imf var mı yok mu onu söyle sen ya :) 1 saattir boş boş konuşuyo, uykum geldi...
Printable View
imf var mı yok mu onu söyle sen ya :) 1 saattir boş boş konuşuyo, uykum geldi...
[quote=stonhand;147157]Jani Üstat Öğlen arası bu babacan daha konuşursa Spotta kapalıyken bu cünabetler yukarı basarlarmı acep Bugün agayı soyalım soymasınada 60,000 üstü shortlarla soysak olmamı[/quote]
tam tersine bence....çok pis verecekler...makas korkunç...700 puan...bunu kapalar seans arasında....
[QUOTE=Astatin;147166]ettik bi hata şimdi huzuruna çıkmaya korkuyorum arturun..
ya bu arada SEYYAH PAMBIK avatarını kaybetmiş patron...ona da bulsana bir tane Napolyon duruşlu bitane pambık ayı[/QUOTE]
[IMG]http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:F2XOLlYccM_-mM:http://www.voborsa.com/forum/image.php?u=711[/IMG]
[IMG]http://galeri.internethaber.com/images/gallery/2701/25.jpg[/IMG]
[quote=VOBiX;147171][IMG]http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:F2XOLlYccM_-mM:http://www.voborsa.com/forum/image.php?u=711[/IMG][/quote]
Ben boşa demiyorum patronlar..bu VOBIX moderatör olsun diye...CSI Voborsa maşallah...Ya ben nasıl yapılır bilmiyorum..birisi bir anket açsın yeni moderatör kim olsun diye...seçeneklere de sadece VOBIX i koysun:D:D:D
anket konusund ciddiyim..adayları alalım lütfen..benim adayım kesinlikle VOBIX..ve ben kesinlikle aday değilim..çünkü ben taraf ım :D:D
Yaşar erdinçde iki gün önce 48500 büyük ihtimalle tekrar görülmez dedi bugün 48500 görülebilir diyor Hocada ayarlar gene saşırdı
11,09,2009
Bizim piyasalar gelince bizim endeks 48.000 ile 48.500 aralığını görüp, bu seviyeye göre yaklaşık 4000 puan gerilemeyle en düşük 44.100 civarını gördü ve dün 44.924 seviyesinden kapandı. 46.500 seviyelerine kadar ve hatta 47 bin seviyelerine kadar bir tepki olabilir ama önümüzdeki 1 yıl boyunca bir daha 48.500 civarının görüleceğini düşünmüyorum.
16,09,2009
Piyasalar bu nedenle çok olumlu ve aşırı reaksiyonlar verebilirler. Borsa yeniden 48.500'leri zorlarken, dolar 1.46 seviyelerine kadar gerileyebilir.
[QUOTE=Astatin;147172]Ben boşa demiyorum patronlar..bu VOBIX moderatör olsun diye...CSI Voborsa maşallah...Ya ben nasıl yapılır bilmiyorum..birisi bir anket açsın yeni moderatör kim olsun diye...seçeneklere de sadece VOBIX i koysun:D:D:D
anket konusund ciddiyim..adayları alalım lütfen..benim adayım kesinlikle VOBIX..ve ben kesinlikle aday değilim..çünkü ben taraf ım :D:D[/QUOTE]
Yok kardeş sağolun da vakit sorunum var benim.
[quote=VOBiX;147171][IMG]http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:F2XOLlYccM_-mM:http://www.voborsa.com/forum/image.php?u=711[/IMG]
[IMG]http://galeri.internethaber.com/images/gallery/2701/25.jpg[/IMG][/quote]
heyyoooooooooo heyyooooooooo kavıştım pambığıma.:::
tenk yu VOBIX...yor velkam :::
mareşal asti...
dün er meydanına gelmedigün üçün...vetana ihanetten seni divanı harbe verdik....
seni yargılıyacak basyargıç....celcuki....
aran iyiyse yırttın...yoksa kesin yaglı ipi boynuna takarız...habarın ossun...
Sayın Hellim gerektiğinde, gereğini yapıyor zaten.Birde başımıza yenilerini çıkarıp esir kampına dönüştürmeyelim forumu.Kendi kendimize de çözüyoruz zaten problemleri.
[quote=VOBiX;147174]Yok kardeş sağolun da vakit sorunum var benim.[/quote]
nolacak ya..bak MERSİ de moderatör hesapta ama ortalama 6 ayda bir çıkıyor ortalığa..:D:D
bu arada ASTI istihbaratıda açlıştı..mersi bi ara avatar olarak yüzü maskeli bir apla fotografı kullanıyordu ya...o kendisiymiş..haberiniz olsun:D:D
Lem herkesin ıncığını veye en azından cıncığını öğrendim amma Hellim hakkında en ufak bir istihbarat toplayamadım..YA bu efsane pala Hellim olmasın...PALA imajı da süper bir kamuflaj....Yoksa Sarah CONNOR gibi bişeymi acaba hellim..:::::::::
[url]http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=259528[/url]
[quote=jani;147176]mareşal asti...
dün er meydanına gelmedigün üçün...vetana ihanetten seni divanı harbe verdik....
seni yargılıyacak basyargıç....celcuki....
aran iyiyse yırttın...yoksa kesin yaglı ipi boynuna takarız...habarın ossun...[/quote]
Yanlış yargıç seçtin jani :) Selçuklu patron, taraflar arasında gidip geliyo..maşallah bi kırmızı kuvvetler bi mavi kuvvetler şekllinde..
yok yok ben pelinn dışında kimseye ihanet etmedim zaten...üwwwwww...pelinn nerdesin...bu von 50 puana sıkıştığında aklıma hep Pelinn geliyo..heyy gidi günler...
[quote=ÖZGÜR EFE;147177]Sayın Hellim gerektiğinde, gereğini yapıyor zaten.Birde başımıza yenilerini çıkarıp esir kampına dönüştürmeyelim forumu.Kendi kendimize de çözüyoruz zaten problemleri.[/quote]
Yok ben onu TOKOBA ya bir çeşit devlet üstün hizmet madalyası olsun diye onor olsun diye şeettim..Ayrıca çok moderatör eşit değildir sıkı disipin...mod var mod var....dng
[QUOTE=Astatin;147180]Yanlış yargıç seçtin jani :) Selçuklu patron, taraflar arasında gidip geliyo..maşallah bi kırmızı kuvvetler bi mavi kuvvetler şekllinde..
yok yok ben pelinn dışında kimseye ihanet etmedim zaten...üwwwwww...pelinn nerdesin...bu von 50 puana sıkıştığında aklıma hep Pelinn geliyo..heyy gidi günler...[/QUOTE]
ayıp ediyon patron ..benim özüm hep ayı .. bebe ayı besliyorum.. ordan belli ..
daha hiç dana beslemedim bugüne kadar .. :D:D:D
kral arthur duymasın .. hehehheehe :o:o
[QUOTE=enorton;147179][url]http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=259528[/url][/QUOTE]
Citibank Lehmanın türev varlıkalrına kaydırmışalr yatırımı haber eski ama BDDKdan gelen sonuç yeni sanırım.
ya ne oldu bu imf işi ben kaçırdım mı
artık arkaya yaslandım ... 60225 kısa devam .. obo belli .. projeksyon belli .. dow tepesi belli .. alçalan imkb tepesi belli .... makas belli .dolar dibi belli .. şelale belli .. ayı belli ...
vob eksi kapatır bence .. ama kimseyi etkilemeyeyim ..
stopu yazdım ..çıkıyorum biraz .. size bol kazançlar .. şelale
Dünya Ekonomisi SHORT, benim ülkem LONG yakalanmış,
değme iktisatçılarımız!.. bile tv lerde ciklet ve sakız satarak ekonominin
canlanacağını savunuyor, haçlı orduları sınırlarımıza dayanmış biz hale
elimizde son kalanlarıda özelleştirme diye elden çıkarıyoruz çünkü IMF
YARDIMI bile alamıyacak durumlara düştük( nedenlerini daha önce yazmıştım).......
[quote=demir;147161]boşver ağam mağam. burada herkesin ağası yok ama senden çok kazanıyor. :..:[/quote]
Allah herkese bol kazanç versin ama eylül başından beriperformansa bakarsan şu yazdığında yanıldığın ortada.. forumda inatla hala çok shortçu var.. Benim haziran temmuz agustos da yaptığım gibi..
Tamam 60000 üstünden kısa vade biraz shortlanabilir mantıklı ama dow daha 9600 lerde dolaşırken kıracağı belliyken IMF imzası açıklanmamışken, likidite günlük artıdayken dün 58700 den shortlamak niye ?
Biz daha dün 59300 görmedik mi ? Şimdi dow ve dax yeni rekora gidiyor 59700 deyiz.. Çok mu ?
Sazan 59.75'den Çeyrek porsiyon long açar.
59750 den yarım longum.. [U]Kimse takip etmesin[/U] Sakata gelebilirim..
Sakata gelsem de günlük 1400 puan net kar marjım var.. Ondan..
Klasik politikacı işte ne şiş yansın ne kebap... Ama helal olsun imf ye de ihtiyacımız yok dedi...
[QUOTE=enorton;147190]Klasik politikacı işte ne şiş yansın ne kebap... Ama helal olsun imf ye de ihtiyacımız yok dedi...[/QUOTE]
Ama şu an IMF parası piyasa şartlarından uygun içeriden borçlanıp içeriyi kurutacağımzıa IMFten parayı alırız. İçerideki para da yatırıma ve tüketime gider dedi. Ortada konuşuyor.
[QUOTE=VOBiX;147191]Ama şu an IMF parası piyasa şartlarından uygun içeriden borçlanıp içeriyi kurutacağımzıa IMFten parayı alırız. İçerideki para da yatırıma ve tüketime gider dedi. Ortada konuşuyor.[/QUOTE]
Dedim ya ne şiş yansın ne kebap :) Ama bence doğrusunu yapıyor... Ben yanında oturanları merak ettim, ne iş yapar bunlar :) Madem uzmansınız bir soruya da siz cevap verin, madem uzman değilsiniz ya da konuşmayacaksınız oraya neden çıktınız :)
[quote=sazan;147188]Sazan 59.75'den Çeyrek porsiyon long açar.[/quote]
Bu ne patron...Sünger Bob bile değil, sıyrık bob olmuş...bence önceki daha iyyidi..vay be ..avatarlar konusunda pek bi muhafazakar oldum
1,5 saattir 100 puanda dönüyoruz...
[QUOTE=enorton;147192]Dedim ya ne şiş yansın ne kebap :) Ama bence doğrusunu yapıyor... Ben yanında oturanları merak ettim, ne iş yapar bunlar :) Madem uzmansınız bir soruya da siz cevap verin, madem uzman değilsiniz ya da konuşmayacaksınız oraya neden çıktınız :)[/QUOTE]
Onalr bodyguard. Gazeticler fazla yüklenmesin diye gözdağı veriyorlar. Sahipsiz sanmayın hesabı..dng
[QUOTE=Astatin;147193]Bu ne patron...Sünger Bob bile değil, sıyrık bob olmuş...bence önceki daha iyyidi..vay be ..avatarlar konusunda pek bi muhafazakar oldum[/QUOTE]
Yaşayan Ölülerin Şafağından fırlamış Zombiler gibi olmuş. .kom
[quote=VOBiX;147191]Ama şu an IMF parası piyasa şartlarından uygun içeriden borçlanıp içeriyi kurutacağımzıa IMFten parayı alırız. İçerideki para da yatırıma ve tüketime gider dedi. Ortada konuşuyor.[/quote]
IMF hikayesinin daha bir süre gündemde bu haliyle kalacağını (el sıkışıp imzalamamak hali) düşünüyorum.Faydalarına gelince bu haliyle T.L. yi ipten aldı 1, iş uzadıkça USD kuru görece güzel 1.50 leri koruyor 2, M.B. USD ye müdahaleden kurtuluyor 3, Ödemeler Dengesini ihracat yönünde koruyarak Cari açığa azaltıcı etki yapıyor 4, İmzalanacakmış gibi yapıp tatlı Bono faizlerini düşürerek İNDİREGANDİ ye olanak sağlıyor 5, Enflasyonu düşürücü etki yapıyor 6, v.s.Yani lafın kısası bu hikaye kum saati gibi çalışıyor.İstediğiniz zaman ters çevrip yolunuza devam edersiniz.Düşünsenize imzalamaz gibi yapıyorsunuz hop siyasi prestij, imzalar gibi yapıyorsunuz yine siyasi prestij, altın yumurtluyan tavuk!Demeki bu konuda sırası ve zamanı gelince istediğiniz gibi hareket edersiniz.Birde bu zamana kadar imzalandığını düşünelim, Türkiye IMF den almış olduğu kaynağı (20, 30 milyar USD her neyse) ertelenmiş taleple çoktan peşin olarak geriye ödemiş ve aldığı boçta yanına kar kalmıştı(bi şey diyecektim ama), oldumu sana prestij kaybı, borsa çoktan inişe geçmişti bile.Düşünsenize bütün dünyada dolar tepetaklakken sen 20, 30 milyar usd alıp kriz ortamında zaten 1.50 lerde düşmemek için zor tutulan USD nin yanına 20,30 milyar kardeş daha koyuyorsun.Krizin nimeti olan cari açıktaki daralma bir anda tersine hortluyor, ertelenen talep eflasyonu azdırıyor ve siyasi prestij mütakip senelerde borç hortladı diye büyük yara alıyor.Demekki bu işin şimdilik sırası deyil.Yardım el altından yapıldı bile Net Hata noksan 18.000 usd diyor bilinmeyen, bilinenleri biz zaten SHORT luyoruz ve LONG luyoruz.
yahu mide bulandırıyorlar artık bunlar.ne dediği belli değil adamın.bir diyor IMF ile yapılacak anlaşma güven sağlar, bir diyor anlaşma olmazsa olmaz değildir.
küçük yatırımcı hiç bu kadar kucağa getirilmedi be...ayıptır günahtır be...1,5 yıldır defalarca IMF IMF IMF...sonuç sıfır...
bir sürü insanın ahını aldı bunlar...bu kadar oynanmaz be...
imf işini olmazsa olmaz noktasına getirmek yanlış diyerek yılan hikayesinin devam edeceğini gösterdi babacan.
aynı sözü başbakanda söylemişti daha önce..
Rusya ipi kopardı darısı bizim başımıza...
[quote=SEYYAH;147198]yahu mide bulandırıyorlar artık bunlar.ne dediği belli değil adamın.bir diyor IMF ile yapılacak anlaşma güven sağlar, bir diyor anlaşma olmazsa olmaz değildir.
küçük yatırımcı hiç bu kadar kucağa getirilmedi be...ayıptır günahtır be...1,5 yıldır defalarca IMF IMF IMF...sonuç sıfır...
bir sürü insanın ahını aldı bunlar...bu kadar oynanmaz be...[/quote]
tersten de düşünmek lazımdır,
29-45 arası imf masalı olmasaydı inanamayacağımız kadar shortçu katliamı olacaktı, imf masalı global trende denk geldi orası ayrı.
öğlen arası yukarı operasyonda olmadı
Babacan IMF için mıymıymıymıymıy da mıymıymıymıymıymıy yetmedi mıyyyyyyyyyyy mıyyyyyyyyy ula sonunda mıyyyyyyyyyyy
15 dk göstergelerde NU da yok PU da yok....5 satta 15,60 gün alda... ama TGG sırsaıyla 2,2,3,4......tam yazı tura ortamı
[quote=Astatin;147193]Bu ne patron...Sünger Bob bile değil, sıyrık bob olmuş...bence önceki daha iyyidi..vay be ..avatarlar konusunda pek bi muhafazakar oldum[/quote]
Açım (paraya) Astatinim, açlıktan gözü dönmüş SpongeBob bu. Tatil paralarını çıkartayım, tekrar eski ,dingin ve paralı Sazan avatarına döneceğim.
Sonra , senin avatarın da ne yahu. Nerede Koala, şirinbaba yada mr Spock (eşekkulak). Ne zaman baksam, yüzük kardeşliğindeki, eski insan kralların filmdeki sahnesi (sahneleri) aklıma geliyor.
[QUOTE=SEYYAH;147198]yahu mide bulandırıyorlar artık bunlar.ne dediği belli değil adamın.bir diyor IMF ile yapılacak anlaşma güven sağlar, bir diyor anlaşma olmazsa olmaz değildir.
bir sürü insanın ahını aldı bunlar...bu kadar oynanmaz be...[/QUOTE]
Abi bence süreci iyi götürüyorlar, sn security yukarıda yazmış aynen katılıyorum yazdıklarına...
Jani Hocam benide kat kervana emme bende bir rütbe isterüm fazla birşey değil bana bi binbaşı versende olur :D:D.
59800 shortingen 60800 stop gel ulen pala gel bas 60800 ede endamını görelim ulennnnn
IMF = mıymıymıymıyyyyyyyy Orta Vadeli Program = Mıymıymıymıyyyy bunların hayatı mıymıy be
[quote=sazan;147204]Açım Astatinim, açlıktan gözü dönmüş SpongeBob bu. Tatil paralarını çıkartayım, tekrar eski ,dingin ve paralı Sazan avatarına döneceğim.
Sonra , senin avatarın da ne yahu. Nerede Koala, şirinbaba yada mr Spock (eşekkulak). Ne zaman baksam, yüzük kardeşliğindeki, eski insan kralların filmdeki sahnesi (sahneleri) aklıma geliyor.[/quote]
Şimdi şöle oldu: Mareşal v.b. dedilerya bana..o açıdan..birliksiz field marshall mı olur bay sazan..avatarın tercümesi budur... :..:
10 dk lık ta düşüş hzl! henüz kesinleş medi