-
Excel formatında hazırlamak istedim. Güler belirli bir yere kadar normal gidip sonradan değişik bir formata geçti.
MS da downloader'da copy dedikten sonra masa üstüne gönderdiğim veriler zipledikten sonra foruma gönderdiğim format değişikliğe uğradı.
Kafayı yiyeceğim ama ne zaman bakalım
Bu arada mesajı 35 yaptım az kaldı
-
[QUOTE=bonnie;65623]faiz oranları çok mu yükseldi? :)))[/QUOTE]
hayir,bayram tatilleri normalden fazla uzadi :..::..:
-
[QUOTE=abka;65583]arkadaşlar ! geçmiş vadelere ihtiyacım var..5,15,20,30 dak periyotlerına..nereden bulunur ki..[/QUOTE]
xu30 yakın vade isinizi gormezmi eksi vadelerde oluyo onda tam grafik
-
[quote=follow;65626]hayir,bayram tatilleri normalden fazla uzadi :..::..:[/quote]
geçen bayram (Ekim başı) civarına baktın mı? Benzer bir olay olmuş mu diye?
Zaten DJI da gördüğü en yüksek 8418.14 rakamına göre gerilemeye başladı
-
[QUOTE=follow;65620]bu gece otomotiv motomotiv dow mow hikaye bosa izlemeyin
yarin az arti acsa bile satislar etkili olur[/QUOTE]
İyi o zaman ben de spot endekste 30,525 görülecek diyeyim tam olsun.
-
az önce dosyayı çözdüm
8490 nolu gönderide bulunan dosyayı zip ile açın;
içindekini masa üstünü gösterek extract yapın
sizdekini bilmiyorum bende extract sonrası "yeni klasör" isimli formatını bulamamış (!) bir dosya çıkıyor
bunu tıklatıp zip yada rar dosyası ile birlikte açarsanız 3 adet 030 yakın vade ile ilgili data (MS formatı) ortaya çıkıyor
-
[QUOTE=bonnie;65628]geçen bayram (Ekim başı) civarına baktın mı? Benzer bir olay olmuş mu diye?
Zaten DJI da gördüğü en yüksek 8418.14 rakamına göre gerilemeye başladı[/QUOTE]
gecen bayram seker bayramiydi
bu bayram KURBAN bayrami :):)
dow gerilemese ne yazar ki??
yarin basacaklar
-
[QUOTE=bonnie;65623]faiz oranları çok mu yükseldi? :)))[/QUOTE]
Kredili hisse taşıyanların fazi oranları yüksek oluyor. Bunlar en azından kredilerin bir bölümünü azaltmak isteyebilir.
Malum kriz dönemindeyiz bu yüzden bayram riskini alamk sitemeyenler de olacaktır.
Bayramı rahat geçirmek isteyenelrin satışalrı da oalbilir. Bu grup için satış süresi en son Cuma günü.
-
Yaklaşık 1 saat sonra kongreye sunumu var GM in.. Esas dananın kuyruğu sabaha kopar. Aşağı yada yukarı.
-
Teşekkürler
[QUOTE=bull market;65579]Kaldıraçsız long, [B]o nası oluyo bilen biri açabilirmi[/B], yada rica etsem bugün kaldıraçsız long yapan nasıl yaptığını bi tarif etse..
[B]Bilmediğimden soruyorum haa[/B], yanlış anlama olmasın:))), saygılar.[/QUOTE]
[QUOTE=mavi;65597]Sayın bull market,
Soru bana sorulmadı fakat, benim de arada kullandığım üzere, kaldıraçsız pozisyonu kısaca özetleyeyim.Şu an vob da kaldıraç 1 e 6.4 civarı(Kaldıraç=Fiyat/Teminat*10=32.000/500*10).Siz 6 adet işlem yapabilecekken 1 adet pozisyon taşırsanız kaldıraç kalkmış ve sanki imkb de açığa işlem yapmış gibi oluyorsunuz.
Bol şanslar...[/QUOTE]
[QUOTE=VOBiX;65606]Anladığım 32,000den açılan pozsiyon için kontrat başı sözleşme büyüklüğü olan 3,200YTL bulunması olayı. Bana bu [COLOR="Black"]bir[/COLOR] kaldıraç gibi geldi. Kaldıraçsız demek pek doğru değil gibi. Atıyorum hesapta 32,000YTL var ve sadece bir kontrat taşınıyorsa buna da negatif kaldıraç mı diyeceğiz? Neticede kaldırmıyor.[/QUOTE]
[QUOTE=mavi;65607]Sayın VOBİX,
Vadeli piyasalarda işlem yapan kitle 2 avantaja karşılık 1 dezavantajla işlem yapmaktalar.
Avantajlar
1.Her iki yöne de işlem yapılabilmesi.
2.Paranızın büyüklüğünden fazla pozisyona girebilmeniz(Kaldıraç)
Dezavantajı ise malumunuz...
Dolayısıyla Vadeli piyasanın size sunduğu kaldıraçı kullanmadığınızda, kaldıraçsız pozisyon taşımış gibi olursunuz.Buna kelime olarak karşı çıkabilirsiniz elbet.(Tabiki doğrusu 1 kaldıraç kelimesini kullanmak)
Bol şanslar...[/QUOTE]
Öncelikle çok teşekkür ederim,
Sn. mavi sorum zaten öncelikli olarak bilen biri açabilirmi şeklindeydi, yani tamda size sorulmuş zaten:), sizde bilgiyi esirgemeden cevaplamışsınız.
Sn. vobix sizinde konuyu detaylandırmanız ve beni yanıltan kaldıraç olayına açıklık getirmenizle birlikte olayı daha net anladım.
Bu forumun en sevdiğim tarafını bana bir kez daha tattırdınız, paylaşım, sizleri seviyorum:))) saygılar.
-
[QUOTE=VOBiX;65629]İyi o zaman ben de spot endekste 30,525 görülecek diyeyim tam olsun.[/QUOTE]
katılıyorum olabilir, 31000küsür ile 21000 küsür yeni bandımız bu bantta biraz zaman geçirebiliriz(biraz derken 3-5 seans değilde belki 3-4 hafta, belki daha fazla)
uzun vade için olumlu olmaya çalışıyorum(göreceli olarak fiyatlar yatırım için çok cezbedici geliyorda o yüzden)ama en azından 16000küsürleri göreceğiz diye düşünüyorum birde ev fiyatları var tabi, neyse konuş konuş bitmez kim bitirmişki zaten biz bitirelim
iyi geceler tüm dostlara...
-
sorunu görmedim bulmarketçim yoksa bende bişeyler yazardım (daha doğrusu saçmalardım:)), iyi geceler.