-
Valla ben de o açık şu açık bütçe kötü diye diye short gire gire [U]Nisan başından Agustosa kadar[/U] 15000 ytl kaybettim..
Şimdi ise kazanıyorum. Bugün ters poz. güne başlamama ragmen günü 250 puan karda kapattım. Gerçi karın yarısı komisyona gitti..
Bıyıklı yabancı amca doğru söylemiş. Eylül başı Benim dönüm noktam oldu.
Herkes art niyet aramıştı biz bunları çok duyduk demişlerdi ama ; [U]üç harfli kurumun türkiye temsilcisi dostumuz 3 ay daha yükseliş özgür dow 11 bin derken samimiymiş demek ki.... [/U]
Şunun şurasında 11 bin e ne kaldı ?
O eksik bu eksik bütçe açık satışlar kötü herşey kötü ama
[U]Faizler sıfır ve paranın borsadan başka gideceği yer şu an için hiç yok...[/U]
Düşünün şimdi siz borsacısınız satış yaparak borsayı düşüreceksiniz.. Peki parayı ne yapacaksınız ?? Kına mı yakacaksınız yoksa bu fazla parayı evde mi saklayacaksınız.
[U]Amerika da Gayrimenkul fazlası var fiyatlar prim yapmıyor[/U] . Faize yatıramazsınız sıfır.. Dövizde prim beklenmiyor. Çünkü çok bol likidite var...
Dönüp[U] yine sattığınız kağıdı alıp[/U] borsayı mecbur yükselteceksiniz kazanmak için.. İşte bu yüzden aylardır beklediğimiz düşüş gerçekleşmiyor. Gerçekleşmeyecek.
Amerika 150 milyar dolardan fazla para bastı.. Bir süre daha piyasadan bu likidite çekilene kadar. Ralliye devam. Ne kadar mantıksız gelse de olacağı bu..
Aynen longistan. [U][B]Bi dee bunun üstüne bayram arifesinde IMF patlatırlarsa çok pis coşabilirim onu söyleyeyim.[/B][/U]
Aslında düşüşün ne zaman başlayacağını bilmek çok kolay...
Küçük yatırımcı mallanınca felan derler ya o külliyen yalan
.
[U][B]Milyar dolarlık dev fonlar ne zaman parayı borsadan başka yatıracak yer bulur[/B][/U] . Ne zaman likidite azalır . Dolar sıkıntısı başlar..Bernanke faiz yükseltmek zorunda kalır. .
[U]O zaman borsa düşer[/U]. Ancak yakın değil..
O zamana kadar 11 bin de olur 12.000 de..
Bu gidişle ekonomi Yorumculuğu ve [U]kendime özgü orta vadeli analiz[/U] konusunda yakında Yaşar Hoca' ya yetişeceğim..) Ama daha öğreneceğim çok şey var..
Üç harfli Bıyıklı samimi dostun [U]Yes , sign. Bu gizli ama IMF ile kesinlikle anlaşacaklar özgür[/U] dediğini bir kez daha hatırlatır.
Cümleten iyi akşamlar hayırlı kandiller dilerim.
-
[QUOTE=QUEEN;146962]faiz indiriminde dolar artması gerekmiyomu..zaten hep ters hareket yaparlar..palanın işi..faiz indiriminden belki acayip bi şey çıkacak ..diye aklıma gelmiyor değil.[/QUOTE]
Faiz inmeden önce doalr satar tahvil bono alırsın. Doalr ve faiz düşer.
Faiz inince tahvil bonoyu satar dolarını geri alırsın. Doalr yükselir.
Fakat ileride indirimlere devam edielceği sinyali gelrise tahvil bononu satmazsın dolarını almazsın. Hatta yeni dolar satıp yeni tahvil bono alırsın yine dolar ve faiz düşer. Yani indirimden sonra gelecek sinyaller de önemli.
-
-
[QUOTE=SEYYAH;146963]ehm ehm yani şindi nasıl desem bilmiyorum.yani şindi dow da alış tarafındayım bugün apla dowranacak çok shortör varda orada.kaşınıyorlar ben naapim :D
bu gece PALA demek LONG demek.sen bugün git yarın gel :D[/QUOTE]
sen alış tarafındasın hee..bittin seen daha bi saat var..şelale geliyo:p
selcuklu nerde yaw..beraber ağlardık...vay canına..:D
-
[QUOTE=Larossıan;146967]Djı hedef 9820[/QUOTE]
ne güzel diyosun..bi longa geçeydik..:..:
-
[QUOTE=BORSACIOZGUR;146965].......
[U]Faizler sıfır ve paranın borsadan başka gideceği yer şu an için hiç yok...[/U]
Düşünün şimdi siz borsacısınız satış yaparak borsayı düşüreceksiniz.. Peki parayı ne yapacaksınız ??
Amerika da Gayrimenkul fazlası var fiyatlar prim yapmıyor . Faize yatıramazsınız sıfır.. Dövizde prim beklenmiyor. Çünkü çok bol likidite var...
Dönüp yine sattığınız kağıdı alıp borsayı mecbur yükselteceksiniz kazanmak için..........[/QUOTE]
Hala aynı yerdesin borsaya girecen paranın hisse almak ya da uzun pozisyon açmak için kullanılma zorunluluğu yok. Sen voba soktuğun para ile sadece uzun pozsiyon mu açıyorsun? Hayır. Bu işin kısa tarafı da var. Borsa demek hem alıcı hem satıcı demek. Şu an alıcıların daha istekli olması borsanın sürekli artacağı anlamına gelmez. Olay para sahibinni isteğine kalmıştır. 10 dakika sonra vazgeçip satsalar dow %2 eksi olsa bu para borsadan çıkmış mı oalcak? Hayır. Yine borsada oalcak ama bu sefer satıcılar alıcılardan üstün olmuş olacak.
-
dow bugün göreceğini gördü .. dolarda dip yapıyor bence ... bugün yurtdışında dönüş günü ..
kısa devam şelale şelale şelale .. Quenn ağlanacak bi durum yok .. ağlama apla
küsküyü verecem dowa eksi 50 kapatır .. .. hehehhehe :D:D:D
-
Herkesin kandili mübarek ve hayırlara vesile olsun.
-
[QUOTE=selçuklu;146971]dow bugün göreceğini gördü .. dolarda dip yapıyor bence ... bugün yurtdışında dönüş günü ..
kısa devam şelale şelale şelale .. Quenn ağlanacak bi durum yok .. ağlama apla
küsküyü verecem dowa eksi 50 kapatır .. .. hehehhehe :D:D:D[/QUOTE]
selcuklu geldin..dow düşüyo:::..vay canına hahha.lelele
-
3 günlük borsacılar tiyo peşinde koşar sanırdım vay be demek varmış böyle trade eden şaşırdım
-
General Asti gümrüğe takıldı herhalde. Azeri ayu kuvvetlerini getirecekti en son .dng
-
dow eksi kapatır bugün......
-
[quote=QUEEN;146973]selcuklu geldin..dow düşüyo:::..vay canına hahha.lelele[/quote]
uyyyy seni ölesin queen....
aksamdan beri....saçını basını oynatarak...barnaklarınla hareketler geçerek...dow niye düşmüyor...dow niye çıkıyor diye diye....dow u çıkardın valla...
ne başbelası şeysin gı.....
-
[quote=VOBiX;146970]Hala aynı yerdesin borsaya girecen paranın hisse almak ya da uzun pozisyon açmak için kullanılma zorunluluğu yok. Sen voba soktuğun para ile sadece uzun pozsiyon mu açıyorsun? Hayır. Bu işin kısa tarafı da var. Borsa demek hem alıcı hem satıcı demek. Şu an alıcıların daha istekli olması borsanın sürekli artacağı anlamına gelmez. Olay para sahibinni isteğine kalmıştır. 10 dakika sonra vazgeçip satsalar dow %2 eksi olsa bu para borsadan çıkmış mı oalcak? Hayır. Yine borsada oalcak ama bu sefer satıcılar alıcılardan üstün olmuş olacak.[/quote]
Ben vadeli işlemlerden piyasalardan ve short pozisyonlarrdan değil. [U]Klasik hisse senedi piyasasının yükselişini açıklamaya çalışıyordum.[/U]
Peki atıyorum eğer sen satmaya kadar verirsen ( short pozisyon açarsan) Micrsoft hissesini 10 dakika içinde 170 dolardan 150 dolara düşürürsen aradaki fark kadar para kazanırsın. Kar ettin Nakitin açığa çıkıyor değil mi ?
Hıh işte bu nakiti ne yapacaksın ? Tekrar hisse almakta kullanacaksın. Çünkü başka yapacak birşeyin yok..
[U]İşte bu para gidecek başka bir yer bulursa borsa düşer[/U]..
2000 hisse satmışsan gidp 2300 hisse alacaksın... [U]Sen almazsan başkaları alır[/U] arkadan gelen bol para basmaktan kaynaklanan bol likitide taze para var.... Bi bakarsın microsoft tekrar 175 olmuş. işte bu yüzden longçular shortçulardan daha güçlü... Büyükler Long...Ötesinde ellerindeki nakit parayla fiziki hisse senedi bulunduruyorlar ..Hisse taşıyorlar.... Küçük yatırımcılar ise inatla Shortlamaya çalışıyorlar ve sürekli kaybediyorlar. Bir dönem benim yaptığım gibi bir kaç ay daha kaybedecekler de.
Ekonomi satranç gibi zorlu bir iştir.. Derin bilgisi olmayanlara basitçe özetlersin. Ancak önyargısından kurtulamayanlara asla anlatamazsın.
Paranın yönünü iyi tahmin eden borsacı dan daha kazançlı bir adam yoktur. İleride ben de öyle olacağım.
saygılar
-
[QUOTE=jani;146977]uyyyy seni ölesin queen....
aksamdan beri....saçını basını oynatarak...barnaklarınla hareketler geçerek...dow niye düşmüyor...dow niye çıkıyor diye diye....dow u çıkardın valla...
ne başbelası şeysin gı.....[/QUOTE]
sağol..:..:
dow ralli yapıyo..bi saat var düştü düştü yoksa..biz ne edeceğüz..canim...
61000 görüyorum..orda..:..:üüü
-
[quote=BORSACIOZGUR;146978]Ben vadeli işlemlerden piyasalardan ve short pozisyonlarrdan değil. [U]Klasik hisse senedi piyasasının yükselişini açıklamaya çalışıyordum.[/U]
Peki atıyorum eğer sen satmaya kadar verirsen ( short pozisyon açarsan) Micrsoft hissesini 10 dakika içinde 170 dolardan 150 dolara düşürürsen aradaki fark kadar para kazanırsın. Kar ettin Nakitin açığa çıkıyor değil mi ?
Hıh işte bu nakiti ne yapacaksın ? Tekrar hisse almakta kullanacaksın. Çünkü başka yapacak birşeyin yok..
2000 hisse satmışsan gidp 2300 hisse alacaksın... [U]Sen almazsan başkaları alır[/U] arkadan gelen bol para basmaktan kaynaklanan bol likitide taze para var.... Bi bakarsın microsoft tekrar 175 olmuş. işte bu yüzden longçular shortçulardan daha güçlü... Büyükler Long...Ötesinde ellerindeki nakit parayla fiziki hisse senedi bulunduruyorlar ..Hisse taşıyorlar.... Küçük yatırımcılar ise inatla Shortlamaya çalışıyorlar ve sürekli kaybediyorlar. Bir dönem benim yaptığım gibi bir kaç ay daha kaybedecekler de.
Ekonomi satranç gibi zorlu bir iştir.. Derin bilgisi olmayanlara basitçe özetlersin. Ancak önyargısından kurtulamayanlara asla anlatamazsın.
Paranın yönünü iyi tahmin eden borsacı dan daha kazançlı bir adam yoktur. İleride ben de öyle olacağım.
saygılar[/quote]
karışmayayım dedim ama dayanamdım, yahoo finansa gir ultrashort financial diye tarattır, bu ve bunun gibi yüzlerce fon var tek yaptıkları shortlamaktır, bu adamlarda longa karşıdır, bilmem anlatabildim mi?.dng
-
[QUOTE=mbm;146976]dow eksi kapatır bugün......[/QUOTE]
bencede abi .. eksi elli kapatır bence dow .. sabahta -100 fdowla uyanırız .. vobda -1875 gapla açılır tahminim .. :)
-
[quote=QUEEN;146979]sağol..:..:
dow ralli yapıyo..bi saat var düştü düştü yoksa..biz ne edeceğüz..canim...
61000 görüyorum..orda..:..:üüü[/quote]
ha ha ha.....
-
9710..bu rakama alıştıralım gendümüzü..
-
[quote=QUEEN;146983]9710..bu rakama alıştıralım gendümüzü..[/quote]
bence 9820 alıştırsan daha iyi olur.:)Ayın 17 si vade sonu galiba dowda.
-
[QUOTE=BORSACIOZGUR;146978]Ben vadeli işlemlerden piyasalardan ve short pozisyonlarrdan değil. [U]Klasik hisse senedi piyasasının yükselişini açıklamaya çalışıyordum.[/U]
2000 hisse satmışsan gidp 2300 hisse alacaksın... [U]Sen almazsan başkaları alır[/U] arkadan gelen taze para var.... Bi bakarsın microsoft tekrar 175 olmuş. işte bu yüzden longçular shortçulardan daha güçlü... Büyükler Long...Ötesinde ellerindeki nakit parayla fiziki hisse senedi bulunduruyorlar ..Hisse taşıyorlar.... Küçük yatırımcılar ise inatla Shortlamaya çalışıyorlar ve sürekli kaybediyorlar. Bir dönem benim yaptığım gibi kaybedecekler de.
saygılar[/QUOTE]
ABD hisse senedi piyasasında açığa satış yapmak hisse almak akdar koaly. Bizim IMKB gibi bir sürü prosedür istemiyor. IMKBye göre açıklıyorsun olmuyor.
2000 hisse satmışsam 2300 hisse mi alırım yoksa burada yazanlar gibi gelen karlarla piramit yaparak yeni kısa mı açarım? Bilemezsin o para sahibinni keyfine kalmış.
Ekonomi bilgisini derin bilgisi olmayana basitçe özetlersen o kişi sığ bilgiyle yaşamaya devam eder. O kişiye ayrıntılarıyla anlatman lazım.
paranın yönünü iyi tahmin eden kazanır ama Gökhanın bir lafı var. 10 gün bekleyip 2-3 bin puan peşinde koşacağıma güniçinde hem yüksleişe hem düşüşe fırsat tanırım 10 günde 2-3 bin puan almak yerine 10 bin puan alırım diyor. Bunu yaparken de paranın yönüne bakıyor. Dow 11 bin olacakmış 20 bin olacakmış ya kim ne demişe bakmıyor.
Bir de enorton gibiler var. Sistem al dedi mi alıyor sat dedi mi satıyor. Önyargı yok sistem var sinyal var.
Her ikisi tarzda trade edenlerin senin kadar ısrarcı olduğunu görmedim.
-
[QUOTE=Larossıan;146984]bence 9820 alıştırsan daha iyi olur.:)Ayın 17 si vade sonu galiba dowda.[/QUOTE]
yok artık .dngşimdi yeter yarım saat satış yer 300 400 puan başlarız arti..inşallah
-
[quote=QUEEN;146986]yok artık .dngşimdi yeter yarım saat satış yer 300 400 puan başlarız arti..inşallah[/quote]
bugün için demedim zaten .:D
-
[QUOTE=Larossıan;146987]bugün için demedim zaten .:D[/QUOTE]
bu çıkışı hazmetmeli şimdi..geri gelmeli..gelmezsede cani sağolsun..:..:
-
dow daki conilerde artık yakinen tanıyor beni.PALA TURKA diyorlar :::
-
[quote=QUEEN;146986]yok artık .dngşimdi yeter yarım saat satış yer 300 400 puan başlarız arti..inşallah[/quote]
Üzülerek aynı kendimi görüyorum.. Bi dönemler ben de aynı böyle DOW un son yarım saat satış yemesini umuyordum.... O zamanlaar Dow 8500 dü..
Ve ben bu zaman içinde komisyonlarla sıfır kilometre bir araba parası kaybettim.
Şimdi geceye mutlaka long girip gün içi az ama kesinlikle az al satla arabanın lastiklerini camlarını hatta motorunu yerine koydum..
DOW 11 bine gidene kadar modifiye , çelik jant mercedes amblemi bile takarım inşallah
-
[QUOTE=BORSACIOZGUR;146990]Üzülerek aynı kendimi görüyorum.. Bi dönemler ben de aynı böyle DOW un son yarım saat satış yemesini umuyordum.... O zamanlaar Dow 8500 dü..
Ve ben bu zaman içinde komisyonlarla sıfır kilometre bir araba parası kaybettim.
Şimdi geceye mutlaka long girip gün içi az ama kesinlikle az al satla arabanın lastiklerini camlarını hatta motorunu yerine koydum..
DOW 11 bine gidene kadar modifiye , çelik jant mercedes amblemi bile takarım inşallah[/QUOTE]
üzülme:..:..ben bile üzülmüyorum..bu durumlar herkesin başına gelir..inşallah alırsın mercedes..fazla gendine güvenme kontrat artırma :..:
-
Agam işi bılıyor
napalım cezamız neyse odeyeceğiz
-
[QUOTE=BORSACIOZGUR;146990]Üzülerek aynı kendimi görüyorum.. Bi dönemler ben de aynı böyle DOW un son yarım saat satış yemesini umuyordum.... O zamanlaar Dow 8500 dü..
DOW 11 bine gidene kadar modifiye , çelik jant mercedes amblemi bile takarım inşallah[/QUOTE]
dow tepesini gördü bugün .. 9713.71 .. hayırlı uğurlu olsun ..
cümleten geçmiş olsun .. bizde alçalan bir tepe yaptık ..
artık şelale vakti .. kısa devam .. .lelele.lelele
projeksyon belli .. obo belli .. şelale şelale şelale ..
-
[IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon1.gif[/IMG]
Alıntı:
[B]enorton[/B] Nickli Üyeden Alıntı [URL="http://www.voborsa.com/forum/showthread.php?p=146896#post146896"][IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/buttons/viewpost.gif[/IMG][/URL]
[I]geceye lönk...[/I]
herşeye karşı.. sisteme karşı.. bende lönk...
herkes şortlamış... bizim lönkler arada ezilecek gibi... neyse sabah yukarı açsın.. revers olup bende ekibe katılırım...
-
saatlikler sat da.. grafik düşme eğiliminde... sabah yukarı açsada düşüş kaçınılmaz görünüyor... ilk fırsatta lögleri şorta cevirmeyi planlıyorum... görünen o ki 58888 yada kabaca 59bin kritik değer buranın üzerinde kalamadıkça düşüş sert olabilir.. tüm frumdaşlara başarılar...
-
-
[quote=SEYYAH;146996]yenildik üüü :o :([/quote]
pamık avatarın ivvrençç olmuş.brv
-
[quote=küçük_k;146995]saatlikler sat da.. grafik düşme eğiliminde... sabah yukarı açsada düşüş kaçınılmaz görünüyor... ilk fırsatta lögleri şorta cevirmeyi planlıyorum... görünen o ki 58888 yada kabaca 59bin kritik değer buranın üzerinde kalamadıkça düşüş sert olabilir.. tüm frumdaşlara başarılar...[/quote]
Agam telefon görüşmesinden zaten bunu biliyordu bu yüzden bugün bütün tam gün baskı altında tutarak milleti shortlattı... Kendi mal almak için.
Agamın 3,84 lük yükseliş günü 59600 den aldıkları ve dow un düştüğü gün dün piyasayı tutarak aldıkları da duruyor halen..
[U]Bu yüzden yarın sabah longlarımı vermekte hiiç acele etmeyeceğim[/U]...
Hele öğleden önce erken hayatta vermem.. Yapıştım 15 tane longa. bırakmam..
Taa ki hükümet IMF ile anlaştık diyene kadar ki ;diyecek bırakmam..
Aga bana longları sattırmak için yarın yine oyun yapacak...Hiç oralı bile olmayacağım. Ekrana bile az bakıcam.. 60000 üstüne çıkarsa belki...
[U]Dow un burayı tam da bugün kırmasını bekliyordum[/U].. Düşüşle açılmasından..Bi de kaç gündür gidip gelmesinden..
Dow un zirvesi 9713 diyenler acaba hiç grafiğe bakmışlar mı ? dow 9650 365 gün yllık zirvesini ve direncini sadece 50 puan için mi kırdı . Bence en az 200...
-
[quote=SEYYAH;146996]yenildik üüü :o :([/quote]
evet ama ezilmedik.lelele
züğürt avuntusu değil bence guzel oynadık sadece şansızdık
-
[quote=jani;146947]macro durum...
1-dünya....
amerika çin mallarına kodugu gümrük vergisini yüzde 4 den yüzde 35 e çıkardı...bunu lastikte yaptı emme....devamı gelir....
amerika...citibankdaki hisselerini satacaganı duyurdu...ekim gibi...bu citi hisselerini baskılar...netekim dün satışı yedi....
ingilterede...pound sürekli göçüşte....
dünya halklarının borcu ve geliri aynı....işsizlik artışı ile....bu borcların çogu ödenemez...TÜM ÜLKE BÜTÇELERİ AÇIK VERİYOR....
2-BİZDE...
bütçe açıgı tavanda....işsizlik tavanda....borcluluk tavanda...borsada tavanda....
SONUÇ....
ECEL GELDİMİ HASTALIK BAHANEDİR....AGAM ÖLECEK....[/quote]
Ağalar ölmez piyasa bölünmez...
Kuzular kebap olmaktan kurtulamaz....kom
-
[quote=Astatin;146997]pamık avatarın ivvrençç olmuş.brv[/quote]
Hellim in gözünden de düştün pamıkkk.lelele.lelele
pamık avatarın ivvrençç olmuş.brv
[RIGHT][IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/misc/progress.gif[/IMG] [URL="http://www.voborsa.com/forum/editpost.php?do=editpost&p=146997"][IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/buttons/edit.gif[/IMG][/URL] [URL="http://www.voborsa.com/forum/newreply.php?do=newreply&p=146997"][IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/buttons/quote.gif[/IMG][/URL] [URL="http://www.voborsa.com/forum/newreply.php?do=newreply&p=146997"][IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/buttons/multiquote_off.gif[/IMG][/URL] [URL="http://www.voborsa.com/forum/newreply.php?do=newreply&p=146997"][IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/buttons/quickreply.gif[/IMG][/URL] [URL="http://www.voborsa.com/forum/post_thanks.php?do=post_thanks_add&p=146997&securitytoken=1253048061-91747b0c45d05f5b79068481da1581a8cb9288a7"][IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/buttons/post_thanks.gif[/IMG][/URL] [/RIGHT]
[B]Astatin tarafindan yazilan bu yaziya asagidaki üye tesekkür etmiştir / katıldığını belirtmiştir:[/B] [URL="http://www.voborsa.com/forum/member.php?u=52"][B]HeLLiM[/B][/URL] (Bugün)
-
[quote=Astatin;146997]pamık avatarın ivvrençç olmuş.brv[/quote]
beğendiğine çok sevindim asti :D
ayrıca HeLLim hanıma tessüflerimi bildiriyorum.tamam dış görünüşüm biraz ürkütücü olabilir ama kalbimiz pambık gibidir üüü:o
kim ne derse desin son derece karizmatik olduğumu düşünüyorum.bu durumu kabullenemiyorsanız yapabileceğim bişey yok :D
-
[quote=jani;146805]USAGLAR...
gögüs gögüse furuşuyorum....celcuki teslim oldu...
marşal asti...kuvvetleriyle gelmedi...
yeke yek kaldım...harbi kazanırsam...
mareşal asti yi...vetana ihanetten divani harbe verecegim...[/quote]
Benim birlikler mekanize zırhlı jani..bütün gün yerinde durdular..7 saat süren toplantımı olur be....Belçikalıların **...üstüne bir de yemek ısmarladık adamlara...etti 9 saat kesintisiz...yuh**....
-
[quote=SEYYAH;147002]beğendiğine çok sevindim asti :D
ayrıca HeLLim hanıma tessüflerimi bildiriyorum.tamam dış görünüşüm biraz ürkütücü olabilir ama kalbimiz pambık gibidir üüü:o
kim ne derse desin son derece karizmatik olduğumu düşünüyorum.bu [COLOR=red]durumu kabullenemiyorsanız yapabileceğim bişey yok :D[/quote][/COLOR]
[COLOR=red] [/COLOR]
[COLOR=#ff0000]Ben kabullenebilirimde gözlerim kabullenmiyor..Sanırım Hellim inde öyledir..Yazı da kırmızı oldu hayret..[/COLOR]