düşüşün devamı gibi göstererek. Sonra toparlar ve artı kapatır. Böyle daha mantıklı değil mi ?*
Ama ilk yarım saat düşerek açılması bizim için kötü.. Shortingen..
Hadi ağam para ver bana biraz.[/quote]
++++++ teşekkür ederim ağam 300 puan duydun beni..
zararım çok biraz daha para ver.. 825 long
-
I LOVE YOU İş yatırım diyorum bakada birşey demiyorum.Mübarek vermeye başladımmı sağlam veriyor
-
asti sistemdeki son durum nasıl..
-
asti longlar yapıştı.. allah canını almasın asti..döneyimmi..kalayımmı himini himini..
-
[QUOTE=QUEEN;142683]asti longlar yapıştı.. allah canını almasın asti..döneyimmi..kalayımmı himini himini..[/QUOTE]benin manyak sistemde ,hala al da..ama 25 agustosdan beridir, sistem çarpmaca başladığı için,herşey olabilir.
-
[QUOTE=abka;142684]benin manyak sistemde ,hala al da..ama 25 agustosdan berid sistem çarpmaca başladığı için,herşey olabilir.[/QUOTE]
döndüm al verene kadar..kısa..üww
-
[QUOTE=abka;142684]benin manyak sistemde ,hala al da..ama 25 agustosdan beridir, sistem çarpmaca başladığı için,herşey olabilir.[/QUOTE]
zistemim halen löngınşayne ::: acep deyorum hanguan abeyin dediği sarı alan destekinden döner deyüümü longda ısrar ettereyor
-
[quote=Astatin;142675]yysd.dng[/quote]
ben 59000 dan şort histemli, sistemde daha sonra şorta geçti..bekleeyceğiz..belkide sistemlerin çekeceği acı daha bitmemiştir.
-
ulusal 100 45900 46000 altına bırakmadıkça Long..
Dolar 1,5325 SHORT.
-
[URL=http://img199.imageshack.us/i/songqn.png/][IMG]http://img199.imageshack.us/img199/9826/songqn.png[/IMG][/URL]
-
her tezgah var PY de azizim..dax %0.8 eksi fiyt 59275, dax %0.8 eksi fiyat 58800..
PY nin ta ** :)
-
[quote=fXci;142686]zistemim halen löngınşayne ::: acep deyorum hanguan abeyin dediği sarı alan destekinden döner deyüümü longda ısrar ettereyor[/quote]
longda neymiş yemişim longu...:D:D yvsd
-
[IMG]http://i32.tinypic.com/5z0idf.png[/IMG]
-
[quote=QUEEN;142683]asti longlar yapıştı.. allah canını almasın asti..döneyimmi..kalayımmı himini himini..[/quote]
tuh be apla..ben verdikten sora 59125 ala bile geldiydi..cillop gibi 50 puana niye vermedin...üwwwww..neyse sistemde 775 den sat virdi zati.. GAP a çare yok..
-
-%4 kapanış bekliyorum..histemsel...günlük sistemde 3 üncü bar sat oalcak bugünde beyle giderse....bırrrrrrr....
-
58725 altında saatlik bar kapanışı bence filmi bitirir..ama bence...
-
korktum.:).asti sistem sat da..ve dax yukarı yapınca ,vob a veriyorlar..
-
[quote=abka;142696]korktum.:).asti sistem sat da..ve dax yukarı yapınca ,vob a veriyorlar..[/quote]
korkma abi..şahlarıda vururlar, sistemleride çarparlar :) benim histemli şortlama nedenimde da xdı..dax göçerken buraı hacimsiz 5-6 kademe alıp dax toparlamaya başladığında balya balya veriyorlardı..herro merro dedik..bakalım doğrumu yaptık....
-
bu destek kırılırsa 57 ye kadar önü açık..59 üstü yine longlara ümit olur..
-
bu arada evdaşım bir hususa dikkat çekti dün sabah...x30yvade ve xu30 sat vermedi günlükte..ama ekim vade verdi diye..enteresan..vadeli bilir mi? yoksa PY ucuzdan malmı alıyo yine :)
-
dikkat ederseniz....
agam cok kurnaz oynuyor...acilan longlara kurus vermiyor...en cok 250 puan....
AGAM GADDARDIR....AGAMIN GOZU TOPRAGA BAKIYOR....
-
5 dk lık bile alışa geçemedi sabahtan beri bende.
trade açılıştan sonra satışa geçti,
saatlik 28 ağustos cuma 60500 den beri satışta ve aynen devam ediyor..
-
-
[quote=BORSACIOZGUR;142680]++++++ teşekkür ederim ağam 300 puan duydun beni..
zararım çok biraz daha para ver.. 825 long[/quote]
Bi daha bana verdi ağam
sakince isteyince.. sabırla bekleyince veriyor..
[U]Yeter ki şımarık ve yerinde duramaz olmayın..[/U]
Ağamın keyfi yoksa kaçarken de takip etmeyi bırakın . geçin bi kenara oturun..
Sakince ve sabırla isteyince veriyor.
-
şöyle bir atayım korku salayım;
günün kapanışı mevcut seviyenin +- 500 puanlık sınırlrı içerisinde olmayacak yani <58500 veya >59500....way be böyle opsiyonlar olsada oynasak vob DA
-
[quote=QUEEN;142702]al oku geldi..[/quote]
senin sistemde kesin MAV var, yada MACD RSI CCI türevleri...
-
ASTI...
acilisla birlikte...58 000 e yonelecegiz....orada 2000 puanla agamin ummugunu sikip shortumu kapar aninda long olurum....
agamin eli mahkum....
-
kaldıraç herzamanki gibi 2 olunca,sistemi uygulamak çok kolay oluyor..
umarım sisteme sat gelmezde,geceye uzun olarak devam ederim...dow son 3 günde 300 puan düşmüş..
-
[QUOTE=Astatin;142705]senin sistemde kesin MAV var, yada MACD RSI CCI türevleri...[/QUOTE]
heralde..:..:5 dak al diğerleri satta ama..
-
[quote=jani;142706]ASTI...
acilisla birlikte...58 000 e yonelecegiz....orada 2000 puanla agamin ummugunu sikip shortumu kapar aninda long olurum....
agamin eli mahkum....[/quote]
.lelele.lelelebana uyar
-
agamin elinde 600 puan arti makas var su anda...agam 200 puanda eksi yaparsa...eder 800 puan asti...
bununla agam zil takip oynar...kimsede niye oynuyorsun diyemez....
keyf onun keyfi....sana ne asti....
-
[quote=Astatin;142709].lelele.lelelebana uyar[/quote]
bak kizdirmissin agami...az once aradi....
bu astiye soyle....akilli ossun dedi....kizmis saaa...
kafami bozmasin benim dedi....
15 dakika icinde onun sistemi iki kez al...iki kez sat verdiririm...
aklini oynatir dedi....
-
[quote=jani;142710]agamin elinde 600 puan arti makas var su anda...agam 200 puanda eksi yaparsa...eder 800 puan asti...
bununla agam zil takip oynar...kimsede niye oynuyorsun diyemez....
keyf onun keyfi....sana ne asti....[/quote]
bana ne tabi ya...düşsün yeter :) gerekçeye takmıyorum..gerekçeli karar yazılmıyo vobda nasılsa..sadece neticeye bakılıyor...haticelerin VOB u terk ettiği çok zaman oldu:D
-
-
[quote=jani;142711]bak kizdirmissin agami...az once aradi....
bu astiye soyle....akilli ossun dedi....kizmis saaa...
kafami bozmasin benim dedi....
15 dakika icinde onun sistemi iki kez al...iki kez sat verdiririm...
aklini oynatir dedi....[/quote]
ağama söyle sistem bilgisini arttırsın biraz :) 15 dklık bir sistem 15 dakika içerisinde sadece 1 kere sinyal verebilir...15 dk 1 sn olursada en fazla 2 kez :)
-
[quote=QUEEN;142713]eeee sat oku geldi..[/quote]
iyi olmuş..daa ne istiyon