-
Bu arada yazmayı unuttum, bir zamanlar bir büyüğüm söyle demişti bana,
Teo sağlıklı insan yılda en az 3 fırsat kaçırmalıdır.Bu onun yoğurdu üfleyerek yediğini, ve her şeye acele ile dalmadığını gösterir.
Her şeye dalarsan bazen kazanabilirsin ama bir hata da tümü gider..
Bu nedenle trade olayının bana göre 1.kuralı, acele etmemek, ve alacağın ve satacağın noktayı ısrarla beklemek. Eğer buraya gelmiyorsada pozisyon buna rağmen almamak.
Burada ki mantık, Onların istediği fiyattan değil, sizin istediğiniz fiyattan trade etmektir.
Örnek verirsem şu an vobda fiyat 30875 dir, Ben market profile göre satış yapacaksam 31.250 den satmam gerekir.
31.250 den alırlarsa satarım, yok fiyat aşağı giderse satmam, kenarda beklerim..
Çok aşağı gidersede bugun trade etmem, yeni fırsat beklerim , yeni oluşacak poc'a göre..
-
[QUOTE=caretta;64646]o degil de, ben bir de vob'a basladigindan beri benim gibi cok kilo alan var midir, onu merak ediyorum...:(...[/QUOTE]
bennnn:)
-
[QUOTE=teo;64643]Ben bunca yıllık trade olayımda şunu anladım eğer itibar ederseniz,
Zararların sebebi kendi beynimizden kaynaklanmaktadır.Çok aceleci hareket edilmemelidir.
Tipik psikoloji, aman fiyatlar çıkıyor, veya hızla düşüyor hemen dalayım dır.BU müthiş zararla sonuçlanır.Bırakın hızla gitsin yukarı veya aşağı,veya o fırsat kaçsın, yenisi gelir..
Zaten beynimizi okudukları için hızla fiatları bi aşağı , bi yukarı çekmiyolarmı?
Kim derseki bu hareketlerde ben soğukkanlı davranıp poz. bozmuyorum. Yalan söyler. Dediğiniz gibi bütün zararlar böyle anlarda oluyor. Eh belki % 10 da aksini yapıp kazanıyodur. Bütün mesele piyasaya değil beynimize hakim olmaktan geçiyor.
-
[QUOTE=caretta;64646]o degil de, ben bir de vob'a basladigindan beri benim gibi cok kilo alan var midir, onu merak ediyorum...:(...[/QUOTE]
Bendeniz iki yılda 12 kg. almışım. Ama derseniz 12 kg. et parası kazandınmı ? Hayır, ama 12 deve parası vermişimdir.
-
bugün spottaki % 10 luk yükselişin düzeltesi yapılacak , bu düzeltmede yatay br piyasa şeklinde sirayet edecek.
-
[quote=parderi;64650]******************
Bendeniz iki yılda 12 kg. almışım. Ama derseniz 12 kg. et parası kazandınmı ? Hayır, ama 12 deve parası vermişimdir.[/quote]
Allah da sizi cok guldursun emi, neseniz hic bozulmasin...:)...
-
[quote=Vob Trader;64645]kimine saçma gelir ama ben derinliği 2 tahtadan izliorum birisi bormal vob derinliği birisi sadece deutsche filtreli derinlik onu gördümmü alış veya satışda basıorum onla aynı yöne. çünkü deutsche securitiesdeki imaj vadeli de hiçbir yabancı başka aracıda yok:) herkes dsiyi izlior sanki[/quote]
DSİ BU VADEDE BAYA ZARARDA TERS POZ ALDI ASLINDA ÇOKDA FAZLA KAR ÜZERİNDE OTURAN YOK İŞ BANKASI EN KARLISI O DOLARDA SHORTTA
-
[QUOTE=serkanyurttas;64653]DSİ BU VADEDE BAYA ZARARDA TERS POZ ALDI ASLINDA ÇOKDA FAZLA KAR ÜZERİNDE OTURAN YOK İŞ BANKASI EN KARLISI O DOLARDA SHORTTA[/QUOTE]
tardelerden benim kastım. mesela 275 de dsi gördüm onla beraber verdim mesela 300 puan aldık. bugibi demek istedim
-
apds 4710 bu arada ilgilenenler için
-
apds hızla artıyor
5451 şuan
-
[QUOTE=Vob Trader;64656]apds hızla artıyor
5451 şuan[/QUOTE]
yani şu an artarak kısa pozisyon açılıyor o zaman..:)))
-
[QUOTE=aras;64657]yani şu an artarak kısa pozisyon açılıyor o zaman..:)))[/QUOTE]
6775 oldu:) teoride dediğin gibi evet