-
[quote=fXci;156272]yok yuaw astetonun dedii gibin deel benim zistem tamamen teknik ve tecrübeye dayanıyore :::
yeri gelir 100 pıvana stop koyarım yeri gelir 300 ... yeri gelir 3000 pıvan kar hedefı koyarım yerı gelır 350 pıvan :::[/quote]
Buyrun işte,, EFİKSÇİNİN bşir sistemini dha deşifre ettik..Tek sorun, ya "yeri gelmezse"..ooo bu arada Mavi bey de teşrif etmişler...Mavi patron "bu nasıl bir son temas son dokunuş" yaww...Yani söz meclisten dışarı zencilerin olayı bile bu kadar vakit almıyomuş.dng yani...
bu arada sistemim yok diyordun, TOKOBA sistemini 2 m$ a satışa çıkarmış..ilgilenirsen
-
[quote=fXci;156272]yok yuaw astetonun dedii gibin deel benim zistem tamamen teknik ve tecrübeye dayanıyore :::
yeri gelir 100 pıvana stop koyarım yeri gelir 300 ... yeri gelir 3000 pıvan kar hedefı koyarım yerı gelır 350 pıvan :::[/quote]
ben çok başarılı buluyorum.
sakın tarzını değiştirme anna lara falan dalma bence.
sana göre değil öyle şeyler
-
[QUOTE=oguzhan;156264]Bizim Jani abey nereye kayboldu özledik yorumlarını bize küstü heralde yada kuzu tandır mı oldu.
Bi ses ver ya sağmısın değilmisin bilelim.[/QUOTE]
kuzu deelde jani ismisiynen yazınca millet gercek kuzumu deelmi diye şüpheye düştü gayri
jani abey ses ver gı
-
saat 12:00 sabahtan beri 150/200 puanda oynuyor piyasa...
allah cezanı versin PALA...
-
ABD de bilançolar ne zaman bitiyor
-
875 cover ve long anasını satayım .. vay anasını .. ralli olur gol olur gibi ..
-
-
65000 psikolojik drençmiş bakalım palanın psikolojisine.:..::..:69950 paklar bizi .
-
Where is the "küskü" yea... :(
-
alış baskısı oldu çok feci ..
-
[QUOTE=sovalye;156275]ben çok başarılı buluyorum.
sakın tarzını değiştirme anna lara falan dalma bence.
sana göre değil öyle şeyler[/QUOTE]
savol sovalye abeyim ruh haline göre treyd tarzın olcak bu çok kesin bişey... zistem olayı bana tersmiş onu annadım
-
[QUOTE=jerfin;156278]ABD de bilançolar ne zaman bitiyor[/QUOTE]
Bu gün asğıdaki yorum geldi genelde iyi tutturuyorlar dikkatinize
Perakende piyasalardaki partiyi bozacak mı?
ABD'de geçen hafta başlayan üçüncü çeyrek bilançoları ile ilgili olarak attığımız değerlendirme
notunda teknoloji ve bankacılık sektörü bilançolarının piyasa beklentilerinden iyi gelmesini
beklediğimizi belirtmiştik.
Dün akşam açıklanan çip üreticisi Intel'in hisse başı karı piyasa tahminlerinden yüzde 20 daha
iyi geldi.
Intel'in beklenenden iyi gelmesi tedarik zincirinin sonraki halkalarında da (ornek dell/hp gibi
bilgisayar üreticileri microsoft gibi software'ciler ve google gibi arama motorları) bilançoların"
beklenenden iyi geleceği" algılamasını oluşturduğundan dolayı piyasalar üzerindeki etkisi çok
kuvvetli oldu.
Haftanın geri kalan kısmında çok kritik veriler var. Cuma günü açıklanacak olan ağustos
ayısanayi üretimi, ekim ayı tüketici güven endeksi verileriyle perşembe günü açıklanacak ekim
ayı ekonomik aktivite öncü göstergelerinin (Phili FED ve Empire Imalat endeksleri) piyasaların
tahmin ettiğinden daha iyi çıkacağını tahmin ediyoruz. Ancak bugünkü eylül ayı perakende verileri
konusunda şüphelerimiz var.
"Cash for clunkers" olarak bilinen "hurda teşvik" programı ağustos ayında sona erdi. Ağustos
ayında otomotiv satışlarındaki patlamanın da etkisiyle perakende satışlar yüzde 2.7'lik artış
göstermişti. Ancak eylül otomotiv satışlarında çok sert düşüş yaşandı. Bunun yansıması olarak ta
bugün açıklanacak eylül ayı toplam perakende satışlarda daralma bekleniyor.
Peki daralma ne kadar olabilir?
Piyasa oyuncuları toplam perakende satışların yüzde 2.1 daralmasını bekliyor. Otomotiv
satışlarından arındırılmış "çekirdek perakende satışlar"ın ise yüzde 0.2 arttığı öngörülüyor.
Bizim tahminlerimiz ise piyasadan farklı yönde. Ağustos ayındaki yüksek artışın çok ciddi "negatif
baz etkisi" oluşturduğunu düşünüyoruz hem toplam satışlar hem de çekirdek satışlar için. hurda
teşvik programının sona ermesinin de eylül ayı rakamlarını piyasaların tahmin ettiğinden daha
fazla negatif etkilediği görüşündeyiz.
Bu nedenle toplam satışlarda yüzde 2.5 daralma öngörüyoruz. Çekirdek satışların ise
değişmediğini hatta yüzde 0.1 kadar daralmış olduğunu tahmin ediyoruz.
Ancak tahminlerimize yönelik risklerin yukarı yönde olduğu unutulmamalı. Çünkü geçen hafta
açıklanan eylül ayı zincir mağaza satışları piyasa beklentisinden çok daha iyi geldi. Bu nedenle
veri tahminlerinin yanılma olasılığı göz ardı edilemez.
Ama yüzde vermek gerekirse bugünkü perakende verilerinin yüzde 80 ihtimalle beklenenden kötü
geleceğini söyleyebiliriz. Olumlu sürprize ise yüzde 20 ihtimal veriyoruz.
Perakende satış verilerinin piyasalar üzerindeki ağırlığı da göz önüne alınmalı. Tahmin ettiğimiz
gibi beklenenden kötü gelebilecek perakende ve çekirdek satışların (piyasalar çekirdek satışlara
daha çok önem verecektir bu dönemde) partiyi birkaç günlüğüne bozar.
[COLOR="Red"] Bugün ayrıca saat 14:00'de JP morgan bilanço açıklayacak. Piyasa beklentisinden daha iyi bir
bilanço getireceklerini düşünüyoruz. [/COLOR]
-
Açık Pozisyo değişimi yükselişi onaylamıyor...
-
[quote=selçuklu;156262]yön netleşti bende .. histemden çok kuvvetli sat sinyali geldi .. hayırlısı .. kısa devam ..[/quote]
[quote=adiget21;156255]65050 için geri sayıma başladım son 5 dak. ::::::::;;;;;[/quote]
dedik mi dedik ha 5 dak değil de 15 dak oldu 6050 .lelele.lelele.lelele.lelele.lelelekaymaklı kadayıff
-
[quote=oguzhan;156285]Bu gün asğıdaki yorum geldi genelde iyi tutturuyorlar dikkatinize
Perakende piyasalardaki partiyi bozacak mı?
ABD'de geçen hafta başlayan üçüncü çeyrek bilançoları ile ilgili olarak attığımız değerlendirme
notunda teknoloji ve bankacılık sektörü bilançolarının piyasa beklentilerinden iyi gelmesini
beklediğimizi belirtmiştik.
Dün akşam açıklanan çip üreticisi Intel'in hisse başı karı piyasa tahminlerinden yüzde 20 daha
iyi geldi.
Intel'in beklenenden iyi gelmesi tedarik zincirinin sonraki halkalarında da (ornek dell/hp gibi
bilgisayar üreticileri microsoft gibi software'ciler ve google gibi arama motorları) bilançoların"
beklenenden iyi geleceği" algılamasını oluşturduğundan dolayı piyasalar üzerindeki etkisi çok
kuvvetli oldu.
Haftanın geri kalan kısmında çok kritik veriler var. Cuma günü açıklanacak olan ağustos
ayısanayi üretimi, ekim ayı tüketici güven endeksi verileriyle perşembe günü açıklanacak ekim
ayı ekonomik aktivite öncü göstergelerinin (Phili FED ve Empire Imalat endeksleri) piyasaların
tahmin ettiğinden daha iyi çıkacağını tahmin ediyoruz. Ancak bugünkü eylül ayı perakende verileri
konusunda şüphelerimiz var.
"Cash for clunkers" olarak bilinen "hurda teşvik" programı ağustos ayında sona erdi. Ağustos
ayında otomotiv satışlarındaki patlamanın da etkisiyle perakende satışlar yüzde 2.7'lik artış
göstermişti. Ancak eylül otomotiv satışlarında çok sert düşüş yaşandı. Bunun yansıması olarak ta
bugün açıklanacak eylül ayı toplam perakende satışlarda daralma bekleniyor.
Peki daralma ne kadar olabilir?
Piyasa oyuncuları toplam perakende satışların yüzde 2.1 daralmasını bekliyor. Otomotiv
satışlarından arındırılmış "çekirdek perakende satışlar"ın ise yüzde 0.2 arttığı öngörülüyor.
Bizim tahminlerimiz ise piyasadan farklı yönde. Ağustos ayındaki yüksek artışın çok ciddi "negatif
baz etkisi" oluşturduğunu düşünüyoruz hem toplam satışlar hem de çekirdek satışlar için. hurda
teşvik programının sona ermesinin de eylül ayı rakamlarını piyasaların tahmin ettiğinden daha
fazla negatif etkilediği görüşündeyiz.
Bu nedenle toplam satışlarda yüzde 2.5 daralma öngörüyoruz. Çekirdek satışların ise
değişmediğini hatta yüzde 0.1 kadar daralmış olduğunu tahmin ediyoruz.
Ancak tahminlerimize yönelik risklerin yukarı yönde olduğu unutulmamalı. Çünkü geçen hafta
açıklanan eylül ayı zincir mağaza satışları piyasa beklentisinden çok daha iyi geldi. Bu nedenle
veri tahminlerinin yanılma olasılığı göz ardı edilemez.
Ama yüzde vermek gerekirse bugünkü perakende verilerinin yüzde 80 ihtimalle beklenenden kötü
geleceğini söyleyebiliriz. Olumlu sürprize ise yüzde 20 ihtimal veriyoruz.
Perakende satış verilerinin piyasalar üzerindeki ağırlığı da göz önüne alınmalı. Tahmin ettiğimiz
gibi beklenenden kötü gelebilecek perakende ve çekirdek satışların (piyasalar çekirdek satışlara
daha çok önem verecektir bu dönemde) partiyi birkaç günlüğüne bozar.
[COLOR=red]Bugün ayrıca saat 14:00'de JP morgan bilanço açıklayacak. Piyasa beklentisinden daha iyi bir [/COLOR]
[COLOR=red]bilanço getireceklerini düşünüyoruz. [/COLOR][/quote]
Şunu hiç anlamam..Yaw zaten analistler piyasa beklentisinden daha iyi bilanço bekliyorlarsa, ve piyasada analistlerden oluşuyorsa, bu görece daha kötü beklenti içinde olan piyasa kim? Bu iyi bilanço bekleyenler bu piyasada değilmi...Uzaydaki bir piyasa mı? Tavuk piyasası mı?.lelele
-
[quote=Astatin;156274]...bu arada sistemim yok diyordun, TOKOBA sistemini 2 m$ a satışa çıkarmış..ilgilenirsen[/quote]
Sayın VOBiX zamanında paylaşmıştı bir kaç sistemini diye hatırlıyorum.O'nun sistem satma latifesi bir dokundurma olsa gerek zamanında milyon dolara sistemimi istiyorlar diyen bir zat-a.
Ben yanlış anlaşılmışım. Sistem arıyorum gibi anlaşılmış, fakat sistem oluşturmayı öğrensemden kasıt, varolan ve memnun olduğum trade biçimimi mekanik hale getirebilirmiyim acaba? sorusundan kaynaklanıyordu. Tabi ortada henüz bu dilleri bilmememe rağmen histemi nasıl formüle edebiliriz sorusu var. Hele bir bol zamanım (tatilim olsun) ...ceğim, ...cağım.
Bu arada Euro / Usd dikkat, alt dalga yapıları tamamlanmadı gibi.
Bol şanslar hepimize...
-
Way canına..aynı iki gün önceki 65000 deki gibi, forum coşku içinde, yine 69000 ler yeni zirveler uçuşmaya başlamış..du bakalım...olur mu olur..kim bilir :)
-
-
şimdi 65200 bekliyorum hayırkısı olsun longçularrrrrrrrrrrrrrrrrrr :::;:;:;:;
-
[quote=fXci;156284]savol sovalye abeyim ruh haline göre treyd tarzın olcak bu çok kesin bişey... zistem olayı bana tersmiş onu annadım[/quote]
kendi ruh halimize uygun trade tarzını sistematize(stop loss-karda otur) edebilirsek
sistem arayışına ne gerek var ki...
-
sabah gap yedim...64725 den sistem flate geçti...flat bekliyom...
-
[quote=mavi;156289]Sayın VOBiX zamanında paylaşmıştı bir kaç sistemini diye hatırlıyorum.O'nun sistem satma latifesi bir dokundurma olsa gerek zamanında milyon dolara sistemimi istiyorlar diyen bir zat-a.
Ben yanlış anlaşılmışım. Sistem arıyorum gibi anlaşılmış, fakat sistem oluşturmayı öğrensemden kasıt, varolan ve memnun olduğum trade biçimimi mekanik hale getirebilirmiyim acaba? sorusundan kaynaklanıyordu. Tabi ortada henüz bu dilleri bilmememe rağmen histemi nasıl formüle edebiliriz sorusu var. Hele bir bol zamanım (tatilim olsun) ...ceğim, ...cağım.
Bol şanslar hepimize...[/quote]
.4896 nın yanına .4904 EUR USD kısalar eklendi..300 tolar oldu poz..yani 15000 tolar :)..
Bu arada Mavi nin alt dalga yapıları tamamlandının VOB çası; EURUSD pis düşecek demek...değilmi Blueboss :)
-
[QUOTE=Astatin;156274]Buyrun işte,, EFİKSÇİNİN bşir sistemini dha deşifre ettik..Tek sorun, ya "yeri gelmezse"..ooo bu arada Mavi bey de teşrif etmişler...Mavi patron "bu nasıl bir son temas son dokunuş" yaww...Yani söz meclisten dışarı zencilerin olayı bile bu kadar vakit almıyomuş.dng yani...
bu arada sistemim yok diyordun, TOKOBA sistemini 2 m$ a satışa çıkarmış..ilgilenirsen[/QUOTE]
Tövbe tövbe hala 2 diyor yawf 3 (ÜÇ) millon polar .dng
-
selamlar,
ben de hala dünkü 65000 kısalarla bekliyorum.Stop %1 yukarısı.
-
12:30 u bekliyorummm 65200 kadar gelecek :İ:İ:İ:İ:İ.i
-
[QUOTE=mavi;156289][COLOR="Blue"][B]Sayın VOBiX zamanında paylaşmıştı bir kaç sistemini diye hatırlıyorum.O'nun sistem satma latifesi bir dokundurma olsa gerek[/B][/COLOR] zamanında milyon dolara sistemimi istiyorlar diyen bir zat-a.
Bol şanslar hepimize...[/QUOTE]
Şükür yawf. Bilen anıyan biri daha çıktı. .brv HAli hazırda patenti saraylı'ya ait olan iki sistemin ve bir adet de şablonun yanı sıra birinci nesil sistem hazırlama hakkındaki dökümanalrım yayında. İsteyene 2 yıllık MS verisi bile tedarik ediyorum. Sorusu olan bildiğimiz kadarıyla cevap da veriyorum. Daha ne yapayım? Öğrenmek isteyene desteğim, fazlasını yapana saygım var.
-
aralık konturatında 73000 beklesek mi :::::::;;;;;;;;;;:;:
-
74000 konusun da vaermı fikri olan :;:;:,
-
.4900 danda takviye eurusd şortlara..parolamız blueboss...
VOB un **
-
875 uuzn devam .. stop yazdım çıkıyorum .. kapanış tahminim 67500 kayıtlara geçsin .. hayırlısı olsun ..:o
-
[quote=VOBiX;156299]Şükür yawf. Bilen anıyan biri daha çıktı. .brv HAli hazırda patenti saraylı'ya ait olan iki sistemin ve bir adet de şablonun yanı sıra birinci nesil sistem hazırlama hakkındaki dökümanalrım yayında. İsteyene 2 yıllık MS verisi bile tedarik ediyorum. Sorusu olan bildiğimiz kadarıyla cevap da veriyorum. Daha ne yapayım? Öğrenmek isteyene desteğim, fazlasını yapana saygım var.[/quote]
Suyundan da koymyı unutmuşsun patron...:cool:
-
[QUOTE=adiget21;156301]74000 konusun da vaermı fikri olan :;:;:,[/QUOTE]
74000 olurmu olmz mı bılmıyorum ama 74000 olursa donuma kadaar shortlarım , ya herro ya merro diyerekkk var gerisini sen düşün.. sonra giderse 100000 e ben de kredi çeker bidaha shortlarım tekrar.. ordanda giderse 150000 e artık yapacak bisey yok diip batıya doğru yönelirim..
bu arada aps de artıs olmaması bize aganın kendi kendine yükselttigini gösterdigini düşünüyorum piyasayı... dograyacak adamı toplayamıyo .. bi ben gibi tokat delileri kaldı piyasada :D
-
stopumu yazdum yemeğe kaçtum
-
Vay be şortçu toplamak için ne lazımsa yapmışlar. Bir tahta böyle güzel kurulur.
-
sormak istedigim bi konu var tamam piyasa yapıcılık bi yere kadar ama ya bu piyasa yapıcılar belirli menfaatler ugruna yatırımcıları ezmeye yonelık davranıs sergılerlerse bu konuda kım denetleme gorevını goruyor ? nasıl anlasılıyor ?
-
40 dakkadan beri sınırda böyle zorlandı ise, Fdj ufak bi hamle yapsa, ağayı 65200 de kesmez.
-
[QUOTE=parderi;156307]Vay be şortçu toplamak için ne lazımsa yapmışlar. Bir tahta böyle güzel kurulur.[/QUOTE]
ugrasıyo ama shortcu yok piyasada... hepimizi dogramaktan hala usanmadı denyo aga .. neyse hayırlısı
-
[IMG]http://i36.tinypic.com/bhj7fd.gif[/IMG]
puan almaya çalışanlara dikkat:)
-
[QUOTE=selçuklu;156303]875 uuzn devam .. stop yazdım çıkıyorum .. kapanış tahminim 67500 kayıtlara geçsin .. hayırlısı olsun ..:o[/QUOTE]
selçuklu abyeim nezaman stopumu yazıp biyere cıksam genelde stopumu çalıştırır piyase :::
-
bir sistemi 2 ay geçmişe dönük opt. etsek..5 işgünü uygulasak...
sonra tekrar 60 günlük opt. yapsak..5 gün uygulasak...
[B]acaba yakın zaman genel egilimini daha iyi göstermez mi....[/B]
birde bunu deneyeyim..
60 günlük opt. yaptım([B]14 agustos 2009-13 ekim 2009) ..5 daklıktır[/B]....kar neredeyse 24.000 puan.. bunu 5 işgünü uygulayacagım...
[URL=http://img97.imageshack.us/i/akm.jpg/][IMG]http://img97.imageshack.us/img97/9349/akm.jpg[/IMG][/URL]
amacım 8 haftalık geçmiş karaktere bakarak,5 günlük işlem yapmakltır..genelde 24 aylık optlar yapardım...[COLOR="RoyalBlue"]ama anlamsız ve alakasız ,şimdi ile bağlantısı olmayan hareketleri kapsıyor diye düşündüm..[/COLOR]
[COLOR="Red"]ya tutarsa[/COLOR]:::