-
Benim senaryoda Aralık sonuna kadar yukarı, sert düşüş ve yeni dip yok yani, Ocak ayı ve Şubat sonuna kadar yeni dip için düşüş, Mart başından itibaren ise tekrar yukarı, fakat yeni tepe yapamadan tekrar aşağıya ve Haziran sonuna kadar nihai dip, burası çok önemli, çünkü bu dip sonrası çok uzun vadeli çıkışın başlangıcı ağır da olsa başlamış olacak, o çıkışki en az 3-4 yıl sürmesini bekliyorum:), saygılar.
-
:D[quote=jelibon;65682]faiz indirim günlerinde avrupanın arttığını hiç görmedim daha.[/quote]
ÇÜNKÜ İNDİRİM OLMUYODU :D SON İNDİRİM GÜNÜNDE DAHA DOĞRUSU İLK İNDİRİMDE YANİ GEÇEN AY NOLDU ONA BAKMAK LAZIM
-
[QUOTE=serkanyurttas;65686]:D
ÇÜNKÜ İNDİRİM OLMUYODU :D SON İNDİRİM GÜNÜNDE DAHA DOĞRUSU İLK İNDİRİMDE YANİ GEÇEN AY NOLDU ONA BAKMAK LAZIM[/QUOTE]
düştü, ingiltere çok beklenenden çok indirdi, ancak almanya ona o kadar eşlik etmeyince düştü.
-
Dünden beri soruyorum, bu uzlaşma nasıl hesaplanıyor diye, hiç mi bileniz yok arkadaşlar, [B]dow artacakmı[/B] diye sorsak, 50 kişi cevap verir,Yok düşecek sonra çıkacak, endek göndek :)
Müneccimlik oldumu, herkes hazır cevaba, matematik sorunca pıss...
Bu uzlaşma nasıl hesaplanır net olarak soruyorum.
Mesela Garanti hissesine uzlaşma yapmak istiyorum, vob gibi, hesap tarzı nasıldır?
-
[QUOTE=otobus;65649]Geçenlerde birileri yazmıştı.
Eğer bir kademede yüklü miktar sözleşme bekliyor ise ve bu daha sonra iptal ediliyorsa o yöne doğru hareket oluyor diye.
Az önce dolarda 1,595 de 300 sözleşme vardı iptal edildi.Aynı şekilde 1,5955 de 600 yakın vardı oda alışa geldi.Test ediyoruz bakalım doğru mu?[/QUOTE]
Bunu 10:05 te yazmışım.Test edildi onaylandı..brv
Ama işimin olması ve sonrası internet bağlantımı kesilmesi nedeniyle bu fiyatlardan açtığım lonlar hala duruyor.dng.dng.dng
Nasip ne ise onu kazanıyorsunuz.
-
gün içi geçiçi uzlaşma fiyatları 10 dakikada bir hesaplanır. uzlaşmanın değişmesi için 2 şart aranır.1) önceki uzlaşmaya göre fiyatlardaki %0.5'lik değişim 2) herhangi bir kademeden aralıksız 100 lotluk işlem gerçekleşmesi
-
[quote=teo;65689]Dünden beri soruyorum, bu uzlaşma nasıl hesaplanıyor diye, hiç mi bileniz yok arkadaşlar, [B]dow artacakmı[/B] diye sorsak, 50 kişi cevap verir,Yok düşecek sonra çıkacak, endek göndek :)
Mesela Garanti hissesine uzlaşma yapmak istiyorum, vob gibi, hesap tarzı nasıldır?[/quote]
ne yapacaksın teo uzlaşmayı, hep full oynuyorsan ve gelen karlarla da full e ekleme yapacaksan belki geçici olarak önemli olabilir, ama o kadar gözünün döndüğüne ihtimal vermiyorum, önemli olan maliyet ve aktif fiyat arasındaki fark değil mi kar zarar da;)
-
teo uzlaşmayı hiç merak etmedim.. uzlaşma ile hiç işim olmadığından..
-
[QUOTE=VOBiX;65514]Olayı tam anlamadım ama şöyle anlatayım yüzdesel fiyat değişimi %0,5 artı eksi olunca yeni uzlaşma veriliyor.
[color=#FF0000][b]Geçici Uzlaşma Fiyatı Hesaplama Kriterlerine İlişkin Değişiklik[/b][/color]
Borsamız İşlem Sisteminde kar/zarar rakamları, seans saatleri süresince 10 dakikalık periyotlarda gün içi (geçici) uzlaşma fiyatları baz alınarak hesap bazında güncellenmektedir.
Gün içi uzlaşma fiyatlarının belirlenmesinde işlem sistemimizde [b]“yüzde fiyat değişimi” (YFD)[/b] ve [b]“işlem miktarı” (İM)[/b] olmak üzere iki kriter kullanılmaktadır.
Piyasadaki değişimlerin hesaplara daha etkin bir şekilde yansıtılması amacıyla, tüm sözleşmelerde, halen [b]%1[/b] olarak uygulanmakta olan YFD kriteri [b]%0,5[/b] ve [b]1.000[/b] olan İM kriteri de [b]100[/b] olarak değiştirilecektir. Uygulamaya 8 Ağustos 2008 tarihinde başlanacaktır.
Üyelerimizin ve yatırımcıların bilgilerine sunulur.
[color=#FF0000][b]Kaynak :[/b][/color] [url=http://www.vob.org.tr/VOBPortalTur/Announcements/29Temmuz2008-148.pdf]VOB[/url] 29.07.2008[/QUOTE]
Dün ben de verdim onu ama sanırım aradığı başka bir şey.
Sayın teo,
Ağustos ayına akdar fiyat değişim yüzdesi için %1e bakılıyordu Ağustostan sonra %0,5e çekilmiş. Burada sanırım fiyat kademeleri gibi bir uygulama var. 0-2,50 arası 1YKR 2,50-5,00 arası 2YKR 5,00-10,00 arası 5YKR olamsı gibi ya da temiantların düşürülüp çıkartılması gibi.
KAdemelik işlem adedinin belirlenmesinde de bir uygulama vardır bunalrı her hisseye aynı şekilde adapte edemeyebilirsiniz. Hissenin işlem hacmi bu işlemlerde değişken oalrak kullanılıyor olabilir.
Deneme yapmak isterseniz günsonu uzlaşma yöntemini de deneyebilrisiniz.
"• Seans sona ermeden önceki son 10 dakika içerisinde gerçekleştirilen tüm işlemlerin miktarlarına göre ağırlıklı fiyatlarının ortalaması günlük uzlaşma fiyatı olarak belirlenir"
-
fdow ve dolar sat da..ama vob da ise kısa kapat ama flat kal devam ediyor..
-
[QUOTE=detached;65691]2) herhangi bir kademeden aralıksız 100 lotluk işlem gerçekleşmesi[/QUOTE]
kaç dakika içinde olması gerekiyor bunun sayın detached
-
[QUOTE=teo;65689]Dünden beri soruyorum, bu uzlaşma nasıl hesaplanıyor diye, hiç mi bileniz yok arkadaşlar, [B]dow artacakmı[/B] diye sorsak, 50 kişi cevap verir,Yok düşecek sonra çıkacak, endek göndek :)
Mesela Garanti hissesine uzlaşma yapmak istiyorum, vob gibi, hesap tarzı nasıldır?[/QUOTE]
hisse bazlı uzlaşma derken daha fazla açsaydınız belki birşeyler yazabilirdim ama neyi istediğinizi pek anlayamadım,
uzlaşma derken ağırlıklı ortalamayı kastediyorsanız, seans sonlarında ağırlıklı ortalama belli olur, bilirsiniz tavan taban hesabı bu ağ. orgt. fiyatlara %10 ekleyip çıkarmakla bulunur ben uzlaşmadan bunu çıkarabildim.
mesela garan 2.00 kademesinden 5 lot işlem oldu 2.10 dan da 10 lot oldu hesaplama 2,00*5+2,10*10=31
31/10+5=2,06 ortalama fiyattır.(bu yazdıklarımı tahminim biliyorsunuzdur ama aklıma bu geldi.)