-
[QUOTE=halojen;64033]ya burda çok büyük bir tezgah dönüyor... ya da aşırı beceriksiz bir yönetim ile idare ediliyor forum...
üyeliğimi de iptal ediverin bir ara....[/QUOTE]
bu cevap sayın halojene kendi cevabımdır vede yönetim ve diğer arkadaşlarla hiç bir ortak cevap degildir......
Sayın halojen...
bu form diger formdan gelme sebebimiz
1-borsa formu
2-vob sayfası olması
3-diğer forumdan tanıyıp burda yazan (Haguan ) gibi arkadaşlarımızın olması...
Benim başka nedenim yok.....
Olayların gelişme biçimi yönetim olarak adlandırdıgınız kişinin Hellim in
diger iki formdan dolayı burdaki gelişmeleri anında takip edemediğinden dolayı
çıkan olaylardan dolayı burda ben dahil 3 arkadaşı mod. olarak görevlendirdi....
görevlendirdi ama görevlendirdiği bizlerin ne yönetimi tanımışlıgımız ,ne bir alakamız,nede bir parasal konularımız olmuştur........
biz bu görevi iyi niyetle vede bu ortam bozulmasın diye kabul ettik....
Ama bu görevi yaparkende bir insan oldugumuzu vede günün 24 saati bu form u takip edemeyecegimiz ortadadır.......
Ortada DÖNEN DOLAP nedir biliyormusunuz sayın Halojen,,
Diger formdaki arkadaşlarında artık buraya gelmeye başlaması...
Örnek vermek gerekirse beraber yazıştıgımız ,SAZAN, SARAYLI,CARETTA, daha bir çokları belki daha başka rumuzla yazan arkadaşlarımız var, biz bu ortamdan vede arkadaşlıktan memnunuz......
Olmuyormu her zaman da olabilir, yazarken yazılan yazıdan dolayı bir arkadaşımız alınmıyomu ,
arkasından cevap, ondan sonra savunma, tekrar yazma, böyle konular uzayıp gitmiyormu?
Böyle zamanlarda ,hakaret,küfürleşme, rencide etme haricinde pek yazılan yazılara dokunmadık..dokunmayacagımda....
SİZ BİZİ beceriksiz bir yönetim olarak görüyorsanız . benim size diyecek bir şeyim yok....
Bizim elimizden gelen budur.......
Benimde burdan yönetici arkadaş Hellim DEN RİCAM ,,
MODARATÖR arkadaşları çogaltması vede yetkilerini çoğaltması.....
-
sn. halojen moderatör olsun, belki de isteği budur
-
[b][color=#FF0000]Sıfır faize doğru[/color][/b]
Sıfır faiz yaşamın bir gerçeği olmak üzere. Merkez bankaları ekonomilerin daralmasını önlemek için faizleri sıfıra doğru indirmeye başladı. Daralan ekonomilerde bir de deflasyon (fiyatların azalması) korkusu merkez bankalarını gevşek para politikalarına yönlendiyor.
JP Morgan´a göre ABD Merkez Bankası (Fed), deflasyonu önlemek için gelecek iki ayda faiz oranlarını sıfıra indirecek.
JP Morgan ekonomisti Michael Feroli´ye göre Fed borç verme faiz oranını 16 Aralık ve 28 Ocak´taki toplantılarında yarımşar puan indirecek. Feroli, şirketler işçi çıkarırken ve bankalar kredileri azaltarak harcamanın azalmasına sebep olurken merkez bankasının fiyatların düşmesini önlemek için 2009´un geri kalanında oranları sıfırda tutacağını öngörüyor.
"Oranı sıfıra düşürmek Fed için bedelsiz olmaz." diyen Feroli, "Fed´in cephanesinin bititği gibi bir anlayış" olursa kamu güveninin azalabileceğini belirtti.
Feroli, faiz oranını yüzde 1´den sıfıra indirmenin merkez bankasının araçlarını yok etmeyeceğini söyledi ve Fed´in Fannie Mae, Freddie Mac ve diğer devlet destekli mortgage finansmanı şirketlerinin borçlarını ödemede daha agresif hale gelebileceğini öngörülerine ekledi.
Geçen ay, 7 yıl aradan sonra faiz indirerek gösterge faizini yüzde 0,5´ten yüzde 0,2´ye indiren Japonya Merkez Bankası bu hafta faizi değiştirmedi ancak mali sisteme daha fazla likidite pompalamayı değerlendirdiklerini belirtti.
Alınabilecek önlemler arasında şirket tahvillerinin desteklenmesi de yer alıyor. Banka faizi sıfıra düşürmenin olumsuz etkileri olabileceğini, kar marjı kalmadığı için bankalararası piyasada işlemlerin durabileceğini belirtti. Bedava paranın kendine göre sorunları var...
-
daha forumda doğru düzgün yazışmayı bile beceremiyoruzki bide toplanalım diyoruz.
vay bee!! ne forummuş
-
Bu arada 28 Kasım günü NYSE Thanksgiving Day nedeniyle kapalı olacakmış.
†The NYSE Trading Floor will close early on Thursday, July 3, 2008; Friday, November 28, 2008 (the day after Thanksgiving)
-
Sevgili halojen ve yazıların silinmesine tepki gösteren arkaşlara
Arkadaşlar bu konu yazılmaya başlandıktan bir süre sonra moderasyona yazıların silinmesi konusunda ilk uyarıyı ve ricayı sevgili enorton forum yönetimi ve moderatörler açısından ben rica ettim...
Bu haber forumda ilk kez Bulut denen kişi tarafından dile getirilmiş... Aynı şekilde moderasyona silinmesi konusunda uyarımı dile getirmişimdir.
Diğer forumun varolması yıllarını almış bu gibi yazılar ve haberle bir çok hukuksal sorunlarla karşıya kalmıştır..Burası çok yeni bir forumdur.. Olayın hukuki boyutlara doğru yol aldığı artık hepimizin bildiği bir gerçektir. Böyle bir durumda da istemeyerekte olsa iyi niyetle yazılabilecek birkaç satır yarın öbür gün her ne kadar tanımasamda forum sahibi moderatörler yada enortan arkadaşımızı gereksiz yere hukuki şartlarla karşı karşıya getirebilir.
Mesela hatırlamadığım bir arkadaşımız xxxx sitesiyle bağlantıya geçmesini son derece iyi niyetle olduğuna inandığım bir şekilde önermiştir.. Bunun yarın öbür gün sevgili enorton a zararı dokunmayacağının hiç bir güvencesi yoktur..
Burda tarafların haklılığı veya haksızlığı söz konusu değil. Haberin doğru veya yanlış olmasıda söz konusu değildir...
Ortada bir gerçek vardır. Sayın enorton bu haberi mail yoluyla başka bir mail grubuna iletmiş ve sonucunda işinden çıkarılmıştır...
Diğer forumda bir bankada çalışırken temel analizler yapan bir arkadaşımız Başka bir bankaya geçtikten sonra bankalar hakkında temel analiz yapamayacağını ve yayınlayamacağını forumda bildirmiştir. Bu gibi durumlar farklı kurumlarda farklı sözleşmelerle belirlenir.
Burada bir korku ortamı yada düşüncesi olduğunu da sanmıyorum. Fakat takdir edersiniz ki kişiye karşı bir dava açılması son derece ciddi maddi ve manevi yükümlülükler getirmektedir. Haklı olsanız dahi bir avukat tuttuğunuzda avukatın ücreti ayrıdır.. Kazansanız dahi karşı tarafın ödemekle yükümlü olduğu rakamlarda ayrıdır.
Bu yazıların silinmesine karşı çıkan arkadaşları lütfen biraz itidalli düşünmeye davet ediyorum...
İyiniyetle yapılan bazı davranışlar yaşadığımız örnekteki gibi bazen kendimize bazende etrafımızdaki insanlara istemeyerek de olsa zarar verebilir.
saygılar
-
[QUOTE=catedral;64051]Sevgili halojen ve yazıların silinmesine tepki gösteren arkaşlara
Arkadaşlar bu konu yazılmaya başlandıktan bir süre sonra moderasyona yazıların silinmesi konusunda ilk uyarıyı ve ricayı sevgili enorton forum yönetimi ve moderatörler açısından ben rica ettim...
Bu haber forumda ilk kez Bulut denen kişi tarafından dile getirilmiş... Aynı şekilde moderasyona silinmesi konusunda uyarımı dile getirmişimdir.
Diğer forumun varolması yıllarını almış bu gibi yazılar ve haberle bir çok hukuksal sorunlarla karşıya kalmıştır..Burası çok yeni bir forumdur.. Olayın hukuki boyutlara doğru yol aldığı artık hepimizin bildiği bir gerçektir. Böyle bir durumda da istemeyerekte olsa iyi niyetle yazılabilecek birkaç satır yarın öbür gün her ne kadar tanımasamda forum sahibi moderatörler yada enortan arkadaşımızı gereksiz yere hukuki şartlarla karşı karşıya getirebilir.
Mesela hatırlamadığım bir arkadaşımız xxxx sitesiyle bağlantıya geçmesini son derece iyi niyetle olduğuna inandığım bir şekilde önermiştir.. Bunun yarın öbür gün sevgili enorton a zararı dokunmayacağının hiç bir güvencesi yoktur..
Burda tarafların haklılığı veya haksızlığı söz konusu değil. Haberin doğru veya yanlış olmasıda söz konusu değildir...
Ortada bir gerçek vardır. Sayın enorton bu haberi mail yoluyla başka bir mail grubuna iletmiş ve sonucunda işinden çıkarılmıştır...
Diğer forumda bir bankada çalışırken temel analizler yapan bir arkadaşımız Başka bir bankaya geçtikten sonra bankalar hakkında temel analiz yapamayacağını ve yayınlayamacağını forumda bildirmiştir. Bu gibi durumlar farklı kurumlarda farklı sözleşmelerle belirlenir.
Burada bir korku ortamı yada düşüncesi olduğunu da sanmıyorum. Fakat takdir edersiniz ki kişiye karşı bir dava açılması son derece ciddi maddi ve manevi yükümlülükler getirmektedir. Haklı olsanız dahi bir avukat tuttuğunuzda avukatın ücreti ayrıdır.. Kazansanız dahi karşı tarafın ödemekle yükümlü olduğu rakamlarda ayrıdır.
Bu yazıların silinmesine karşı çıkan arkadaşları lütfen biraz itidalli düşünmeye davet ediyorum...
İyiniyetle yapılan bazı davranışlar yaşadığımız örnekteki gibi bazen kendimize bazende etrafımızdaki insanlara istemeyerek de olsa zarar verebilir.
saygılar[/QUOTE]
Yazılanlar geri getirilmiş bence getirilmemesi lazımdı.
-
[QUOTE=mersiyk;64053]Yazılanlar geri getirilmiş bence getirilmemesi lazımdı.[/QUOTE]
Benim sorunum değil....Ben yeterli uyarıyı yaptığımı düşünüyorum.
[B]Way benim yazımı sildiniz diye tepki göstermek kolaydır... Yarın öbür gün bir şekilde hukuki bir sorun çıktığında aynı kişileri aynı tepkileriyle sanal değil gerçek kişi olarak madii ve manevi olarak reel ortamda görebileceksek kabulümdür.[/B]
-
Arkadaşlar son yaşananlardan dolayı kafam iyice karıştı, sağlıklı düşünemiyorum galiba. Benim yüzümden foruma ya da kimseye zarar gelmesini istemiyorum. Ben bir süre forumdan ve internetten uzak dursam iyi olacak galiba. Herkesten tekrar özür diliyorum. Yazıların tekrar silinmesi ya da kalması yönetimin insiyatifindedir. Önce silinmesini, sonra da sn halojenin tepkisini haklı bularak geri getirilmesini talep ettim. Çok sinirli olmamdan dolayı şuanda sağlıklı düşünemiyorum... Genel istek silinmesi yönündeyse silinsin o zaman. Herkesten tekrar özür diliyorum...
-
Sevgili Enorton
Burda senin özür dileyecek bir şeyin yok... Olayın ne yönde gelişeceğini bilmiyoruz.
Hukuk denen saçmalık farklı çalışır.. Haklı olmak hukukta hiç bir şey ifade etmez.
Zaten saçma sapan bir mail yüzünden başına böyle talihsiz bir olay gelmişken.. İnsanların kızgınlıkla vereceği tepkilere vereceğin cevaplarla v.b. durumlarla olayın senin açından daha çıkmaz bir duruma girmemesi gerekir.
Eğer taraflar hukuk karşısında karşılasacaklar ise internet ortamında forumlardaki tüm yazışmaları mutlaka izliyorlardır. Ve sen bir şekilde istemeyerekte olsa işinden olarak olaya karışmış durumdasın şu anda.
Olayın senin açından daha da çıkmaza girmesine ne gerek var. Senin olayın işvereninle senin aranda iken boyutları aptalca bir yazı yüzünden yön değiştirmesin..
Senin yapacağın en doğru harekete iş hukukundan anlayan bir avukata danışmaktır. Yoksa akıl veren inan çok olur..Benim tanıdığım kimse yok bu alanda ama soruşturucam.
-
[QUOTE=enorton;64055]Arkadaşlar son yaşananlardan dolayı kafam iyice karıştı, sağlıklı düşünemiyorum galiba. Benim yüzümden foruma ya da kimseye zarar gelmesini istemiyorum. Ben bir süre forumdan ve internetten uzak dursam iyi olacak galiba. Herkesten tekrar özür diliyorum. Yazıların tekrar silinmesi ya da kalması yönetimin insiyatifindedir. Önce silinmesini, sonra da sn halojenin tepkisini haklı bularak geri getirilmesini talep ettim. Çok sinirli olmamdan dolayı şuanda sağlıklı düşünemiyorum... Genel istek silinmesi yönündeyse silinsin o zaman. Herkesten tekrar özür diliyorum...[/QUOTE]
[B]
İşinizden olmanıza üzülsemde daha iyi fırsatlar kapınızı çalıcaktır hiç merak etmeyin.
Sn enorton konu sizi şahsen ilgilendiriyor ve sizin şahsi konunuz isteğiniz üzerine silebilmemizin nedeni budur.
Silinen yazıların geri getirilmesi tamamen sizin isteğiniz doğrultusundadır.
Şahsi konunuz olduğu için silinip silinmemesi size bağlıdır.[/B]
-
Silelim o zaman sn hellim, en doğrusu galiba bu. Teşekkürler sabrınız için..