-
herkese günaydın.
dowun duracağı yok heralde. gittikçe gidiyor. dönüş bekleyenler ne zaman ki "lem bu iş 9.000de soluklanır heral, biz de bi 300 puanlık long yapalım" demediği sürece, dönüş görünmeyecek galiba.
cuma günü verdiğim desteklerden ilk iki tanesinin aralığı epey vardı. araya yeni bir destek yerleştirdiler.
destekler: 47,800/47,625/47,400/47,250***/46,975**/49,900****
dirençler: 48,100/48,250***/48,400
daha üstte benim parametrelerime göre direnç yok. 49.000 psikolojik direnç kabul edilebilir.
[B][COLOR=#ff0000]Roubini[/COLOR][/B] hakkındaki düşüncemi de söyleyeyim.
ekonomi bilgisini, geçmişini, hatta şu andaki görevini dahi bilmiyorum.
ancak insanların gözüne bu kadar soka soka "bu adam krizi herkesten önce bildi" diye ön plana çıkarılan bir adam, beni huylandırır.
bu adam için demiştim ki, "bir kehanette daha bulunursa, neden bu kadar ön plana çıkarıldığını anlarız."
"dip daha görülmedi" diye bir kehanette daha bulundu kendisi.
ayrıntı, hatta önemsiz gibi görülse de, kısa pozisyondaki arkadaşların en çok dikkat etmesi gereken noktalardan birisidir.
bana komplo teorisi üretiyorsun diyecek arkadaşlar çıkacaktır. halihazırda paylaşımda bulunduğum arkadaşlardan diyenler oluyor. [IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon7.gif[/IMG]
ama ben derim ki, insanları bir şeye inandırmak için "ilkinde herşeyi bildi, neden ikincisinde yanılsın" diyecek bi adamın kehanetinden daha güzel bir yol yoktur.
[B][COLOR=#ff0000]Roubini[/COLOR][/B] dip görülmedi diyecek.
bütün millet çatır çatır şortlayacak.
1 ay sonra manşetlerde "[B][COLOR=#ff0000]Roubini[/COLOR][/B] ilkinde bildi ama ikinci kehanette ıskaladı" haberlerini okuyacağız.
[B][COLOR=#ff0000]Roubini[/COLOR][/B] de görvini tamamlamanın huzuru içerisinde emekli olacak.
olmaz mı?
Ekonomisi, genel kurmay başkanının veya "bir yetkili"nin IMF ile ilgili gece yapacağı dandik bi açıklama ile allak bullak olacak bir ülkenin borsasının dünyanın gördüğü en büyük krizin ortasında 27binden 48bine gelmesini izledik.
olacak şey miydi? [IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon7.gif[/IMG]
biraz uzun oldu, lütfen kusura bakmayın.
bol kazançlar...
[B][SIZE=3][COLOR=blue]20.07.2009 tarihinde VOBORSA sayfasında tarafımdan yazılmış bir yazıdır...:):):)[/COLOR][/SIZE][/B]
-
saraylı abi ew 5. wave yapısını teee ne zaman açıkladınız.. teprik ederim... 5. wave online sanki :) üwwwwww
-
[quote=aerdogan11;252287]saraylı hocam ema 34 te kullanıyormusunuz.
Birde ema6-10 mu wma 6-10 mu kullanılıyor STR de[/quote]
[quote=aerdogan11;252290]hocam sizce Fdown a ema55 uygulamak mantıklımı veya onun için başka bir sistem varmı[/quote]
ben ema55 e bakmakla birlikte daha fazla şeye bakıyorum...
wma6-10,yani ağırlıklı str de kullanıyoruz...
fdow da işlem yapmadığım için bakmadım ama benzer bi sistem orda da olabilir abi...:cool:
-
az uzamıştım 71200 gelirse TP , eurusd hedefi olan var mı arkadaşlar?
-
[quote=seagate;252297]saraylı abi ew 5. wave yapısını teee ne zaman açıkladınız.. teprik ederim... 5. wave online sanki :) üwwwwww[/quote]
hep yanılacak değiliz ya seagate,
bazen de tutacak,.kom
-
Saat 16'da ABD Net Uzun Vadeli Sermaye Hareketleri Verisi var..
-
bir önceki yazıyı gönderme sebebim, roubini tarzı adamların neden göze sokula sokula ön plana çıkarıldığına dair bir ipucu vermek adınadır.
vob 48binde, dow 9 bindeyken [B]ikili dip öngörmüştü[/B] sevgili kahinimiz.
vob dursuz duraksız bütün şortları doğraya doğraya 70 bine geldi, tarihi bir yükselişle (şekil bakımından, günlük grafiği açıp bakınız).
48 binden beri "ulan hani ikinci dip nerede senin kahinliğin bu kadarmıydı" demeyenler (ben duymadım, duyan varsa beri gelsin), çok [B]sevgili kahin'i[/B] yine ön plana çıkarıp, "ikili dipten kaçınacak" laflarını bangır bangır yayınlamaya başladılar...
işte bundan korkulur...
-
[QUOTE=hexa;252302]az uzamıştım 71200 gelirse TP , eurusd hedefi olan var mı arkadaşlar?[/QUOTE]
nerelerdesin hexa... karabatak gibisin.. bi varsın, bi yoksun..:))):)))
-
teşekkürler Jerfin :) eurusd ne olacak söyle birde 71200 tp erkenmi yoksa beklesem? :)
-
[quote=unlimitted;252307]bir önceki yazıyı gönderme sebebim, roubini tarzı adamların neden göze sokula sokula ön plana çıkarıldığına dair bir ipucu vermek adınadır.
vob 48binde, dow 9 bindeyken [B]ikili dip öngörmüştü[/B] sevgili kahinimiz.
vob dursuz duraksız bütün şortları doğraya doğraya 70 bine geldi, tarihi bir yükselişle (şekil bakımından, günlük grafiği açıp bakınız).
48 binden beri "ulan hani ikinci dip nerede senin kahinliğin bu kadarmıydı" demeyenler (ben duymadım, duyan varsa beri gelsin), çok [B]sevgili kahin'i[/B] yine ön plana çıkarıp, [B][U][COLOR=red]"ikili dipten kaçınacak"[/COLOR][/U][/B] laflarını bangır bangır yayınlamaya başladılar...
işte bundan korkulur...[/quote]
sayın unlimitted kırmızı yazıyı soracaktım saraylı usta olmayacak anlamını çıkardı bence de olacak hemde alası olacak ama daha değil.Sizce de olmaycak diyor demi
-
[QUOTE=hexa;252314]herşey gibi hexa da bir varmış bir yokmuş (vob da bir masal değil mi?) Jerfin eurusd ne olacak söyle birde 71200 tp erkenmi yoksa beklesem?[/QUOTE]
eur/usd de 1.2160 üstünde yönü yukarı devam eder diye düşünüyorum..
biraz sonra veri var herşey olabilir vob'da hexa, ama genel yön yukarı.. bugün dow da artı kapatır diyorum..:)
-
bence bizim vobda daha yukarı çekebildikleri yere kadar götürcekler ta ki seçime kadar seçimde koalisyon çıkacak ve asıl göçüş .dng ondan sonra başlayacak diye sesli düşünüyorum bende :(