Günlüklerde bollingerin ortasından kapattı, ya 39250 yukarı devam edecek, yada aynen 26.700 lere geri gelecek.Karar haftası bu hafta..
Market Profile göre yarın sabah eksi açması gerekir.
Printable View
Günlüklerde bollingerin ortasından kapattı, ya 39250 yukarı devam edecek, yada aynen 26.700 lere geri gelecek.Karar haftası bu hafta..
Market Profile göre yarın sabah eksi açması gerekir.
Sayın Ozkan'a yazdıgım bır soru, Bu konuda bır fıkrı olan varmı acaba... Benım ıcın onemlı
Sayın Ozkan,
Bir soru soracagım , umarım bana yardımcı olabılırsın..
Eğer fiyat fiyat olmaktan cıkarsa, yanı asırı sert hareket yaparsa, bır barda 1000 puan asagı, dıger barda 1300 puan yukarı, o zaman fıyattan saglıklı bır bılgı alamayız.
Bu durumda fıyatın fıyat olabılmesı ıcın :)heheh , ne demekse, bunu ındıkator kullanmadan nasıl yumusatabılırız.
Bu konuda herhangı bır calısman oldumu...
Yanı aslında yatay bandda ust banddan alt banda sert sekılde, dıger bar dada , alt banddan ust banda sert sekılde cıkıslar.Bandlar arası da 2000 puan olsun..
Veya yakın tarıhte olan olay. Bır anda 5000 puan bır barda hareket...
Bu barı olmamıs kabul edebılırmıyız. Ama olan bır seyı olmamıs kabul etmekte, aslında olmayan bır ızafı sıstemın sınyalıne uymak gıbı bır sey...
Nedecegız... Any ideas? Please...
Olmadı ama sn vobix, konuyu açtın yazdık, sen ne değrlendiriyorsun diye sordum cevap yok, neyse ben devam edyim biraz daha, konu önemli, kritik bir dönemeçteyiz, konu hakkında yazı az sonraa:)
Sayın bullmarket abim bana sistem konusunda yardımcı oldu kendisine duada ettim bana sistemi yolladı ve cidden bir kazancım oldu benim etim budum neki 10 kontrattan 3 kontrata düştüm ama tekrar eski halime döneceğim Allahın iZniyle ve bull market abimin destekleriyle emeklerine sonsuz teşekkür ederim.
geçen ayki istatiğimiz ekimde % 10 üstü düşen sp endeksinin ki 8 defa olmuş kasımda % 8-% 9 arası daha düşeceğiydi. (bunu ekim sonunda yazmıştım) sp % 8.45 düştü. tesadüf.
Halbuki ekim ayı %10 altı düşüşlerde sp kasımda çoştukça çoşuyordu.
istatistik yanılmadı.
sözü uzatamadan 16 kasım abdde en iyi alım zamanı ancak biz orada dönüşü beklediğimizden ve önceden mümmeccimlikle! belirlemiş olduğumuz tarih 21 i olduğu için hatta 96XX obama sonrası kapanışa tuzak deyip oradan kısa vadeli satla dow endeksi ilk adım hedefim 7200-7500 arasından longa döndüm.
burada dowda 2100 puan, daxta ise 5200 lerde 4000 hedef deyip 4034 görüldü kar 1034 puan oluştu. satışın süreceği tarih ve dönüş günüde tuttu.
Ancak,
uptick kuralının yani eskiden olduğu gibi short pozisyonlarının bir kademe üste yazılma zorunluğunun geçen sene kaldırılmasından dolayı vix bir türlü istenilen düzeye inmemektedir daha doğrusu hedge fonlar bunu kullanarak markete kısa zamanda günlük %7-8 hareket marjları yaratmakta ve piyasa altüst olmaktadır.
Şimdi yine kısa zamanda üst bant sınırdayız. ilk aşamada buranın geçilmesini beklemiyorum aşağıdan güç alıp b ir kere daha gelmelidir. 8800-90xx te tuzak kapanış yapılıp aşağı dönüş olacaktır. belkide yapıldı bile.
Ama yine ancak,
bu sefer ki aşağı dönüş bir öncekinde almayanların mal alım yeri olacaktır. 7449 altı bu sene söz konusu değildir.
bahsettiğim, A düşüş 7449 ile bitmiştir. B yukarı başlamıştır. 3-4 ay sürecektir. 2009 ilk çeyreğinin ardından C düşüş gelecektir.
Bu arada kapitilasyoın gelmeden nasıl döneceğiz diyordum citiye yaptılar, devlet geldi kurtardı bilin bakalım hangi tarihte. piyasalardaki sihirli el bir daha ispatlandı.
B yukarı demek sürekli yükselme anlamına gelmez, onunda kendi içinde dalgaları vardır, sonra B boyunca sürekli yükselicez sonucu çıkarılmasın.
sevgiler.
Ayın istatistiği.
şükran gününden yıl sonuna (2008 sonuna) piyasa hep en iyi zamanını yaşar.
sevgiler.
vix yüksekliğinden ötürü hafif aşağı geliş çabuk gerçekleşecek olup oradan mal almayanlar dowda mal almalıdır.
ben 7500 de malı aldığım için ilk adım yükseliş bitiş tarihim 23-29 aralık tarihleri arasıdır.
7500 den mal alanlar bu tarihe kadar sabırla beklemelidir.
sevgiler.
Konunun esası bilindiği gibi global finansal krizle başlayan global ekonomik daralma sürecinde Ülkelerin halkına refahı vede istikrarı sağlayabilme çabaları yada çalışmaları, yani büyümenin kontrolü, bu kontrolün amacıda büyümenin trendinin aşağıya doğru olmasını engellemek.
Türkiye ekonomisi yanlış biliyor olabilirim ama yanılmıyorsam en son üst üste 25 çeyrek büyümüştü, bu süreç AKP nin ilk iktidara geldiği zamanlarda uygulamaya başladığı mali bütçe disiplini politikasından şaşmamasıyla da alakalıydı, tamam bu konuda Kemal Unakıtan haklı çıktı ve serbest piyasa ekonomisinde serbest kur ve enflasyon hedeflemesiyle desteklendiğinde sonuçta kırılması güç bir rekor ortaya çıktı.
Fakat bu zaten o tarihlerde eşzamanlı başlatılan kamusal projelerinde ekonomiye dinamizm getirmesiyle, aynı zamandada 1999 depreminden sonra uzun bir ara Türkiye genelinde ara verilen konut yapımına verilen ruhsatların tamda bu tarihlerde artmasıyla birlikte, inşaaat sektörünün ekonomiye büyüme yönünde olan etkisinin görülmesiyle de sağlanmıştır, yani pek çok açıdan şanslı bir dönem yaşandı denebilir.
Oysa şimdi yine seçimler kazanıldığı halde, bir yıldan fazladır ne proje başlandı, ne herangi bir alt sektörün gümbür gümbür işlediği, nede global konjonktürün büyümeye olumlu etki debilecek bir yönünün olduğu bir dönemdeyiz, yani ihracatında gümbür gümbür artacağı bir dönem değil, aynı zamandada AKP nin ilk döneminde olduğu gibi sermaye malı ithalatının arttığı yada patlayacağı bir dönem olarak da gözükmüyor.
Kısaca, her bakımdan şanssız bir döneme giriverdik, şu andada, şanslı dönemin getirdiği ekonomik kazanımlar ve başarıların mutluluğu rehaveti Ülke üzerinden kalkmış değil, yani kısaca fırtına öncesi sessizlik diye adlandırılan bir dönemdeyiz, işte bu yüzdende Türkiye global finansal krizden şu ana kadar fazlaca etkilenmedi yorumları yapılmakta.
Bundan sonra ne olur?
Bundan sonra bizi bekleyen en önemli kalemlerden birisi, geçmiş yıllarda sermaye malı ithalatını bolca yapan Türkiyenin, ki bu sermaye malı ithalatının toplamını, toplam cari açıktan çıkararak, cari açığımızın fazla olmadığını iddia edenler vardı, bunların geri ödemeleri var, işte bu sorun teşkil etmeyen cari açığın sermaye ithalatı kısmının artık sorun teşkil etmeyeceği dönemden, sorun teşkil eden ve cari açığın kısa dönemde ödenmesi gereken en önemli kalemi olarak karşımıza çıktığını görünce, aha işte orada bir şimdi ne poh yiyicik nidaları başlayacak, hadi nidayı boşverin, bu sermaye malı ithalatını gerçekleştiren özel sektörün büyük bir kısmı iş makinası ödemesini çalışmadan kazanıpda neyle ödeyeceği merak konusudur, gökten zembillemi inecek bu ödemeler, yoksa o makineler çalışıp kazanarakmı ödeyecek anlayan beri gelsin, kısaca cari açığın büyüklüğü bu dönemde daha çok kafa ağrıtır hale gelecek diyelim.
Ekonomi yönetimi bakımındanda, 2. akp hükümeti şanssız bir dönemde dedik, bir başka şanssızlıkta, ilk dönemdeki anlayışta olan hükümetin, kabinesinde bir anlayış değişikliği olmadığıdır, ben en çok bundan çekindiğimden IMF ten para mara alınmasına karşıyım aslında, neden?
Çünkü bu kabinede bir maliye bakanı var, ilk hükümettede vardı, Bakanların Kemal abisi, dedik ya ilk dönem şanslıydılar da Kemal Abilerinin Mali bütçe disiplini sağlamasının sihirli bir formül olduğunu sandı bunlar, işte aynı kafayla, G20 toplantısına katıldı bizimkiler, yani makro önlemlerin konuşulduğu, makro planların devreye sokulduğu bir dönemde, mikro ölçekte önemli olan Mali bütçe disiplini sağlayabilen bir ülke olarak katıldılar, yokişte bikaçta BDDK gibi bir düzenlemeye sahip olmanın gazı da vardı.:)
Sonuçta görüşüldü toplandı, herkes başının çaresine baksın dendi, aha işte bizimkilerde kabinede mikro düşünceyle hareket eden liderler varken, Başbakanda kabinesine güveniyorken, zaferlerin komutanıyken, olanlar oldu, makro planlar yapılmadı, hala sanıyolarki, mali bütçe disiplini sağlayarak büyümeyi orta vadede düşüş trendinden kurtarırlar:), bunu düşündüklerini hiç sanmıyorum:..:, yani onunla onun alaksı yok zaten, demek istediğim büyümeyi kurtaracak plan yok ortada, sorunda burada.
Bizim gibi gelişmekte olan bir ekonominin, bu nüfus artışıyla ki bizde %+2 dir, en az %+5 yıllık büyüme istikrarında olması gerekir, fakat bu yıl 2008 yılında büyüme 0 beklenirken -2 olması bile çok kimseyi şaşırtmayacak.
Tüm bunlar olurken plan yok, ister ambalajlı, ister koli bantlı, nasıl oluyosa yok işte, neye istinaden yok ? , mikro ekonomik ölçekte yaptıklarının sihirli formül gibi algılanıp, başarının anhtarını bulduklarına istinaden yok, buda neymiş? mali bütçe disiplini:) gülerler, o zamanda G20 toplantısında havalarından geçilmedi ama, bunu diğer aklı başında olanlar gördü ve uyarıyıda yapmayı ihmal etmedi, 2009 zor olacak, beraberinde ticarette olduğunuz başka ülkeler olduğunu unutmayın.
Haaa birde bu var tabiii, ticaret, en önemliside bu zaten:), Türkiye belki çok kimse bilmiyor ya, dış ticarette toplamda kritik eşiği aşmış bir ülke oldu bu arada, ama Dünya ticareti 2009 yılında yaklaşık tahminlere göre % 10 daralacak, hadi bizimki daralmasın diyelim, ki buna imkan yok, hadi öyle oldu diyelim, bu halde bile cari açığı artan bir ülkeyken, nasıl olacakda dış ticaret dengemiz lehimize çalışmaya başlayacak bilmiyorum.
Özetle, fırtına öncesi sessizlikte, bu kafayla ister planlı ister plansız, ımf den alınan paradan hayır görmek çok zor, ama kafayı mali bütçe disiplininin biraz dışına çıkıpta ki bu kabinede bunu yapabilecek kimse yok, biraz vergi inidirimi, ki bu vergi indiriminin çok kapsamlı olmasına gerek yok, dediğim gibi sadece akaryakıttan alınan vergilerin oranı düşürülse, dışarıdan gelen sermaye malları çalışsa yeter, dünya kadar makine motorinle çalışıyor, motorinle taşınıyor nakliyesi yapılıyor, bunlar hep yüksek maliyetli kalem olmakta bu vergilerle, akaryakıt deyince sadece çok az oranda kullanılan araba benzini gelmesin akla, arabada tüketilen benzin nedir ki? esas olan diğeri, yani motorinden bahsediyorum, sonra ilk dönemde yaptıkları gibi yol baraj inşaatı veya kamunun başlamamış diğer projelerine temel atma törenleri düzenlemek ve başlamasını sağlamakla, bir kısım ekonomik devamlılıktan umut edilebilir, eh işte o zaman al IMF ten para.
Fakat dediğim gibi, bu kabinede makro yönetim yapabilecek bir hükümet yoook, o yüzdende, biz bu işten vazgeçelim, adamların dediği gibide, başımızın çaresine bakalım bence daha iyi, hiç olmazsa zahmet edip borç alıp onu ödemeyiz ki IMF de sonuçta bir fon, satamadığı parayı boş hayaller besleyen biz garibanlara satmış olmasın.
Bu arada paket yok açıklamasına vede vergi indirimi yok açıklamalarının ne anlama geldiğini borsa yarın yükselerek fiyatlarsa, al başına püsküllü bela derim, sermaye kaçmak için borsayı yükseltiyo derim açıkçası, saygılar.
[QUOTE=negrolino;65268]Sayın bullmarket abim bana sistem konusunda yardımcı oldu kendisine duada ettim bana sistemi yolladı ve cidden bir kazancım oldu benim etim budum neki 10 kontrattan 3 kontrata düştüm ama tekrar eski halime döneceğim Allahın iZniyle ve bull market abimin destekleriyle emeklerine sonsuz teşekkür ederim.[/QUOTE]
Desteğin için sağol dostum, moralim yerine geldi harbiden, helal süt emmiş bir yatırmcı daha tanımışım, saygılar.
[QUOTE=negrolino;65268]bana sistemi yolladı .[/QUOTE]
bizede verirmisiniz o sistemi, öğrenelim SAyın Bull ne kullanıyormuş...
bunu benden neden istediniz? sahibi ben değilim kusura bakmayın ben böyle bişey yapamam
[QUOTE=teo;65274]bizede verirmisiniz o sistemi, öğrenelim SAyın Bull ne kullanıyormuş...[/QUOTE]
Yapma sn. teo, o benim kullandığım sistem değil, sadece bir indikatör, o zamanda bahsetmiştim böyle diye, fakat ben kullanmıyorum onu, bir ara bakmıştım sadece, bana uygun değil zaten, fakat negrolino ya gerekli uyarıyı yaptımda verdim, oda kullandığı bikaç indikatörle birlikte başarılı oldum dedi, belliki kendine bi yol buldu işte, yada denk geldi artık bilemiyorum, yoksa ben kullanmıyorum onu, daha evvelde bahsettiğim gibi ortadan kaldırmıştım, aradım buldum çıkardım verdim o kadar, sende o indikatör gibi çalışan sistemden çok çok daha komplike sistemler var, buna emin ol:), akşam akşam sistemci bull olmıyım şimdi, senin yaptıkların yanında neki:) güldürdün beni valla, saygılar.