he nee
Printable View
he nee
yemişim sistemleri..öyle 3-5 aya bakarak aldanmamak lazım..
çok gördüm..hiç hata yapmadan ilerleyen sistemleri..ama iklim değişince nakavt oldular..[B]bana 12 aylık kar eğrisini getirin..eger başarı şimdikinin yarısı ise bile şapka çıkarırım...[/B]
sistem işi biraz enteresan...şindik bakıyorum grafa daha doğrusu sisteme 60 dklık tepeden 60.450 den bi kere pırtlatmış KIRNIZI oku eylece bekliyore SAT konumunda.şindik hiç kıvrandırmadan temiz 3.000 pıvanı var hatta sabahki dipte 4.000 pıvandaydı...beyle şeyler tabii sinir bozuyore...biz öte tarafta 40 takla atıyoruk 60 dk sinyali basmış yatıyore...
şans işte birazda...bilsek bu ay 60 dk ile başlardık.ama nerden bilcen...bilemezsin...
eur/usd konuştuk, eee altına nedersınız
kısa para verırmı
[B]şindi traders cok dikat olma gerek..
Neden ?
Cunki traders temiz direnc hedef eder.. amma eyer temiz destek varsa.... temiz destek yoksa traders sıkıntıda olur..
Neden sıkıntıda olur ?
cunki temiz destek yoksa traders farklı destek yer onem eder .. guvende direnc hedef etme korkar.. bu piyasa belirsiz eder.[/B]
Hexen baba nerdesin :(
[QUOTE=okansak;145670]eur/usd konuştuk, eee altına nedersınız
kısa para verırmı[/QUOTE]
hocam ben kısadayım altında uc gundur yukselıp dusuyo eger 700 dolar sevıyesıne donus baslarsa temız para bırakır.. bende zaten aralık kontratı aldım yukselsede tutucam 3 ay elımde :) gecen aykı duruma gelırse beles money ın the pocket hesabı :)
[quote=okansak;145670]eur/usd konuştuk, eee altına nedersınız
kısa para verırmı[/quote]
altın 985 dolar destek yapmış hedef 1027 dolar.şu an için günlük destek olarak tam desteğe oturuyor.995.50
1027 çok dikkat etmek lazım ele bırakılacak yer olabilir.1027 gelmeden altını bırakmazlar
[quote=enorton;145671][B]şindi traders cok dikat olma gerek..[/B]
[B]Neden ?[/B]
[B]Cunki traders temiz direnc hedef eder.. amma eyer temiz destek varsa.... temiz destek yoksa traders sıkıntıda olur..[/B]
[B]Neden sıkıntıda olur ?[/B]
[B]cunki temiz destek yoksa traders farklı destek yer onem eder .. guvende direnc hedef etme korkar.. bu piyasa belirsiz eder.[/B]
Hexen baba nerdesin :([/quote]
evet [B][COLOR=red]hexen[/COLOR][/B] baba süperdi gerçekten.hem TÜRKÇESİ çok güzeldi, insan okurken gülümsüyordu,hemide çok güzel yerleri destek-direnç yeresi belirliyordu.
özlüyoruz kendisini...
ve tabiiki [B][COLOR=blue]haguan[/COLOR][/B] kardeşim...kanal ve trend çizgileri konusunda abartmıyorum bu ülkede sayılı kişilerdendir herhalde...
+ parantez [B][COLOR=magenta]fXci [/COLOR][/B]ağbey elinden geldiğince hexen bubayı bize aratmıyor.güzel tesbitleri var.sezarın hakkı sezara...ama hexen bubanın yeri ayrı onun yeri ayrı...
fXci gı seni pembeye boyadım gı maksat gıcıklık ossun :p
hexen buba ses ver yahu en azından sağlığın sıhhatin yerinde mi onu bilelim...sonuçta yaşça sanıyorum bu forumdakilerin hepsinden büyüksün...merakta bırakma bizi...
[QUOTE=SEYYAH;145669]sistem işi biraz enteresan...şindik bakıyorum grafa daha doğrusu sisteme 60 dklık tepeden 60.450 den bi kere pırtlatmış KIRNIZI oku eylece bekliyore SAT konumunda.şindik hiç kıvrandırmadan temiz 3.000 pıvanı var hatta sabahki dipte 4.000 pıvandaydı...beyle şeyler tabii sinir bozuyore...biz öte tarafta 40 takla atıyoruk 60 dk sinyali basmış yatıyore...
şans işte birazda...bilsek bu ay 60 dk ile başlardık.ama nerden bilcen...bilemezsin...[/QUOTE]
Evet vobixin medium da 60500 de sat verdi, bugün saat 17.00 de AL verdi. 3200 puan kılçıksız ama mesela MArt ayında 3000 puan zararı vardı :( O zaman da benim sistem kardaydı. Mesela Ağustosun ilk iki haftası benim sistem bayram ederken, o aldığı yerden satıp sattığı yerden alıyordu...
[QUOTE=abka;145668]yemişim sistemleri..öyle 3-5 aya bakarak aldanmamak lazım..
çok gördüm..hiç hata yapmadan ilerleyen sistemleri..ama iklim değişince nakavt oldular..[B]bana 12 aylık kar eğrisini getirin..eger başarı şimdikinin yarısı ise bile şapka çıkarırım...[/B][/QUOTE]
Abi geçen sene ekim ayına bakmak lazım özellikle çoğu sistem dumur olmuştu...
[quote=enorton;145676]Abi [B]geçen sene ekim ayına[/B] bakmak lazım özellikle çoğu sistem dumur olmuştu...[/quote]
benkim + 6.125 pıvan yapmış...
la şebek sistem biz yokken ayda 10 almış 13 almış 6/7 almış neyse...biz daldık mamayı kesti...üüü:o
[QUOTE=SEYYAH;145674]evet [B][COLOR=red]hexen[/COLOR][/B] baba süperdi gerçekten.hem TÜRKÇESİ çok güzeldi, insan okurken gülümsüyordu,hemide çok güzel yerleri destek-direnç yeresi belirliyordu.
özlüyoruz kendisini...
[SIZE="5"]ve tabiiki [B][COLOR=blue]haguan[/COLOR][/B] kardeşim...kanal ve trend çizgileri konusunda abartmıyorum bu ülkede sayılı kişilerdendir herhalde... [/SIZE]
+ parantez [B][COLOR=magenta]fXci [/COLOR][/B]ağbey elinden geldiğince hexen bubayı bize aratmıyor.güzel tesbitleri var.sezarın hakkı sezara...ama hexen bubanın yeri ayrı onun yeri ayrı...
fXci gı seni pembeye boyadım gı maksat gıcıklık ossun :p
hexen buba ses ver yahu en azından sağlığın sıhhatin yerinde mi onu bilelim...sonuçta yaşça sanıyorum bu forumdakilerin hepsinden büyüksün...merakta bırakma bizi...[/QUOTE]
Abi şu iki mesaja bakar mısın, saklıyorum bu mesajları... O zamandan bugünleri çiziktirmiş haguan abi .brv.brv
[url]http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=141471&postcount=14299[/url]
[url]http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=141416&postcount=14244[/url]
[QUOTE=enorton;145671][B]şindi traders cok dikat olma gerek..
Neden ?
Cunki traders temiz direnc hedef eder.. amma eyer temiz destek varsa.... temiz destek yoksa traders sıkıntıda olur..
Neden sıkıntıda olur ?
cunki temiz destek yoksa traders farklı destek yer onem eder .. guvende direnc hedef etme korkar.. bu piyasa belirsiz eder.[/B]
Hexen baba nerdesin :([/QUOTE]
emortım bukelemun gibi adamsın sevgili saygılı sayın hellime deyelimde senin nicksmini hexen yapsın yuaw ::: tuylerim tiken oldu:::
[QUOTE=SEYYAH;145677]benkim + 6.125 pıvan yapmış...
la şebek sistem biz yokken ayda 10 almış 13 almış 6/7 almış neyse...biz daldık mamayı kesti...üüü:o[/QUOTE]
Abi hep öyle malesef, bu iş hep böyle gider... Hepimiz biliyoruz ki sistem denilen şey geçmişin üzerine konulmuş mükemmel AL sat okları... Gelecek daha yazılmadı :D Neyse felsefe gireceğiz bu gidişle ama [B] herakleitos[/B] un dediği gibi [B]"aynı nehirde iki kere yıkanılmaz"[/B] :) Ekim ayı kasım ayı geçmişte kaldı aynı yapıalr asla olmayacaktır, belki benzer olacaktır. Ben piyasaların gidişatının kaotik olduğuna inanıyorum ve matematiksel sistemlerle ancak bu kadar açıklanıyor. Geriye Ew kalıyor ama Ew de çok kazık be abi :D
[B]IMF: Anlaşmaya varmak istiyoruz[/B]
[B]IMF sözcüsü: "IMF ve Türkiye en kısa sürede anlaşmaya varmak istiyor.[/B]
Uluslararası Para Fonu (IMF) sözcüsü, Türkiye'ye kredi sağlanması konusunda "mümkün olan en kısa sürede" [URL="http://www.hurriyet.com.tr/index/Ankara/"][COLOR=#0000ff]Ankara[/COLOR][/URL] ile [URL="http://www.hurriyet.com.tr/index/imf/"][COLOR=#0000ff]IMF[/COLOR][/URL]'nin anlaşmaya varmayı istediklerini bildirdi. [URL="http://www.hurriyet.com.tr/index/imf/"][COLOR=#0000ff]IMF[/COLOR][/URL] sözcüsü David Hawley, [URL="http://www.hurriyet.com.tr/index/washington/"][COLOR=#0000ff]Washington[/COLOR][/URL]'da düzenlediği basın toplantısında, Türk yetkilileri ve [URL="http://www.hurriyet.com.tr/index/imf/"][COLOR=#0000ff]IMF[/COLOR][/URL]'nin olası bir programla ilgili sonuca en kısa sürede ulaşmak istediklerini belirterek, [URL="http://www.hurriyet.com.tr/index/imf/"][COLOR=#0000ff]IMF[/COLOR][/URL] ile yetkililer arasındaki müzakerelerin Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu ekonomik zorlukların aşılması ve orta vadede çözümler konusunda devam ettiğini kaydetti.
Hawley, müzakerelerin sonucunu, [URL="http://www.hurriyet.com.tr/index/imf/"][COLOR=#0000ff]IMF[/COLOR][/URL] ve Dünya Bankası yıllık toplantılarının [URL="http://www.hurriyet.com.tr/index/istanbul/"][COLOR=#0000ff]İstanbul[/COLOR][/URL]'da 6 ve 7 Ekim tarihlerinde yapılmasının etkilemeyeceğini ifade etti.
[quote=enorton;145680]....Geriye Ew kalıyor ama Ew de [B]çok kazık[/B] be abi :D[/quote]
kazık doğru...yannış sayıyorsan ve o sayımla poz açtıysan ve kendine sayımına çok güvenip STOP yapmazsan sadece küllerin kalır geriye :..:
ama yanlışlıkla doğru sayım yaptıysan abi o kazanılan para pek bi tatlı oluyor...:p
emirler abi vardı vahşi batıda kulakları çınlasın değil 60/15/5/1 dk matrikste BİRİM BAR sayıyordu...EW sapık birşey...iyi bir silah ama kullanmayı bilmiyorsan arada yannışlıklan kendi topuğuna sıkıyorsun :..:
doğru sayımla trade ediyorsanda PALA mermi manyağı oluyor :..:
[QUOTE=fXci;145679]emortım bukelemun gibi adamsın sevgili saygılı sayın hellime deyelimde senin nicksmini hexen yapsın yuaw ::: tuylerim tiken oldu:::[/QUOTE]
Abi ben yazmadım hexen babadan alıntı o :..:
bravo dow a.. yeni rekor kırarak kapanmış..
[U]3 gün önce 9470 iken ben üç harfli kurumun türkiye temsilcisi ile birebir bizzat konuştum dediğimde burada forumda bazı arkadaşlar dalga geçmişti...[/U]
[U]Alın size yeni rekor. [/U]
öyle 5 günlük 1 haftalık hareketli. ortalamayı kırması felan değil....Çok büyük bi direnci kırdı.
14 Kasım 2008 den beri Dow un gördüğü en yüksek değer..
[U][B]Burayı kıracak gücü bulabildi madem bi müddet daha gider artık..[/B][/U]
[U]Adam herkes düşmesini beklerken yükseliş 3 ay daha hafif hafif sürecek demişti.[/U]
[U]Gerçi ben adama göre hareket etmedim 3 gündür üstüste -Agam-bana yüklü para verdi..[/U]
Bu geceye negatif ayrışmamızı fırsat bilip flat girdim ama bakalım yarın görücez
iyi geceler herkese
[SIZE=3][COLOR=Red][B]OHA DİYORUM BEN NASIL KAÇIRDIM BU ANALİZLERİ
BÜYÜKSÜN HAGUAN ABEY SENİNKİ NOKTAYIDA GEÇMİŞ GAYRİİİİİİ [/B][/COLOR][/SIZE]
.brv.brv.brv.brv.brv.brv.brv.brv.brv.brv.brv.brv
[quote=haguan;141416]Direncimiz ve karar noktamız 62000 olarak gözükmekte.
62000 den geri dönüş yaşanırsa destek seviyesi 61400 de karşılar.
61400 seviyesinin kırılması 1000 puan aşağı düşüşü tetikleyebilir.
62000 üstünde ise 63xxx li seviyeleri görmemiz olası.
Sanıyorum grafiği hazırlarken 62000 atağını yaşıyoruz :)
[IMG]http://i30.tinypic.com/fd6kiv.png[/IMG][/quote]
[quote=haguan;141471]Alıntıladığınız analiz görevini tamamladığına göre biraz daha uzaktan bakalım.
60950 artık shortcuların dikkat etmesi gereken önemli bir nokta.
60950 ye kadar yukarı atakları shortcuların normal olarak görmesi doğru olmalı.
60950 ye kadar çıkışın ardından 59500 seviyesine kadar düşüş olası gibi gözüküyor.
59500 seviyesine kadar düşüş yaşar ve aşağı kırılım görürsek bu sıkıntılı bir aşağı atağın habercisi olacaktır. Neden sıkıntılı derseniz, bir çok ara dinlenme noktası mevcut .
Ara dinlenmelere rağmen 57200 seviyesine kadar rahatça ilerleyebilir.
Şu an için 60950 seviyesi önemle izlenmeli ve 60950 üstünde yukarı yönlü abartılı hareketler görebilmemizin olası olduğu aklımızdan çıkmamalı. Çünkü ilk etapta 62350 seviyesi bizi kollarını açarak karşılayabilir.
[IMG]http://i31.tinypic.com/14k8sjs.png[/IMG][/quote]
[QUOTE=BORSACIOZGUR;145684]bravo dow a.. yeni rekor kırarak kapanmış..
[U]3 gün önce 9470 iken ben üç harfli kurumun türkiye temsilcisi ile birebir bizzat konuştum dediğimde burada forumda bazı arkadaşlar dalga geçmişti...[/U]
[U]Alın size yeni rekor. [/U]
öyle 5 günlük 1 haftalık hareketli. ortalamayı kırması felan değil....Çok büyük bi direnci kırdı.
14 Kasım 2008 den beri Dow un gördüğü en yüksek değer..
[U][B]Burayı kıracak gücü bulabildi madem bi müddet daha gider artık..[/B][/U]
[U]Adam herkes düşmesini beklerken yükseliş 3 ay daha hafif hafif sürecek demişti.[/U]
[U]Gerçi ben adama göre hareket etmedim 3 gündür üstüste -Agam-bana yüklü para verdi..[/U]
Bu geceye negatif ayrışmamızı fırsat bilip flat girdim ama bakalım yarın görücez
iyi geceler herkese[/QUOTE]
[QUOTE=BORSACIOZGUR;145553]Dow un en fazla göreceği 9570 -9590 dür. orayı kırması zor..[/QUOTE]
:::::::::.dng
spot kapanışı 57051 VOB kapanışı 57350
DOW artmış piyasa coşmuş Ayular tırs tırs durumlarına gelmiş hadi diyelim Spot %1 artsa 57051+570 = 57621 + 300 makas = 57921+79 da benden = olupda olacağı 58,000 ordanda kafasına sağlam bir uçan tepük yerse doğru 57600 tabi bu FDOW un yeşil senaryosu sabah VOB 58,000 açarsa direkt shortum basarım kafasına
herkese iyi geceler
[QUOTE=BORSACIOZGUR;145684]bravo dow a.. yeni rekor kırarak kapanmış..
iyi geceler herkese[/QUOTE]
Abi kimse seninle dalga geçmedi, dow gidemez de demedi. Senin yazını ençok eleştiren bendim ama 2 gündür long giriyorum... O zaman da dedim ne zaman bloombergi açsam adamlar 10200 den bahsediyor... Ama orası 10200 görür görmez mi, yoksa daha da mı yukarı gider bunu sadece Allah bilir... üç harfli falan bilmem ben, onların elinde değil bu piyasa... Biz her nekadar PY falan desek de aslında sn sazanın dediği gibi PY yoktur piyasa vardır... Sadece bazı dönemlerde bazı oyuncular etki edebilir ama piyasanın geneline kimse etki edemez. Dedim ya hükümetler bile ancak seans kapatabilir yeri geldiğinde...
[url]http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=2066144&postcount=2328[/url]
Sn.Abka bu mesajı hatırladınız mı :D Ey gidi günler ne tepki çekmiştim o zaman bea... Üstüne sn. teo da şunu yazmış...
[url]http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=2066239&postcount=2348[/url]
Ne kadar agresimmişim bea :D Sankim Gökhan'ı okur gibiyim... Ulen o zaman 42500 hedefim vardı 30.000 puan alacaktım valla... Hedef tuttu da geçti bile... üwww
[B]Old 07-09-2007, 12:01
enorton
Guest
Gönderi: n/a
Esas
[B]Geçmişte olanları hatırlatmakla insanları germenin ne alakası var? Benin dememle borsalar ne düşer ne çıkar, ama burda konuşmam insanları rahatsız ettiyse biz de artık konuşmayız. Ama çok değerli görüşler diye yere göğe sığdıramadığınız görüşler sadece OBO- TOBO dan ibaret...[/B][/B]
[QUOTE=enorton;145688]Abi kimse seninle dalga geçmedi, dow gidemez de demedi. Senin yazını ençok eleştiren bendim ama 2 gündür long giriyorum... O zaman da dedim ne zaman bloombergi açsam adamlar 10200 den bahsediyor... Ama orası 10200 görür görmez mi, yoksa daha da mı yukarı gider bunu sadece Allah bilir... üç harfli falan bilmem ben, onların elinde değil bu piyasa... Biz her nekadar PY falan desek de aslında sn sazanın dediği gibi PY yoktur piyasa vardır... Sadece bazı dönemlerde bazı oyuncular etki edebilir ama piyasanın geneline kimse etki edemez. [B]Dedim ya hükümetler bile ancak seans kapatabilir yeri geldiğinde...[/B][/QUOTE]
29 Ekim 1997, Çarşamba
Dalga dalga panik
Uzakdoğu'daki döviz kriziyle ateş alan borsalarda başlayan panik, dün tüm dünyaya dalga dalga yansıdı. New York Borsası'nda önceki gün yaşanan yüzde 7.4'lük düşüşün ardından Hong Kong Borsası yüzde 13.7 geriledi. Tokyo Borsası'nda Nikkei Endeksi yüzde 4.2 düştü. Avrupa borsalarında da büyük düşüşler yaşandı. Rusya, Moskova Borsası'nı dün hiç açmazken, Fransa, İsrail ve Meksika'da işlemler geçici olarak durduruldu.
Uzakdoğu piyasalarında başlayan ve kısa sürede tüm Kuzey Asya ülkelerini etkisi altına finansal kriz, dünyayı sardı. Hafta başında Hong Kong Borsası'ndaki büyük düşüşün, New York Borsası'na yansımasıyla Asya sınırlarını aşan mali kriz, dün de Türkiye dahil tüm dünya borsalarında kendini gösterdi. Önceki gün mali krizin kendini en yoğun hissettirdiği New York Borsası'nda uygulanan ‘‘seans durdurma’’ işlemine, dün diğer ülkelerin borsalarında da başvuruldu. Dün, yüzde 10'ları aşan düşüşlerin yaşandığı dünya borsaları, paniği önleyebilmek için farklı tedbirler aldı. İngiltere ve Almanya borsaya müdahale etmezken, Fransa, İsrail ve Meksika'da işlemler geçici olarak durduruldu. Paniğin artmasından endişe edilen Moskova'da ise dün borsanın kapalı kalmasına karar verildi. Cumhuriyet Bayramı nedeniyle dün yarım gün işlem yapılan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) endeks yüzde 9.46 oranında gerileyerek 2 bin 824 puana indi.
DÜŞÜŞ HIZLANDI
Saat farkı nedeniyle dün güne ilk başlayan Uzakdoğu borsalarında hisse senedi fiyatlarındaki düşüşler hız kazandı. Hong Kong Borsası'nda endeks 1438 puanla yüzde 13.7 oranında düşüş yaşadı. Bu, Hong Kong Borsası'nda 1980'lerden bugüne yaşanan en büyük üçüncü düşüş oldu. Tokyo Borsası'nda Nikkei Endeksi yüzde 4.26 oranında değer kaybetti. Endeksteki toplam düşüş 725 puan olarak gerçekleşti. Tokyo ve Hong Kong borsalarındaki bu düşüş, diğer Uzak Doğu ülkelerinde de kendini hissettirdi. Yeni Zellanda Borsası yüzde 12.4, Filipinler Borsası yüzde 6.3, Singapur Borsası yüzde 7.6, Jakarta Borsası yüzde 8.6, Bangkong Borsası yüzde 6, Tayvan Borsası yüzde 5.9 ve Malezya Borsası yüzde 6.6 oranında değer kaybetti. Uzakdoğu borsaları ile aynı saat diliminde bulunan Avusturalya Sidney Borsası'nda da hisse senetleri ortalama yüzde 7 oranında düşüş gösterdi.
AVRUPA PANİKTE
Asya borsalarında devam eden panik, bir gün önce New York Borsası'nda yaşanan hızlı çöküşün etkisindeki Avrupa borsalarında da kendini hissettirmeye devam etti.
Açılışta yüzde 9.5'lik bir değer kaybı yaşayan Londra Borsası, daha sonra bir miktar toparlandı. Seans sonunda Londra Borsası'ndaki düşüş yüzde 7.2'de kaldı. Avrupa'nın en büyük borsalarından Almanya'daki Frankfurt Borsası da son yılların en büyük günlük düşüşüne sahne oldu. Frankfurt Borsası'nda dün ortalama değer kaybı yüzde 10 olarak gerçekleşti.
SEANSLAR DURDU
Fransa'da Borsa yönetimi seansın ilk 20 dakikasında işlemleri geçici olarak durdurduğunu açıkladı. Daha sonra başlayan işlemlerin sonunda endeks yüzde 7 oranında değer kaybetti. Fransa gibi geçici işlem durdurma kararı alın bir diğer borsa da İsrail'deki Tel Aviv Borsası oldu. Bu borsada da seansa 45 dakika ara verildi. Ancak bu önleme rağmen hisse senetlerinin yüzde 8 oranında değer kaybetmesi önlenemedi.
Meksika'da da Borsa yönetimi hisse senetlerinin yüzde 13.3 oranında değer kaybetmesi üzerine, bu düşüşün sürmemesi için çareyi kapanışa 20 dakika kala seansı durdurmakta buldu.
MOSKOVA AÇILMADI
Borsalardaki hızlı düşüş karşısında en radikal önlemi alan ülke Rusya oldu. Önceki gün yüzde 6 oranında değer kaybı yaşanan Moskova Borsası'nda, Borsa yönetimi dün gün boyunca borsadaki işlemleri tamamen durdurdu.
‘Paniğe kapılmayın’ çağrısı
Geçen Perşembe Honk Kong'da başlayan ve tüm dünya borsalarını etkileyen paniğin ardından resmi ağızlardan ‘‘sakin olun’’ çağrıları gelmeye başladı.
ABD Hazine Sekreteri dün yaptığı açıklamada ABD ekonomik göstergelerinde bir sorun olmadığını belirtirken, Güneydoğu Asya borsalarındaki krizin ciddi bir sorun olduğunu ve bunun hemen ele alınması gerğine dikkat çekti. Honk Kong liderleri de dün yaptıkları açıklamada
spekülatörlerin Hong Kong'dan çıktığını ve borsanın dibe vurduğunu, bundan sonra daha istikrarlı bir piyasa beklediklerini söyledi.
Japon Maliye Bakanı da Asya'da ekonomik istikrarı sağlamada ülkesinin sorumluluğu bulunduğunu söyledi.
İsrail'de Tel Aviv Borsası'nda Misthanim Endeksi'nin iki gün içinde yüzde 15.46 oranında düşerek 294.70 puana gerilemesi üzerine Maliye Bakanı Yaacov Neeman, yatırımcıları sakin olmaya çağırdı.
New York daha kötüsünü de gördü
New York Menkul Kıymetler Borsası Wall Street'te Dow Jones Endeksi'nde önceki gün yüzde 7.2'lik gerileme görülmesine karşın bu oran, Endeks tarihinde ‘‘en kötü 10 gün’’ arasına girmedi. Dow Jones'un verilerine göre, endekste yaşanan en fazla düşüş ‘‘Kara Pazartesi’’ olarak da anılan 19 Ekim 1987 tarihinde, yüzde 22.61 oranında gerileme ile yaşandı. Bunu yüzde 12.82 gerileme ile 28 Ekim 1929 tarihinde yaşanan çöküş izledi. Öte yandan, Dow Jones verilerine göre, endeks daha çok Ekim ayında geriledi. En kötü 10 gün sıralamasının yarısı, Ekim ayının ikinci yarısından oluşuyor.
Clinton konuştu, Borsa toparlandı
Özellikle Avrupa borsalarının merakla beklediği New York Borsası dün güne yine düşüşle başladı. Dow Jones endeksi açılışta 178 puan kadar geriledi. Seansın ilk yarım saatinde Dow Jones'un değer kaybı yüzde 2.5'e ulaştı. Yoğun satışlar sürerken, ABD Başkanı Bill Clinton'ın Chicago'da bir basın açıklaması yapacağının açıklanmasıyla, Dow Jones'taki düşüş yavaşlamaya başladı.
Clinton'un, ‘‘Ekonomimiz güçlü ve sorunumuz yok. Kendimizi iyi hissetmeliyiz. Endişelenecek bir şey yok’’ mesajı taşıyan konuşması ile birlikte, Dow Jones endeksi toparlanmaya başladı. Clinton'un kısa konuşmasının sonunda, Dow Jones endeksi eksiden artıya geçti ve önceki kapanış değerinin 132 puan üzerine çıktı.
Bill Gates bir günde 320 trilyon kaybetti
Amerikan Forbes dergisine göre, ABD'nin en zenginlerinden 5 kişi, New York Menkul Kıymetler Borsası Wall Street'te önceki gün yaşanan çöküşte 4 milyar dolar (728 trilyon lira) kaybetti. Dünyanın önde gelen bilgisayar yazılım firması Microsoft'un sahibi Bill Gates, 1.76 milyar dolar (320.3 trilyon lira) ile Dow Jones Endeksi'nin düşüşünden en fazla etkilenen kişi oldu. ‘‘CEO of Berkshire Hathaway’’ firmasının sahibi Warren Buffett 717.3 milyon dolar (130.5 trilyon lira), Oracle'nin sahibi Larry Ellison 666.9 milyon dolar (121.4 trilyon lira), Microsoft'un bir diğer kurucusu Paul Allen ise 600 milyon dolar (109.2 trilyon lira) kaybetti. CNN'in patronu Ted Turner'in kaybı da 185 milyon doları (33.67 trilyon lira) buldu.
İlk kurtarma operasyonu Endonezya'da
Uzakdoğu ülkelerini bir domino taşı gibi ardarda etkileyen borsa krizinde ilk kurtarma operasyonu Endonezya'ya uygulanmaya başladı. Hong Kong borsası ve ardından Wall Street'in çökmesinin bumerang etkisi yapacağından korkan Asya Kaplanları, aylar önce para krizine giren Endonezya'yı kurtarmak için harekete geçti. Singapur dün Endonezya'ya hemen 15 milyar dolar yardım yapacağını açıkladı. Singapur Devlet Başkanı Suharto, Endonezya'nın döviz rezervlerini güçlendirmek için 5 milyar dolar verileceğini ve bir diğer 5 milyar doların ise, yüzde 40 oranında değer kaybeden Endonezya para birimi Rupi'yi desteklemek için kullanılacağını açıkladı. Suharto Singapur'un ayrıca 5 milyar dolarlık Rupi satın almaya hazır olduğunu da belirterek, ‘‘Bu parayı Singapur'a da getirmeyeceğiz. Endonezya Merkez Bankası'na vereceğiz. Böylece kredi talebini Endonezya daha rahat karşılar’’ dedi. Singapur Devlet Başkanı Japonya ve Malezya'nın da yardıma hazırlandığını kaydetti.
[B]Abi halo bugün yine yazmış, tebrik edeyim adamı :D[/B]
ABD DJI SON 24 SAAT İÇİNDE 10 AYIN ZİRVESİNE DOĞRU GİDEBİLİR.
Dji Teknik olarak kısa vadeli hareketli ortalamaları üzerinde güçlü tutunuyor.
9.500 önemli destek konumunda, bugun gun içinde 9.700 denenebilir.
Bu noktanın sakın bir şekilde geçilmesi ile beraber önümüzdeki haftalarda
hedef seviyesi ıkıncı adımda 10.00 olarak gelişeceğini tahmin etmekteyiz.
Bu bölgede endeksin orta ve uzun vadeli hareketli ortalamaları bulunması sebebi ile
önümüzdeki dönemde daha büyük hedeflere gidlmesi açısından önemli bir geçiş bölgesi olarak önümüze çıkacaktır.
10 Eylül 2009 - 16:48:18 - 1 günlük
Ekleyen editör: Halil RECBER
Herkese merhabalar ve VOB arenasında bol kazançlar.
Geceye short girdim. Yarın gaplı yukarı açılsak bile, öğleden sonra kallavi bir düşüş görebiliriz. Yarınki yukarı denemesinin de başarısız olması, longcuların son kurşunlarını da harcaması demek olacaktır. Önümüzdeki hafta shortcuların haftası olabilir. Gece Çin'den shortcuları sevindirecek bir düşüş gelebilir...
trade dediğin nedir, her sabah ekranı açıp ne alsak ne satsak kararını vermek aslında. iş bununla bitse gene iyi aldık nerede take profit nerede stop yapılmalı vs. gibi ardışık bir sürü karar verilmeli. Bu işin en azından bir kısmını çoğumuz manuel yapıyoruz, ahanda elin oğlu tamamen otomatik pilota bağlamıştır, al yeri sat yeri take profit yeri,piyasa yönü, kaç bar düşmüş kaç bar yükselmiş günlük ne alemde vs. vs., bir elliotisyen ve gann analistinin isteyeceği her şey tek ekranda ve real time olarak.
[IMG]http://i727.photobucket.com/albums/ww271/timepricepattern1/EkranAlnts.png[/IMG]
ekran tradestation programına aittir. bizim salak matrise ve daha salak metastocka bu parametleri girmek imkansızdır. sistem diye arada konuşuluyor ya topikte elin oğluna bakalım hizaya gelelim modu yani.lelele
Abi adamın yazma hakkı bir süreliğine elinden alınmamış mıydı ne zaman bitiyor bu süre yaw? Eleman teşekkür bombardumanı yapıyor, belki iki kelime kelam da o edecek...
Bu arada Tanrıkent isimli filmi izledim, süper bir film. İzlemeyenlere mutlaka tavsiye ederim. İndirmek isteyenler için ahan da linkini de veriyorum...
[url]http://kalitelifilm.blogspot.com/2007/11/tanrkent-city-of-god-2002-trke.html[/url]
[quote=enorton;145696]Bu arada Tanrıkent isimli filmi izledim, süper bir film. İzlemeyenlere mutlaka tavsiye ederim. İndirmek isteyenler için ahan da linkini de veriyorum...
[URL]http://kalitelifilm.blogspot.com/2007/11/tanrkent-city-of-god-2002-trke.html[/URL][/quote]
Hocam 10 part inermi yahu en iyisi torrentini bulayım yavaş yavaş indiririm
Açılışta en yüksek noktayı dün gece verdim 58.000 e gelirse elimde taş gözümde yaş .kom.kom kefesine kefesine shortlarım
Herkese hayırlı ve bol kazançlı bir cuma günü dilerim
[QUOTE=abka;145663]al benden de o kadar..mevcut sistem eylül de 6.000 puan üzeri bırakmasın,bende bırakacagım ,sistem mistemi..
serbest sitil yapacagım...üüü[/QUOTE]
sistemi bırakcak olursan bana ver ::: yazık bi köşede unutulup paslanmasın::::::
[quote=Kennym;145700]sistemi bırakcak olursan bana ver ::: yazık bi köşede unutulup paslanmasın::::::[/quote]
Günaydın Vobdaşlar,
Aman sakin olun, sistem bırakılırmı !, belki şu yatay günlerde sıkıntı olabilir, ancak toplama bakmak lazım..
57.650 aşağı geçilmediği sürece hedef 58500 görüyorum...kısa denecek bir güne benzemiyor hiç..57900-57700-58300 şeklinde gider gibi gibi..
Saatlikteki alcalan kanal üst bandına geldik.
Ben son parti kisalarimi yaptim. Stoploss cok yakin
günaydın herkese biraz yorum okuyun iyi gelir,
ABD borsaları, petrol talebine yönelik yükselen beklentilerin enerji
hisselerine alım getirmesi ve işsizlik maaşı başvurularının Temmuz
ayından bu yana en düşük seviyeye gerilemesiyle birlikte 5. günde de
değer kazandı...
Bu durum, aynı zamanda S&P 500 için Kasım ayından bu yana görülen en
uzun süreli kazanç çizgisine işaret ediyor...
Uluslararası Enerji Ajansı'nın özellikle Çin tarafındaki tüketimin
petrol talebini arttıracağı yönündeki açıklamasının ardından Chevron
ve Schlumberger hisseleri % 1.5'in üzerinde değer kazandı.
Hazine'nin 30 yıl vadeli tahvil ihracına yönelik güçlü talep, hisse
senetleri de dahil olmak üzere ABD varlıklarına olan güveni arttırdı.
S&P 500 Endeksi, 1 yılın yükseği seviyesine biraz daha yaklaştı.
ABD Hazinesi dün gerçekleştirdiği 30 yıl vadeli tahvil ihracında %
4,238 seviyesinden 12 milyar dolar borçlandı. İhaleye satış miktarının
2.92 katı gibi yoğun bir talebin gelmesiyle birlikte ABD Hazine
tahvillerinin fiyatlarında yükselişler gözlendi. 10 yıl vadeli tahvil
bu sabah % 3.36 seviyesinde..
% 4.2 yükselen Procter & Gamble hisseleri, şirketin mevcut çeyrek için
kar beklentisini yükseltmesi ve gelecek çeyrekte satışlarının
iyileşeceğini belirtmesinin ardından Dow Jones'un en büyük itici gücü
oldu.
Çip üreticileri Texas Instruments ve ASML, kişisel teknoloji
harcamalarını nakit şeklinde yapan tüketicilere bağlı olarak satış
görünümünü yukarı çekti. Yarı iletken hisseleri % 1.8 yükseldi.
İyimser havaya ülkede tüketim tarafında canlanmaya işaret ederek
ithalatın rekor seviyeye ulaştığını gösteren raporun yanı sıra Temmuz
ayından bu yana en düşük seviyede gerçekleşen işsizlik maaşı
başvuruları da katkıda bulundu...
Analistlerin Başkan Obama'nın sektör tarafından karşı çıkılan sağlık
reformunun Kongre'den geçirilmesinin zor olduğunu belirtmeleri sağlık
sigortası hisselerine % 3.5 alım getirdi..
Nasdaq'ta Bank of America-Merrill Lynch'in tavsiyesini yükselttiği
Yahoo hisseleri % 4.5 değer kazandı.
Ancak dünyanın en büyük tohum şirketi Monsanto'nun 2010 yılına yönelik
kar tahminlerinin Wall Street beklentisinin altında kalması üzerine
şirketin hisseleri % 5 değer kaybetti.
Dow Jones Sanayi % 0.84 değer kazanarak 9,627 seviyesinde, Standart &
Poor's 500 Endeksi % 1.04 değer kazanarak 1,044 seviyesinde ve Nasdaq
Bileşik Endeksi % 1.15 değer kazanarak 2,084 seviyesinde günü
tamamladı..
S&P 500 Endeksi, 9 Mart tarihindeki 12 yılın düşüğü seviyelerinden
şimdi % 54 yukarıda işlem görüyor.
Asya'da endeksler Tokyo hariç yükseldi. Çin'den gelen olumlu veriler
ekonomik toparlanma belirtilerini güçlendirirken hisselere alım
getirdi. Çin'de sanayi üretimi banka kredileri ve perakende satış
verileri beklenenden daha fazla artış gösterdi. Çin'de ihracat ise bir
yıl öncesine göre % 23.4 geriledi.
Japonya'da ise daha önce % 3.7 olarak açıklanan 2. çeyrek büyüme
hızının % 2.3 olarak revize edilmesi Tokyo'da satış baskısı yarattı.
Tokyo'da % 1'e yakın düşüş, Hong Kong ve Şanghay'da % 1'e yakın
yükselliş var. Seul ve Sidney % 0.5 yukarıda.
Euro-dolar paritesindeki yükseliş eğilimi sürüyor. Parite 1.46'da...
Petrol 72 doların üzerinde.
Altın yeniden 1.000 doların üzerine çıktı.
Günaydın Arkadaşlar Bol Kazanclar
58,000 açsaydı iyiydi ancak 57700 kötü oldu direnci illede spotla beraber kırarım derse gaptan ekmek yedirmez bunlar beklemeye devam
Günaydın gidip gidebileceği yer burası biraz daha götürmeye çalışsalarda zorlanacaktır.
Günaydın.Bol kazançlar.
yyld :D