-
G20 filan sökmez bunlara, sanırım pazarteside 32000-33000 aralığındaki kurt kapanı yeresine devam:), gap ile yukarı yapsaydık iyi olucaktıda, son yarım saat ekibi ABD piyasalarında fırtına gibi esti, esasen taktikleri yada dirençmiş destekmiş yada belirli bir sistem kimse takibetmiyo piyasalarda, global çakal sürüsünün hışmıyla hareket eden borsalar, paraların değerleri bile tamamen ekonomilerin karşılığı değil, ben en çok global şirketlerden buluyorum bu hareketleri, her sektörün devi olan kuruluşlar aynı zamanda bağlı olduğu emtia yada türev piyasasını etkileyecek hareketler yaparak bi kazanım sağlamaya çalışıyor görünüyor, güçleride ortada, fonlar falan bakıyor trene bakar gibi, bunun sonunu hiç iyi görmüyorum.
G20 toplantısında, Global şirketlerden başka kazanan olmayacak, yada onlardan kazançlı iş yapan olmayacak diye kanun çıkarma kararı alınırsa belki hiç olmazsa piyasalarda dalgalanma agresif olmaz, agresif diyorum, çünkü yüzdesel hareketlerin büyüklüğü arttı, hemde her yerde, büyüklüğü artı bişey değil, kısa zamanda tersyüz hareketlerde arttı.
Tüm dünya şöyle demeli, [B]alın lan tüm paramızı tüm emeğimizi, hepsi sizin olsun global yamyamlar, biz sizin köleniziz ne isterseniz yaparız, sizde piramitleri dikilecek firavunlar[/B], saygılar.
-
dayanamayıp 1000puan zararla kapattık kısaları neyseki başa dönmedik portfoyu eritmedik biraz hasar verdi 10gune toplarım umarım ama bu piyasanın biraz oturması gerekiyor oturana kadar 200-300puana trade edilmeli.
-
Global şirletleri suçlamalı, onlar derebeylik zamanındaki güçlü derebeylikleri gibi oldular, etkileri büyük, finans sektörü yada başka sektör farketmez, her sektörde var bunlardan, Dünya bunları yarattı, ABD tarafından yaratıldılar ilk önce, şimdi önüne geleni yuta yuta dev oldularda, dünyanın başına bela oldular, kendilerini besleyen büyüten sistemleri yutacak büyüklüğe ulaştılar, embesil olup dünya onlara yetmez oldu, dur diyende çıkamıyor karşılarına, en güzeli bunların işlerine takozu koymalı, G20 nin yapacağı en güzel iş, global şirketlerin ülkeleri içindeki faaliyetlerine sınırlama getirme kararı almaktır, bunu yapacak döt yok 20 sindede ama, bi umut işte benimkisi, en güzeli budur, global şirketlere fazla vergi koymalı, yaptıkları işede ticaretede kota, ondan sonra ne nane yerler görürüm ben, global kelebekler nasıl kanat çırparmış görürüz fenamı:), saygılar.
-
Bakalım Py Aynı Nazı Bugünkü Kısalar Için Gösterecekmi Bence Göstermemeli
-
[QUOTE=abka;62303]sisteme bugün sinir oldum..15 aydır takip ediyorum..tek aylarda getiri ortalaması 8.000 puan,çift aylarda 3.800 puan idi..yani 7 tane tek ayın ortalaması 8.000 idi..şimdide tek aydayız.ayı yarıladık..ama kasım ayındaki blanço şimdilik net 2.000 puan kar...daha fazla idi..ama bugün 1200 puan gitti..bakalım 2.000 puanı 8.000 e çıkabilecek mi..bahtsız deve misali belkide en düşük getiride kapatır...of of...[/QUOTE]
Bendeki sistemlerin biri Ağustos ayında 3-4 bin zarardan +2000 kara geçmiş son iki haftada. O yüzden moralinizi bozmayın sistemli çalıaşcaksanız uymaya devam edin.
-
Ben dün sisteme uydum ve uzunda kapadım günü ama içim gercekten cok rahat
sistemlere guvenım tam en azından vade sonunda gülen taraf genede sistemeler olacaktır. Benim tek çekincem hırsıma engel olabılme iradesi , yani sistem zarar yazdımı hırslanıp sistemle inatlasmak veya tam tersi sisteme uyarken kontrat sayısını arttırmak gıbı işte bunlar zararı arttırır. Bu nedenle sayın vobix in önerilerinde oldugu gıbı malı dısıplıne ve trade etme dısıplınımıze tam uyum sagladıgımda kesın kazanacagıma inanıyorum saygılar
-
[QUOTE=caretta;62317]valla ikili dibi bilmem ben, bugun sabahtan S&P'nin 920'nin uzerinde kapanma ihtimalinin cok kuvvettli oldugunu kulagima fisildadilar cinlerle periler...:)...[/QUOTE]
[QUOTE=enorton;60925][B]"Göklerde ve yerde Allah'tan başka kimse gaybı bilemez" (en-Neml, 27/65).
"Gayb, Allah'ındır" (Yunus,10/20).
"Gaybın anahtarları O'nun yanındadır, onları Allah'tan başkası bilmez" (el-En'âm, 6/59). [/B][/QUOTE]
[CENTER][URL=http://imageshack.us][IMG]http://img88.imageshack.us/img88/84/dowzv7.png[/IMG][/URL][/CENTER]
[B][COLOR="Blue"]İkili dip ararken mavi renkli alçalan üçgeni ya da beyaz renkli dikdörtgen formasyonunu da göz ardı etmeyin lütfen. Daha önce de dowun %8-12 arası rallielrinin sonucunun hüsranal sonuçlandığını gördük. Hep demişimdir. [/COLOR][/B]
[QUOTE]Trend çok hızlı gidiyorsa aynı hızla gelir geri. Yangından mal kaçırmaya gerek yok ağır ağır çıkılacak bu merdivenlerden.
[i]"[color=#0000FF][b]ağır ağır çıkacaksın bu merdivenlerden[/b][/color]
eteklerinde güneş rengi bir yığın yaprak
ve [color=#008000]bir zaman bakacaksın semaya ağlayarak…[/color]
sular sarardı… yüzün perde perde solmakta
[color=#FF0000]kızıl havaları seyret ki akşam olmakta…[/color]
eğilmiş arza, kanar, muttasıl kanar güller
durur alev gibi dallarda kanlı bülbüller
sular mı yandı? neden tunca benziyor mermer?
bu bir lisân-ı hafîdir ki rûha dolmakta
[b][color=#FF0000]kızıl havaları seyret ki akşam olmakta[/color][/b]"[/i][/QUOTE]
-
[QUOTE=sentinus;62330]Yine de bir beklenti yarattılar piyasalarda. Katılıyorum...Busht gidici. Nazi suratlı Paulson gidici. Belki de yine oyaladılar diyeceğiz pazartesi. Bana kalırsa G20 faiz indirimi hazine planı vb. hepsi boş. Bankaları batmış şirketlerinin değeri düşmüş bir yığın karmaşık türev enstrümandan oluşan bombanın üstünde bir Amerika var karşımızda. Veriler her hafta daha kötü geliyor. GM gibi dünya devi neredeyse iflas etmiş uzatmaları oynuyor. İşler iyiye gitmiyor ama adamlar hala oyalıyorlar dünyayı en başından beri olduğu gibi. .dng[/QUOTE]
14.11.2008 18:25:24 OPEL, GELECEK YIL İÇİN YAKLAŞIK 1 MİLYAR AVROLUK NAKİT PARA YARDIMINA İHTİYAÇ DUYUYOR
14.11.2008 18:42:09 OPEL YÖNETİM KURULU BAŞKANI DEMANT, "ŞU SIRALAR BİR NAKİT PARA SORUNUMUZ YOK"
[COLOR="Blue"][B]Bir zamanlar Lehman Brothers ile Fortis CEOları da aynı söylemlerde bulunmuştu.[/B][/COLOR]
-
[QUOTE=caretta;62302]bugun yine ters kaldik sizinle...ben S&P'nin en az 920 kapatacagini tahmin ediyorum...:)...sevgiler...[/QUOTE]
[url=http://www.kucukresim.com][img]http://server90.kucukresim.com/uploads/screenhunter-5093cf.jpg[/img][/url]
Sayın caretta yanıldınız.bu tuzak olabilirmi?...
-
[QUOTE=cbaykus;62346]
Sayın caretta yanıldınız.bu tuzak olabilirmi?...[/QUOTE]
Dowun hareketı bence tuzak, yon yukarı gozukuyor, Pazartesı muhtemel yukarı acacagını dusunuyorum...
-
[QUOTE=teo;62348]Dowun hareketı bence tuzak, yon yukarı gozukuyor, Pazartesı muhtemel yukarı acacagını dusunuyorum...[/QUOTE]
Hedge fonların satış günü dolmuş dün. Son dakiaklara kadar beklemişler anlaşılan. Bundan sonraki düşüşlere hedge fonalrı bahane edemeyecekler artık.
-
[QUOTE=VOBiX;62339]14.11.2008 18:25:24 OPEL, GELECEK YIL İÇİN YAKLAŞIK 1 MİLYAR AVROLUK NAKİT PARA YARDIMINA İHTİYAÇ DUYUYOR
14.11.2008 18:42:09 OPEL YÖNETİM KURULU BAŞKANI DEMANT, "ŞU SIRALAR BİR NAKİT PARA SORUNUMUZ YOK"
[COLOR="Blue"][B]Bir zamanlar Lehman Brothers ile Fortis CEOları da aynı söylemlerde bulunmuştu.[/B][/COLOR][/QUOTE]
Büyük spekülasyon dönemi boyunca balon şiştikçe şişti değişim değeri faydanın kullanım değerinin kat kat üstüne çıktı şimdi spekülasyon dönemi biterken herşey o kadar içi boş duruma gelmiş ki yalandan başka bir şey kurtarmıyor. En iyi imajla en iyi yalan kıvıran en başarılı CEO oluyor.
1998 yılında çiçeği burnunda mezun olarak Pamukbank'ın MT mülakatına katılmıştım. Kapıda silahlı özel korumalar vardı. Orada bir koordinatör bey vardı. Sürekli biz en iyiyiz en başarılıyız hiç yanılmayız hiç yanılmadık diyordu. Mülakat boyunca benim kendimi pazarlamam gerekirken o kendini pazarladı durdu. Sonra kriz geldi. 2002 yılında Pamukbank TSMFye devredildi. Sonra müşteriler Halkbanka devredildi tabelası kaldırıldı. Bir dönemin en parlak bankası silindi gitti. İşte o bankanın battığı haber olduğu sırada ben Türkiyenin en sağlam özel bankasında krediler uzmanı olarak çalışıyordum . 100lerce milyon dolar mevduat çalıştığım bankaya aktı bir ay boyunca. Aynı katta görev yaptığım merkez vezne yöneticileri gecelere kadar mesai yaptı o zaman Pamukbank'ın anadolu ve trakya şubelerinden gelen mevduata yetişmek için. O zamanlarda şöyle dedim kendime demek ki ne yaptığın ne olduğun yabancı dil bilgisayar finansal matematik filan önemli değil önemli olan bir şeyi satıp satamadığın pazarlayıp pazarlayamadığın. Çünkü balon ve spekülasyon çağında artık gerçekler karın doyurmaz iyi cila imaj ve pazarlama öne çıkar. Mülakatta gördüğüm bey böyle bir başarısızlıktan sonra belki de değeri 2003den sonra 30 katına çıkmış fakat şimdi %50den fazla düşmüş bir bankada yönetim kurulu başkanı filan olmuştur kendini pazarlayarak kimbilir.