Bayramdan sonra Dj 8000 lerde olmayacak bence
Printable View
Bayramdan sonra Dj 8000 lerde olmayacak bence
Evet 1 hafta FX ciyiz... GBP ve CAD a dikkat arkadaşlar.. Özellikle CAD ı göçertecekler. Petrol fiyatları aşağı CAD aşağı...Bugün kanada da gelen veriler MB lerini çok yüksek oranda faiz düşürmeye zorlayacak..CADJPY de kisa için fırsat bekliyorum..Bu arada IMF anlaşması olsa, GM kurtulsada yukarıdan şortlasak ba VOB30 da.. Ama mali disiplin üzerine kurulu yani ekonomiyi daraltıcı etkisi olacak IMF anlaşmasını borsanın seveceğini sanmıyorum..BEKLENENİN aksine!!!!!!!!!
beklenilen olmuştur bayram sonrası 8000 leri değil 9000 leri konuşacağız.
burada ihtiyacımız olan tek şey dowdaki aşırı satımdı onuda almış oldu.
cuma veya pazartesi al geleceğini belirmiştim.
jelibon farkı.
sevgiler.
borsada haberler veriler özellikler eski haberler palavradır, aslolan tekniktir.
noktası noktasına son silkelemeler dünya borsalarında yapılmıştır.
hedef 9600-11000 arasıdır.
sevgiler.
Valla ben cuma sabahını görmeden herşey olabilir diyorum risk aldık ya kazanırız yada milleti maldivlere göndeririz
Dow 8640 civarı kapatır demiştim fakat 1 gün gecikmeli oldu :D Demek ki burda hislere yer yokmuş özellikle de benim gibi acemilerin hislerine :D
biraz analiz yapalım.
sabah biraz bahsetmiştim.
great depression önce %44 düşüş, sonra %34 ralli ardından, piyasanın %90 erimesi.
sonra nasdaq krizi ve %78 lik erime.
ikisi birbirinin benzeri birinde elektriğin icadı, ikincisinde bilgisayar çağı ve internet.
iki çöküşün sebebide öncesinde 10 yıl artan borsalar sonucunda oluşan balon. yani bu çöküşlerin sebebi asla resesyon değil, hisse balonu, sonradan depresyona dönüş. sebep ekonomiyle alakalı değil.
İçinde bulunduğumuz krizin adı Great financial crisis, öncesinde 10 yıl süren artışlar yok, evet yükselme var senetlerde ama balon değil. sebep ekonomik bozulma, resesyon diyelim belki depresyon diyelim ama çıkış sebebi hisse balonu değil ekonomi.
resesyon anlamında şimdiki krize uyan kriz 1973 krizi. 1974 kasım dip %45 ile, ekonomi 1979 de toparlanıyor hiç piyasa müdahelesi olmamasına rağmen borsalar 1976 da zirve yapıp %78 artış yaşıyor.
elimizde %47 düşmüş dow ve %52 düşmüş bir sp var. bakın geçtim yeni trendi boğa piyasasını falan filan onlar sonraki iş, ama 7500 den ayı rallisi başlamıştır. borsa 6-9 ay önceden gider.
bugünkü verinin daha kötüsü gelecektir, ekonomistler %8 beklentisi içinde önümüzdeki aylarda ama ben %9.5 işsizlik bile bekliyorum.
içinde olduğumuz konjektür evet daha aşağıları haketmektedir ama bu önce bir ayı rallisi olmadan olmayacaktır ve bu 7449 ile başlamıştır.
9000 olmaz falan hikayedir bahsettiğim düzeltme değil hakiki ayı rallisidir, bu da 3 aşama olacaktır. Şu an 3 dalgalı ayı piyasasının (A düşüş, B yükseliş, C düşüş) A düşüşü 7449 ile noktalanmıştır, yine 3 dalgalı olacak olan B yükseliş yine A yükseliş B düşüş C yükseliş şeklinde olacak olup sonrasında yerini trende yani C düşüşe bırakacaktır.
Bunun aksi 7449 un kırılması ile olurki oradan bile mesela 7200 tekrar yine aynı sisteme geri dönülür.
kısaca 7449 ayı rallisinin başladığı yerdir 3-4 ay içinde 10000 görülür.
burada korkulası tek şey vix, bu vixle süreçler daralır çok tehlikelidir.
kişisel fikrimdir, lütfen pozisyon tavsiyesi olarak algılanmamalıdır.
sevgiler.
Son derece şık ve anlamlı bir analiz olmuş... Elinize sağlık sayın Jelibon:)
-obama'dan Krız Uyarısı
-''en Kotusu Daha Gelmedı''
Washıngton (a.a) - 05.12.2008 - Abd'de Tarım Dısı ıstıhdamın Gecen Ay,
Son 34 Yılın En Buyuk Dususunu Gosterdıgının Acıklanmasından Sonra Bır Uyarı
Yayımlayan Secılmıs Baskan Barack Obama, ''ekonomık Krızde Henuz En Kotusunun
Gelmedıgını'' Soyledı.
Baskan George W. Bush'un, Bazı Olumlu, Cesaret Verıcı ısaretlerın
Basladıgını Acıklamasına Karsın Obama, Daha Kotumser Bır Acıklama Yaptı.
Obama, ''yılların Bırıkımıyle Gelen Krızın Basıt Bır Cozumu Yok.
Anlasılan ıyılesme Baslamadan Once De Daha Kotuye Gıdecek'' Dedı.
Obama, ıssız Kalanların Yenıden ıslerıne Donmelerını Saglayabılmek Ve
Ekonomıyı Harekete Gecırebılmek ıcın Acıl Tedbırlere ıhtıyac Oldugunu Kaydettı.
(ap-rem-moc)
22:38 05/12/08
--aa--
[QUOTE=catedral;66371]Son derece şık ve anlamlı bir analiz olmuş... Elinize sağlık sayın Jelibon:)[/QUOTE]
ara sıra saçmalamak iyidir Sevgili Catedral saolun.:..:
[QUOTE=jelibon;66373]ara sıra saçmalamak iyidir Sevgili Catedral saolun.:..:[/QUOTE]
jelibon,,
sizin piyasasaya bakış açısını ( kendi açınızdan) [COLOR="Red"] SAÇMALAMAK[/COLOR] olarak görmeyin.....
Sizin saçmalıklarınıza önem= deger veriyoruz...
paylaşımınız için çok teşekkür ederim.....
sayın Jelıbon bır piyasa analizi ancak bu kadar yapılabılır ellerinize saglık çok teşekkür ederim. Çalışmalarınızın devamını dilerim