fdow 11309 şu an
bizim spotun bir şeyleri iplediği yok yalnız
kafasına göre takıldı açıldıktan sonra
Printable View
fdow 11309 şu an
fdow 11309 şu an
626 uzunları 800 den verip kısaya döndüm tekrar...
spotta ve vadelide ne yapmaya çalıştıklarını anlamadım henüz....
sistemler satta hala.....
626 uzunları 800 den verip kısaya döndüm tekrar...
spotta ve vadelide ne yapmaya çalıştıklarını anlamadım henüz....
sistemler satta hala.....
istedikleri kadar gagalasınlar ,yön bellidir,nafile hareketler bunlar....
istedikleri kadar gagalasınlar ,yön bellidir,nafile hareketler bunlar....
[quote=teo;24664]istedikleri kadar gagalasınlar ,yön bellidir,nafile hareketler bunlar....[/quote]
yani teo yukarımı
[quote=teo;24664]istedikleri kadar gagalasınlar ,yön bellidir,nafile hareketler bunlar....[/quote]
yani teo yukarımı
bu arada asırı alım veya satımdamıyız bilen varsa tesekkürler
bu arada asırı alım veya satımdamıyız bilen varsa tesekkürler
benim düsüncem baktılar alıcı yok spotu kaldırıp makastan yiyelim bari dediler
benim düsüncem baktılar alıcı yok spotu kaldırıp makastan yiyelim bari dediler
[QUOTE=serkanyurttas;24665]yani teo yukarımı[/QUOTE]
Adx > 25, mdi > pdi, Mass index >26.5, period=60
[QUOTE=serkanyurttas;24665]yani teo yukarımı[/QUOTE]
Adx > 25, mdi > pdi, Mass index >26.5, period=60
[color=#FF0000][b]DESPERATE MİSTER "HOUSE" PAULSON[/b][/color]
Sonunda Mr Paulson Senatodan, "yardım paketi"ni bu cumartesi geçirtti ve FREDDIE- FANNIE’ ye yardım etmek adına, 300 Milyar dolar destek aldı.
Peki bu plan yararlı olacak mı sorarsanız, cevabı kesinlikle hayır ! FREDDIE ve FANNIE’ yi kurtaracak mı? Hayır... Evini kaybeden ve kredi borcunu ödeyemeyenlere yardımcı olacak mı peki, cevabı yine hayır. Öylese neden böyle bir "yardım paketi" kararı alındı. Sebebi önceden belirtiğim gibi Mr Paulson’un sadece sol sağ gösterip, bir şeyler yapıyorum diye göstermek ve piyasayı pompalamak için. Yani FREDDIE ve FANNIE’ ye 100 veya 300 M enjekte yapsanız bile, hiç bir şeye yaramaz çünkü bu iki kurumun CDO enstrümanlarının değeri sıfır olduğuna göre, bu verilen 300 Milyar dolar otomatik sıfırlanır. FREDDIE ve FANNIE’ yi kurtaracağım diye, durumu daha da beter yapacak gibi.
Bugün zaten açılışta bütün gözler FREDDIE ve FANNIE üzerinde olcak : bu paketin etkisi yakından izlenecektir. Aslında bu konuda short’çuların en büyük beklentisi FREDDIE’ nin 4 Agustos tarihindeki bilançosu olacaktır. O yüzden PAULSON desperate "housewives" gibi davranmaya başladı.
Öte yandan bu günlerde piyasayı meşgul eden yeniden GENERAL MOTORS’un durumu : iki haftada +45% yükselen GM, bu son 3 günde -20% değer kaybetti. 9 lardan dip yapan GM bu günlerde maalesef yeniden iflas söylentileri ile karşılaşıyor (bu konuda geçen hafta NY TIMES makalesi bunu vurgulamıştı). Cuma günü yine -9% değer kaybeden GM bugünlerde short’çuların yeni hedefi olabilir, eğer böyle söylentiler güçlenirse.
Parite ise bugün 1.60’ ların 2 inci denemesini yapabilir bir hafta olabilir : brokerler özelikle 29’ unda SCHİLLER endeksini (konut fiyatlar) ve 1 Agustos daki issizlik rakamını oynamak isteyecekler. Bu sefer cuma günü işsizlik datası beklentilerden kötü gelirse (beklenti -75.000 ve 5.6%) 1.60 tekrar görünebilir. Yani Paulsonun paketi short’çuları ve brokerleri hiç korkutmadı ve öyle gözüküyor ki, Dalton kardeşler bu hafta kente dönüş yapacaklar gibi. Bu sefer havai fişeklerin atıldığı bir dönüş olabilir. Baybars SEZEN
[color=#FF0000][b]DESPERATE MİSTER "HOUSE" PAULSON[/b][/color]
Sonunda Mr Paulson Senatodan, "yardım paketi"ni bu cumartesi geçirtti ve FREDDIE- FANNIE’ ye yardım etmek adına, 300 Milyar dolar destek aldı.
Peki bu plan yararlı olacak mı sorarsanız, cevabı kesinlikle hayır ! FREDDIE ve FANNIE’ yi kurtaracak mı? Hayır... Evini kaybeden ve kredi borcunu ödeyemeyenlere yardımcı olacak mı peki, cevabı yine hayır. Öylese neden böyle bir "yardım paketi" kararı alındı. Sebebi önceden belirtiğim gibi Mr Paulson’un sadece sol sağ gösterip, bir şeyler yapıyorum diye göstermek ve piyasayı pompalamak için. Yani FREDDIE ve FANNIE’ ye 100 veya 300 M enjekte yapsanız bile, hiç bir şeye yaramaz çünkü bu iki kurumun CDO enstrümanlarının değeri sıfır olduğuna göre, bu verilen 300 Milyar dolar otomatik sıfırlanır. FREDDIE ve FANNIE’ yi kurtaracağım diye, durumu daha da beter yapacak gibi.
Bugün zaten açılışta bütün gözler FREDDIE ve FANNIE üzerinde olcak : bu paketin etkisi yakından izlenecektir. Aslında bu konuda short’çuların en büyük beklentisi FREDDIE’ nin 4 Agustos tarihindeki bilançosu olacaktır. O yüzden PAULSON desperate "housewives" gibi davranmaya başladı.
Öte yandan bu günlerde piyasayı meşgul eden yeniden GENERAL MOTORS’un durumu : iki haftada +45% yükselen GM, bu son 3 günde -20% değer kaybetti. 9 lardan dip yapan GM bu günlerde maalesef yeniden iflas söylentileri ile karşılaşıyor (bu konuda geçen hafta NY TIMES makalesi bunu vurgulamıştı). Cuma günü yine -9% değer kaybeden GM bugünlerde short’çuların yeni hedefi olabilir, eğer böyle söylentiler güçlenirse.
Parite ise bugün 1.60’ ların 2 inci denemesini yapabilir bir hafta olabilir : brokerler özelikle 29’ unda SCHİLLER endeksini (konut fiyatlar) ve 1 Agustos daki issizlik rakamını oynamak isteyecekler. Bu sefer cuma günü işsizlik datası beklentilerden kötü gelirse (beklenti -75.000 ve 5.6%) 1.60 tekrar görünebilir. Yani Paulsonun paketi short’çuları ve brokerleri hiç korkutmadı ve öyle gözüküyor ki, Dalton kardeşler bu hafta kente dönüş yapacaklar gibi. Bu sefer havai fişeklerin atıldığı bir dönüş olabilir. Baybars SEZEN
aslında bugün poz kapamayı bile düsünüyorum suan bu kademe bosluğunda sanki vob 100 e oynuyoruz
aslında bugün poz kapamayı bile düsünüyorum suan bu kademe bosluğunda sanki vob 100 e oynuyoruz
[quote=teo;24668]Adx > 25, mdi > pdi, Mass index >26.5[/quote]
sn teo anlamıyorum yani tercüme ederseniz iyi olur tesekkürler
[quote=teo;24668]Adx > 25, mdi > pdi, Mass index >26.5[/quote]
sn teo anlamıyorum yani tercüme ederseniz iyi olur tesekkürler
[QUOTE=serkanyurttas;24671]sn teo anlamıyorum yani tercüme ederseniz iyi olur tesekkürler[/QUOTE]
vitamini vereceğimde ,forum kurallarına aykırı :)
[QUOTE=serkanyurttas;24671]sn teo anlamıyorum yani tercüme ederseniz iyi olur tesekkürler[/QUOTE]
vitamini vereceğimde ,forum kurallarına aykırı :)
bu arada fdow son uyumsuzluk iptal oldu.......
yurtdışıda vadeli gibi 15 daklık satta hala.....
kısaya devam o zaman....
arıza derken spot derken kafayı karıştırmayı başardılar...
sisteme yönündeyiz yine.....800 den...
bu arada fdow son uyumsuzluk iptal oldu.......
yurtdışıda vadeli gibi 15 daklık satta hala.....
kısaya devam o zaman....
arıza derken spot derken kafayı karıştırmayı başardılar...
sisteme yönündeyiz yine.....800 den...
yükselişte 48800 e kadar bir tırmanış bekliyodum ama 200 puan sekme oldu şimdi uzun zamanı bana göre kesin stop 45700
yükselişte 48800 e kadar bir tırmanış bekliyodum ama 200 puan sekme oldu şimdi uzun zamanı bana göre kesin stop 45700
[QUOTE=clark;24677]yükselişte 48800 e kadar bir tırmanış bekliyodum ama 200 puan sekme oldu şimdi uzun zamanı bana göre kesin stop 45700[/QUOTE]
şuan sn clark bende 15-30 ve 60 daklıkta sattayız....bugun hep böyleydi..
kanal desteğin yakınından tepdiler...
hemde ne tepiş... 1000 puan....
47-47250 üzeri kapanış olmazsa aşagı devam gibi gözüküyorda....
spotun bu maniplatif hareketine anlam veremedim...
ikinci seans kel görünür... bakalım almaya devam edeceklermi....
yoksa numaradan son bir yukarımı yaptılar.....
kişisel görüşüm numara yaptılar......
[QUOTE=clark;24677]yükselişte 48800 e kadar bir tırmanış bekliyodum ama 200 puan sekme oldu şimdi uzun zamanı bana göre kesin stop 45700[/QUOTE]
şuan sn clark bende 15-30 ve 60 daklıkta sattayız....bugun hep böyleydi..
kanal desteğin yakınından tepdiler...
kişisel görüşüm numara yaptılar......
[QUOTE=mbm;24680]şuan sn clark bende 15-30 ve 60 daklıkta sattayız....bugun hep böyleydi..
kanal desteğinden tepdiler...
kişisel görüşüm numara yaptılar......[/QUOTE]
Geçen hafta persembeydi galiba öğle arasında yurd dışı eksilerini çoğaltmış açılışta spottan saglam düşüş bekleniyordu spot ters köşe yapmıştı bugunde ona benzer bir hareket bekliyorum vobta efg nin baskısı makası negatif yönde etkiledi bu uzun pozisyon için olumlu ama her türlü ihtamale açık oldugumuz için kesin stop 45700 kaldıraç kullanmadıgımdan 800 puanlık kayıp ta %1.9 un telafisi faizde bir ay
[QUOTE=mbm;24680]şuan sn clark bende 15-30 ve 60 daklıkta sattayız....bugun hep böyleydi..
kanal desteğinden tepdiler...
kişisel görüşüm numara yaptılar......[/QUOTE]
Geçen hafta persembeydi galiba öğle arasında yurd dışı eksilerini çoğaltmış açılışta spottan saglam düşüş bekleniyordu spot ters köşe yapmıştı bugunde ona benzer bir hareket bekliyorum vobta efg nin baskısı makası negatif yönde etkiledi bu uzun pozisyon için olumlu ama her türlü ihtamale açık oldugumuz için kesin stop 45700 kaldıraç kullanmadıgımdan 800 puanlık kayıp ta %1.9 un telafisi faizde bir ay
675 uzun sistem dışı.. tavsiye edilmez....
amaç 47250 altından nerden olursa tekrar kısaya dönmek......
675 uzun sistem dışı.. tavsiye edilmez....
amaç 47250 altından nerden olursa tekrar kısaya dönmek......
[QUOTE=mbm;24690]675 uzun sistem dışı.. tavsiye edilmez....
amaç 47250 altından nerden olursa tekrar kısaya dönmek......[/QUOTE]
45850 ... 45950 diplerini birlestirdim paralel cizdim kanalla 47250 hedefini gordum aynen
[QUOTE=mbm;24690]675 uzun sistem dışı.. tavsiye edilmez....
amaç 47250 altından nerden olursa tekrar kısaya dönmek......[/QUOTE]
45850 ... 45950 diplerini birlestirdim paralel cizdim kanalla 47250 hedefini gordum aynen
ama 47250 de benim sistem 3 elementide al olur
ama 47250 de benim sistem 3 elementide al olur
[QUOTE=hexen;24692]ama 47250 de benim sistem 3 elementide al olur[/QUOTE]
haklısın ..
şimdi tekrar baktımda benim sistemde tahminen 47000 üzerinde al veriyormuş...
kabaca....
o yüzden 47000 üzeri önemli hale geldi...
bekleyelim bakalım uzunlarla ......biraz daha..
çok yakın stopla.....
yurtdışı toplayacak gibi....
[QUOTE=hexen;24692]ama 47250 de benim sistem 3 elementide al olur[/QUOTE]
haklısın ..
kabaca....
çok yakın stopla.....
yurtdışı toplayacak gibi....
[QUOTE=mbm;24695]haklısın ..
kabaca....
çok yakın stopla.....
yurtdışı toplayacak gibi....[/QUOTE]
evet dostum en mantklısı şimdilik ama önce bi aşsın bakalım oraları aşmazsa napcaz orası önemly kolları kesmek var bide .heyk
[QUOTE=mbm;24695]haklısın ..
kabaca....
çok yakın stopla.....
yurtdışı toplayacak gibi....[/QUOTE]
evet dostum en mantklısı şimdilik ama önce bi aşsın bakalım oraları aşmazsa napcaz orası önemly kolları kesmek var bide .heyk