58 bin üstüne çıkılmadan yukarı denemeler zayıf kalacak gibi yine..
Printable View
58 bin üstüne çıkılmadan yukarı denemeler zayıf kalacak gibi yine..
15 dklık sistem alda...60 dklık indikatörlerde pis PU var..amam yinede 325 den flat ettim uzunları..aracı kuruma hediye olsun **
ben böyle saçmasapan bir piyasa hatırlamıyorum .. bu ne ya .. .. vay anasını ..
[QUOTE=abka;144728]acil yardım..
sistem tester,kısadan sonra gelen,uzun kapat işaretini nasıl görür..,yahu elde uzun yokki kapansın..
yoksa bunu görmez mi...veriler bir gün sonra test edildiğinden,yardım lazım..
yani tamamen sistem testere uymak istiyorum..acaba kısalrı,uzun kapat ile kapatın ca hata mı etmiş oldum..[/QUOTE]
Valla karışık bir durum ama uzun kapat adı üstünde yani :::
[quote=abka;144728]acil yardım..
sistem tester,kısadan sonra gelen,uzun kapat işaretini nasıl görür..,yahu elde uzun yokki kapansın..
yoksa bunu görmez mi...veriler bir gün sonra test edildiğinden,yardım lazım..
yani tamamen sistem testere uymak istiyorum..acaba kısalrı,uzun kapat ile kapatın ca hata mı etmiş oldum..[/quote]
bütün koşullar ayrı ayrı yazılmışsa görür. herhalde tester kısaya devam olarak yorumluyodur. mtxin sistem testerı mı bu ki ne ki?
300 kısa bu arada ..
kafam karıştı..yarın netliğe kavuşur..
kısam ı olmalıyım,flat mi...
APKA,
St senin yerine düşünmez sadece işlem yapar..Eğer birbiri ile asimetrik olmayan al-sat, açığa sat-açık poz kapa, sinyalleri yazdıysan orda herşeyi görürsün..
[quote=abka;144735]kafam karıştı..yarın netliğe kavuşur..
kısam ı olmalıyım,flat mi...[/quote]
Karışık kafa ile yapılacak en iyi şey flat olmaktır...paran cebinde kalsın..
[QUOTE=Astatin;144736]APKA,
St senin yerine düşünmez sadece işlem yapar..Eğer birbiri ile asimetrik olmayan al-sat, açığa sat-açık poz kapa, sinyalleri yazdıysan orda herşeyi görürsün..[/QUOTE]
al-sat simetrik..
pozisyon kapamalarda kendi arsında simetrik..
asti şimdi...sat oklarından sonra ,uzun kapat gibi bir sinyal varsa...st ne yapar..uzun yokki kapansın...kısaları kapatır mı..yoksa kısalara devam mı der..
kısaya devam eder abi herhal, kısa kapat oluşana kadar. astinin dediği gibi. kapa koşulu ile aç koşulu ters simetrik değilse böyle şöyler olur.
57050 den tekrar kısa geldi..
sistem sat verdi...full kısa...
neyse yarın test edip st nasıl davranmış göreceğim..
Jani nerelerde bugün?
DOHOL tabana gidiyor yine 2 kademesi mi ne kaldı...DYHOL zati mefta...
[QUOTE=men;144711]Baybars Sezen'i cnbce de izliyen varsa, görüşlerini yazabilirse?[/QUOTE]
Google 'a Baybars Sezen'i sorun aşağıdaki gibi yorumalrına ulaşın.
GOLDIE TEKRAR 1002 DOLARIN ÜZERINDE ...
Dün GOLDIE 1008 gördükten sonra .... hizla 1000 dolarin altina
geriledi.... Sebebi sorarsaniz ..... Sadece bir trader hareketi...
NO PANIC !
Çünkü GOLDIE bu seviye ye biraz alismasi için biraz zaman gerekiyor
.....Asil kritik seviye 1030 !! Eger GOLDIE o seviyeyi kirarsa , o zaman
muhazzam bir "buying panic " görebiliriz : yani alicilar panik yapip
bütün short pozisyonlarni kapattip , GOLDIE ye saldirmalari çok münkün
gözükiyor ... Yani su an GOLDIE yavas yavas 1000 -1030 arasinda oturmaya
çalisacak tir ...
SOV BASLIYOR .......
Dün WALL STREET de .....bankalar baski altinda kaldi (CITI 5 dolari
kiramadi ).... ve IBM düsüsteydi.....Fakat son dakikada CHEVRON un gol
atmasi (petrol fiyatlarin yükselmesiyle beraber ) DOW yine yesilde tuttu
......Ama bu yukari zorlama bitmek üzere çünkü DOW da ivme zayiflamis
gibi gözükiyor ....ve asiri sismis durumda ...
Öylese hangi sov dan bahsediyorum.sorarsaniz ...Tabiki DREAM TEAM den
bahsediyorum (GOLDIE / PARITE / GÜMÜS )......Yani bu 3 ün sovu basladi
ve devam edecek gibi.....Ve bu DREAM TEAM in yükselmesi kesinikle
dünyada iyilesme siniyali degildir (maalesef bu konuda medyalarda
desenformasyon devam ediyor )....ama ABD ekonomisindeki kaygilarin
bitmedigini bir ön mesaj ...
Bugün .ise .... brokerlerin en önemli beklenti ... saat 21 h de BEIGE
BOOK olacaktir ...
[quote=abka;144738]al-sat simetrik..
asti şimdi...sat oklarından sonra ,uzun kapat gibi bir sinyal varsa...st ne yapar..uzun yokki kapansın...kısaları kapatır mı..yoksa kısalara devam mı der..[/quote]
abi test etsene...bu kadar kolay yahu...güniçide tester çalışır.yapacağın çok basit.kapat metastocku.msdownloaderı da kapat.sonra ilk önce msdownloaderı aç verileri güncelle.sonra MS u aç.system tester da test aşamasında neyi test edeceğin bölüme gelince remove de vadeliyi çıkart sonra tekrar klasörden güncellenmiş halini seç.bugünkü son ana kadar oluşan veriler ve işlemleri görürsün.test et bak system tester ne olarak algılamış.
gerçi hiç böyle birşey başıma gelmedi.
[QUOTE=abka;144738]al-sat simetrik..
asti şimdi...sat oklarından sonra ,uzun kapat gibi bir sinyal varsa...st ne yapar..uzun yokki kapansın...kısaları kapatır mı..yoksa kısalara devam mı der..[/QUOTE]
Elinde bir kısan var uzun kapatmak için yapılması gereken işlem de (eğer elinde uzun olsaydı) 1 kısa açmaktır. Bence kısaya devam şeklinde yorumlanmalı. 2 kısa olmadan mevcut kısayı koruyarak tabi. Uzun kapatın anlamı "ben yükselişten aümidi kestim burdan öteye çıkmaz gevşeme ihtimali daha yüksektir" zaten.
[quote=martoniki;144741]Jani nerelerde bugün?[/quote]
buradayım burada...kazandıgım paraları sayiram....
agamı gıcık etmemek üçün az yazıyorum....yoksa makası 1000 e çeker...
usaglar
gene kardayım.....SOYUYORUM....
hemde acık ve netce...gündüz öyle vakti...bögürte bögürte....
[QUOTE=SEYYAH;144744]abi test etsene...bu kadar kolay yahu...güniçide tester çalışır.yapacağın çok basit.kapat metastocku.msdownloaderı da kapat.sonra ilk önce msdownloaderı aç verileri güncelle.sonra MS u aç.system tester da test aşamasında neyi test edeceğin bölüme gelince remove de vadeliyi çıkart sonra tekrar klasörden güncellenmiş halini seç.bugünkü son ana kadar oluşan veriler ve işlemleri görürsün.test et bak system tester ne olarak algılamış.
gerçi hiç böyle birşey başıma gelmedi.[/QUOTE]
tşk edrim..yahu ben kaç defa veri güncelledim..ama son gün çıkmıordu..[B]demek senin dediğin aşamaları yapmak lazımmış...[/B]
testde [B]malesef pozisyon kapama yok..yani kısalara devam et diyor[/B]...olan benim 200 puanıma oldu...neyse böyle böyle cinslikleri ögreneceğim..
[quote=jani;144746]buradayım burada...kazandıgım paraları sayiram....
agamı gıcık etmemek üçün az yazıyorum....yoksa makası 1000 e çeker...
usaglar
gene kardayım.....SOYUYORUM....
hemde acık ve netce...gündüz öyle vakti...bögürte bögürte....[/quote]
Taktik, pozisyon vs?
500-600 puan da biz sebeplensek :..:
[quote=abka;144747]tşk edrim..yahu ben kaç defa veri güncelledim..ama son gün çıkmıordu..[B]demek senin dediğin aşamaları yapmak lazımmış...[/B]
testde [B]malesef pozisyon kapama yok..yani kısalara devam et diyor[/B]...olan benim 200 puanıma oldu...neyse böyle böyle cinslikleri ögreneceğim..[/quote]
MS te test için en güncel verileri istiyorsan her seferinde yapman gereken bu.hem downloader ı hem MS i kapatacaksın.sonra ilk downloaderı açıp veri güncelleyeceksin ardından MS açıp tester da tarih aşamasında remove deyip yeniden seçmece...ve devam..
yoksa MS geride kalıyor testte güncel veriler olmuyor.
kısa devam .. vob kapanış tahminim 55.475 kayıtlara geçsin ..
ben dünden 57 350 den shortum....
short olma sebebimi dün yazdım...
avrupa üç gün peşpeşe çıktıgı üçün bugün düşer dedim ve düşüyor....futurlerde...
çekikler de....
bizdede doganlar olayını söyledim....bugün 56 000 tutar mı ona bakacagım...şimdiden ne yapacagımı yazmam...AGAM kızıyor....yaptıgım an buraya hemen yazıyorum zaten...
[QUOTE=selçuklu;144750]kısa devam .. vob kapanış tahminim 55.475 kayıtlara geçsin ..[/QUOTE]
İnşallah da 56,525 günlük sağlam destek gibi duruyor. Makasa baksana +825 points oldu.
full kısa devam..sistem sat da..unutmamak lazım ki dow kaçgündür yükseliyor..ya geri gelirse..
[QUOTE=VOBiX;144752]İnşallah da 56,525 günlük sağlam destek gibi duruyor. Makasa baksana +825 points oldu.[/QUOTE]
makasta eksi olacak bence .. grafiklere iyice baktım ..
kafamdaki projeksyona göre 50000 e inecez gibi .. üüüüüüüüü
lem yıkıl lem bugün 53.000 kapat yarında 50.000 cumaya az dinlen pazarteside 47.000 olursun...söz SHORT cover orada...:::
ARKADAŞLAR 57100 ün altında mal alıp long yapanların elindeki malı alma operasyonu yapıldı bundan sonra ağalar rahat rahat yukarı götürür sadece [B]kendi mallarını[/B]
[B] [/B]
[B] [/B]
[B]Piyasanın yeni oyuncağı: Ölümüne kazanç[/B]
[URL]http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/12437948.asp?gid=229[/URL]
[quote=ordi;144756]ARKADAŞLAR 57100 ün altında mal alıp long yapanların elindeki malı alma operasyonu yapıldı bundan sonra ağalar rahat rahat yukarı götürür sadece [B]kendi mallarını[/B][/quote]
bizde o kafadayız ama.. ve longuz emme, palanın bi yere gidesi yok.. hatta aşağı aşağı kayıyor..
Desteği 56580 çektiler bilginiz olsun.
Yok usta bu vob düşmez, ne 57000miş be...
57200 direnç olarak çalışırsa shortların dadından yenmez.
ama arkaya yaslanmak içim 56.800 altında kapanış şart.
bu arada javacheff hoşgeldin
birazdan zort dıye 56500 e oturabılırık demedı demeyın su an vop 57000 :::
İş yatırım pis almaya başladı.. ne var ne yok kim veriyorsa alıyor LONG devam..
spotta yüzde 1 lik düşüş bugün için iyidir. şimdi toparlanma zamanı.
[quote=sovalye;144762]57200 direnç olarak çalışırsa shortların dadından yenmez.
ama arkaya yaslanmak içim 56.800 altında kapanış şart.
bu arada javacheff hoşgeldin[/quote]
hoşbulduk abi.
Ben her yukseliste biraz daha shortluyorum..Bankalar saglam durmuyor..Selcuklu abi ile full fikirdasım:)
Su ''full'' kelimesi herseye uyuyor..Yakında ''full''flatim diye yazanda olucak eminim:))
[QUOTE=Javacheff!;144710]aaa evet, adam devamlı almanca çöküş haberi yolluyodu. ama bi dakka, bu öbür forumdu :::. yup, das ist brend new languıç. :..:[/QUOTE]
hoşgeldin abi yok yok o bu forumdu arkhadaşın ismisi de kayahan dı ::: emme haksızlık etmeyın adama çöküş bitti dedi tatile gitti artıkh yukselcez deyüü olmadımı ::: bel altı hislerim kayahan abeyin gelmesine az kaldı deyor
anam EFG çıktı vallah. Tam da zamanında devreye giriyor ..
tam 330 sözleşme piyasanın malını tek kalemde. EFG mallandı )
eski günler mi geri geliyor ne ?
[quote=BORSACIOZGUR;144768]anam EFG çıktı vallah. Tam da zamanında devreye giriyor ..
tam 330 sözleşme piyasanın malını tek kalemde. EFG mallandı )
eski günler mi geri geliyor ne ?[/quote]
Sabaha kadar devreye girsin,onunda devrelerini yakıcaklar..Artı Efg'nin karsı ayagi kim?Artık pasta cok yanıltıcı,pastaya göre islem yapmayın bence..