-
Piyasada gün içi yüksek volalite in çık varsa bu mal basmak anlamına gelir. Çünkü küçük yatırımcı kağıt almak konusunda daha aceleci, satmak konusunda daha tutucudur.. Ki daha bu dalganın yarısına bile gelmedik..
Hala senetlerimizin yüzde 68 i yabancılarda..
Boğa piyasasında gün içi dalgalanma daha az olur . Mal almanıza izin vermezler. Ancak arkasından bakarsınız.. Bütün endeks grafiklerine bakın gün içi dalgalanmaların 2 ,3 seferden çok olduğu günlerin takibinde her zaman çöküş gelmiştir..
Bütün büyük düşüş trendlerinin sonunda en az 2 aylık bir durgunluk gelir. Bkz: Yukarısı Çünkü küçük yatırımcı kağıt almak konusunda daha aceleci, satmak konusunda daha tutucudur...Buna yatay piyasa denir..
Önce önümüzdeki aylarda düşüşü bitireceğiz... Sonra arkasından durgunluk gelecek.. Para piyasaları düzelirse ki kısa vadede bu çok zor. Yeniden mal toplamaya başlayacaklar.
Sonra yükseliş trendi gelecek..
Shortçular nalları dikecek. LONG çular kazanmaya başlayacak . Ama daha çok erken..
Şu anki negatif görünümle, üstelik son 10 günlük yükselişten sonra bayram ve sonrası LONG çular için çook uzun geçecek gibi görünüyor..
SAYGILARIMLA, bol kazançlı günler dilerim..
-
[QUOTE=Astatin;66180]şu Bayramda Ne Olur Nasıl Girmek Lazım Muhabbetlerine Bir Nokta Koyalım Diyorum..bayram Kurban Bayramı Ve Kurban Bayramında Boğa Kesilir, Dana Kesilir..:..::..::..::..:[/QUOTE]
Günaydın:)
Bayramda dana mı keserler kurbağımı kurban ederler bilemem ama:)
Benim planıma göre.. Yılı piyasalar yukarılarda kapatmalı.. Yılbaşı itibariyle ilk yada ikinci hafta başı düşüş ve yeni dip görülecek. Yatay geçen 1-2 ay sonrasında esas dibe gidilecek..
Nasıl gelişir?
1- GM kurtarılır.. Piyasalar yukarı ayı rallisine girer.. Dow da 9600-10.100 aralığı görülür.
2- Yeni yıla kadar İMF yle falan anlaşılmaz.. Havuç sallanmaya devam eder.. Dolar düşükten yılı kapattırılır. İMKB 100 29.000 seviyelerinde olur.
Hamdolsun.. İnsanımız krizin bizi teğet geçtiğine ikna olmuştur. İMF ye falan gerekte yoktur..
Yeni ticaret kanunu gölgesinde ucuzdan mallar kapatılmıştır..
3- Yeni yılla birlikte düşüş başlar.. Teknik düzeltme bahaneleriyle paniğe gerek yoktur. Dolar kıpraşmaya başlar. 1.70 lere.
4- Yurt dışından bir anda kötü haberler gelmeye başlar yeni dip görülür.
5- Obama göreve başlar.. Ortalık biraz sakinleşir.
6- Obamanında yapabileceği bir şey olmadığı anlaşılmıştır. Bizde yerel seçimler atlatılmıştır.
7- Nisan Mayıs ayları gibi GM ve diğer otoculara verilen paranın buhar olduğu görülmüş iş avrupa ve asyayı iyicene sarmıştır. Bizde ve diğer ülkelerde otomotiv dışında diğer reel sektörler batmaya başlamıştır. Finansal jkriz tekrar hortlar.
8- Dow da beklediğim 5860 lı seviyeler bakalım tutunabilecekmidir. ???
Bizde 15.000 li endekse merhaba deriz. Dolardaki beklentim o tarihlerde 3.00 lira olabileceği yönündedir. Ortalık sakinleştiğinde 2.50 de stabile olacaktır. Yine de bizde dolarla ilgili yorum yapmak çok zor:) Hile yapıyorlar.
Bütün bunların ardından artık dünya bu işin içinden savaş ekonomisi uygulamakla sıyrılabilir. 2010 gibi finans piyasalarındaki hareketlilik durulur. 2012 gibi anca düzelme başlayacaktır..
Yani bana göre temel ve teknik olarak her ne kadar kurban bayramıda olsa [B]ekonomik krizden dolayı danalar pahalı[/B] olduğu için dana kesmek kolay olmayacaktır .kom
-
[QUOTE=BORSACIOZGUR;66191]Kısa Kesmeli : )[/QUOTE]
Sayın borsacı
Sanırım bir kurumda çalışıyorsunuz. Yada geçici mola verdiniz.. Ne dersiniz?
Yalnız alttaki yazınızda 10 yılda 10 kriz gördüm demişssiniz.. Ben 10 yılda 10 görmedim.. Ne krizlerinden bahsettiğinizi o yüzden anlayamadım.
Size bir tavsiye...
Borsada 10 yıl hiçbirşeydir.. Hele hele sizin yaşadığınız son 10 yıl en kolay 10 yıl idi. Bu işi 30 yıldan fazladır yurt içi ve yurt dışında yapmış olan dostlarımız var.. Onlar dahi sizin kadar kendilerinden emin olamıyorlar. Piyasalar kitaplarda yazdığı gibi değildir.
Sizin yaşadığınız en büyük kriz 2000 ve 2001 krizidir. Bu ikisini 2001 krizi olarak birleştiremiezsiniz. Büyük hatadır. Ayrıca zamanlama olarak sizin çok yeni olduğunuz bir döneme rastlamaktadır. Hiç bir kriz ve krizin ilrleyişi birbirine benzemez. Temel ve teknik olarak majör ayrılıklar gösterir.
İçinde bulunduğumuz kriz adım adım ilerleyen bir krizdir. Haklı olduğunuz tek konu krizin bitmediği diplerin henüz görülmediğidir.
Size önerim kriz dahi olsa borsaların inişli çıkışlı olduğu ve öngörünüz doğru dahi dahi olsa tek yöne saplanmamanız gereğidir. Tek yöne saplantı hem kendinize hem çevrenize maddi manevi büyük zararlar verir. Hissede enfazla yatırımcı olunur. Fakat Vob ta 0 olunur.
Görüşleriniz her ne kadar doğruda olsa eleştirim size çok sert gelebilir. Fakat inanın sizi yargılamak niyetiyle değildir. Yanlış anlaşılmasın.. Tek yöne aşırı saplantınızı eleştirmek istedim.
Sevgiyle
-
İMF yle ilgili açıklamalr geçiyor CNBC de alt yazıyla..
ŞİMŞEK te Almanya gezisini iptal etmiş.. 9.30 da canlı açıklamada bulunacakmış.. Hayrolsun:)
-
[QUOTE=catedral;66195]Günaydın:)
Benim planıma göre.. Yılı piyasalar yukarılarda kapatmalı.. Yılbaşı itibariyle ilk yada ikinci hafta başı düşüş ve yeni dip görülecek. Yatay geçen 1-2 ay sonrasında esas dibe gidilecek..
Nasıl gelişir?
1- GM kurtarılır.. Piyasalar yukarı ayı rallisine girer.. Dow da 9600-10.100 aralığı görülür.
2- Yeni yıla kadar İMF yle falan anlaşılmaz.. Havuç sallanmaya devam eder.. Dolar düşükten yılı kapattırılır. İMKB 100 29.000 seviyelerinde olur.
Hamdolsun.. İnsanımız krizin bizi teğet geçtiğine ikna olmuştur. İMF ye falan gerekte yoktur..
Yeni ticaret kanunu gölgesinde ucuzdan mallar kapatılmıştır..
3- Yeni yılla birlikte düşüş başlar.. Teknik düzeltme bahaneleriyle paniğe gerek yoktur. Dolar kıpraşmaya başlar. 1.70 lere.
4- Yurt dışından bir anda kötü haberler gelmeye başlar yeni dip görülür.
5- Obama göreve başlar.. Ortalık biraz sakinleşir.
6- Obamanında yapabileceği bir şey olmadığı anlaşılmıştır. Bizde yerel seçimler atlatılmıştır.
7- Nisan Mayıs ayları gibi GM ve diğer otoculara verilen paranın buhar olduğu görülmüş iş avrupa ve asyayı iyicene sarmıştır. Bizde ve diğer ülkelerde otomotiv dışında diğer reel sektörler batmaya başlamıştır. Finansal jkriz tekrar hortlar.
8- Dow da beklediğim 5860 lı seviyeler bakalım tutunabilecekmidir. ???
Bizde 15.000 li endekse merhaba deriz. Dolardaki beklentim o tarihlerde 3.00 lira olabileceği yönündedir. Ortalık sakinleştiğinde 2.50 de stabile olacaktır. Yine de bizde dolarla ilgili yorum yapmak çok zor:) Hile yapıyorlar.
Bütün bunların ardından artık dünya bu işin içinden savaş ekonomisi uygulamakla sıyrılabilir. 2010 gibi finans piyasalarındaki hareketlilik durulur. [B]2012 gibi anca düzelme başlayacaktır..[/B]
Yani bana göre temel ve teknik olarak her ne kadar kurban bayramıda olsa [B]ekonomik krizden dolayı danalar pahalı[/B] olduğu için dana kesmek kolay olmayacaktır .kom[/QUOTE]
2012 de Marduk gelir, düzelmenin hayrını göremeyiz:)
-
[quote=catedral;66195]Günaydın:)
Nasıl gelişir?
Yani bana göre temel ve teknik olarak her ne kadar kurban bayramıda olsa [B]ekonomik krizden dolayı danalar pahalı[/B] olduğu için dana kesmek kolay olmayacaktır .kom[/quote]
Günaydın badji,
Kurban bayramı boğa mevzusu geyikten ibarettir...Ben de çok uzun şeyler yazayım diyeceğim ama bayram öncesi cuma falan..içimden gelmedi.. Bu kadar çok öngörülemez faktör varken bayrama flat girmek lazım derim özetle... Big3 kurtarılır mı? Ben hükümetlerinin, finns sektörüne gösterdiği şefkati reel sektöre göstereceğini sanmıyorum. Finans sistemini kurtrmak zorundalar aksi durumda bütün sistem çöker. Ancak reel sektör söz konusu olduğunda bu risk yok. Şimdi "das capital" analizlerine girmeyeyim ama, Big3 nin memleketi detroit zaten yıllar önce hayalet şehir haline gelmişti yani bunlar zaten kanserdi..Bir diğer konu, reel sektörü kurtarıyor olmak, uçsuz bucaksız yeni sorunlr yaratacak bir başka konu.. Olsa olsa az acılı tasfiye planı olur diye tahmin ediyorum. (Ps: Detroitden 15000 USD ye dublex villa alabilir siniz :) ama eve sağ ulaşmanız mümkün olmayabilir).. Zaten ordan piyasanın beklediği gibi "hadi kurtardık" veya "batsın şerefsizler" şeklinde net bir skor gelmez.
Her neyse; uzun vadeli bakıldığında 30 endeksimiz 19000-20000 bandını görecek, ve hatta hem teknik hem temel olarak 9000 ler bile mümkün. Neden mümkün? Evet tarihi dibimiz (100 endeks) 0.4 usd ama o tarihi diplerin test edildiği noktalarda ya dünya bu derece ağır bir krizde değildi yada kriz sadece bizim krizimizdi... Bu krizi son 30 yılda yaşanan hiç bir krizle kıyaslayamazsınız..Ama bu VOB da sat ense yap demek değil..%10 ters yemek paranızı buhar yapar ve endeks "1" bile olsa size faydası olmaz....Sonuç olarak çağ ayıların çağıdır hala...falan falan...aman be..
-
[QUOTE=Vob Trader;66113]geceye bayram sonu için aldığım x miktar 31200 malietli uzunlarla girdim. 3x+X/5 daha mermim var. 3x daha mal alıp bayrama 4x uzun pozda girmek istiyorum[/QUOTE]
açılışda aktifden x miktar daha almak istiyorum.
-
[QUOTE=Vob Trader;66200]açılışda aktifden x miktar daha almak istiyorum.[/QUOTE]
x miktar daha aldım 31800 den maliyetim 31500. eldeki mal 2x oldu. 2x daha alacağım
-
geceki kısaları 31800 den uzunlarla değiştirdim..
-
evet dünden belirtmiştim futureın bir gün artı olacağını hayretki bugünmüş.:..:
nikei nerdeyse 0 kapadı. yataylaşma üçgen ve yukarı kopuşu 4-5 gündür yazıyorum.
büyük hareket yaklaşıyor.
Sp de dünkü kapanış itibarıyla %20 artış hedeftir.
ancak biz bayramda olacağız, riskler buna göre ayarlanmalıdır.
biz bayramdayken inşallah konjektürü ters görenler ara sıra burada yazarlar.
sevgiler.
-
ben şimdilik kısa poz açtım.
Piyasayı göreyim sistem ne derse ona göre bakarım
-
Dün gece bizim borsa bunaktır demiştim:)
Teşhis.... Demans bozukluğu