-
[quote=enorton;151593]Sazan abi sizin Matriksle görüşmeniz olmuştur kesin, verilerin 8000 bara ulaştığında silinmemesi hususunda bir girişimiz oldu mu? Ben birkaç defa mail attım ama olumlu bir yanıt alamadım...[/quote]
Görüştüm dostum,
Matriks'de 60 dk altı periyodları, 1 dk'lık barlarla inşa etme çalışmaları sürüyor. Şu anda örneğin 20 dk'lık grafiği 5 dk'lık verilerle inşa ediyorlar. Yapmaya çalıştıkları ise 1 dk'lıklarla inşa etmek.
Matriks menüsünde 1 dk'lık grafik ayarları kısmında son kaç 1 dk'lık verinin sistemde saklanabileceğini söyleyebiliyorsun. Örneğin 30.000 adet 1 dk'lık veri saklansın denebiliyor. Şu anda 5-15 vb saat altı veriler bu verilerden inşa edilmiyor, matriks ise biz 1 dk'lıkta ne kadar veri saklarsak o kadar 5 dk'lık veriye ulaşabileceğimizi söylüyor. (30.000 adet 1 dk'lık, 30000/5=6000 adet 5 dk'lık bar gibi, yada 500.000 adet 1 dk'lık = 500.000/5 = 100.000 adet 5 dk'lık bar.).
Ancak bu version'da (2.6.8) çıkartmaya çalışacaklarını ve hatta çıkartacaklarını söylemelerine rağmen (en tepe seviyeden verilen bir taahhüt idi) henüz yapamadılar. Bir başka baharı (Version'ı) bekliyeceğiz.
-
[QUOTE=sazan;151604]Görüştüm dostum,
Matriks'de 60 dk altı periyodları, 1 dk'lık barlarla inşa etme çalışmaları sürüyor. Şu anda örneğin 20 dk'lık grafiği 5 dk'lık verilerle inşa ediyorlar. Yapmaya çalıştıkları ise 1 dk'lıklarla inşa etmek.
Matriks menüsünde 1 dk'lık grafik ayarları kısmında son kaç 1 dk'lık verinin sistemde saklanabileceğini söyleyebiliyorsun. Örneğin 30.000 adet 1 dk'lık veri saklansın denebiliyor. Şu anda 5-15 vb saat altı veriler bu verilerden inşa edilmiyor, matriks ise biz 1 dk'lıkta ne kadar veri saklarsak o kadar 5 dk'lık veriye ulaşabileceğimizi söylüyor. (30.000 adet 1 dk'lık, 30000/5=6000 adet 5 dk'lık bar gibi, yada 500.000 adet 1 dk'lık = 500.000/5 = 100.000 adet 5 dk'lık bar.).
Ancak bu version'da (2.6.8) çıkartmaya çalışacaklarını ve hatta çıkartacaklarını söylemelerine rağmen (en tepe seviyeden verilen bir taahhüt idi) henüz yapamadılar. Bir başka baharı (Version'ı) bekliyeceğiz.[/QUOTE]
Cevabın için çok teşekkürler abi... Konuyu bilmeyenler için matriksin bana daha önce gönderdiği maili de aşağıya kopyalıyorum... Beklemekten başka çaremiz yok...
[I]
Matriks programında 5 dk lık grafiklerde bar sınırlaması bulunmaktadır. 8000 bar üzerinden verileri görebilirsiniz 8000 bar dolduğu zaman geçmişe ait 3000 bar siler 5000 üzerinden yazmaya devam eder. Grafikte gördüğünüzden daha geriye dönük olarak data göremiyorsunuz.[/I]
-
[QUOTE=jerfin;151601]Tolga'nın da gayfe içip kendine gelmesi lazım, çok uğraştırdım..:..::o:o[/QUOTE]
İşi abarttım artık. MSNdeki tariflerime rağmen olmuyorsa Team Wiever denen bir programla bilgisayarınıza bağlanıp direkt müdahale ediyorum. Aracı kurumalrın Bilgi işlemcileri gibi oldum.
-
[QUOTE=enorton;151609]Cevabın için çok teşekkürler abi... Konuyu bilmeyenler için matriksin bana daha önce gönderdiği maili de aşağıya kopyalıyorum... Beklemekten başka çaremiz yok...
[I]
Matriks programında 5 dk lık grafiklerde bar sınırlaması bulunmaktadır. 8000 bar üzerinden verileri görebilirsiniz 8000 bar dolduğu zaman geçmişe ait 3000 bar siler 5000 üzerinden yazmaya devam eder. Grafikte gördüğünüzden daha geriye dönük olarak data göremiyorsunuz.[/I][/QUOTE]
Yemişim Matriski Metastock var işte son 2 yıla ait 5 dklık verisi de var.
11. sürüme IMKB datası sağlayan vericivasrmış VOBu da sağlayan biri çıkarsa MAtirksin etekelri tutuşur artık.
Ayrıca matriksin tanımlayamadığı indikatörler de var.
-
[quote=VOBiX;151611]Yemişim Matriski Metastock var işte son 2 yıla ait 5 dklık verisi de var.
11. sürüme IMKB datası sağlayan vericivasrmış VOBu da sağlayan biri çıkarsa MAtirksin etekelri tutuşur artık.
Ayrıca matriksin tanımlayamadığı indikatörler de var.[/quote]
Dostum,
Benim favori periyodum 20 dk metastock'da ne yazıkki inşa edilemiyor. Ediyor gibi yapıyor , emme gandırıklıyor. (O-H-L-C) çok farklı değerler oluyor.
Diğer açılardan bir de JErfin'in bugün kafayı yediği gün içi veri aktarma çözülürse, ilgileneceğiz.
Ancak sistemlerimin geçmişe dönük testlerinde , senin verilerin acaip işe yarayacak. Yalnız 20 dk'lık hariç.üüü
-
[quote=VOBiX;151611]Yemişim Matriski Metastock var işte son 2 yıla ait 5 dklık verisi de var.
Ayrıca matriksin tanımlayamadığı indikatörler de var.[/quote]
metastock professional adı üstünde de professional.matriks resmen bunun taklidi.yurdum insanı işte özgünlük yok.geçir kılıfı giydir gitsin.metastockta tek problem bizim ülke borsasını adam yerine koyup veri sağlamıyorlar.
gerçi en son sürümde bu varmış ama spot bize yaramaz bize anlık VOB datası lazım.o da gelirse matriksin yüzüne bakan olmaz.
matrikste ancak bu sazan abinin dediğini yaparsa 1 dk lık veri olayını onunla ayakta kalır.
keşke metastock 1 dk lık veride sağlasa.MSDownloader üzerinden yapma imkanı filan olsaydı keşke.
-
Ayrıca aylık 2500 dolar verirseniz, metastock-routers real time verili metastock pahalı version da var. (Çogunlukla kurumsal ve büyük portföy sahipleri için) Sürpriz, içinde VOB da var.
-
[quote=martoniki;151532]Vaaa Vaaa.. üüü :::
Ya nasip ya kısmet..
Ya bugün aldıklarımızı veririz, ya da bugün üstüne bademli cila çekeriz.. .boks.
Dow kapanış tahminin [SIZE=3][B]9699,99.[/B][/SIZE]. Kayıtlara geçsin.. :o[/quote]
23:00'da [B]9698[/B]'di..
Kapanış sonrası işlemlerle 9712,28 %-0.[COLOR=Red][B]31[/B][/COLOR] güzel oldu..
S&P %-0.33..
Nasdaq %-0.08..
Brent petrolleri % +5,15..
FDJI'den sabaha kadar +'ya geçiş bekliyorum..
60800-61000 arası açılırız artık.. :D :o ::: Ralli'ye devam..
Sabah görüşmek üzere iyi geceler.. .uyk
-
Son olarak,
Program yazabilecek bilgi ve mesleki tecrübeye sahipseniz veya bir yazılım mühendisi kiralayacak paranız var ise, metastock SDK (system development kit)'i metastockdan satın alıp (partnership anlaşması ile), tüm metastock verilerine ve indikatörlerine yazdığınız / yazdıracağınız programdan ulaşabilirsiniz. (Matriks'de metastock aktarımı ile veri aktarım sıklığını ve yerini seçip, programınız ile buradaki verileri okumak ve metastock indikatörlerini yeniden keşfetmeksizin/kodlamaksızın kullanmak)
-
[quote=sazan;151614]Ayrıca [B]aylık 2500[/B] dolar verirseniz, metastock-routers real time verili metastock pahalı version da var. (Çogunlukla kurumsal ve büyük portföy sahipleri için) Sürpriz, içinde VOB da var.[/quote]
viyaaakkk :eek:
yuaw abi biz MSDOwnloader'a [B]YILLIK 100 TL[/B] ödüyoruk.demekki UCUZ ETİN SUYU KARA olur diye boşuna dememişler.ya da NE KADAR EKMEK O KADAR KÖFTE :o
la bu dünya nası bi dünya arhadaş.herşey parası olana var.olmayan gebersin diyorlar resmen yuaw...
üwwwwwwww üüüüüü
-
[QUOTE=VOBiX;151611]Yemişim Matriski Metastock var işte son 2 yıla ait 5 dklık verisi de var.
Ayrıca matriksin tanımlayamadığı indikatörler de var.[/QUOTE]
Tolga valla 5dk bir veri güncelleyeceğime matrikse devam ederim... Almayayım sağol :)
-
bir matriksim bile yok:(:)
-
[QUOTE=sazan;151612]Dostum,
Benim favori periyodum 20 dk metastock'da ne yazıkki inşa edilemiyor. Ediyor gibi yapıyor , emme gandırıklıyor. (O-H-L-C) çok farklı değerler oluyor.
Diğer açılardan bir de JErfin'in bugün kafayı yediği gün içi veri aktarma çözülürse, ilgileneceğiz.
Ancak sistemlerimin geçmişe dönük testlerinde , senin verilerin acaip işe yarayacak. Yalnız 20 dk'lık hariç.üüü[/QUOTE]
Abi yalnızca 20dk değil 10 dk da öyle... Matriksten MS ye aktardığım 10 dk verilerde kapanış değerleri matriks ile MS de farklı... Sanki başka bir veri seti gibi oluyor ve bu sebepten dolayı Matrikste başarılı bir sistem MS de başarılı olamıyor... Olayın sebebi de şu galiba Matrikse diyelim 10dklık 16.00 barı 15.55 ve 16.00 ya ait 5dk lık verilerden oluşuyor ama MS 10 dk lık 16.00 barını 16.00 ve 16.05 5dklık barlarından elde ediyor... (Bunu farklılığı göstermek için yazdım, tam tersi de olabilir...)
-
[QUOTE=sovalye;151620]bir matriksim bile yok:(:)[/QUOTE]
Boşver abi sen hiç bulaşma, şimdi EMA hesaplarını falan değiştirirsin adamların herşey altüst olur :)
-
[QUOTE=sazan;151614]Ayrıca aylık 2500 dolar verirseniz, metastock-routers real time verili metastock pahalı version da var. (Çogunlukla kurumsal ve büyük portföy sahipleri için) Sürpriz, içinde VOB da var.[/QUOTE]
Abi siz daha önceki bir yazınızda Matrikste tespit ettiğiniz çok önemli bir bug dan bahsetmiştiniz, bu bug giderildi mi? Ve de bu bug neydi? :)
-
[quote=enorton;151622]Boşver abi sen hiç bulaşma, şimdi EMA hesaplarını falan değiştirirsin adamların herşey altüst olur :)[/quote]
benim yaptığım ema formülleri ve kesişimleri heralde bizim vobta uygulayan kimse yoktur:)
o yüzden beni kolay kolay çarpamıyorlar:..:
-
[quote=SEYYAH;151618]viyaaakkk :eek:
yuaw abi biz MSDOwnloader'a [B]YILLIK 100 TL[/B] ödüyoruk.demekki UCUZ ETİN SUYU KARA olur diye boşuna dememişler.ya da NE KADAR EKMEK O KADAR KÖFTE :o
la bu dünya nası bi dünya arhadaş.herşey parası olana var.olmayan gebersin diyorlar resmen yuaw...
üwwwwwwww üüüüüü[/quote]
Seyyah'ım,
Yaş 44'e gelince , geçmişte inandığın bir çok şeyin (ve kişilerin) gözüne ne kadar saçma geleceğini göreceksin (En azından bende böyle oldu). Bazısı olumlu bazısı olumsuz anlamda. Ne demişlerdi matrix filminde,
"Cehalet erdemdir."
Ne kadar az şey bilirsen, o kadar mutlu olursun.
-
-
[quote=sazan;151625]Seyyah'ım,
Yaş 44'e gelince , geçmişte inandığın bir çok şeyin (ve kişilerin) gözüne ne kadar saçma geleceğini göreceksin (En azından bende böyle oldu). Bazısı olumlu bazısı olumsuz anlamda. Ne demişlerdi matrix filminde,
[B]"Cehalet erdemdir."[/B]
Ne kadar az şey bilirsen, o kadar mutlu olursun.[/quote]
[B]"Bilmek Lanetlenmektir"[/B]
--------sovalye-------
-
[QUOTE=sazan;151625]Seyyah'ım,
[B]"Cehalet erdemdir."
Ne kadar az şey bilirsen, o kadar mutlu olursun.[/B][/QUOTE]
Evet ben de aynı fikirdeyim, eminim ıssız bir adada herşeyden habersiz ilkel hayat yaşayan yerliler (eğer varsa), şuanda dünyanın onlara göre gelişmiş diğer toplumlarından çok daha mutludurlar...
-
[quote=enorton;151623]Abi siz daha önceki bir yazınızda Matrikste tespit ettiğiniz çok önemli bir bug dan bahsetmiştiniz, bu bug giderildi mi? Ve de bu bug neydi? :)[/quote]
Bug'u anlatmak çok uzun, özetle örnegin
IF(C<REF(C,-5),HHV(C,-8),LLV(C,-8)) gibi bir ifade de, abuk ve her seferinde değişen sonuçlar veriyor idi. 2.6.8'de düzeltildi. Ancak yine böyle bir problemin olduğunu ispatlamak için (Matriks'e) kafayı yedik. (Sidabumi ile ben)
Hala Bug'lar var ama tam nedenini bulamıyorum. Astatinde de geçenlerde 1-2 defa yaşamıştı. Sistem Sat diyor. Bir iki bar sonra Sat sinyali kayboluyor gibi. 3-4 ayda 2-3 defa oluyor. Artık kabullendim. Sonuçta matriks de benim tek veri kaynağım değil.
-
şuna bakın içler acısı bir durum bence.benim oğlum 3 yaşında daha 1 kere bile PC de oyun oynatmadım.çok nadiren (ayda 1 bilemedin 2 kere) yanıma oturtup hayvan resimlerine falan baktırıyorum.
PC oyunlarına kesinlikle karşıyım helede küçük çocukların oynamasına.
sulu boya yapsın, boyama yapsın, oyun hamuru ile oynasın v.s.
PC oyunu rezalet birşey.siz siz olun küçük çocuklarınıza oynatmayın.bazı aileler erken yaşta çocuğun PC kullanmayı öğrenmesini marifet sanıyor.oysa çocuk orada PC kullanmayı falan öğrenmiyor.kafayı sıyırıyor ekran başında.
[URL]http://webtv.hurriyet.com.tr/default.aspx?cid=1&vid=329&hid=12590862[/URL]
-
Yine muhabbeti fazla uzattım. Sabah 3 toplantı beni bekler.
Uyku zamanı..uyk
İyi geceler.
-
[quote=SEYYAH;151613]metastock professional adı üstünde de professional.matriks resmen bunun taklidi.yurdum insanı işte özgünlük yok.geçir kılıfı giydir gitsin.metastockta tek problem bizim ülke borsasını adam yerine koyup veri sağlamıyorlar.
gerçi en son sürümde bu varmış ama spot bize yaramaz bize anlık VOB datası lazım.o da gelirse matriksin yüzüne bakan olmaz.
matrikste ancak bu sazan abinin dediğini yaparsa 1 dk lık veri olayını onunla ayakta kalır.
keşke metastock 1 dk lık veride sağlasa.MSDownloader üzerinden yapma imkanı filan olsaydı keşke.[/quote]
metastock çok hantaldır, özelikle kodlama konusunda beş para etmez, geçenlerde linkini verdiğim market analyst e bakınız, olmadı mt4 e bakınız o da olmadı ise tradestation a bakınız, yemişim metastocku,
hani kuyruk yağı yemeye alışan yurdum insanı için ilk margarin olan sana ne ise, programlar arasında da metastok odur.
not: ms 11 aramam çıkardıkları bir sistemi zaten kullanıyor olmamdandır, belki farklı bir şey görürüm arayışı özetle.
-
[quote=mozkan;151632]metastock çok hantaldır, özelikle kodlama konusunda beş para etmez, geçenlerde linkini verdiğim market analyst e bakınız, olmadı mt4 e bakınız o da olmadı ise tradestation a bakınız, yemişim metastocku,
hani kuyruk yağı yemeye alışan yurdum insanı için ilk margarin olan sana ne ise, programlar arasında da metastok odur.
not: ms 11 aramam çıkardıkları bir sistemi zaten kullanıyor olmamdandır, belki farklı bir şey görürüm arayışı özetle.[/quote]
iyi diyon hoş diyon dediklerine de katılıyorum metastock hantal gerçekten.kabul AMA bu saydığın programların hiçbirisine VOB datası okutamıyorsun.MT4 e manuel okutulduğunu biliyorum o da eziyet.onunla mı uğraşacaksın yoksa trade mi edeceksin? market analyst,tradestation bize tamamiyle yabancı zaten.
yurtdışında manyak manyak programlar var.ama bizde hiçbir işe yaramaz.en azından şimdilik.
içeriğini bilmiyorum mesela sadece adını duydum NINJA TRADER
NEUROSHELL TRADER, REAL TRADERS v.s.ama ben tanıdğım hiç kimsenin bunları kullandığını duymadım en azından bizim piyasamız için.NİYE? çünkü VOB datası okutma imkanın yok.ben kendi piyasamda kullanamayacak olduktan sonra ben naapıym o programı?
el mahkum METASTOCK, MATRİKS o zaman deel mi?
+ parantez kullanma imkanı varsa ama aylık data ücreti bilmem kaçbin USD ise yine bir işe yaramaz.
-
[QUOTE=sazan;151631]Yine muhabbeti fazla uzattım. Sabah 3 toplantı beni bekler.
Uyku zamanı..uyk
İyi geceler.[/QUOTE]
İyi geceler abi, teşekkürler...
-
[QUOTE=SEYYAH;151630]şuna bakın içler acısı bir durum bence.benim oğlum 3 yaşında daha 1 kere bile PC de oyun oynatmadım.çok nadiren (ayda 1 bilemedin 2 kere) yanıma oturtup hayvan resimlerine falan baktırıyorum.
[/QUOTE]
Videoyu izledim, öncelikle o bayanın da çocuğun da psikolojik tedaviye ihtiyacı var... Bunu cidden söylüyorum... Bu travmanın sebebi bilgisayar mıdır bilemiyorum, başka nedenler de olabilir...
Ben oyunların çocuklar için zararlı olduğunu düşünmüyorum aksine, hayalgücüne ve zekasına katkısı olduğuna inanıyorum... Ancak süre ve hangi oyun çok önemli... Çocuk sırf başımdan gitsin diye bilgisayara mahkum edilirse, sokağa çıkmazsa, arkadaşı olmazsa vs. sorunlar büyür gider...
Günümüzde bakıyorum sokaklar bomboş, çocuklara evlere hapis... Ben küçükken eve girmezdim, bisikletimle istanbul anadolu yakasının gezmediğim yeri yoktu... dayak da yedim, dövdüm de, haksızlığa da uğradım, haksızlık da yaptım, kaçtım, koştum, futbol,basketbol, misket,seksek vs. oynadım... Günümüzde hangi çocuk bunu yapabiliyor? Hangi anne baba izin veriyor? Ya kaçırılırsa, ya araba çarparsa falan... Geç tv nin ya da bilgisayarın başına robot gibi büyü...
-
[quote=SEYYAH;151633]iyi diyon hoş diyon dediklerine de katılıyorum metastock hantal gerçekten.kabul AMA bu saydığın programların hiçbirisine VOB datası okutamıyorsun.MT4 e manuel okutulduğunu biliyorum o da eziyet.onunla mı uğraşacaksın yoksa trade mi edeceksin? market analyst,tradestation bize tamamiyle yabancı zaten.
yurtdışında manyak manyak programlar var.ama bizde hiçbir işe yaramaz.en azından şimdilik.
içeriğini bilmiyorum mesela sadece adını duydum NINJA TRADER
NEUROSHELL TRADER, REAL TRADERS v.s.ama ben tanıdğım hiç kimsenin bunları kullandığını duymadım en azından bizim piyasamız için.NİYE? çünkü VOB datası okutma imkanın yok.ben kendi piyasamda kullanamayacak olduktan sonra ben naapıym o programı?
el mahkum METASTOCK, MATRİKS o zaman deel mi?[/quote]
şimdi sırayla cevap vereyim
market analyst e vob datasını okuttum, öbür pc yi açınca resim yollarım
ninja trader işi biraz karışıktır, şöyleki forex ve future işi yapan bazı brokerlar özelikle ecn iseler mt4 sunmazlar ve grafik programlarını pek önemsemezler ve oto al sat yapan ea lara izin vermezler, burada ninja trader ile anlaşıp brokerından gelen datayı ninjada grafiğe çevirip ninja üzerinden manuel olarak ea (uzman danışman, sistem) ile emir iletebilirsiniz, bir nevi bizim e broker gibi düşünebilrisin, bende vardır ninja ama kullanmıyorum. İkinci kısım piyasa dediğimiz vob dan mı ibaret seyyah. Açılın yurtdışına sistemlerinizi çöpe atma sürenizin ne kadar kısa olduğunu keşfedin. :..:
-
[QUOTE=sazan;151612]Dostum,
Ancak sistemlerimin geçmişe dönük testlerinde , senin verilerin acaip işe yarayacak. Yalnız 20 dk'lık hariç.üüü[/QUOTE]
sadece 5 dklıkta işe yara belki bir de 10 dklıkta yarar 15 dklıkta da sapıtıyor.
-
[quote=mozkan;151636]....İkinci kısım [B]piyasa dediğimiz vob dan mı ibaret[/B] seyyah. Açılın yurtdışına sistemlerinizi çöpe atma sürenizin ne kadar kısa olduğunu keşfedin. :..:[/quote]
değil ama LEVERAGE korkunçtur diğer piyasalarda (FX v.s.) nabeeer? :D
1:100, 1:200, 1:400 kaldıraç ne demektir abi?
VOB yeter diğerleri ağırdır.
VOB ta düzgün çalışan bir 5 -15 dk lık sistem yeter bize.sağdan sağdan yavaş yavaş gidelim abi.değil mi?
-
[quote=SEYYAH;151638]değil ama LEVERAGE korkunçtur diğer piyasalarda (FX v.s.) nabeeer? :D
1:100, 1:200, 1:400 kaldıraç ne demektir abi?
VOB yeter diğerleri ağırdır.[/quote]
ne korkuyorsun seyyah, 1000 doların olsun 10 tane usdchf alırsan kaldıraçın 1/100 dür, 1 tane alırsan kaldıraçın 1/10 dur, hesap aynı
dip not: 1/1 kaldıraçla hesap açanda vardır 1/500 ile hesap açanda :..:
-
neyse girer birisi batıverir, parayı falan kaptırır vebal almayalım, herkes bildiğini yapsın der ben kaçarım.
-
[quote=sovalye;151624]benim yaptığım ema formülleri ve kesişimleri heralde bizim vobta uygulayan kimse yoktur:)
o yüzden beni kolay kolay çarpamıyorlar:..:[/quote]
senin yerine biz çarpılıyoruz abi.dng
-
[quote=mozkan;151639]ne korkuyorsun seyyah, 1000 doların olsun 10 tane usdchf alırsan kaldıraçın 1/100 dür, 1 tane alırsan kaldıraçın 1/10 dur, hesap aynı
dip not: 1/1 kaldıraçla hesap açanda vardır 1/500 ile hesap açanda :..:[/quote]
aslında çok büyüyebilsek mecburen aynı sistemlerle diğer piyasalara da girip rikleri dağıtmak gerekir. ama o kadar büyüyebilsek keşke...
nerde o günler
hayal gibi...:rolleyes:
ayrıca para/risk yönetimini zaten forekste ayarlayamayan ve o disiplini olmayan bizde de batar sadece batışının hızı yavaşlamış oluyor bizim vobta...
-
[QUOTE=enorton;151619]Tolga valla 5dk bir veri güncelleyeceğime matrikse devam ederim... Almayayım sağol :)[/QUOTE]
5 dklık ssitme testlerinde ya da 4 aydan öncesini görmek için dahi olsa Metastock kullanılmalı bence. 4 ay iyi olup öncesi batakhane olan sistem kulalnılammaış olur böylece.
-
[QUOTE=mozkan;151632]metastock çok hantaldır, özelikle kodlama konusunda beş para etmez, geçenlerde linkini verdiğim market analyst e bakınız, olmadı mt4 e bakınız o da olmadı ise tradestation a bakınız, yemişim metastocku,
not: ms 11 aramam çıkardıkları bir sistemi zaten kullanıyor olmamdandır, belki farklı bir şey görürüm arayışı özetle.[/QUOTE]
Metastock için MSDownlşoaderın indirdiği verileri başka dönüşüme gerek duymadan Metastock gibi hemen okuyabilen program var mı bunların arasında. Bilmediğimden soruyorum.
-
[QUOTE=VOBiX;151643]5 dklık ssitme testlerinde ya da 4 aydan öncesini görmek için dahi olsa Metastock kullanılmalı bence. 4 ay iyi olup öncesi batakhane olan sistem kulalnılammaış olur böylece.[/QUOTE]
O konuda problem yok, 4 aydan öncesini MS de test ederiz ama Matriks kullanmaya devam ederiz :)
-
[B]Günaydın,
[U]1 Ekim Perşembe [COLOR="blue"]"Yurtdışı"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar
Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi[/U][/B]
[U]GER Perakende Satışlar (a/a) (Ağu) 9:00 %0,2 %0,7 Yüksek
GER PMI İmalat Endeksi (Eyl) 10:55 49,6 49,6 Yüksek
EUR PMI İmalat Endeksi (Eyl) 11:00 49 49 Yüksek
GBP PMI İmalat Endeksi (Eyl) 11:30 50,2 49,7 Yüksek
EUR İşsizlik Oranı (Ağu) 12:00 %9,6 %9,5 Yüksek [/U]
[B]USD İşten Çıkarmalar (y/y) (Eyl) 14:30 -%13,8 Yüksek
USD Kişisel Gelir (Ağu) 15:30 %0,1 %0,0 Yüksek
USD Kişisel Harcamalar (Ağu) 15:30 %1,1 %0,2 Yüksek
USD Kişisel Tüketim Harcamaları Deflatörü (a/a) (Ağu) 15:30 %0,1 %0,1 Yüksek
USD Kişisel Tüketim Harcamaları Çekirdek (y/y) (Ağu) 15:30 %1,3 %1,4 Yüksek
USD İşsizlik Sigortası Başvuruları (26 Eyl) 15:30 535K 530K Orta
USD Devam Eden İşsizlik Sigortası Başvuruları (19 Eyl) 15:30 6181K 6138K Orta
[COLOR="Red"] USD Fed-Bernanke'nin Konut Finansmanı Komitesindeki Konuşması 16:00 Yüksek [/COLOR]
USD ISM İmalat Endeksi (Eyl) 17:00 54 52,9 Yüksek
USD ISM Ödenmiş Fiyat Endeksi (Eyl) 17:00 67 65 Orta
USD Bekleyen Konut Satışları (a/a) (Ağu) 17:00 %1,0 %3,2 Yüksek
USD İnşaat Harcamaları (a/a) (Ağu) 17:00 -%0,2 -%0,2 Yüksek [/B]
USD EIA Doğalgaz Stok Değişimi 17:30 --- 67 Orta
USD Yerli Araç Satışları (Eyl) 21:00 7,45Mlyn 10,20Mlyn Düşük
USD Toplam Araç Satışları (Eyl) 21:00 9,90Mlyn 14,09Mlyn Düşük
[B][U][COLOR="Blue"]"Türkiye"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B]
TIM ihracat rakamları eylül (10:00)
CNBC-E tüketici güven endeksi eylül (10:00)
ITO İstanbul`da perakende fiyatlar eylül (12:00)
ITO İstanbul`da toptan eşya endeksi eylül (12:00)
[B][U]IMKB ve VOB kapanışlarda Dow Future[/U]
IMKB:[COLOR="Seagreen"]9556[/COLOR]
VOB: [COLOR="Seagreen"]9570[/COLOR]
[COLOR="red"][B]NOT: Çin Borsası 1 Hafta Tatil nedeniyle kapalı[/B][/COLOR]
Bol Kazançlar..[/B]
-
Herkese Günaydın ve bol kazançlar
Bu yıl mart ayında başlayan VOB sevdam artık 400 puan daha terse gelirsem benim için bitecek bari kazanamıyorsam kaybetmeyeyim mantığı ile kendime koyduğum sınıra dünkü 500 puan zarardan sonra 400 puana kadar yaklaştım artık onuda verirsem Palaya ve foruma bir selam çakıp SMMM yeterlilik sınavım olan 2010 Temmuz ayına kadar VOB dan uzak durucam bakalım kader neyi göstericek
-
günaydın bol kazançlar .. iyi günler ..