-
[quote=bull market;65502]10 dakikida işlem gören fiyatların içinden randomize bir fiyat seçen sistemi var galiba bu vob un, ordada ne hikmetse öyle bir rakamı rast gele seçiyorki şaşıyorum:), yarım dakika bile işlem görmeyen fiyatı seçiyor mesela:)
hah hah, sığ piyasada elini kontrol ediyor resmen, baktı takılan yok aynen devam, sonrada bunun adı borsa, alakası yok resmen..[/quote]
GEÇEN HAFTA içinde (gününü tam hatırlamıyorum) hiç işlem görmeyen bir fiyatı uzlaşma yaptılar atıyorum günün yükseği **300 ama vob **250 yi geçmemiş .... inannın oldu bu ama aradan 2-3 dk geçmeden düzelttiler :)
hatta foruma yazmayı düşündüm anında...sonra gereksiz gördüğüm için yazmamıştım
-
87XX deki satışları 8200 den flatlemiştim.
yeni pozisyon henüz yok, büyük ihtimalle 85xx den kısa vadeli short açacağım.
beklenti gm le yükseliş, avrupa faiz kararıyla ve işsizlik verileriyle düşüş.
sevgiler.
-
sistemi kaçırdık işlerim vardı almadım bakıyorum şimdi :)
-
[quote=jelibon;65510]87XX deki satışları 8200 den flatlemiştim.
yeni pozisyon henüz yok, büyük ihtimalle 85xx den kısa vadeli short açacağım.
beklenti gm le yükseliş, avrupa faiz kararıyla ve işsizlik verileriyle düşüş.
sevgiler.[/quote]
şşşşşşşş...şşşşşşşşşşş...yüksek sesle deme.. bende şu GM yi kurtarsalarda yükseklerden shortlasak hevesindeyim...aman PY duymasın ;)
-
dün 32.000 den kısaydım..halada devam ediyorum..vay be...karlar neredeyse eridi gitti..sistem hala sat da..
-
Olayı tam anlamadım ama şöyle anlatayım yüzdesel fiyat değişimi %0,5 artı eksi olunca yeni uzlaşma veriliyor.
[color=#FF0000][b]Geçici Uzlaşma Fiyatı Hesaplama Kriterlerine İlişkin Değişiklik[/b][/color]
Borsamız İşlem Sisteminde kar/zarar rakamları, seans saatleri süresince 10 dakikalık periyotlarda gün içi (geçici) uzlaşma fiyatları baz alınarak hesap bazında güncellenmektedir.
Gün içi uzlaşma fiyatlarının belirlenmesinde işlem sistemimizde [b]“yüzde fiyat değişimi” (YFD)[/b] ve [b]“işlem miktarı” (İM)[/b] olmak üzere iki kriter kullanılmaktadır.
Piyasadaki değişimlerin hesaplara daha etkin bir şekilde yansıtılması amacıyla, tüm sözleşmelerde, halen [b]%1[/b] olarak uygulanmakta olan YFD kriteri [b]%0,5[/b] ve [b]1.000[/b] olan İM kriteri de [b]100[/b] olarak değiştirilecektir. Uygulamaya 8 Ağustos 2008 tarihinde başlanacaktır.
Üyelerimizin ve yatırımcıların bilgilerine sunulur.
[color=#FF0000][b]Kaynak :[/b][/color] [url=http://www.vob.org.tr/VOBPortalTur/Announcements/29Temmuz2008-148.pdf]VOB[/url] 29.07.2008
-
[quote=sazan;65461]Ben de yaklaşık 32.7'lerden beri shortum. Yalnız dün bir başka hesabımdan da shortların yarısı kadar 31.4 'de long yaptım. (EW harici takip ettiğim hıtırık .dngsistemim al dedi) 30.7 bence izlenmesi gereken değer (hedef değil) altına gidersek 28'e düşeriz. Zamanında tradelerimi real zamanlı gönderdiğim bir mail grubu yaratmıştım. [B]Eski forumdaki HayaletSürücü arkadaşın EW ile para kazanılmaz [/B]felsefefinin dogru olmadığını göstermek için. O mail grubu üyesi değildiyseniz, tanışmıyoruz.
Size de bol kazançlar.[/quote]
sn. sazan, yukarıdaki alıntıya yanıt vereyim benden bir alıntıyla, fikirlerimde hiç bir değişiklik yoktur, aksine daha da kuvvetlenmiştir.
[quote=mozkan;38410]canlı kanlı olarak kendisi burada yazıyor, reenkarnasyondan vazgeçti, bahsettiğiniz yazı aşağıdaki linktedir.
[URL]http://blog.borsanaliz.com/?p=434#comments[/URL][/quote]
-
az önce 31300-400 den ekstra kısa yaptım..kısa çemberinde buralar tepki tepesidir..ama delip gecerse of of olur...
-
[QUOTE=VOBiX;65514]Olayı tam anlamadım ama şöyle anlatayım yüzdesel fiyat değişimi %0,5 artı eksi olunca yeni uzlaşma veriliyor.
[color=#FF0000][b]Geçici Uzlaşma Fiyatı Hesaplama Kriterlerine İlişkin Değişiklik[/b][/color]
Borsamız İşlem Sisteminde kar/zarar rakamları, seans saatleri süresince 10 dakikalık periyotlarda gün içi (geçici) uzlaşma fiyatları baz alınarak hesap bazında güncellenmektedir.
Gün içi uzlaşma fiyatlarının belirlenmesinde işlem sistemimizde [b]“yüzde fiyat değişimi” (YFD)[/b] ve [b]“işlem miktarı” (İM)[/b] olmak üzere iki kriter kullanılmaktadır.
Piyasadaki değişimlerin hesaplara daha etkin bir şekilde yansıtılması amacıyla, tüm sözleşmelerde, halen [b]%1[/b] olarak uygulanmakta olan YFD kriteri [b]%0,5[/b] ve [b]1.000[/b] olan İM kriteri de [b]100[/b] olarak değiştirilecektir. Uygulamaya 8 Ağustos 2008 tarihinde başlanacaktır.
Üyelerimizin ve yatırımcıların bilgilerine sunulur.
[color=#FF0000][b]Kaynak :[/b][/color] [url=http://www.vob.org.tr/VOBPortalTur/Announcements/29Temmuz2008-148.pdf]VOB[/url] 29.07.2008[/QUOTE]
Bu işlem miktarı kriteri bir fiyatta 100 sözleşme olacak sanırım.Aynı fiyattan 100 sözleşme olunca uzlaşma o fiyat oluyor
-
Kısalar kapanıp uzuna geçtim bende, trena bakıp kalmayalım, alış varsa uzunda kalıyım dedim, al sinyali var bakalım tekrar sat olurmu, saygılar.
-
Sayın Hexen sizde durum nedir?
-
[quote=bull market;65519]Kısalar kapanıp uzuna geçtim bende, trena bakıp kalmayalım, alış varsa uzunda kalıyım dedim, al sinyali var bakalım tekrar sat olurmu, saygılar.[/quote]
kaçtan :)