[quote=Kennym;156561]hep beraber vobu bırakmayalımda ortak sıstem gelıstırıp aynı anda hareket ederek agaya rakıp olalım :D
ula bu flut kac para dıyesım var ::::::::::::::::::[/quote]
İYİ OLUR BEN VARIM BU İŞE AL AGA.boks..dng
Printable View
[quote=Kennym;156561]hep beraber vobu bırakmayalımda ortak sıstem gelıstırıp aynı anda hareket ederek agaya rakıp olalım :D
İYİ OLUR BEN VARIM BU İŞE AL AGA.boks..dng
[quote=enorton;156552]Bunu nasıl analiz etmeliyiz? Astinin sabahtan beri on kere dediği gibi distribution mı var yoksa başka bişey mi :)[/quote]
Sn Enorton,
Bir ara forumda MP (Market Profile) diye bir analiz işleniyordu. İndikatörlerdeki "yatay hacim bararı" göstergesi sanırım bununla ilgili birşey. Anladığım kadarıyla, MP yönteminde, günlük hacimin zamana göre değilde fiyata göre grafiği çıkartılıyor böylece hangi puanlarda nekadar hacim yoğunluğu var görülebiliyor. Böylece PY nin dağıtım yada toplama yapıp yapmadığı ortaya çıkabiliyor. Ama bu teorik olarak doğru. Pratikte, özellikle bizim gibi derinliği olmayan borsalarda, bu teori ne kadar doğru olur, bunu incelemek lazım.
aman dikkat arkadaşlar spk duymasın ortak hareket yasak sonra yeriz cezayı:)
Değerli Müşterimiz,
Hisse Senetleri Piyasası seans saatleri yeniden düzenlenmiştir.
Yeni seans saatleri;
1.Seans için [U][B]09:30-12:30[/B][/U]
2.Seans için [U][B]14:00-17:30[/B][/U]
Düzenleme [U][B]19 Ekim 2009[/B][/U] Pazartesi gününden itibaren yürürlüğe girecektir.
Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VOB) yeni seans saati [U][B]09:15-17:35[/B][/U] olarak belirlenmiş olup düzenleme [U][B]16 Ekim 2009[/B][/U] Cuma gününden itibaren uygulanmaya başlanacaktır.
eheheh kuzu abimiz gelmiş hoşgeldiniz demek short zamanı geldii :))
[quote=anonimm;156564]Sn Enorton,
Bir ara forumda MP (Market Profile) diye bir analiz işleniyordu. İndikatörlerdeki "yatay hacim bararı" göstergesi sanırım bununla ilgili birşey. Anladığım kadarıyla, MP yönteminde, günlük hacimin zamana göre değilde fiyata göre grafiği çıkartılıyor böylece hangi puanlarda nekadar hacim yoğunluğu var görülebiliyor. Böylece PY nin dağıtım yada toplama yapıp yapmadığı ortaya çıkabiliyor. Ama bu teorik olarak doğru. Pratikte, özellikle bizim gibi derinliği olmayan borsalarda, bu teori ne kadar doğru olur, bunu incelemek lazım.[/quote]
Ben uzuuuun bir süre volüm bilgisinden birşey çıkartmaya çalıştım, bir cacık çıkartamadım. Grafikte 10 cm boyunda küskübar gelir 10 kuruşluk volümle, 1 milimlik doji gelir 10 trilyonluk volümle.... Sonunda pes ettim, sildim grafiklerimden volümü, artık hiç bakmıyorum....
[quote=anonimm;156564]Sn Enorton,
Bir ara forumda MP (Market Profile) diye bir analiz işleniyordu. İndikatörlerdeki "yatay hacim bararı" göstergesi sanırım bununla ilgili birşey. Anladığım kadarıyla, MP yönteminde, günlük hacimin zamana göre değilde fiyata göre grafiği çıkartılıyor böylece hangi puanlarda nekadar hacim yoğunluğu var görülebiliyor. Böylece PY nin dağıtım yada toplama yapıp yapmadığı ortaya çıkabiliyor. Ama bu teorik olarak doğru. Pratikte, özellikle bizim gibi derinliği olmayan borsalarda, bu teori ne kadar doğru olur, bunu incelemek lazım.[/quote]
[quote=Strategist;156568]Ben uzuuuun bir süre volüm bilgisinden birşey çıkartmaya çalıştım, bir cacık çıkartamadım. Grafikte 10 cm boyunda küskübar gelir 10 kuruşluk volümle, 1 milimlik doji gelir 10 trilyonluk volümle.... Sonunda pes ettim, sildim grafiklerimden volümü, artık hiç bakmıyorum....[/quote]
Örneğin bahsettiğim gösterge ile 1 Eylül'den itibaren bakarsanız en yoğun hacim 58800 civarında oluşmuş, vade bitimine az bir zaman olan bugünkü fiyat ise 65 bin civarı. Düz mantık ile PY'nin bu vadeyi yukarıda kapatacağı gibi bir sonuç çıkarmak mümkün. Şayet PY, 6-7 bin puanı beğenmez ise....Bekleyip göreceğiz.
[quote=anonimm;156569]Örneğin bahsettiğim gösterge ile 1 Eylül'den itibaren bakarsanız en yoğun hacim 58800 civarında oluşmuş, vade bitimine az bir zaman olan bugünkü fiyat ise 65 bin civarı. Düz mantık ile PY'nin bu vadeyi yukarıda kapatacağı gibi bir sonuç çıkarmak mümkün. Bekleyip göreceğiz.[/quote]
Grafik olarak bakıldığında ise, 58800 civarının yoğun destek ve direnç olarak çalıştığı söylenebilir.
[QUOTE=anonimm;156564]Sn Enorton,
Bir ara forumda MP (Market Profile) diye bir analiz işleniyordu. İndikatörlerdeki "yatay hacim bararı" göstergesi sanırım bununla ilgili birşey. Anladığım kadarıyla, MP yönteminde, günlük hacimin zamana göre değilde fiyata göre grafiği çıkartılıyor böylece hangi puanlarda nekadar hacim yoğunluğu var görülebiliyor. Böylece PY nin dağıtım yada toplama yapıp yapmadığı ortaya çıkabiliyor. Ama bu teorik olarak doğru. Pratikte, özellikle bizim gibi derinliği olmayan borsalarda, bu teori ne kadar doğru olur, bunu incelemek lazım.[/QUOTE]
Valla hiç de umrumda değil, mal mı almışlar, mal mı vermişler... İmzama dikkat, gerisi boş... :::
[quote=enorton;156552]Bunu nasıl analiz etmeliyiz? Astinin sabahtan beri on kere dediği gibi distribution mı var yoksa başka bişey mi :)[/quote]
Enorton kardeş benim bilgim yetmedi bu işe, o yüzden sizin gibi üstadların bilgisine sunmak istedim. eğer ki dediğin gibi mal dağıtıyorlarsa bunu ancak sayım yapan özel programa sahip olanlar bilir ki ben daha kendimi bilmiyorum ki bunu bileyim.heyk
Aşağıda ise Ağustos vadenin, 1 Temmuz-31 Ağustos grafiği var. İlk 15 günde hacim 47500 civarında yoğunlaşmış. Daha sonra fiyat yoğun hacimin üzerine doğru yükselmiş. 5 Ağustos-15 Ağustos arasında 57000 civarında tekrar bir hacim yoğunluğu, 20 Ağustos'ta ise yine fiyat yoğun hacimin üzerine doğru yükselmiş ve vade kapanışı 59000.
[IMG]http://img118.imageshack.us/img118/473/hacim.png[/IMG]
[B]selçuklu patron, bak hatıra fotoğrafı çektim..[/B] :..:
dow 1000000000000000000000 uuuvvvvvvvvvv long çularrrrrrrrrr çorbacılarrrr:::::::;;;;;;;;;;;
.lelele[quote=adiget21;156575]dow 1000000000000000000000 uuuvvvvvvvvvv long çularrrrrrrrrr çorbacılarrrr:::::::;;;;;;;;;;;[/quote]
paranın ...................lelele.lelele .lelele.lelele.lelele.lelele
yarın yine yukarı GAP var gibi gibi...
bahane hazır.DOW 10.000 i geçti...
dj çoşkuyu aldı
[quote=SEYYAH;156577]yarın yine yukarı GAP var gibi gibi...
bahane hazır.DOW 10.000 i geçti...[/quote]
bi deliye bi de bizm VOP a hergün bayram zaten bügun düşmeme ısrarının nedeni buymuş demek ki umarım shorta kalan çok yokturüüü
yarına dikkat arkadaşlar sabah dovun verdigi güç ile mutlaka yukarı atak olacaktır ancak ögleden sonra kritik bilançolar gelecek bilançolar tatminkar olmazsa ögleden sonra piyasa satışa dönebilir mutlaka yakın stoplarla trade etmekte yarar görüyorum
[quote=enorton;156558]Nasıl yani sistem sinyali değişiyor mu? :) Ref + mı var yoksam...[/quote]
yani ilginç dün py kapadıktan sonra, bir bakıyım dedim, güzelce en tepeden
satışı yakalamış, keşke takip etseydim dedim, bu sabah açılıştada güzel yerden al vermiş (pirzola sanki), ama detayda al sinyali bu sabah deyil dünde kalmış, oysa dün aynı gün sayısıyla 2- 3 defa taratmıştım, al kapanış itibarı ile yoktu,üzülmüştümde o kadar al sat yaptım diye, geleceğe dönük incelemeye devam artık bakacaz..........
[QUOTE=security;156581]yani ilginç dün py kapadıktan sonra, bir bakıyım dedim, güzelce en tepeden
satışı yakalamış, keşke takip etseydim dedim, bu sabah açılıştada güzel yerden al vermiş (pirzola sanki), ama detayda al sinyali bu sabah deyil dünde kalmış, oysa dün aynı gün sayısıyla 2- 3 defa taratmıştım, al kapanış itibarı ile yoktu,üzülmüştümde o kadar al sat yaptım diye, geleceğe dönük incelemeye devam artık bakacaz..........[/QUOTE]
Sistem formulu içersinde "Ref +" içeriyorsa normal... Başka şeyler de vardı bu duruma yol açan vobix daha iyi bilir... Ama diyeyim sakın işlem yapmaya kalkmayın böyle bir sistemle... :::
[quote=enorton;156582]Sistem formulu içersinde "Ref +" içeriyorsa normal... Başka şeyler de vardı bu duruma yol açan vobix daha iyi bilir... Ama diyeyim sakın işlem yapmaya kalkmayın böyle bir sistemle... :::[/quote]
onuda başkalarınıda deniyorum şimdilik, ben indikatör kullanıyorum, ama tutarlı bir sistem bulur ve inanırsam kullanacam,
[quote=security;156583]onuda başkalarınıda deniyorum şimdilik, ben indikatör kullanıyorum, ama tutarlı bir sistem bulur ve inanırsam kullanacam,[/quote]
Sorun şu şekilde çözüldü, sistem tersine GAP olduğunda bunu yapmış ve son iki gün arka arkaya tekrarlamış,
[QUOTE=security;156581]yani ilginç dün py kapadıktan sonra, bir bakıyım dedim, güzelce en tepeden
satışı yakalamış, keşke takip etseydim dedim, bu sabah açılıştada güzel yerden al vermiş (pirzola sanki), ama detayda al sinyali bu sabah deyil dünde kalmış, oysa dün aynı gün sayısıyla 2- 3 defa taratmıştım, al kapanış itibarı ile yoktu,üzülmüştümde o kadar al sat yaptım diye, geleceğe dönük incelemeye devam artık bakacaz..........[/QUOTE]
REF(X,+1) gibi
peak
trough
zig
zag
gibi bir şeyler varsa yapar böyle nuamra. VErtical Vektör diye bir progrmaa koymuşlar böylelerini sonra paket sistem diye satıyorlar.
Büyük tuzak olabilir,
artık herkez şu soruyu sormalı,
ağa bunadan sonra [I][COLOR=red]long danmı kazanır, yoksa şortdanmı,.................[/COLOR][/I]
bunun için arkasına bakmadan aniden ve hızlı bir şekilde aşağıya doğru gaza basması yeterli, gerisini py tamamlar.................
Ayrıca bu piyasayı dowun ayakta tuttuğu da açıkça sırıtıyor,
dow un hedefi ise 11300,11500 de.......(OBO Hedefi), bunuda İMKB gibi 1 Haftada,
yapacak hali yok, ayrıca 10135 de kendi takozunun üst çizgisine çarpacak,
Yine parite hedefide 1,56-1,57 oda bunu 1 hafatada yapmaz...........
Diyelimki niyetleri var, o zaman yolları açık olsun allah selamet versin........
yukarıda kimse kalmadığından en son birbirlerini yerler bunlar....................
Bize gelince haftalıkta 66300 bu hafta için direnç konumunda....ve haftalık yükselişte ikinci hafta ve bir öykü......
[COLOR=#347d7e][FONT=Comic Sans MS]Bir zamanlar koyun birine bir adam gelmis ve tanesi 10 Dolar'dan maymun alacagini
soylemis. Koyde cok maymun oldugu için koyluler sevincle ormana kosup maymunlari
yakalamaya baslamıslar.
Adam,binlerce maymunu 10 Dolar'dan satın alınca ortalıkta maymunlar azalmış,
yakalaması zorlaşmış. Köylüler tam maymun yakalamaktan vazgeçecekken adam tanesine
20$ vereceğini söylemiş.
Tekrar heveslenen köylüler tekrar maymunları yakalamaya başlamışlar. Bir süre sonra
da fiyatı 25 Dolar'a çıkarmış. Ancak bırak yakalamayı, maymuna rastlamak bile çok
zorlaşmış.
Bunun üzerine adam fiyatı 50 Dolar' a çıkardığını, ancak kendisinin işi olduğu için
şehre gitmesi gerektiğini, yardımcısının onun yerine alım yapacağını söylemiş. O
yokken yardımcısı köylülere demiş ki; Şu büyük kafesteki maymunlar var ya ben
onların tamamını size tanesi 35$ dan satayım, siz de adam gelince ona 50$ dan
satarsınız.
Köylüler bütün birikimlerini bir araya toplayarak bütün maymunları satın almışlar.
Sonra ne adamı ne de yardımcısını bir daha gören olmamış. [/FONT][/COLOR]
[COLOR=#347d7e][FONT=Comic Sans MS][I][COLOR=red]Artık stratejisi olan kazanır...............[/COLOR][/I]
[/FONT][/COLOR]
[QUOTE=abdullah yıldız;156565]aman dikkat arkadaşlar spk duymasın ortak hareket yasak sonra yeriz cezayı:)[/QUOTE]
he bı o kaldı ky ye tekme vurmayan bıde o patlatsın tam olsun ::::::::::::
bu aga ve marabaların hepsı ortak hareket edıyo ama spknın tek laf ettıgını duymadım :D
[IMG]http://photos-f.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v1310/217/56/560354779/n560354779_978526_1879.jpg[/IMG]
Yakında KY tavşan gibi isyan edecek.
günaydın voborsa ağaları,
Yine ayuların ateşle imtihanı olacak. DJI nın yükselişine rağmen içimde tuhaf bir huzur ve rahatlık var.. Acaba portföyün gözü mezara bakıyo ondan mıdır...üww..Saat 11:00 e kadar olmayacağım..Genelde seans izleyemediğim zaman portfoyde haşırtos durumları olur ama du bakalım.. Stopu belirledim, deal-er ıma tel-online olacağım..Kaka boğalar pis boğalar ..üwwww....
:..:[quote=Astatin;156591]günaydın voborsa ağaları,
Yine ayuların ateşle imtihanı olacak. DJI nın yükselişine rağmen içimde tuhaf bir huzur ve rahatlık var.. Acaba portföyün gözü mezara bakıyo ondan mıdır...üww..Saat 11:00 e kadar olmayacağım..Genelde seans izleyemediğim zaman portfoyde haşırtos durumları olur ama du bakalım.. Stopu belirledim, deal-er ıma tel-online olacağım..Kaka boğalar pis boğalar ..üwwww....[/quote]
[URL="http://urlal.com/dqqf]"][url=http://urlal.com/dqqf][/URL][img]http://i0910.hizliresim.com/2009/10/15/636.jpg[/img][/url]
:..::..:
Günaydın arkadaşlar cümleten hayırlı işler
[QUOTE=Astatin;156591]günaydın voborsa ağaları,
Yine ayuların ateşle imtihanı olacak. DJI nın yükselişine rağmen içimde tuhaf bir huzur ve rahatlık var.. Acaba portföyün gözü mezara bakıyo ondan mıdır...üww..Saat 11:00 e kadar olmayacağım..Genelde seans izleyemediğim zaman portfoyde haşırtos durumları olur ama du bakalım.. Stopu belirledim, deal-er ıma tel-online olacağım..Kaka boğalar pis boğalar ..üwwww....[/QUOTE]
ülem uzun zamandır ilk defa geceye pozyonda girdik annasını satem ............. ::: birkezdaha annadım gece pozyonunun ne kadder pis bisey olduvunu
66000 bekleyelim mi acabaaaaaaaaa:::..;;;;
günaydın,rast gele..
arkadaşlar destek ve dirençler nedir?
Cümleten Günaydın,
Ralliye devam :..:
YORUM :65.200 seviyesini tekrar deneyen ancak kıramayan kontratta 64.650 bugün için destek konumundadır.Bazı indikatörlerde uyumsuzluk olması dikkatli olunmasını gerektirir.[U][COLOR=RoyalBlue][B]65.200 kuvvetli kırılması 65.900 hedefinin test edilmesini sağlar. [/B][/COLOR][/U]64.000 altında günlük kapanıs olduğu takdirde 63.100 , 63.100 altında kapanıs olduğu takdirde ise 62.350-61.500 denenebilir.[I][B][U]Kısa vadeli trendin asağı dönmesi için 64.000 altında günlük kapanıs [/U][/B][/I], orta vadeli trendin asağı dönmesi için 60.600 altında haftalık kapanıs gerekmektedir.
Direnç 2 : 65525
Direnç 1 : 65250
Pivot.....: 64825
Destek 1 : 64425
Destek 2 : 64000
[QUOTE=ordi;156597]arkadaşlar destek ve dirençler nedir?[/QUOTE]
65400....65600 direnç :::
65000......65100 destek
günaydın VOBORSA,
herkeşe bol kazançlı ve güzel bir gün dilerim.
benim 5 dk. 2 gündür terste kalıyor.allahtan poz moz yok yoksam haybeye GAP yiycekmişiz.
[QUOTE=SEYYAH;156600]günaydın VOBORSA,
herkeşe bol kazançlı ve güzel bir gün dilerim.
benim 5 dk. 2 gündür terste kalıyor.allahtan poz moz yok yoksam haybeye GAP yiycekmişiz.[/QUOTE]
Yeni bir sistem deniyorum geçmiş aylarda gayet başarılı ama ekimde -1300 yapmış :(
flatim flatsin flat..
ayuları kıs uykusuna zorluyolar resmen.. la bırakın oynamayın doganın dengesıyle isteidgimiz gibi takılalım ::::::::::::
70000 gordummu kısalırım aga bu adamları anca bu paklayacak aanlasıldı :D
(bakın ky umutsuz elını etegını cekme vaktı geldı vobdan düşüş yakın olabilir ::::::)
lonk ları verdik 65400 den tekrardan 65225 tekrar lonkkkkkkkk .................6600000000 bana göz kırpıyor gell öp beni diyeee:;;:;:;:;:;:;:;
düş düş düş :::