-
[QUOTE=SEYYAH;150585]mükemmel valla eğer sonradan cozutmazsa.MAŞALLAH...tütütütü :::
benimkisi 2007 EKİM'den bu yana yani 23 aydır ilk kez bu EYLÜL de ayı EKSİ kapatacak.kalan 22 ay hep + ama 5.000 puan ama 13.000 puan ama 4.000 puan fakat mutlaka +.ilk kez bu ay yamıldı.kalan 2 günde müthiş bir hareket olmazsa aşağı veya yukarı ilk kez zararla kapatacak aylık bazda.
ağustosta bile son 1 haftalık dönemdeki o zararlarına rağmen ayı +8.900 puan ile kapattı.
fakat bu ay çövdürdü abi.ilk kez çövdürdü.[/QUOTE]
Evet benim eski sistem de ağustosda 16000 puan artıydı son hafta 8000 puan zarar yazdı ama ayı +8000 de kapadı... Eylülde de zarardadır heralde... Tam incelemedim takip etmediğim için ama ben bıraktım onu artık daha da arkama bakmam :D
4 ayda 22 işlem ayda 6 işlem bile yapmıyor... Komisyon yok, stres yok...
-
Pala marbaşı gözüne kestirdi illa kucaklıycam diyo ama marbaş iyi direniyo :D:D:D
-
Dow Jones'un açılışta bu hareketi yapacağı Cuma'dan belliydi. Yalnız bunlar boğaların son direnişleri. Özellikle bu akşam S&P 500 kapanışına iyi bakın. Eğer 1060 altı bir kapanış gelirse bu hafta cidden ayılardan sağlam atak bekliyorum. Long oynamak isteyen arkadaşlara naçizane tavsiyem S&P 500'den gelecek sinyali ciddiye almak olacak...
-
[quote=enorton;150583]Abi grafikteki bölgeye gider miyiz sence?[/quote]
neden olmasın:rolleyes:
[B]1998[/B] de spot [B]3000[/B] den [B]6600[/B] e çıktığında herkes kesin oha demişti ve herkes açığa satışçı olmuştur ama endeks soluksuz olarak daha da çıktı 2000 yılında taaa [B]20.000[/B] e kadar
-
Bu piyasada bu seviyelerden geceye long olarak girse girse KY girer benden demesi
Ahanda bak tren kaçıyor hesabı longlar açılır sabahta temiz 500 puan aşağı çizdilermi ula ne oluyor diye Şelaleee naraları ile mallar satılır yimezler palaaaaa yimezler zamanında yedim üstüne gargara bile yaptım 61300 yemedi 61250 göster shortlayayım janimmmmm
-
o nasıl bi destektir be insafsiz tosbalar 750 lot :)
-
Geceye flat girerim fdjı karar yerine geldi zorlanabilir yada dönebilir.
-
SHORT için sebep yok...cuma da yoktu bugünde yok...
ben saatlikler bozulmadan SHORT yapmaya yeltenmem arhadaş...
1500 pıvan aşağıdan ossun dertsiz tasasız ossun.
-
[QUOTE=sovalye;150590]neden olmasın:rolleyes:
[B]1998[/B] de spot [B]3000[/B] den [B]6600[/B] e çıktığında herkes kesin oha demişti ve herkes açığa satışçı olmuştur ama endeks dahada çıktı 2000 yılında taaa [B]20.000[/B] e kadar[/QUOTE]
Evet istatistikler ilginç, ben de Ağustos başında bu istatistiklere dikkat çekmiştim... Arada kadın resimleri yollamaktan sıkılırsam yazıyorum böyle şeyler... İşin ilginci o zaman da şelale bekleniyordu ama biz ogünden sonra imkb 100 de 4000 puan daha yükseldik sonra düştük sonra yine yükselerek 48000 sınırına dayandık...
[QUOTE=enorton;137460]03.11.92 de 33 olan imkb100 17.01.94 de 293 ü görmüş,
24.03.94 te 127 e düşmüş 16.07.98 de 4617 yi görmüş,
08.10.98 de 1818 e düşmüş 16.08.99 da 5899 u görmüş.
17 ağustos depremi sonrası ilk işlem günü olan 26.08.99 da 4872 e kadar düşmüş ve 5 ay gibi kısa bir sürede 17.01.00 de 20.617 yi görmüş.
Sonra başlayan düşüş trendi 11 eylül saldırılarının hemen sonrasına kadar devam etmiş ve
17.09.01 de 6811 görülmüş. 29.03.04 de 21317 görülerek yeniden 20000 ler denenmiş arkasından 18.05.04 de 15800 e kadar bir düşüş ve oradan başlayan yükseliş 28.02.06 günü 48192 değerine kadar devam etmiş.
27.06.06 da 31491 görülmüş ve yine oradan başlayan yükseliş 15.10.07 58864 e kadar devam etmiş. Bundan sonrasını hepimiz biliyoruz, geçen yıl kasımda 21000 lere gittik, martta yurtdışı yeni dipler yaparken biz yapmadık ve 22000 lerden döndük. [COLOR="Red"]ogün bugündür yükseliyoruz ve 44000 lere geldik. [/COLOR]
Bunları işgüzarlık yapmak için yazmadım, ne kadar balık hafızalı olduğumuzu göstermek için yazdım. Şuanda 5 ayda % 100 yüksedik ve hepimiz sürekli düşeceğiz diyoruz, son 10000 puandır akademisyen ekonomistler manipülasyon var diyor ama yükselmeye devam ediyoruz. Belki de yolun başındayız, daha %100 yükselmişiz. :D Herkes biz böyle yükseliş görmedik diyor, açın bakın işte; 99 da 5 ayda %450 yukselmişiz :D
Sözün özü kafalara format atmamız lazım ve yorumcu falan dinlememek lazım, sistem al derse AL, SAT derse SAT. Daha geçen hafta Halil Reçber % 8 düşüş bekliyorum dedi, ertesi gün % 6 yükseldik :) Bunları dinleyerek bu iş yürümez...[/QUOTE]
-
Selçuklu komutan bu yükseliş senin için :D
-
0 işlem long devam .. long stopun ucundan dönmüşüz .. long devam ..
yarın yokum .. stopu yazılı bıraktım .. cümleten bol kazançlar .. iyi akşamlar .. ralli ralli ralli ..:D:D
-
arkadaşlar vob kaç kapattı?
-
[quote=küçük_k;150598]arkadaşlar vob kaç kapattı?[/quote]
65.000 :::
yok ama bayağı yaklaştı.61.150 :..:
-
kapandik...47 815....hacim 1.895....vob 61 150 hacim yok...832 trilyon...
daks 3 gun dustu ve bugun tepkisini kodu...dow yuzde 1 ustu acildi...oda uc gun dustu ve bugun tepkisini kodu....
bu gece dow nasil kapar bu onemli....acilisi yuksek yaptigi ucun eksi kapamasi beklenir....
ilginci ise suydu...VOB ILK KEZ....yukseginden kapadi...son 5 gunnuk cikisinda....
bunlarise....yarin bizde duzeltmeyi baslatir....bu 10 000 puan olur....
-
[quote=stonhand;150591]Bu piyasada bu seviyelerden geceye long olarak girse girse KY girer benden demesi
Ahanda bak tren kaçıyor hesabı longlar açılır sabahta temiz 500 puan aşağı çizdilermi ula ne oluyor diye Şelaleee naraları ile mallar satılır yimezler palaaaaa yimezler zamanında yedim üstüne gargara bile yaptım 61300 yemedi 61250 göster shortlayayım janimmmmm[/quote]
cok guzel yorumlamissin...hadise tamamen budur....
-
hissenetteki pala geyiği buraya da mı geldi:)
muhabbeti güzel oluyor ama kendimizi kaptırmamamız lazım cidden pala diye bir şey yok... piyasanın canı psikolojik durumu nereye isterse oraya gider kendinize komplo kurulmuş gibi hissederseniz bu camiada ömrünüz kısa olur benden söylemesi...
muhabbeti geyikliği iyi ama böyle şehir efsanelerine kapılmamak lazım derim ben...
adam direnç yada desteğin hemen yakınına stop koyuyor sonra pala benim stopumu gördü hemen patlattı diye paronayalara giriyor. arkadaşım koyma sende stopunu o kadar yakına piyasa bu o anda desteği/direnci kırası gelir kırar yani kalemle çizilmiş gibi herkesin direncinden dönmesi mi gerekiyor....
halbuki hataları kendimizde arasak pala, py zy gibi günah keçileri aramasak...
ama o zaman işin zor olan kısmı olur ki kimsenin işine gelmez...
-
amirali 5.90 a bastilar ....emme yetmedi...48 000 kapayamadilar....
-
[QUOTE=Kennym;150505]ilerde bi gün deneyeceğim random bi sistem var.. yazı tura atıcam ne yone gelirse pozisyon alıcam belirli süre için...10 pozisyonda kacı karlı kacı karsız bitecek merak ediyorum acıkcası.. random trade metod adınıda yazayım suraya..[/QUOTE]
Aslına bakarsanız sizin bahsettiğiniz metotla ya da [url]http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=145183&postcount=17875[/url] bu absürd analizle herhagibir gerçek, ciddi analiz arasında istatistik bilimi açısından fark yoktur... Ew, TA, vs... her ne yöntem kullanılırsa kullanılsın bütün analizlerin başarı şansı % 50 dir... Çünkü iki sonuçlu bir olaydayız... Şansımız %50, Ya yükselecek ya düşecek... Vob grafiğini açıyoruz ve bu grafiği en iyi şekilde tahmin edecek yöntemi geliştiriyoruz. Bunu aslında şuna benzetebiliriz; Bir çocuk elindeki bozuk parayı hergün yazı tura atıyor. Bazen üst üste 5-6 kere yazı geliyor (yukarı trend) bazen üst üste 5-6 kere tura geliyor (aşağı trend), bazen de bir yazı bir tura geliyor (yatay piyasa)...
Şimdi biz bu yazı tura grafiğini açıyoruz ve nerelerde yazı nerelerde tura gelmiş inceliyoruz ve bu geçmiş sonuçları en iyi açıklayan sistemi, yöntemi geliştiriyoruz.
Bizim sistemimiz yarın için AL diyor yani YAZI gelecek. Bunu neye göre söylüyor, geçmişteki yazı gelme periyoduna göre. Ama kaçırdığımız bir şey var aslında, ne yaparsak yapalım yazı gelme olasılığı %50 dir... :)
Diyelim ki bir çocuk 100 kere para attı ve 90 ında yazı geldi... Bu sürece göre tasarladığımız sistem 101. atış için %90 olasılıkla yazı sonucu verecektir ama gerçekte yazı gelme olasılığı % 50dir... Çok mu saçmaladım... :D Bence değil...
-
[quote=jani;150603]amirali 5.90 a bastilar ....emme yetmedi...48 000 kapayamadilar....[/quote]
syın kuzu anlaşılan şortlar duruyor vede sıkıntı var...
ben piyasayı izlemedim bugün.. cumadan longlar devam....
-
[quote=küçük_k;150605]syın kuzu anlaşılan şortlar duruyor vede sıkıntı var...
ben piyasayı izlemedim bugün.. cumadan longlar devam....[/quote]
duruyor...sikinti buyuk...burnumu surtuyor...ama direniyorum...stopum 62 200 de....
sikinti ne kadar buyurse kazancda o kadar buyur....
-
[QUOTE=sovalye;150602]hissenetteki pala geyiği buraya da mı geldi:)
muhabbeti güzel oluyor ama kendimizi kaptırmamamız lazım cidden pala diye bir şey yok... piyasanın canı psikolojik durumu nereye isterse oraya gider kendinize komplo kurulmuş gibi hissederseniz bu camiada ömrünüz kısa olur benden söylemesi...
muhabbeti geyikliği iyi ama böyle şehir efsanelerine kapılmamak lazım derim ben...
adam direnç yada desteğin hemen yakınına stop koyuyor pala benim stopumu gördü hemen patlattı diye paronayalara giriyor. arkadaşım koyma sende stopunu o kadar yakına piyasa bu o anda desteği/direnci kırası gelir kırar yani kalemle çizilmiş gibi herkesin direncinden dönmesi mi gerekiyor....
ama o zaman işin zor olan kısmı olur ki kimsenin işine gelmez...[/QUOTE]
aynen katılıyorum ... palaymış ağaymış hepsi hikaye .. şehir efsanesi .. piyasa kontrollümü ? bazı zamanlarda evet ama bu kontrol ne trendin yönünü değiştirebilir .. nede zamanını ....
-
[QUOTE=enorton;150578]Valla seyyah Pascal ı bulduğumda o kadar heyecanlanmıştım ki :D O yüzden artık hiç heyecanlanmıyorum. Zaten ahım haşım bir getirisi de yok ama yatayda çarpılmıyor... İşlem sayısı az ama dikkat ettiysen diğer sistemlerin bayram ettiği 31 temmuz ile 19 ağustos arasındaki geniş yatay bantta o kadar da iyi değil... Çünkü uzun vadeli bir sistem... Ama 26 ağustostan bugüne diğer kısa vadeli sistemler zarar üstüne zarar yazarken sadece 2 işlemi var ve 6000 puana yakın kazancı var... [COLOR="Blue"][B]Matriksin gerizekalılığı yüzünden 4 aydan önceki verilere bakamıyorum son 4 ay getirisi aşağıda...[/B][/COLOR]
[IMG]http://img18.imageshack.us/img18/2241/adszlro.jpg[/IMG][/QUOTE]
haftasonu bulduğum saatlik sistemin son sinyalleri hoşuam gidince öncesine de bakayım dedim ve sonuç :
2009 yılı aylık işlem sayısı ve performansları :
--Ay----İşlem sayısı---Aylık getiri
Ocak -------17.......2375
Şubat------14.......-2250
Mart ------12......-2950
Nisan ------9.........6300
Mayıs -----15......-4550
Haziran----8 ........4450
Temmuz----7........2325
Ağustos---9 ........7225
Eylül ------2..........4825
93 17750
-
almanya neredeyse yuzde 3 artidaydi....biz kaparken...zar zor arti kapadilar...
gucleri bitti....
-
[quote=enorton;150533]Ben senin gibi burada arkadaşlarıma sataşmıyorum... Foruma resim yapıştırmakla burada birilerine sataşmayı aynı kefeye koyuyorsun... Koyduğum resimlerde de etik olmayan hiçbir durum yoktu buarada....
QUOTE=jani;150513]simdi 5 dakika sonra...
o tamam...bu tamam..baski var...projeksiyon belli o belli bu belli...sellele sellele diye yazip savastan kacmazsa namerdim....ha ha ha[/quote]
Adama ***** dedin, hadım edecem dedin, sünnet edecem dedin... İyi sabır varmış valla... Ondan önce ben patladım... Yeter artık bir dur diyecek yok mu bu adama...[/quote]
kuzuyu ellemeyin.. o bir duayendir... benceee
-
[QUOTE=VOBiX;150608]haftasonu bulduğum saatlik sistemin son sinyalleri hoşuam gidince öncesine de bakayım dedim ve sonuç :
2009 yılı aylık işlem sayısı ve performansları :
--Ay----İşlem sayısı---Aylık getiri
Ocak -------17.......2375
Şubat------14.......-2250
Mart ------12......-2950
Nisan ------9.........6300
Mayıs -----15......-4550
[B]Haziran----8 ........4450
Temmuz----7........2325
Ağustos---9 ........7225
Eylül ------2..........4825[/B]
93 17750[/QUOTE]
Yani diyorsun ki son 4 aya göre sistem geliştirilmez... Aslında bakarsan elinde son 10 yıllık veri de olsa birşey farketmez.. Önümüzdeki 10 yılın dalga yapısının geçmişteki 10 yıl ile benzer olacağını kim iddia edebilir ki??
-
en cok cikan iki borsa vardi...biri cin biri biz....
cin yuzde 25 geri cekildi....biz hala direniyoruz....CIN dunyaya borc veriyor...biz IMF kapisindayiz....bu macro nedenler insani zorluyor....
-
[quote=sovalye;150602]hissenetteki pala geyiği buraya da mı geldi:)
adam direnç yada desteğin hemen yakınına stop koyuyor sonra pala benim stopumu gördü hemen patlattı diye paronayalara giriyor. arkadaşım koyma sende stopunu o kadar yakına piyasa bu o anda desteği/direnci kırası gelir kırar yani kalemle çizilmiş gibi herkesin direncinden dönmesi mi gerekiyor....
ama o zaman işin zor olan kısmı olur ki kimsenin işine gelmez...[/quote]
pala'dan kasıt ufak bir grup ise, katılıyorum.
ama PY olayına sadece "piyasa", yani "alanlar-satanlar" diye bakmak da bana göre yanlıştır.
10 dakikada 1000 puan yukarı/aşağı yapılabilen bir piyasada, bu hareketleri "sadece alış satış yapan kullanıcıların, yani büyük paraları olan değil de, sen-ben yaptırıyoruz" diye değerlendirmek, biraz saflık olur zannımca...
forumlarda yazılanlara bakarsanız, KY, yani sen-ben diye tabir ettiğimiz kitle %80'e yakın bir oranda kaybediyor...
kazanan kim?
kaybeden %80'in kaybettiği paranın büyük çoğunluğunu yine forumlardaki kazanan %20'nin kazandığını varsaymak da bence biraz fazla iyimserlik olur...
zira o %20'nin forumlarda işi ne?
her biri küpleri koyacak yer bulamayan adamlar olmalı... :)))
-
[QUOTE=küçük_k;150610]
kuzuyu ellemeyin.. o bir duayendir... benceee[/QUOTE]
Hocam geçmiş olayları hortlatmayın bence... Duayen,üstat,usta, vs... Bunlarda bir sıkıntı yok, kimse de aksini iddia etmedi zaten... Kuzuyu elleyen de yok... Sorun hakaret, sataşma... Biraz geçmiş mesajları okuyun öyle yorum yapın, ya da yapmayın...
-
[QUOTE=küçük_k;150610]kuzuyu ellemeyin.. o bir duayendir... benceee[/QUOTE]
peki ellemeyelim .. kusura bakma ..hakaret etmişti ... iki lafta biz etmiştik .. özür dileriz ......
-
geceye kısa girdim.... basın dowdaki uşaklar...
acımayın.....
-
[quote=küçük_k;150610]Adama ***** dedin, hadım edecem dedin, sünnet edecem dedin... İyi sabır varmış valla... Ondan önce ben patladım... Yeter artık bir dur diyecek yok mu bu adama...[/quote]
kuzuyu ellemeyin.. o bir duayendir... benceee[/quote]
duayenlerin özel hakları yoktur...
forumun (en azından sizden) eskilerindenim. daha önceki yazılarımda da belirttim.
hak, haktır. herkese eşit olarak verilmiştir.
bu forumda, piyasayı daha iyi değerlendiren adamın benden daha fazla hakkı yok. veya benim, benden daha az bilen adamdan daha fazla ayrıcalığım yok...
ve ben bu yüzden onlarca forum arasında, bu forumdayım...
-
[QUOTE=mbm;150616]geceye kısa girdim.... basın dowdaki uşaklar...
acımayın.....[/QUOTE]
ben uzun abi .. yarın yokum hayırlısı artık ... :)
-
[quote=enorton;150614]Hocam geçmiş olayları hortlatmayın bence... Duayen,üstat,usta, vs... Bunlarda bir sıkıntı yok, kimse de aksini iddia etmedi zaten... Kuzuyu elleyen de yok... Sorun hakaret, sataşma... Biraz geçmiş mesajları okuyun öyle yorum yapın, ya da yapmayın...[/quote]
arakadaşlar dışardayım geçmişi okuyamadım..
ancak kuzu olaya nükte katar...teşbih yapar.. özünde hakaret ve saldırı olmaz.... tabbiki kimseye ciddi anlamda hakaret küfür vs. taraftarı olamam.. sevgiler..
-
[QUOTE=selçuklu;150618]ben uzun abi .. yarın yokum hayırlısı artık ... :)[/QUOTE]
Sen merak etme patron atıyoruz golü...
-
[QUOTE=küçük_k;150610]Adama ***** dedin, hadım edecem dedin, sünnet edecem dedin... İyi sabır varmış valla... Ondan önce ben patladım... Yeter artık bir dur diyecek yok mu bu adama...[/quote]
kuzuyu ellemeyin.. o bir duayendir... benceee[/QUOTE]
bize duayen lazım değil...
bize adam lazım....
insanlara durduk yere hakaret etmeyen....
karşısında ,bir kişi oldugunu unutmayan....
-
konu su idi...
ben selcuklu beye...sevdigim icin kendisini...takildim...bunu her gun yapiyoruz....
fakat enorton kardesimiz...bunu mevzuu yapti...selcuklu beyde...bi daha bana hitaben yazma dedi...
bende tamam yazmam dedim...
***** kelimesi kufur degildir....
***** halki lubnan daglarinda yasayan...cok cesur cok yiyit...cok savasci bi halktir....
osmanliyada zaman zaman isyan etmistir...rusvetci idareciler yuzunden...osmanli ***** yu kotu kelime yapmistir...isine gelmedigi icin...
israilide lubnani isgal ettiklerinde o halk durdurmustu....
ama haklisiniz...bunlari enorton un bilmesini enorton dan benim beklemem abesle istigalmis...
iyi aksamlar....
-
[quote=selçuklu;150618]ben uzun abi .. yarın yokum hayırlısı artık ... :)[/quote]
patron stoptan iyi yırtmışsın :)
stobu esnek tutunca sallandık ama dökülmedik bakalım.
5 dk üstü periyotlarda epey palazlandı bu arada..
yarın ola hayrola..
-
[quote=unlimitted;150613]pala'dan kasıt ufak bir grup ise, katılıyorum.
ama PY olayına sadece "piyasa", yani "alanlar-satanlar" diye bakmak da bana göre yanlıştır.
10 dakikada 1000 puan yukarı/aşağı yapılabilen bir piyasada, bu hareketleri "sadece alış satış yapan kullanıcıların, yani büyük paraları olan değil de, sen-ben yaptırıyoruz" diye değerlendirmek, biraz saflık olur zannımca...
forumlarda yazılanlara bakarsanız, KY, yani sen-ben diye tabir ettiğimiz kitle %80'e yakın bir oranda kaybediyor...
kazanan kim?
kaybeden %80'in kaybettiği paranın büyük çoğunluğunu yine forumlardaki kazanan %20'nin kazandığını varsaymak da bence biraz fazla iyimserlik olur...
zira o %20'nin forumlarda işi ne?
her biri küpleri koyacak yer bulamayan adamlar olmalı... :)))[/quote]
piyasada oyuncular ikiye ayrılıyor
1. grup değişime ve gelişime açık dinamik grup
2.grup değişime ve gelişime kapalı statükocu grup
1. grup sürekli büyüyor aynı senin avatarındaki balina gibi
diğer gelişime ve değişime ayak uyduramayan grup ise zamanla yok olup siliniyor.
bu 2. grubun içinde sizin ağa baba pala dediğiniz insanlar da var. bunlarda kroyum ama para bende çizerim kademeleri diyor ama zamanla ana trendde ters hareket ettiği için silinip gidiyorlar. genelde 1. grupta büyükler yer alıyor küçükler nedense 2. grupta daha fazla. ama demin de dediğim gibi 2. grupta da büyükler, 1. grupta ise küçükler yok değil...
doğada ne çok büyükler ne de çok zekiler hayatta kalmaktadır sadece değişime ayak uyduran canlılar hayatta kalırlar
dinazorlar bile değişime ayak uyduramadığı için silinip gitti...
borsalarda doğa kanunları işler
-
[QUOTE=enorton;150611]Yani diyorsun ki son 4 aya göre sistem geliştirilmez... Aslında bakarsan elinde son 10 yıllık veri de olsa birşey farketmez.. Önümüzdeki 10 yılın dalga yapısının geçmişteki 10 yıl ile benzer olacağını kim iddia edebilir ki??[/QUOTE]
Elindeki veri ne akdar öçoksa hata payın o kadar azalır diyorum. Bir nevi son 4 aylık veiryle çıkan sisteme çok güvenme sistem değil de sistemcik de geç.
-
[QUOTE=mbm;150616]geceye kısa girdim.... basın dowdaki uşaklar...
acımayın.....[/QUOTE]
Aynen Yorum Yok Short Devam,