-
Ceza vermek çok zor bir şey değil fakat insanları kazanmak kaybetmekten kat kat zor olduğu için yazılan yorumalrda da pozitfi bilim gibi şu varsa kesin ceza alır şeklinde yorum yapılamadığından sanırım bir kerelik göz yumam ya da müsammaalar oluyor. üyenin ceza almamış olması özel mesaj vasıtasıyla uyarılmadığı anlamına da gelemz. Lütfen biraz sakin olalım. 50 mesaj üstü herkes birisiyle sorunu vara özel mesaj yolu ile anlatsın bunu. Her ne kadar kendisine karşı bir şeyler yaızlan kişinin savunma hakkı olsa da hataya hatayla cevap vermemek de ayrı bir üsluptur.
Eee ne diyorsunuz? Başbakan ambalajlı paket yok demiş. Paket ambalajlı mı olsun ambalajsız mı? Kurdelası ne renk olsun? (1994te de meşhur bir peketimiz vardı)
-
[QUOTE=VOBiX;65249]Ceza vermek çok zor bir şey değil fakat insanları kazanmak kaybetmekten kat kat zor olduğu için yazılan yorumalrda da pozitfi bilim gibi şu varsa kesin ceza alır şeklinde yorum yapılamadığından sanırım bir kerelik göz yumam ya da müsammaalar oluyor. üyenin ceza almamış olması özel mesaj vasıtasıyla uyarılmadığı anlamına da gelemz. Lütfen biraz sakin olalım. 50 mesaj üstü herkes birisiyle sorunu vara özel mesaj yolu ile anlatsın bunu. Her ne kadar kendisine karşı bir şeyler yaızlan kişinin savunma hakkı olsa da hataya hatayla cevap vermemek de ayrı bir üsluptur.
Eee ne diyorsunuz? Başbakan ambalajlı paket yok demiş. Paket ambalajlı mı olsun ambalajsız mı? Kurdelası ne renk olsun? (1994te de meşhur bir peketimiz vardı)[/QUOTE]
Bugüne kadar yapmadığım bişeyi yaptım sn. vobix, ben bunu yinede yapmazdım , yapmamın gerekçesi ortada, hataya ceza verilmeyince, adam foruma konu hakkında yazı yazmaya devam ediyor görüldüğü gibi, kendini haklı göstermeye devam ediyor işte bunun için aynı uslubu kullandım, yoksa uyrarıyı alsın adam, ondan sonra millete devam etsin haklıyım edasıyla yazı yazmaya cevap vermeye, ceza almadı ya, oh ne ala memleket, haklı olacak haliyle, ama kazın ayağı öyle değil kendiside görsün diyerek aynı uslüle yazdım. eğer böye asılsız saçmalıklarla her b.k atan millete kendini savunmaya devam edecekse işimiz var..
-
Sn vobix, aslında bende sizin bahsettiğiniz paket olayını yazacaktım, youmumu yazacaktım bu akşam, iyi hatırlattınız.
Maliye bakanı kemal unakıtan vergi indirimi yok dedi.. bunu açacağım.
-
[QUOTE=bull market;65251]Sn vobix, aslında bende sizin bahsettiğiniz paket olayını yazacaktım, youmumu yazacaktım bu akşam, iyi hatırlattınız.
Maliye bakanı kemal unakıtan vergi indirimi yok dedi.. bunu açacağım.[/QUOTE]
iyi olur. Konunun değişmesi ve tatsız olayın kapanması açısından da forumun amacında ilerlemesi açısından da. Unakıtan Malye Bakanları vergileri çok sever diye bir açıklama da yapmıştı zaten.
-
sen hakılısın arkadaşım......ben haksızım.....
ceza da gerekiyorsa verilsinde bari rahatla......
-
Bakın, piyasalar beklenti üstünde ne zamandır, yok 29 ülke paket açıkladıda, bitek Türkiye bişey yapmadı, Türkiye krizden bugüne kadar etkilenmedi gibi haberler var malum.
Bunlar bir yana, İngiltere ki gelişmiş ülkedir, adamlar bu krizde küçülme olmasından korktuklarından, vergi indirimiyle beraber yapacaklarını bir plan halinde herkese açıkladılar, kamuoyundanda gelen tepkilere göre ve algılamalara görede bunu uygulayıp uygulamayacaklarına karar verecekler, buraya kada tamam, ama bu tip önlemler genelde bizim gibi gelişmekte olan ülkeler yaparken, gelişmiş bir ülkenin bunu yapmaya kalkması demek ne demek?
Bu şu demek, önümüzdeki 2009-20010 yılları reel dektör açısından tüm dünyada küçülme demek, bunu bildiklerinden, gelişmişi gelişmemişi herkes ekonomisini eksi büyümeden kurtaramayacağını, yani önceki yıllardaki gibi olmayacağını gördüğünden, bari büyümemizi orta vadede eksi trende girmekten kurtaralım şeklinde düşünüyorlar.
Bana kalırsa son derce yerinde çözümler, ama sorun şu, bunu esas bizim yapmamız, bizimde mal ve hizmet üreten sektörlerimizn daralan global pazarda çalışıp en azından aykta kalması için yapmamız gereken şeyler.
Bizde vergi indirimi yapmalıyız, hemde karyakıttan alınan dünyanın en byüksek vergisinden başta olmak üzere birçok kalemde vergi indirimi, ardından kamusal projeleri başlatmalı, bunlarıda yaparken IMF den kredi kullanmalıyız.
Haaa, paket yok deyipde, birde üzerine dünyanın en yüksek reel faizini verip, IMF den para alacaksak, biz ölmüşüz demektir, hemen cenaze namazımızı kılar bu yabancı sermaye, zaten hazırda bekliyolar, ama bir kısmı faiz hatırına kalır, onlarda durum kötüleştikçe çıkar yokolur gider.
Yani kısaca, paket yok, vergi indirimi yok, rekabet eden piyasa olmasın demekle, birde üzerine IMF den para almakla, bişeyin işaretini alırı piyasalar, küçülme, eksi büyüme, bu durum borsayı nasıl etkiler orta vadede size bırakıyorum, saygılar.
-
[QUOTE=mordak;65253]sen hakılısın arkadaşım......ben haksızım.....
ceza da gerekiyorsa verilsinde bari rahatla......[/QUOTE]
Hah şöylee, ben şimdi gider bugün akşamdan beri yazdıklarımı silerim tek tek, böyle olalım birbirimizden şüphemiz olmasın diyorum, ilk adım senden geldi, benden sana anında on adım olur hiç kafanı yorma..
Helal olsun.. şimdi sevdim seni.. saygılar..
-
Düzenle sil seçenekleride ne çabuk kalkıyor, rahatladım ama silemiyorum, yönetimden rica ediyorum, arkadaş hakkımı teslim etti, bu benim için önemli bir gelişme, bugün yazdığım mesajların mordak ile olanlarının silinmesini talepediyorum, eğer zahmet olmazsa tabii, foruma verdiğim rahatsızlıktan dolayıda çok ama çok özür diliyorum, anlayış ve sabır gösterenlere teşekkür ediyorum, saygılar.
-
merhaba arkadaşlar uzun sureden berı mısafır olarak takıp ettığım bu sıteye
çorbada benımde tuzum olsun dıyerek uye oldum
gunduz çalıştığım ı.ın akşamları fırsat buldukça kendı bılgılerımı paylaşmaya çalışacağım
herkese kolay gelsın
-
Bana kalırsa sadece akaryakıttan alınan vergilerde düzenleme ve indirim, ardındanda altyapıydı efendim yapmamız gereken birçok yatırmların projelerini başlatılmasıyla ilgili bir paket şart, ardından desinlerki biz bunlara istinaden IMF den kredi aldık, o zaman amenna kardeşim sen iş yapacaksın o zaman paraya ihtiyacın olacak, ekonomideki bir çok sektöre hayat verceksin otomatikman, onlarda çalışmaya üretmeye ve kazanmaya devam edecekler, belki bu kazanımları çok büyük olmayacak ama, en azından çarklar dönecek, istihdam küçülmeyecek, bir iki yıl sonrada borcunu ödemeye bile egeçecen belkide diyecem.
Ama sen şimdi paket yok deyip, halkın gözüne dik dik bakıp vergi inidirmi yok deyip, tüm sektörleri durgunluğa itip, yapman gereken yatırımları nasıl hayata geçireceğine dair plan ortaya koymayıp, sırf yabancı sermaye kaçmasın diye yüksek faiz ödeyebilmek için IMF in kapısını çalarsan, benim bu yönetime hakkım helal değildir şimdiden onu sööyliim, isterse yabancı sermaye buna sevinip bu ülkede rantiyesini katlamak için borsayı yükseltsin bu düşüncem değişmez, öyle haybeye para alan borç alan görmedim ben, yalanmı?, saygılar.
-
eee sen ne diyorsun sn.vobix, bi yorum alsak..
-
[QUOTE=okansak;65257]merhaba arkadaşlar uzun sureden berı mısafır olarak takıp ettığım bu sıteye
çorbada benımde tuzum olsun dıyerek uye oldum
gunduz çalıştığım ı.ın akşamları fırsat buldukça kendı bılgılerımı paylaşmaya çalışacağım
herkese kolay gelsın[/QUOTE]
Çok güzel yapmışın, sende hoşgeldin:)))..