-
[QUOTE=BORSACIOZGUR;66314]Bir keresinde 42 binden yüklü posizyon almıştım. Kriz mriz yoktu. haber de yoktu. Hiçbirşey yoktu. Endeksin düşmemesi gerekiyordu. O zamana göre Diplerdeydi..
Endeksin düşüsü destek yapıp Yukarı dönmesi gerekiyordu... Ama dönmedii..
Ama ben hala dönmesini ümitle bekliyordum....Ha şimdi satayım derken Bir ileri 3 geri mehter takımı gibi 33 bine kadar eridi. Beklenen tepki hiç gelmedi. Bu arada ben de eridim..
Arada pozisyonumu azaltmak zorunda kaldım.... Çıkışta da yeterinde kazanamadım..
Eğer o gün hata yaptığımı kabul edip.. kanalı kırınca 41 binden 40000 den pozisyonumu terse çevirebilseydim..bugün ben de piyasanın sayılı traderları arasında olacaktım..
O günden beri emri açtığım anda Stopp LOSS suz hiçbir emrim olmadı..Açtığım anda pozisyondan nerde zarardan vazgeçeceğimi nerde kardan vazgeçeceğimi de biliyordum
Ama insan hata yaptığını kabul etmek istemez. İnsanın eli Stop a gider de LOSS yaptığını kabul etmek istemez. Kendini haklı görür.
Oysa borsa kimseyi haklı gördüğü için hareket etmez.. Bu yüzden Stop LOSS hayat kurtarır..Stop LOSS tutmayan ellerin arasında ekmek, karlar kayıp gider....[/QUOTE]
işte size o yüzden pozisyonunuzu sordum bayram için.
vob borsadan biraz ayrı, bayramda stop loss olunamıyor.
kısa veya uzun önemli değil nerden olduğu önemli.
sevgiler.
-
Pozisyonda kalanların hepsi CESUR YÜREK..tebrikler gerçekten... ama bir kısmı gazi ve hatta portföy anlamında mefta olacak :(
-
[quote=jelibon;66315]işte size o yüzden pozisyonunuzu sordum bayram için.
vob borsadan biraz ayrı, bayramda stop loss olunamıyor.
kısa veya uzun önemli değil nerden olduğu önemli.
sevgiler.[/quote]
Şimdilik 39 adet kısayım... 32500 de stop loss um duruyor.
Şimdi geçsin hemen uzuna çevirir kendini..
Geçmediği sürece bayram seyran, kar çamur yağmur Kısayım..
Çünkü bu krizde grafikte düşen kanalda aşağılara bakınca başım dönüyor..,,
saygılarımla rica ederim..
-
Biliyorsunuz vadeli işlemlerin kötü bir yan etkiside kişiyi pisikopata bağlar...
mesela ben alış satışl fitaylarımı buraya yazdığımdan beri kazanamamaya başladım :)
ama dj açılışından sonra bayrama uzun gireceğim.
-
sistem net sat da..bu adamlar birşeyler biliyorlar..sistem net sat ise agresif yukarı açmaz 2gündür sistemle dow ters düşüyor..ama açılış itibariyle zarar olmuyor....6 gün tatil olmasaydı mutlaka kısa girerdim..ama yemiyor...
-
[QUOTE=ÖZGÜR EFE;66318]Biliyorsunuz vadeli işlemlerin kötü bir yan etkiside kişiyi pisikopata bağlar...
mesela ben alış satışl fitaylarımı buraya yazdığımdan beri kazanamamaya başladım :)
ama dj açılışından sonra bayrama uzun gireceğim.[/QUOTE]
işte burası çok doğru..üstelik[B] fiyat daha dezavantajlı[/B](yeni pozisyon alacak olanlar açısından) ise yazmanın hiçbir anlamıyok..bu alışkanlığımı iyice silmeyi düşünüyorum..
-
ve dj açılır açılmaz uzun :) %40 payla umarım yapışmaz elimize :(
-
Bence uzunlar şanslıdır, bayramdan sonra düşse bile yeni dip yapamayacağından eninde sonunda yukarı gideceğinden böyle diyorum, sırf bu yüzden beklentiyle alınan mallar satılmadı spot da, bayramdan sonra uzunlara kapama fırsatı vercek bir piysa olacakken, kısacılara aynı fırsatı vermeyen hain bir durumla karşı karşıyayız, yani kısayı saklasan kurtaramazsın, ama uzunu tutsan eninde sonunda para, oda bayrama uzun girene bence.
Byarama uzunki ne uzun, bayram sonrası 34000 falan bekliyorum ayıptır söylemesi, %15 tavan uygulaması devam ediyor değilmi? saygılar.
-
Bayramdan sonra Dow endeksini kötü bir haber gelmez ise 7500 ün hemen üzerinde görebiliriz. Gelir ise belki de altını..
6 günde 10000 li rakamlara yükseliş beklemiyoruz. Hatta 9000 Hiç bişey olmamış gibi. Kriz olmamış gibi. De JA vu : )
Amerika endeksi Krizden önce zaten 10800 lerdeydi görmüştü...2 ayda herşey kendini yenileyeceğini değil 3 ay içinde 4000-5000 li puanlarda göreceğimizi bekliyoruz : ))
saygılarımızla . Umarım yapışmaz..
-
burası GRİ alan..mantık yürütüp tosladığım çok oldu..Astatin in dediği kötü şık da sonuçta gerçekleşme ihtimaline sahiptir..
-
şimdi herkes şaşırır adi dow mow başlar.
-
Topu topu 6 gün. İki günü amerika da tatil 4 gün....
Geçen haftadan bu yana 6 gün geçti. Ne oldu _ ?_ hİÇBİRŞEY.Düştü.
Peki şimdi ne olacak ,* Aallah bilir..