Şafak ağarup boğa sürüsü Ayu kalesine dayandığında, kızıl stop bayrağına bulanmış bir bayrağın altına düştü şort kontratlar...teprik ederim... Gurt başganı ayrıca teprik ederim tahmini içün
Printable View
Şafak ağarup boğa sürüsü Ayu kalesine dayandığında, kızıl stop bayrağına bulanmış bir bayrağın altına düştü şort kontratlar...teprik ederim... Gurt başganı ayrıca teprik ederim tahmini içün
[quote=ATHLON;452417]hacılarım..cümleten kolay gelsin gayri...herkeşlere hayırlı sevanslar,bol kazançlar...#orantısızsoygunadevamgayri:))[/quote]
aha pathLONG gelmiş...hacı nerdesün nörüyon yawww... haftalardır tesbih sallıyoduk, bugün parçalandı desbühler biraz amma:p
bu arada eski vade kapanışlarında olduğu gibi bir şova hazırlanıyor sankim
[/quote]
[quote=Astatin;452211]emektar grafı hatırlarsınız (FDJ/x30yvade) haftalık..bu grafa bakarak dow a göre negatif performans çağına girdik, dow a kanma demiştik...an itibariyle negatif performans abartmış ve üst bollingeri yarmış..fdow un şu anki değerine göre; fiyatla üst bol band arasında 5/163= %3 civarı bir fark var..fiyatın bollingere yapışması için vob un gısa vadede bir pozitif performans atması lazım dow a göre..ne biliim, dow bugün toparlar, bizim ki yarın ciddi bir artı yapıp bu farkı kapatır..filan..şortları kapattıkya yukarıdan açmak için mazeret arıyoruk.. he
[IMG]http://i39.tinypic.com/2mweejq.png[/IMG][/quote]
FDJ/x30yvade grafının güncel hali aşağıda..***nenin evladı bu hareketi benim beklediğim salı günü değil, çarşamba perşembe yaptı.. gısmet...şinci acaba son bir yukarı daha yapıp, grafta fiyatı üst boll banda çekip (1-2 gün dana pozitif ayrışma dow göre) sonra tekrar şiddetli negatif ayrışmaya geri mi dönecek?
kayıtlara geçsin...longdan 450 puan aldım..450 puanın nesi kayıtlara geçecek demeyin..benim için longdan 450 puan almak, şorttan 2000 puan almaktan daha zor..ehehehe
ve 92 görüldü...Gıyabında Gurt Başgan ı teprik edelim
[quote=Astatin;452427]ve 92 görüldü...Gıyabında Gurt Başgan ı teprik edelim[/quote]
benden önce yazmışsınız
yannız sanırım ikimizde faydalanamadık bu çıkıştan
:)
tebrikler sn Kurt
hızlı bi şekilde demişti 2 günde gördü 5/6 bin puan 2 günde
ve durmayacak gibi de DİP ten çikişta net 3. dalgadayız
bir türlü bitmeyen 3. dalgalar yani
bence az sonra yada yarın açilişta bitmeli 3.3 yada 3
teprikler sn kurt. teşekkürler.
saygılar.
yurtdişi ile korele satiş yememiz lazım en geç yarın zebahha gaderr ...
FDJ/x30yvade grafının güncel hali aşağıda..***nenin evladı bu hareketi benim beklediğim salı günü değil, çarşamba perşembe yaptı.. gısmet...şinci acaba son bir yukarı daha yapıp, grafta fiyatı üst boll banda çekip (1-2 gün dana pozitif ayrışma dow göre) sonra tekrar şiddetli negatif ayrışmaya geri mi dönecek?
[URL="http://www.voborsa.com/forum/attachment.php?attachmentid=9422&d=1372333934"][IMG]http://www.voborsa.com/forum/attachment.php?attachmentid=9422&stc=1&thumb=1&d=1372333934[/IMG][/URL]
[/quote]
tam bollingere geldi...şo son çarpılış olmayaydı, 1000 puan tersi göze alıp burdan şortlardım ama şimdi garantici olmak gerek...saykoloji:..:
91 bin yaresinde beklerim en İKG sinden LONG olmak için
enteresan bişi anlatayım...az önce ağustos vadede fena sayılmayacak miktarda şort açtım, 1-5 likdeki uyumsuzluklar çalışır 300-400 puan verir diye..açar açmaz da 200 puan altına alışlarını yazdım..bir süre geçti, adam 9-10 kademeye birden verdi..benim alışlarda-kavırlarda geldi, ..Eğer fatfinger değilse...la diyorum acaba...local max is there?, basmasın hacı şimdi bu köküne gadderr?
[quote=Astatin;452434]enteresan bişi anlatayım...az önce ağustos vadede fena sayılmayacak miktarda şort açtım, 1-5 likdeki uyumsuzluklar çalışır 300-400 puan verir diye..açar açmaz da 200 puan altına alışlarını yazdım..bir süre geçti, adam 9-10 kademeye birden verdi..benim alışlarda-kavırlarda geldi, ..Eğer fatfinger değilse...la diyorum acaba...local max is there?, basmasın hacı şimdi bu köküne gadderr?[/quote]
bence yarın ortada 4. dalga var çok savurur yukari aşaği
sanırımmm
yurtdişi korele satiş gelmesi lazım idi, SP ve DAX ta fibosal kesişim kümelerine gelindi.
erkenden sativeriyor bizim PY de
sevmez hani gereksiz yurtdişi GAP lerini babında
[quote=altay;452435]bence yarın ortada 4. dalga var çok savurur [B]yukari aşaği [/B]
sanırımmm
yurtdişi korele satiş gelmesi lazım idi, SP ve DAX ta fibosal kesişim kümelerine gelindi.
erkenden sativeriyor bizim PY de
sevmez hani gereksiz yurtdişi GAP lerini babında[/quote]
:p
yukari aşağı olursa sorun yok..aşağının hepsini topluyorum, onun çeyreğini yukarıda çarpılıyorum..:D sonuç kar...sorun hep yukarı yaparsa durumunda sadece:o
Bence, Yaşandı Bitti Saygısızca.... Gün boyu öğlen arası dahil hacimsiz NU ları yiye yiye geldi 92 lere kadar..ama 92 den yukarı ataklarda oluşan NU larda hep hacim yüksekti..BENCE: VORİ ZOVER... war is over
bakalım aşaği final sert verişi gün sonuna mıı?
yarın açilişa mıı ?
kurt başkan bakalım ilk parti short larımı açtım müjdesini verecekmi akşam
fırk fırk fırk...
Günlük grafta sadece barlara bakınca hiç uzun soluklu düşecekmiş gibi durmuyo ama şöyle bişi teklif etsek kabul eedermiş acaba:D
[quote=Astatin;452440]Günlük grafta sadece barlara bakınca hiç uzun soluklu düşecekmiş gibi durmuyo ama şöyle bişi teklif etsek kabul eedermiş acaba:D[/quote]
bence etmez
85475 te aşaği 5 dalgayi en misinden bitirmiş zati
zigzag bilem çikacak olsa bence yukari ilk dalga bilem bitmedi daha
91000 yaresi gelse bi şekildede
:::
çok ta kasmaya gerek yok yaw
akşam kurt başkan bize bir rota çizer sanırım
hatta kritik zamanlarda gelir bilem, tarzı eyle ...
89 * 1 dakikalik bara bakarmısınız dün öğleden bu yana ilk defa üstte kaldi garip
diğer 1 mn bar 909xy de
bende orada bekliyorum
daha altta uzun için bekliyorum
[quote=altay;452441]bence etmez
85475 te aşaği 5 dalgayi en misinden bitirmiş zati
zigzag bilem çikacak olsa bence yukari ilk dalga bilem bitmedi daha
91000 yaresi gelse bi şekildede
:::[/quote]
ivit..etmemiş gibi görünüyor...sırf o yüzden 550 ağustos şortları 350 den kapattım..ama yine aynı yüzden 550 den yine açtım... hani " ne gösteriyorsa tersi" şeklindeki vurkaçcı trader mantalitesi babında:p
[quote=Astatin;452444]ivit..etmemiş gibi görünüyor...sırf o yüzden 550 ağustos şortları 350 den kapattım..ama yine aynı yüzden 550 den yine açtım... hani " ne gösteriyorsa tersi" şeklindeki vurkaçcı trader mantalitesi babında:p[/quote]
yarın -GAP ile açilişta 4.c tamamlasa ne kaa güzel olur
-GAP ile gelmesede bi şekilde gelsin
nedense içimde bu çikiş 93700 e kader çikçek gibin bir his var
malum tüm düşüşün 23,6 si ile son düşüşün %50 kesişim kümesinden eccük satiş yemesi lazım gelir zatii
eh bu arada 909xy ler zpot içinde çikişin 23,6 sina denk gelmekte
909xy....937xy ve 890xy gibin bir yol haritasi çizdim bakalım
[quote=Astatin;452444]ivit..etmemiş gibi görünüyor...sırf o yüzden 550 ağustos şortları 350 den kapattım..ama yine aynı yüzden 550 den yine açtım... hani " ne gösteriyorsa tersi" şeklindeki vurkaçcı trader mantalitesi babında:p[/quote]
yazı tura attım, son şortları 350 ye kavırma yazayımmı yazmayayımmı diye... YAZI gelirse YAZ, TURA gelirse TUT şeklinde..tura geldi valla.dng
ya bu ekranlar bana kafayı yedirdi, yada manzara şu..Yvade kademeler fıkır fıkır, dolu dolu, işlemler tek kademe aktif kademeler üzerinden geçiyor...ama ağustosda sürekli aşşa yönlü boyama yapıyor 4-5 kademe.. ne iş hacı..
du bakalım Gurt Başgan ne diyecek
Hedefe varıldı. Uzundan kazanan arkadaşları tebrik ederim. Güle güle harcasınlar.
Şuan için bir tavsiyem yok hedefin üzerinde kalındığında sistemden (fırından) çıkanları taze taze paylaşacağım. [B]Şuan dinlenme zamanı. Doğru zamanı ve avı yakalamak için sabır şart. En önemli kural.
[/B]
Sistemden yeni rakamlar net olarak çıkmadan paylaşım yapmıyorum. Kimsenin zarar görmesini ve gereksiz yere pozisyon açıp stop olmasını istemem.
Kaçan hiç bir şey yok sonuçta (Tabi bizim avlanma tarzımızdan bahsediyorum) piyasa ortada. Sabırsız trade eden elbet yakalanır ve bir küçük av için gereksiz yara alır.
Önemsiz gibi gözüken o yara bazen avcıyı ölüme kadar götürür.
Altında çarpıyorlar.
[QUOTE=Astatin;452447]ya bu ekranlar bana kafayı yedirdi, yada manzara şu..Yvade kademeler fıkır fıkır, dolu dolu, işlemler tek kademe aktif kademeler üzerinden geçiyor...ama ağustosda sürekli aşşa yönlü boyama yapıyor 4-5 kademe.. ne iş hacı..
du bakalım Gurt Başgan ne diyecek[/QUOTE]
Kızma ama bunlar boş işler. Hiç uğraşma,detaylara takılma sakin kafayla ve [B]O[/B] gözle bak.
Aslında piyasa gerçekten çok kolay. Sadece nerede işlem yapıyorsan oraya odaklanman yeterli. Standart bir yapı olmadığından bunlardan bir şey çıkmaz.
Biriki yerde okumustum inanmakta zorluk cekmistim.
Ama bugun tv dede aynini soylediler.
Cikarma maliyeti 8xy dolar olan altin uygun yerden maluyetlenen kisiyi ihya edecek.
Simdiye kadar alanlaei batirdi o ayri.
1920 yaktigi gun 1246 hedefli short diyen bir ew analisti.
1246 yandiginda alintilamis yazisini.
İyi de oradan full giren bizde portun yarisini verdi.
Ben 133x dibinden cikista 143x ort yaptim.
148x den iniste 145x de mc dahil yuzde 30 silmistum.
149x yandiginda pasif emrimi silmesem kisa zamanda 2.5 kat olcekti port.
Lakin 11xy bi yerden lonh layabilen 61.8 geri alista bizdeki yuksek kaldirac ile en az 5 e katlar parasini.
Ama nereden alincek mal.
Calisem biraz daha.
127x lerde iki fibo kesişmesi var idi.
Yannız şöyle bir bakınca 115x lerde kanalsal fibosal güçlü bir destek bölgesi var gibin.
Oranın hemen altında daha zayifta olsa 113x var.
Bakalım bu bölgeye gelirse belki bende elimi taşın altına koyarım.
[img]http://666kb.com/i/cfb7pkp3pvuha95la.gif[/img]
[quote=kurt;452449]Hedefe varıldı. Uzundan kazanan arkadaşları tebrik ederim. Güle güle harcasınlar.
Şuan için bir tavsiyem yok hedefin üzerinde kalındığında sistemden (fırından) çıkanları taze taze paylaşacağım. [B]Şuan dinlenme zamanı. Doğru zamanı ve avı yakalamak için sabır şart. En önemli kural.[/B]
Sistemden yeni rakamlar net olarak çıkmadan paylaşım yapmıyorum. Kimsenin zarar görmesini ve gereksiz yere pozisyon açıp stop olmasını istemem.
Kaçan hiç bir şey yok sonuçta (Tabi bizim avlanma tarzımızdan bahsediyorum) piyasa ortada. Sabırsız trade eden elbet yakalanır ve bir küçük av için gereksiz yara alır.
Önemsiz gibi gözüken o yara bazen avcıyı ölüme kadar götürür.[/quote]
sanırım bütün yatırımcı psikolojisinin kazançtan sonraki en dikkat etmesi gereken etken.aldığını vermemek davetin şekli ne olursa olsun sen hazırsan git..teşekkürler takipteyiz abi..
[quote=kurt;452451]Kızma ama bunlar boş işler. Hiç uğraşma,detaylara takılma sakin kafayla ve [B]O[/B] gözle bak.
Aslında piyasa gerçekten çok kolay. Sadece nerede işlem yapıyorsan oraya odaklanman yeterli. Standart bir yapı olmadığından bunlardan bir şey çıkmaz.[/quote]
::: yok yaw niye kızayım.. ben sormuşum zaten Gurt olsa ne derdi acaba diye ..çok ekstrem noktalarda olan atraksiyonlar hariç, bence de boş işler zaten...
[QUOTE=tırtıl;452454]sanırım bütün yatırımcı psikolojisinin kazançtan sonraki en dikkat etmesi gereken etken.aldığını vermemek davetin şekli ne olursa olsun sen hazırsan git..teşekkürler takipteyiz abi..[/QUOTE]
Çok sağolun. Ama ben dahil kimseyi takip etmeyin. Neden derseniz iyi bir avcı eninde sonunda açığa çıkacaktır. Belki dediklerim yanlış anlaşılabilir lakin eğer pala durumu anlarsa ki zaten sistem ve para büyüdükçe anlar.:D:D:D
Sıkıntı işte orada başlar.
Bu durumda kimse kazanamaz (şanslı olan ve kendini .... sananlar hariç). O yüzden ben son 6 yıldır tek sistem kullanırım (bir defter bir kalem..brv.brv) ve değiştirmemde.
Gerek yok zaten kazanıyor. Daha iyisini de aramaya gerek yok.
İşte sistem bulup pazarlamaya çalışanlara bu noktada çok kızıyorum. Yada yayın yapan ayda şu kadar puan v.s. Mümkün değil piyasa zaten bunu kaldıramaz. HELE yayın yapanı asla.
SONUÇ: ayda bilmem kaç puan kazandırıyor devamı [B]OLAMAZ.[/B] hele bunun sanal olanı asla olamaz.(bir kere piyasada olmayan para işlemde değilidir) Ayrıca piyasada olmayan paranın ürettiği rakamda piyasada olmayacağından sanal sanal olarak kalır. Gerçek bir ölçüt taşıyamaz.
Yani bu alemde yazılan balık tutmayı öğrenin,cart curt, işte şekil bu sistem alda devam,yada sata geçti bas ulan tarzının sonu çok nettir.
Gösterge ile iş yapanın sonu bir gün ansızın bir GAP e bakar. Yakalanmam diyen daha çok yakalanır merak etmeyin. Ama söyelemez. SUS SUS LAN ÇAKTIRMA SUS.:):):)
Yakalanmama bir avuntu şekli olmuş zaten bizde. En azından bunu bildik yada yakalanmadık.:D:D:D:D:D:D
Konu uzar gider de bende yazacak güç kalmadı. Ömrüm yazmakla geçti ne zamanda çizmeye başladım para etti.:):):):):)
Hemen aldım [B]bir defter,bir kalem.[/B]:):):):):)
SİZLERE TEK DİYEBİLECEĞİM, SAKIN SIKINTILI ANDA PİYASAYA GİRMEYİN. EN AZ İKİ GÜNLÜK SAKİN DÜŞÜNMEDİĞİNİZ ANDA POZİSYON ALMAYIN. NORMAL PİYASADA (SAKİN PİYASA) İŞLEM YAPMAYIN.
AYI PİYASASINI YAKALAMAYA ÇALIŞMAYIN, GELDİĞİ ANDA ZATEN HABER VERİR VE SİZ DİREK GİRİN.
KALAN PİYASA ZATEN UZUN PİYASADIR EN KOLAYIDIR. 3-1----3-2---EN BARİZİ 3-1-4-1-7 OLANDIR.
BU KADAR YAZININ ÖZETİ: YARA ALMAYACAĞIN AV ZATEN SENİNDİR. BÜYÜK AV İÇİN YARA ALMAYI GÖZE AL LAKİN EN UYGUN ANDA AVA BAŞLADIĞINA EMİN OL.
HABER,PARİTE,YURTDIŞI,AKLINA DAHA NE GELİRSE HEPSİNE BAKMAYI BIRAK BİR DEFTER VE BİR KALEM AL. SANA YETER.
KALAN PİYASA ZATEN UZUN PİYASADIR EN KOLAYIDIR. 3-1----3-2---EN BARİZİ 3-1-4-1-7 OLANDIR.
BU KADAR YAZININ ÖZETİ: YARA ALMAYACAĞIN AV ZATEN SENİNDİR. BÜYÜK AV İÇİN YARA ALMAYI GÖZE AL LAKİN EN UYGUN ANDA AVA BAŞLADIĞINA EMİN OL.
HABER,PARİTE,YURTDIŞI,AKLINA DAHA NE GELİRSE HEPSİNE BAKMAYI BIRAK BİR DEFTER VE BİR KALEM AL. SANA YETER.[/quote]
Sn kurt şu 3-1-4-1-7 nedir?kalem defter olayını biraz açabilirmisiniz.teşekkürler
rally mode on
Soru;bu graf
a) Şortcular için gorgunç
b) Longcular için gorkunç
c) Gorkunç değil
ç) İki taraf için de gorkunç
d) Grafın **, bize bir şey olmasın
e) Hepsi
f) Hiçbiri
bu sabah dahil yurtdişi ile korele satiş yaw
bekliyok işte kerem in asli yi beklediği gibi
en azından adet gereği dünden gelen 920xy GAP ini kapamali
60 dakikaya bakalım...Para Akışı ve Mom, zirveye yönelmiş şekilde ve trendleri yukarı..Yannız CCIların her ikisi de aşağı yönlü ve negatif uyumsuz.. Bu kombinasyonda genelde şu olur; çok hacimli bir bar ve L-H farkı görece yüksek olan bir bar gelir ve genelde yukarı gelir (devamında aşağı gidecekse de, yukarı gidecek sede).İşte o bar geldiğinde, indiklerin o bar sonrası durumu, devamın ne olacağı konusunda fikir verebiir..Kişisel görüşüm, o barın yukarı yönde geleceği..Sonrasına o zaman bakarık
3. dalga yaw nerede bieceğini kanal kırılıdığında anlicez
ki sanırım tamm buralarda bitmesi lazım artikim
saat 11:00 barında TEPE dememiz lazım
gün sonuna kadar 4 ile uğraşsada günü TEPE de tamamlarız sanırsam
[IMG]http://666kb.com/i/cfbra80yl4p9mh2tq.gif[/IMG]
10:58:42 93600 civarı 4-6 saat için tepe olarak kalirmi