-
[QUOTE=abka;63833]imf kredisi ilk başta mutlaka doping etkisi oluşturur..ama sonra eski diplere yakın yerler bile tekrar denenmiştir....o ayrı mesele..mesela 2000 kasımda borsa 7000 iken haber geldi..10800 e kadar 5 tane satıcısız tavan çekdi..sonra ise 8300 e kadar indi..oradan 11500 e...2001 mayısda ise borsa 3 haftada imf beklentisi ile 7200 den 11.000 e kadar geldi..haber gelince ise 2 tavan çekti.13400 e kadar..ama sonra 8.500 ler bile test edildi...burası vob..bize kısa vade lazım...o zamanki kredi miktarı 10 mil dolar idi..ama büyüyen ekonomide onun eşdegeri kanımca 30 milyar olmalıdır..kısacası 30 milyar dolar gelsin ben %20 beklerim..yani en azından 6.000 puan...çünkü bu olay daha çok 2001 mayısa benziyor..yani 2000 kasım gibi süpriz değil..[/QUOTE]
2000 kasımında sürpriz olan neydi sayın abka? 2000 9 kasım günü de gecikmeli olarak bağıra bağıra gelmişti. Esas bana sürpriz olan insanların o haftalarda yaşananlardan çekinmeden tam gaz devam etmesi olmuştu. :)
Amerikanın içinde bulunduğu Avrupa ve uzak doğu'da sinsice ilerleyen bizde ise daha ilk basamağında bulunduğumuz krizin ise 2000-2001 krizi ile karıştırılmaması kanaatindeyim. Karıştırıldığı yada karşılaştırıldığı takdirde çok büyük hatalara sebep olacaktır.
Global kriz örnekleri ile de karşılaştıramayız. Benzerlik olarak 1929 buhranına benzesede şimdi son derece hızlı elektronik ve zincirleme olarak hem sosyal hemde ekonomik yönden tüm dünya birbirine bağlı...
İMF nin 20-40 milyar falan gibi bir para verceğinide sanmıyorum. Çünkü İMF nin de parası bitti:)
Şimdi körfezden Hindistan dan falan para arıyorlar. Ama bence Araplar toplanıp Amerikan şirketlerini yok fiyata satın almayı tercih ederler:)
-
[QUOTE=mavi;63845]Sayın catedral,
Yorumlarınızı özletmeyin lütfen.Kısalama konusunda ciddi iseniz pozisyonun sonu nereye varırsa varsın mangal gibi olan yüreğinizi tebrik ederim.
Bol şanslar hepimize...[/QUOTE]
İnanın ciddiyim. Pazartesi sabahı dow a yada farklı sebeplere bağlı olarak yukardan dahi açsak vadelinin de spotun da gözü toprağa bakıyor gibi gördüm ben:)
-
[QUOTE=catedral;63842]Bende 28925 ten ölümüne piis kısaladım:) Hala aynı mı düşünüyorsun?[/QUOTE]
bende piss uzunum bacım...
kısaların pazartesi hiç şansı yok....
he he....:D
-
[QUOTE=teo;63820]Geceye 1 kontrat sembolik uzun[/QUOTE]
1 sembolik kontrat dahi olsa aslan indikatörüm benim:) Ohhh bee rahat bir hafta sonu geçiriim bunu okudum ya sırtım yere gelmes :..: :..: :..:
Dün gece uzundum.. Dow kapanışından değil ama senden çok tırstımdı:) Neyseki Arap şeyhi canımı kurtardı bugün:)
-
[QUOTE=mbm;63848]bende piss uzunum bacım...
kısaların pazartesi hiç şansı yok....
he he....:D[/QUOTE]
pazartesi olası emaya cekilse dahı fıyat , su an yon yukarı gıbı duruyor,bu nedenle sıstemı takıp edebılmek ıcın sembolık (1 kontrat uzun gırdım) bız kapanırken sp ve dow satdaydı ama daha s&P futuresın 24 saattı var ala gelmesı ıcın, pazar gecesı acılıyor...
gece ıtıbarı ıle spot alda
garantı, ykb,dohol alda
akbank ve ısc daha al vermedı...
benım dandık petun da satda..
Endekse etkısı ne olur bılınmez...
-
'' mantıklı düşünen borsada kaybeder''.sistem agresif al dedi.aldık..uzun girdim..gerisi traş..tüm bunlara ragmen burası gri alandır..elbette herşey mümkündür..tek aylarda sisteme laf yok..çift aylar sizin olsun..
-
[QUOTE=mbm;63848]bende piss uzunum bacım...
[B]kısaların pazartesi hiç şansı yok....[/B]
he he....:D[/QUOTE]
Neden ola ki? Vadeli senet mi verdi sana? Yoksa Tayyip yada Memet mi senet verdi? :..: :..: :..:
Benim 1 dakkalıklar öle demiyo ama:)
-
[QUOTE=catedral;63852]Neden ola ki? Vadeli senet mi verdi sana? Yoksa Tayyip yada Memet mi senet verdi?
Benim 1 dakkalıklar öle demiyo ama:)[/QUOTE]
5 ve 15 dakikalılar 1 dakikalıkları döverde ondan......:..: :..: :..:
-
[quote=abka;63851]'' mantıklı düşünen borsada kaybeder''.sistem agresif al dedi.aldık..uzun girdim..gerisi traş..tüm bunlara ragmen burası gri alandır..elbette herşey mümkündür..tek aylarda sisteme laf yok..çift aylar sizin olsun..[/quote]
aslolan fiyattır , bütün gelişmeler , yurt dışı vs. unsurlar hepsi bir şeklde fiyatlara yansıyor. en iyisi sadece grafige bakarak karar almak.
ama buradada şu sorunlar ortaya çıkıyor.
1. py denlen şey gerçekten piyasa ile oynuyor mu, ky ayaga getiriyormu.
2. pozisyona ters haberler.
-
forex plartformu olan metatrader üzerinde görmüştüm. şu şekilde emir çeşitleri vardı.
1 iz süren stop
2. kar al ve zarar kes noktası
bu şekilde emir çeştleri niiçin bizim ülkemizde yok.
-
dow toboyuda yaptıki.... oy..oy....oy
-
[QUOTE=mbm;63856]dow toboyuda yaptıki.... oy..oy....oy[/QUOTE] hedef 7860 olsa gerek..150 puanda benden olsun..8.000 üzeri kapansın..