€/JPY short : 113,306
stop: 113,62
TP'yi artık biliyorsunuz: yürü be koçum kim tutar seni. :D
Printable View
€/JPY short : 113,306
stop: 113,62
TP'yi artık biliyorsunuz: yürü be koçum kim tutar seni. :D
[QUOTE=last trader;252497]72000 görmedik bile bak jerpin:) ben 800 den biraz daha ekledim ,son eklediklerimin sl i yakın,[/QUOTE]
evet last, 72.000 den shortlayamadım, 71.950 den shortlayabildim.. üüwwwüüü:..::..:
[quote=saraylı;252510]herkese günaydın,:)
kısa yapacak aradaşlar biraz dikkatli olsunlar,yakın sl ile takip etsinler...amma yükseldi,şaklinde düşünmeyin...:..:
[B][COLOR=red]hem ew hareket devam edebilir diyo,hem de swing sistemlerin satta olanı kalmadı...[/COLOR][/B]
str zaten alda...[/quote]
abi ben bir zirve-dip avcısı olduğum halde "çok yükseldi satalım" mantığına hep karşı olduğumu sık sık dile getirmişimdir. hatta arkadaşları "şortlamak için sebep yok, dikkatli davranın" şeklinde uyarmışımdır.
ama sırf kırmızıladığım kısımdan dolayı sabah bir arkadaşıma dedim ki;
"tam çakma havası" :..:
ya üstadlar iki gündür eve gittigimde kafam cok iyi oluyo bi turlu oturup deneme fırsatım olmadı ama 2 gundur aklımda size bir danısayım istedim , aklıma gelen yapıda bır hata gorebılen varsa bıldırebılır mı ;
sımdı mevcut yapıda yaptıgım sıstemlerın tamamı cıfte sınyal uretıyor , al ve sat veya çık için (birbirinden bagımsız kosullar içerdiği için peş peşe iki kere kar al çık gelebiliyor mesela) açıkçası test açısından bir sakıncası yok ama hani görünüş itibariyle daha sade olsun istedim ve mecvut kosullara şunu eklemeyi istedim ki aynı sinyalden iki kere çıkmasın , bana çok mantıklı geliyor ama henuz deneme fırsatım olmadı , ancak aksam denedigimde olucakmış gibi bir his de var içimde.. belki içinizde ilgili sorunu daha önce çözmüş biri vardır , fikir verebilir , yada olmaz diip sebebini söyler..
al ;
if (bla bla bla 1,0 ) ;
sat ;
if (bla bla bla 1,0) ;
şimdi mevcut durumda ilgili koşul peş peşe sağlandıgında iki kere al yada sat çıkabiliyor.
ben diyorum ki buna istinaden ;
al ;
if (bla bla bla 1,0 ) ama ardışık aynı sinyal olma..
state:= if ( if (bla bla bla 1,0 ) ,a,b) ;
state=a ;
ardışık aynı sinyal olma kısmını state ile ilişkilendirip araya katma durumunda peş peşe iki aynı sinyal gelmez diye düşünüyorum..
al ;
if (bla bla bla 1,0 ) ama ardışık aynı sinyal olma..
state:= if ( if (bla bla bla 1,0 ) and ,a,b) ;
state=a and ref(state)<>ref(state,-1) ;
hata gören varmı ? biraz karısık anlatmıs olabilirim lakin aksama kadar beklemeden bi fikir alayım dedim.. referans kısmı olusmadan önce kendini ref gösteremez gibi bir koşul var mı ? onu da baska bir değişken olarak gostermelimiyim ...
unlulimit, petrol'u acayip satasım var.. en son short yaptığımda stop olmuştum.. şimdi ürkeğim biraz..:confused::):o
[quote=unlimitted;252522]abi ben bir zirve-dip avcısı olduğum halde "çok yükseldi satalım" mantığına hep karşı olduğumu sık sık dile getirmişimdir. hatta arkadaşları "şortlamak için sebep yok, dikkatli davranın" şeklinde uyarmışımdır.
ama sırf kırmızıladığım kısımdan dolayı sabah bir arkadaşıma dedim ki;
"tam çakma havası" :..:[/quote]
patron vallahi bende tam ters/yüz havası olduğunu düşünüyorum ama piyasada epey kuvvetlendi..
günlüklerin + olması shortların bi süre sadece seans içi para edeceğine delalet..
[quote=jerfin;252526]unlulimit, petrol'u acayip satasım var.. en son short yaptığımda stop olmuştum.. şimdi ürkeğim biraz..:confused::):o[/quote]
benim gördüğüm o devasa oboyu gördüysen, kaşınman normaldir :D:D
[QUOTE=unlimitted;252530]benim gördüğüm o devasa oboyu gördüysen, kaşınman normaldir :D:D[/QUOTE]
yok ben obo falan görmüyorum..:confused: trend çizgisini aşağı kırdıktan sonra üstüne atamadı bir türlü.. trend çizgisine vurup vurup geri dönüyor.. buradan düşüşe başlarsa sert düşer.. bir an önce 78 üstüne atması lazım.. yoksa..::::dü::dü:
grafikle göstermek isterdim ama, ben vob'da mekanik sistem kullanmadığımdan, tahta takibi ile işlem yaptığımdan,.. ee bir de foreks var tabi.. grafik çizip, kaydedip, buraya yapıştırmaya vakit bulamıyorum..:..::..:üüüüüü
[quote=YAVUZHAN;252528]patron vallahi bende tam ters/yüz havası olduğunu düşünüyorum ama piyasada epey kuvvetlendi..
günlüklerin + olması shortların bi süre sadece seans içi para edeceğine delalet..[/quote]
patron, çakma havası oluşma sebebi bu zaten. :)
1-piyasa güçlendi imajı. (benim göstergelerime göre 67,200'den başlayan yükselişle buraya geliş arasında zerre kadar bir değişiklik yok. güç göreceli bir kavram benim göstergelerime göre piyasa güçlenmedi, sadece aynı kaldı. yani zayıflama yok. bu da yükselişin alanların satanlardan daha güçlü olduğu için değil, satan olmadığı için olduğu fikri oluşturuyor bende)
2-düzeltmesiz yükseliş. hiç sevmediğim bir hareket tarzıdır.
3-kötü haber olmayışı. varsa da sümen altı edilişi.
4-rubini tarzı adamların çıkıp "geride kaldı" demeye başlamaları...
maddeler çoğaltılabilir...:)
pala 72 bin yakmayarak ne demek istiyor olabilir arkadaşlar :)
[quote=unlimitted;252537]patron, çakma havası oluşma sebebi bu zaten. :)
1-piyasa güçlendi imajı. (benim göstergelerime göre 67,200'den başlayan yükselişle buraya geliş arasında zerre kadar bir değişiklik yok. güç göreceli bir kavram benim göstergelerime göre piyasa güçlenmedi, sadece aynı kaldı. yani zayıflama yok. bu da yükselişin alanların satanlardan daha güçlü olduğu için değil, satan olmadığı için olduğu fikri oluşturuyor bende)
2-düzeltmesiz yükseliş. hiç sevmediğim bir hareket tarzıdır.
3-kötü haber olmayışı. varsa da sümen altı edilişi.
4-rubini tarzı adamların çıkıp "geride kaldı" demeye başlamaları...
maddeler çoğaltılabilir...:)[/quote]
rubininin kriz geride kaldı söylemi başlı başına çakma sebebi elbet :D
ancak ben 69400 üstünde piyasanın kuvvetlenmeye başladığını düşünüyorum..
orta vadedede 74800 hedefim var..
[QUOTE=YAVUZHAN;252538]pala 72 bin yakmayarak ne demek istiyor olabilir arkadaşlar :)[/QUOTE]
ohh işte, cerphin'in içinde uhde kalsın 72.000 demek istiyor bence..:D:D