-
[QUOTE=sentinus;61897]Buffet Buffet olalı böyle çöküş görmemiştir herhalde. Yüzyılın krizinde ben olsam hisselerimi satıp nakde geçerdim çünkü zararın neresinden dönersen kardır.[/QUOTE]
Onu da avladıalr erken daldı bazı şirketleri almak için. Belki de büyük montnalı aldığından bu fırsat bir daha ele geçemz diye almıştır ama Wells Fargoda bile sermaye arttırmına gideceğim demsi Buffetın bile zor durumda olabileceğini gösterebilir. Kağıt üzerinden bilgisayarlı sisteme geçen yatırımcılık anlayışı da bazı yatırımcıalrı ağır kaldığı için elemk durumunda kalabilir ama adamın tuzu kuru.
-
[QUOTE=mbm;61898]ben rahatım sn queen
merak etme..... 4000-5000 gapları görmüş adamım ben..
bugun eksi 1000 gap ile başladıgımızda da rahattım...
en fazla bugunkü karı veririz.. sistemde sata geçer..bugünu yok sayar sıfırdan başlarız yarın.....
yukarı olursa daha iyi olur tabikide.....[/QUOTE]
Dow güzel show yapıyo shortlar mort olabilir ha ha petrol zıpladı
-
Daha kapanmadı ama...Abi bu Dowa güven olmaz yapacağını yaptı yine esaslı kazık atacak dünyaya. .dng
Olayın G20 ye sopa gösterme olduğu belli oldu. Soyguncu bunlar. Bütün dünya düşüyor Amerika yerinde sayıyor sanki kriz bizdeymiş gibi bizde 20 binlere geldik düşe düşe. Ne iştir anlamadım.
-
zirvedekiler dowa omuz attı galiba baktılar senetler geberik tekrar umutlandım
-
[QUOTE=halojen;61884]yolculuk başladı galiba... 8200 kırılması kötü oldu... :([/QUOTE]
Hocam çok kötü çalkalıyorlar...
[url=http://www.kucukresim.com][img]http://server91.kucukresim.com/uploads/screenhunter-58d007.jpg[/img][/url]
-
vay be ne seansdır bu. covermi yaptılar naptılar
-
Buffet'ın ortalama hisse çevirme hızının 22 yıl olduğunu unutmayalım lütfen...
Buffet'tan öğütler;
Yatırımlarınızı sağlam yönetimlerce yönetilen olağanüstü şirketlerde yoğunlaştırın.
Bu şirketlerin sayısını gerçekten iyi anlayabildiklerinizle kısıtlayın.On iyi bir rakam.Yirminin üstü bela aramak demek.
Bulduğunuz şirketlerin en iyisini seçin ve paranızın büyük miktarını ona koyun.
Uzun vadeli düşünün:En azından beş veya on yıl.
Volatilite normaldir,kafaya takmayın.
* İş dünyasında dikiz aynası, otomobilin ön camından daha net ve berrak görüntü verir.
* Tarihten aldığımız ders şudur; insanlar tarihten ders almıyorlar.
* Hisse senedi alırken borsanın ertesi gün kapanacağını ve beş yıl boyunca açılmayacağını, bu hissenin beş yıl elimde kalacağını varsayarım.
* Yatırım mantıklı olmak zorundadır. Anlamadığınız şeye yatırım yapmayın.
* Yatırımcı yatırım kararlarında hata yapmamak için tecrübeden yararlanmalı. Ama bu tecrübe hep başkalarının tecrübesi olmalı.
* Yatırımcı zarara uğrarsa bu ekonomik durumdan çok yatırımcının kendisinden kaynaklanan nedenlerdendir.
* Bir Katoliğin evlilik kararı alması gibi yatırım yapın.
* Hisse senedi, sahibinin kim olduğunu bilmez.
* Bugün gölgesinde oturduğun ağacı bir başkası yıllar önce dikmişti.
* Borsadaki dalgalanmayı düşman olarak değil, dost olarak gör. Yanlış fiyatlama yapılıyorsa bu yanlışa katılma ve ondan kâr etmeye bak.
* İçeriden alınan bilgiyle işlem yapmanın (insider trading) bir milyon doları bir yılda sıfır olur.
* Belirsizlik, uzun dönemli yatırımcının dostudur.
Alınacak ders
En ucuz ve aynı zamanda geleceği olan hisseleri toplayarak uzun dönemli elinde tutup dünyanın en zengin üçüncü insanı haline gelen Warren Buffet`in önerilerinden bazıları bunlar. Şüphesiz herkes Buffet gibi olmak, onun kadar olmasa da borsada para kazanmak ister.
Ama herkes Buffett olamaz. Olsa bile aynı parayı kazanamaz. Çünkü piyasada Buffet`ların sayısının çoğalması, kazanacakları paranın da azalması anlamına gelir.
Eğer Buffett bu kadar parayı kazandıysa karşısında kendisi gibi başka yatırımcıların yokluğundan veya azlığından yararlandı.
-
60 dakikalık bar bitmeden acele ediyorlar. Teknikçilere büyük kazık attılar çakallar.
-
Allah Allah Yarabbi Şükür
-
asayadaki 32000 yeresinin önem noktasını soledikten sora 31925 gostertiler sonra yukarya attılar.. ilginc
[QUOTE=hexen;61774]sindi [B]32750 [/B]asayasında shorts nefes alyor amma bundan sora [B]32000 [/B]yeresi asaya olmasa düsme bugun devam olmaz..
terkar yukarya yesil direnc test eder ...
sonra nolur ? 32750 ustesinde neden yukarya olur ?
32750 üstesinde yukarya potans long poz. deyilde shorts stop emirden kaynak olur..ondan hızlı olur panic olur..
bu yukarya potans min 33300 olur anca orası yukarya olursa gelen long icun poz acar..
yani bu demek .. 32750 33300 arası tehlike trade yeresi.. carpma yeresi demek..
özet...
shorts 32750 asayasında rahat amma eyer 32000 yeresi bu gun devamda asaya gecmez .. asaya harket devam etmez terkar direnc teste gider[/QUOTE]
-
yarın tecrube trade günü olcak ... tecrubesi az olan flat olması iyi
cunki
artık onem noktası
33150 ...32500 yeresi oldu burası kurt kapan yeresi.. neden kurt kapan ?
cunki
alt peryots long signalde amma gun peryot short signalde...
bu demek , yukarya olan ataks belli kitlece shorts fırsat deyerlendirme anlamda..
-
[QUOTE=hexen;61910]yarın tecrube trade günü olcak ... tecrubesi az olan flat olması iyi[/QUOTE]
ağa senin ikametgah hangi ill??