nasıl mavmı mov mu
Printable View
nasıl mavmı mov mu
[quote=teo;64583]yanlış anlaşılmaktan çekinirim, ama Bull, hangi teknik Dowun veya bizim ne yapacağını bilebilir,etmeyin ....
Sadece bir olasılık konuşulur, bu da olursa olur, olmazsa olmaz...
Teknik nedir? Zaman makinesi mi?[/quote]
.brvSadece, orta düzeyde matematik-istatistik bilgisi kullanan bir yöntemdir. Kullanmak iyidir ama tapmamak gerekir. Ama forumlarda çokca rastlayacağınız şekilde;
1) Çoğu yatırımcı ne kadar çok indikatör bilirse o kadar çok kazanacağına inanır. Öyle olmuyorsa da inanmaya devam ederler. Piyasa yanılabilir ama çubuklar yanılmamalıdır onlara göre :) (Piyasa yanılır/yanılmaz diye bir şey yoktur oysa ki..Çünkü üzerinde gözlem yapılan nesne zaten odur :) Sürecin nesnesidir öznesi değil..
2) Kimileri olayı abartıp, TA ya tapınma noktasına getirirler. Hegel için "tin" neyse onlar için "TA" odur :)
Hatta bir forumda şöyle bir yorum bile yapılmıştı " bu morgıç krizi geçen yıl DJ 12000 lerdeykende biliniyordu, ama DJ yükselmeye devam etti. Neden? Çünkü teknik olarak çıkması gerekiyordu" :) Şaka değil böyle yazıldı. Ama çıkması gerektiğini 12000 ken söyleyebildinizmidenildiğinde derin sessizlik :)
Üzerinde çok şey yazılabilecek konu ama saat çok geç. :)
Teo, sana katılıyorum özetle :) iyi geceler
2)
[quote=teo;64597]en basit sistem nedir ben açıklayayayım, hiç bilmeyenlere, bunu bile uygulayan, az kaybeder...
Kazanır demiyorum dikkat edin...
Bir gün önceki kapanışın altında isek short,üstünde isek long...
Damardan kılçıksız sistem.....[/quote]
ben test ettim o sistemi, trend varsa manyak para bırakmaktadır, hem trendde hem de günlük vurkaçta iş yapmaktadır, sorun bugünkü gibi bir piyasada çok işlem ve stop yaptırmasıdır.
Ben ne çektiysem gap olayından çektim, yalan yok, herşeyin çaresi var, işte onun çaresi yok, sistemide yok, yani sn. teo nun dediği hesap, yarın sabah 9:15 de kaç puan gap ile ne tarafa açılış olur bilen kişi bu piyasada büyüktür o kadar, yada öyle hızlı al satçı olacanki, gap tan kaybettiğini al sat ile o gün kurtarabilmelisin, bunu yapabilen bikaç kişi tanıdım, onlarda sistem nedir neye denir bilmez bile, saygılar.
hergün gap oluyormuki
[QUOTE=negrolino;64596]bull market abi bana versene o indikatörü matriksime kurayım[/QUOTE]
Yarın veriyim, şimdi nereye koydum bulamayabilirim gece gece arattırma bana olmazmı? her formülü kullanılabilir tutmuyorum, mailime yada başka yerlere not alıyorumda, bakmam lazım, saygılar.
teşekkür ederim abi
[QUOTE=negrolino;64602]hergün gap oluyormuki[/QUOTE]
Yav işte mesele burda, hergün olmuyor, sen sisteme uyup pozda kaldınmı oluyor, işin garip tarafı burda, anlatamadım galiba, neyse iii geceler.
[QUOTE=Astatin;64599].brvSadece, orta düzeyde matematik-istatistik bilgisi kullanan bir yöntemdir. Kullanmak iyidir ama tapmamak gerekir. Ama forumlarda çokca rastlayacağınız şekilde;
1) Çoğu yatırımcı ne kadar çok indikatör bilirse o kadar çok kazanacağına inanır. Öyle olmuyorsa da inanmaya devam ederler. Piyasa yanılabilir ama çubuklar yanılmamalıdır onlara göre :) (Piyasa yanılır/yanılmaz diye bir şey yoktur oysa ki..Çünkü üzerinde gözlem yapılan nesne zaten odur :) Sürecin nesnesidir öznesi değil..
2) Kimileri olayı abartıp, TA ya tapınma noktasına getirirler. Hegel için "tin" neyse onlar için "TA" odur :)
Hatta bir forumda şöyle bir yorum bile yapılmıştı " bu morgıç krizi geçen yıl DJ 12000 lerdeykende biliniyordu, ama DJ yükselmeye devam etti. Neden? Çünkü teknik olarak çıkması gerekiyordu" :) Şaka değil böyle yazıldı. Ama çıkması gerektiğini 12000 ken söyleyebildinizmidenildiğinde derin sessizlik :)
Üzerinde çok şey yazılabilecek konu ama saat çok geç. :)
Teo, sana katılıyorum özetle :) iyi geceler
2)[/QUOTE]
hehe heh, ben dow un 12000 ken 14000 olacağını yazanlardanım, ama bendeki derin sessizlik pozisyonda oturamamdan kaynaklandı o zamanlar, oturduğumda kazandım, fakat haftalık aratrendlerde paçayı kaptırıp kazandığımı erittim o zamanlar, zarar yazmamıştım ama, tepelerde fena silkledeiler, hatta bizim 70000 lerdeyken A,B,C,D,E f ve g dalgasını öngererek, borsanın 2008 de dev bir düşüş yapacağını bile öngördüm, ama bu düşüşler kısada oturdummu? 69000 deyken pozisyonum vardı düşeceğini bile bile, 40000 puan aşağıda olmamıza rağmen kazandımmı? hayır..
Özetle, bu iş öyle değil, anlık vede çok kısa zamanda trade edeceksin, kuş misali çöpleyeceksin gaganla, kuş gagasıyla ufak ufak yer ya işte öyle, en iyi yöntem ve sistem budur, komisyonunda çok az olacak, 50 kontrat sat yapıcan 3 kademeye kapatıcan bir kademe komisyon ödiycen, anlayacağın vur kaç yapacaksın, yoksa yükseliş çıkış tahmin etmekle olmuyor bu vob, saygılar.
[QUOTE=bull market;64601]Ben ne çektiysem gap olayından çektim, yalan yok, herşeyin çaresi var, işte onun çaresi yok,.[/QUOTE]
doktor ayağına geldi, asıl onun çaresi var, tedavisi var ama sen kullanmıyorsun..
Cevabı üstelik yazında da vermişsin.Gaptan çekiyorsan, niye çekmeye devam ediyorsun, geceleri flat gir...
Bundan daha iyi çare olurmu...
Günaydın herkese:)
Fdow -82 :) :)
[quote=catedral;64608]Günaydın herkese:)
Fdow -82 :) :)[/quote]
ayıp sana arakçı :)