[QUOTE=mbm;62178]bugun uyuzlukları üstünde py amcamların[/QUOTE]
Haftanın son günü Cuma günleri genelde böyle uyuz oluyor bu amcalarda:..::..:
Printable View
[QUOTE=mbm;62178]bugun uyuzlukları üstünde py amcamların[/QUOTE]
Haftanın son günü Cuma günleri genelde böyle uyuz oluyor bu amcalarda:..::..:
[quote=teo;62099]Arkadaşlar borsada para kazanma yöntemini öğrenmek istiyorum,Ücretli ders vermek isteyen tanıdıklarınız var mı?
İstedikleri parayı vereceğim. ( Makul olmak kaydıyla)
Ama benimde bir şartım var.Teknik analiz ve indikatör anlatmıyacak..[/quote]
en baştan beri sizi izliyorum sayın teo, taa öteki siteden beri. sizden çok faydalandım, en azından kütüphanenizden ve göndermiş olduğunuz diğer dökümanlardan. ayrıca sistem arayışınızdaki muhendis yaklaşımınız da son derece olumlu. defalarca size yazmak için düşündüm fakat her seferinde "ne işe yarayacak ki, hiç bir fayda üretemeyeceğim, bari gereksiz yere negatif enerji oluşturmayalım" diye vaz geçtim.
aşağıdaki fikrimde son derece samimiyim ve asla sizi küçümsemek veya üzmek gibi bir kastım yok. en sonda söylenecek şeyi en başından söyleyeyim: sizin kesinlikle umutsuz vaka olduğunuzu düşünüyorum. bunu benden çok daha iyi bilmenize rağmen elden geldiğince kısaca açıklıyayım: bir "mühendis" için para kazanma fonksiyonunda kabaca 3 değişken vardır: 1. teknik kuram veya al/sat nokta politikaları, 2. nakit akış ve risk yönetimi, 3. pisikoloji. bu üç maddeden birincisinin ağırlığı tüm fonksiyon içinde yaklaşık yüzde 20 iken diğerlerinin ağırlığı 40, 40 olarak kabul edilir.
siz bu fonksiyonun pisikoloji değişkeninde hiç ama hiç umut vaad etmiyorsunuz. önceki yazdıklarınızdan (hızla çok para kazanma ve kaybetme olgusu) çıkardığım kadarı ile ikinci değikenin de hakkını veremiyorsunuz. geriye kalan ilk değişken (ki fonksiyondaki ağırlığı yüzde 20 en iyimser bakış açısı ile) de de ne yazıkki sabit bir bakış açısına sahip değilsiniz. durmadan sistem değiştiren, bir hafta önce para verip indikatör satın alan bir hafta sonra tüm indikatörleri çöpe atan, yok sayan bir yaklaşımınız var.
izninizle tamamen "bedava" olarak fikrimi size söyleyeyim: indikatör veya başka bir şey, sisteminizi belirleyin ve ona "iman" edin, zarar ettiğinizde sistemde boşluk var onu da kapatayım düşüncesine kapılmayın, revizyon yapmayın(kişiliğinizi anlayabildiğim kadarı ile size "indikatör" yakışır, üzgünüm ama siz piyasa ile mücade edebilecek bir tip değilsiniz,yeterince güçlü olmadığınızdan piyasayı anlayacam diye onunla boğuşmak yerine bir "indikator" vasıtası ile pasif bir duruşunuz olsun). her model her harekette başarılı olamaz, maliyetlerinize katlanın ve saygı duyun. sabırlı olun para piyasalarındaki davranışlarınız tıpki gerçek piyasadaki yani işinizeki davranışlarla ve beklentilerle tutarlı olsun, eğer köşedeki pastanecinin işine yaklaşım felsefesine benzer bir yaklaşımla vop ta yatırım yapamazsanız başarılı olamayacaksınız. eğer en önemli olan madde yani pisikolojinizi yönetemiyorsanız öncelikli bu sorunun üzerinde durun ve bunu çözmeye çalışın. hep haklı olmaya, hep en akıllı olmaya, hep dünyaya "kazık" atmaya çalışıyorsunuz. basit ve tutarlı olun.
ben uzun yazabilen ve nihayetinde "yazan" birisi değilim. yaşını başını almış birisi olarak asla kimseyi küçümsemek veya kırmak gibi bir niyetim yok, ukela durumuna da düşmek istemem. umarım derdimi az da olsa anlatabilmişimdir.
sayın teo, tüm içtenliğimle, tüm kalbimle başarınızı diliyorum...
32850 kısa.. iyice gıcık oldum bunlara....
birer ikişer kademe tırtıklamaya başladılar...
Henüz spot 30 al konumuna gelemedi tabii, zaten son zamanlarda spot al konumuna gelmek için gap olayını kullanıyor, bunuda dikkate alırsak, pazartesi gap olayını planladı bunlar bence, bugünün başka açıklaması yok, hafta sonu ya, saygılar.
[QUOTE=mbm;62188]32850 kısa.. iyice gıcık oldum bunlara....
birer ikişer kademe tırtıklamaya başladılar...[/QUOTE] sisteme sat geldi..
Dün bundan beterdi ama bende hata sistem birkez sinyal verdi ben 10 işlem yaptım hem zarar hem kom yazdı gaple birazını aldım ama hevesim kaçtı
[QUOTE=hexen;62133]dow futur 8800 üstesinde olmasa yukarya potans olmaycak... bu bizde guvensiz olyor.. bundan kurt kapan yeresinde oldukca flat en iyi[/QUOTE]
Sn Hexen gerçekten de milleti kurt kapanına soktular bugün. Tebrikler. +.
pariteler alarm verior
[QUOTE=iskender;62187]
ben uzun yazabilen ve nihayetinde "yazan" birisi değilim. yaşını başını almış birisi olarak asla kimseyi küçümsemek veya kırmak gibi bir niyetim yok, ukela durumuna da düşmek istemem. umarım derdimi az da olsa anlatabilmişimdir.
sayın teo, tüm içtenliğimle, tüm kalbimle başarınızı diliyorum...[/QUOTE]
alışkın olmadığım bir uslubunuz olsa bile, eleştirileriniz için teşekür ederim,
Neticede her türlü fikre açığım.
Bende samimiyetle bir soru sorayım., müsade ederseniz,
Siz borsada para kazanabiliyor musunuz? Bunun cevabı evet ise,ücreti mukabilinde eğer lütfederseniz bana öğretmenizi rica edeceğim.
Sevgiler...
ikili dip yaparsa bu adiler şimdi
dax 15 uyumsuz aşagı...
o yüzden aşagı gelmesi lazım....
[QUOTE=QUEEN;62184]oboda görüyorum tobo da görüyorum sabah analizinde 33600 üzeri kalınmazsa 31500 döner diyodu..[/QUOTE]
obo var tobo var bir de bobo olsa tam olacak .dng