-
usd-ytl 1.558
Astatin, hatırlanmak güzel şey azizim teşekkürler :) Hazır seni bulmuşken, spotta usd-ytl haftalardır kıramadığı noktayı kırdı yani 1.558 kırıldı bayram sürecinde dolar vadeli-spot için bir öngörün mevcut mu short girmeyi düşünüyorum. Serenler isimli şahsa gelince, kayda değer görmüyorum fakat birilerinin ona bir takım kavramları öğretmesi gerekiyor ki galiba bu ben olacağım bakalım :)
-
[quote=hexa;66124]Astatin, hatırlanmak güzel şey azizim teşekkürler :) Hazır seni bulmuşken, spotta usd-ytl haftalardır kıramadığı noktayı kırdı yani 1.558 kırıldı bayram sürecinde dolar vadeli-spot için bir öngörün mevcut mu short girmeyi düşünüyorum. Serenler isimli şahsa gelince, kayda değer görmüyorum fakat birilerinin ona bir takım kavramları öğretmesi gerekiyor ki galiba bu ben olacağım bakalım :)[/quote]
USDYTL ye bulşamanı tavsiye etmiyorum. FX için kullandığım sistem en son spotta 1.708 den sat verdi ve bir daha da al vermedi. Klasik TA sına günlükde bakıldığında da daha aşağı yolu var gibi görünüyor. Bir de IMF anlaşamsına bağlı olarak %5 lik tersler yeme riski var..İlle de FX e bulaşayım diyorsan, teknik analizle iyi satış noktalarından GBPJPY de kısa oynamak mantıklı olabilir. Ancak piyasalar şu an bahar formatına zıpladı..EURUSD 1.25 lerde çok güçlü durdu ve tepti yukarı..DJI da ise 10000-10100 bandı mümkün olabilir. Yan son 1-2 ayda herhangbiir enstrumanda ne yöne hareket olduysa, önümüzdeki 1-2 hafta tersi yönde hareket olması muhtemel..Ful pozisyona girmemek makul....
Dİğer zata gelince...kasımpaşa......... :) çoluk çocuğa ve henüz kişiliği olgunlaşmamış adamlara, forumda birilerini banlama yetkisi verirsen, kendilerini CONAN falan sanmaya başlarlar..o da öyle bir kişilik yani.yazık de geç .... :)bu forumda fx cide var, vob cu da var, imkb cide var, sağlam geyikler var, süt danası da var, kamçatka ayılarıda var, rüzgarda salınan mum alevleri de var, BO cular var....var da var..gayet keyifli yani... kasımpaşa ya havale et diğer forumu :)teykitisi
-
JELIBONNN...bugün eğer DJ dediğin gibi az değişimli kapatırsa sıkı bir tebriki hak etmiş olacaksın son 3 gündür yaptığın tahminlerden dolayı..bonibonları da yedin zaten...
-
:)
Teykitisi değil teykitizi :D (take it easy) :D Tamam haklısın zaten para piyasaları hakkındaki analizlerinin yerinde tespitler içerdiğine daha önce şahit oldum, flat veya az miktarda short mantıklı görünüyor usd-ytl için :) Tahmin ettiğin seviyeler için bana her gün özel mesaj gönderebilirsin, müteşekkir kalırım :D
-
[QUOTE=Astatin;66126]JELIBONNN...bugün eğer DJ dediğin gibi az değişimli kapatırsa sıkı bir tebriki hak etmiş olacaksın son 3 gündür yaptığın tahminlerden dolayı..bonibonları da yedin zaten...[/QUOTE]
cidden helal olsun jelibona...kaç gündür tam isabet...6 günlük tatil boyunca dow için yorumuna ihtiyacımız olacak..imf nin açıklamasından somra(türkiye bize anlaşma için gelmedi gibi) dolarda vs. değişiklik oldumu.
-
[QUOTE=bull market;66094]İşlem falan olduğu yok, yabancınında işlem yaptığını sanmıyorum, kaç gün tatil var, bu havada enayimi mal alsın mal satsın, hesaplar çoktan ayarlandı tatile göre, gördüğünüz işlemler hikayeden işlemler.
Bayram sonunda uzun gözüküyo aslında, vobtraderin dediği gibi olucak bence, helal olsun ona, okadar yüksek yüzde ile tatile gireceği pozisyonu söyleyebiliyo, varmı net olarak diyebilen, yok... saygılar.[/QUOTE]
Sevgili Bull geceye yarım uzun girdim. Muhtemelen bayramada yarım uzun gireceğim.
Yeni dibi bu vadede temel ve teknik olarak beklemiyorum. Ocağın ilk haftası itibariyle short kollamaya başlarım. Ocak ayı içinde yeni dip seçim ertesinde ise esas dibe yolculuk beklemekteyim.
-
Ben yeniyim fakat ben de bir tahminde bulunayım benimkisi sadece acemi hissi :D Sanki dow artı kapatacak gibi mesela 8600 veya 8640 fena olmazdı :D
-
[QUOTE=abka;66128]cidden helal olsun jelibona...kaç gündür tam isabet...6 günlük tatil boyunca dow için yorumuna ihtiyacımız olacak..imf nin açıklamasından somra(türkiye bize anlaşma için gelmedi gibi) dolarda vs. değişiklik oldumu.[/QUOTE]1,565ten 1,550ye indi
-
Dowda hacim mi azaldı bana mı öyle geliyor?
-
GM le ilgili karar senatodan çıkana kadar Dow u üç aşağı beş yukarı buralarda tutacaklardır.
2 gündür detaylı bakmadım ama 8420 nin üstünde kalabildiği müddetçe yukarı potansiyeli sürecektir bana göre.
Biz kapalıyken GM den olumsuz bir haber gelmediği müddetçede piyasalar yılbaşına kadar kolay kolay yıkılmaz.
-
[quote=hexa;66127]Teykitisi değil teykitizi :D (take it easy) :D Tamam haklısın zaten para piyasaları hakkındaki analizlerinin yerinde tespitler içerdiğine daha önce şahit oldum, flat veya az miktarda short mantıklı görünüyor usd-ytl için :) Tahmin ettiğin seviyeler için bana her gün özel mesaj gönderebilirsin, müteşekkir kalırım :D[/quote]
teykitisi..
-
Akşamüstü Cnbc de Türkiyenin İMF ye resmi bir müracaatı olmadığı ile ilgili haber geçmiş.. Daha doğrusu İMF türkiye bize resmen müracaat etmedi demiş. Dinleyen oldumu ? Neyin nesidir?
Eğer doğruysa Başbakan haftalardır yalan söylüyor. Devlet manipülasyon yapıyor demektir bu .