-
[QUOTE=jerfin;157373][B]EW Analisti A.Tiedje'nin bu haftaki yeni analizi....[/B]
[IMG]http://www.ressim.net/out.php/i203910_abc12961.gif[/IMG][/QUOTE]
A.Tiedje patronunun sayımına katılıyorum ...
kendisin ayrıca teprik ediyorum .. rallyeansage ...rallyeansage...rallyeansage .hehhhe .:D:D:D
-
[quote=ordi;157378]
neden bitmesini istiyorsun kardeş:D[/quote]
herkesin bildiği olmasın diye.
-
trader38580 patron .. hoşgeldin .. ralli patron .. uzlaşmalık uzunum ..yapacak bişey yok ... heheh :D
-
[quote=trader38580;157380]herkesin bildiği olmasın diye.[/quote]
Endişeye gerek yok. Dow 10.000'i geçtiğinden bu yana herkes kriz bitti çığlıkları atıyor. Bir sabah full short girip bunların hepsini keklik gibi avlamaya and içtim. ::: Ama o sabah henüz gelmedi. Kasım başlarında olabilir gibime geliyor....:cool:
-
[quote=Strategist;157382]Endişeye gerek yok. Dow 10.000'i geçtiğinden bu yana herkes kriz bitti çığlıkları atıyor. Bir sabah full short girip bunların hepsini keklik gibi avlamaya and içtim. ::: Ama o sabah henüz gelmedi. Kasım başlarında olabilir gibime geliyor....:cool:[/quote]
Aman dikkat et avlayem derken avlanmasayın kekliği düz ovada avlarlar.::::::
-
ahanda fraktalik baskılı rallyesange projeksyon graf ... sarı bölgede gezindikçe bu trend bitmiş denilemez bence ... açık mavi bölgede alım çılgınlığı ve distribution gol olacak tahminimce .. düşüş devam ederse ve sarı bölgeden çıkarsak 55.000 de destek var ..
ben mavi kutuya güveniyorum . kutuma gidecem .. hehehhhe :D:D:D
[URL=http://img70.imageshack.us/i/adsznhh.png/][IMG]http://img70.imageshack.us/img70/7114/adsznhh.png[/IMG][/URL]
-
[quote=selçuklu;157381]trader38580 patron .. hoşgeldin .. ralli patron .. uzlaşmalık uzunum ..yapacak bişey yok ... heheh :D[/quote]
h.b. ralli ihtimali yoktur diyemem. 64400SL lu 65150 den beri kısayım. her yön uyar bana. pzts-salı 62000-62400 aralığında alırım. ondan sonra ralli olabilir.:)
grafiğini yeni gördüm. cok güzel olmuş ama o grafiğe göre önce sarı bölgedeki alt trende değmesi daha güzel görüntü vermezmi?;)
-
[quote=Larossıan;157383]Aman dikkat et avlayem derken avlanmasayın kekliği düz ovada avlarlar.::::::[/quote]
Sorun değil. Az başıma gelmedi. Bünyem alışkın... :::::::::
-
[URL="http://urlal.com/dqqf]"][IMG]http://i0910.hizliresim.com/2009/10/17/4726.jpg[/IMG][/URL]
X30 bahsettiğim 63200 üzerine çıkması lazım.Hem aylık hem haftalık drenç oldu.Çıkamazsa iş yaş
-
-
[COLOR=#333333][FONT=Verdana][B]Arkadaşlar Metastock konusunda yardımcı olabilirmisiniz bir formülden ikinci bir formül türetmek istiyorum [/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana][B]Örneğin r-squared göstergesi 80 i yukarıdan kestiğinde yeni gösterge -1 değerini alacak ve yeni koşul gelene kadar -1 de kalacak taki r-squared 20 yi aşağıdan kestiğinde göstergemiz 1 değerini alacak ve yeni koşul oluşana kadar 1 değerinde kalacak[/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana][B]Diğer bir sorunda örneğin a diye bir değer tanımlıyoruz belli bir koşula göre istediğimiz değeri almasını istiyoruz[/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana][B]A:=if() kullanılır ama bunu istenen koşulu sağladığında istediğimiz değeri verrken koşul sağlanmadığında “a” ya hiçbir değer atanmamasını sağlayan formülü nasıl yazabiliriz[/B][/FONT][/COLOR]
-
[url]http://video.ak.facebook.com/video-ak-sf2p/v6812/63/21/155679450898_11733.mp4[/url]
Şovalye abi bu da senin için, sen seversin böyle organizasyonları... :)
-
STRATEJIM SUDUR....
kapanis dipten oldugu gun...geceye long...zabah tepkide agami op...short ol yeniden....kapanista shortu kapa long ol yeniden....
agami soyyyy....HADISE BUDUR...hafta sonu hedayemdir....
...........
sayın kuzu beyin hedayasi gıymatlı bir hedayedir.. kıymatını bilelim...
teknik olarak 61bin kesin görülecek gibi duruyor... buradan yeniden roketlemesi mümkün... kanalın dibi ise 59-60bine denk gelmektedir... burasıda kırılırsa ( ki şimdilik böyle bir beklentim yok) o zaman çıkış bitti diyebiliriz...
SONUÇ: kanal dibine kadar sayın kuzu beyin taktiği ile aç-kapa şorte yapacağız..
hayırlı olsun..
-
[QUOTE=artanis;157389][COLOR=#333333][FONT=Verdana][B]Arkadaşlar Metastock konusunda yardımcı olabilirmisiniz bir formülden ikinci bir formül türetmek istiyorum [/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana][B]Örneğin r-squared göstergesi 80 i yukarıdan kestiğinde yeni gösterge -1 değerini alacak ve yeni koşul gelene kadar -1 de kalacak taki r-squared 20 yi aşağıdan kestiğinde göstergemiz 1 değerini alacak ve yeni koşul oluşana kadar 1 değerinde kalacak[/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana][B]Diğer bir sorunda örneğin a diye bir değer tanımlıyoruz belli bir koşula göre istediğimiz değeri almasını istiyoruz[/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Verdana][B]A:=if() kullanılır ama bunu istenen koşulu sağladığında istediğimiz değeri verrken koşul sağlanmadığında “a” ya hiçbir değer atanmamasını sağlayan formülü nasıl yazabiliriz[/B][/FONT][/COLOR][/QUOTE]
if(Cross(rsquared(C,21),80),-1,if(Cross(20,rsquared(C,21)),1,-1))
if(rsquared(C,21)>80,-1,if(rsquared(C,21)<20,1,-1))
bunları deneyin oldu olmadı diye cevap verirseniz iyi olur.
-
[quote=VOBiX;157392]if(Cross(rsquared(C,21),80),-1,if(Cross(20,rsquared(C,21)),1,-1))
if(rsquared(C,21)>80,-1,if(rsquared(C,21)<20,1,-1))
bunları deneyin oldu olmadı diye cevap verirseniz iyi olur.[/quote]
ne yazıkki sayın vobix biraz uğraştım sizin verdiğiniz yöntemlerle bir şeyler çıkarmaya ama metastock bilgim o kadar iyi değil
yardımlarınız için teşekkürler
-
Yine zor yerlerdeyiz...
[IMG]http://img11.imageshack.us/img11/1844/xu100semilog.jpg[/IMG]
Yukarıdaki grafik İMKB100 semi-logaritmik çizimdir.
[IMG]http://img193.imageshack.us/img193/9418/kutularusd.jpg[/IMG]
Yukarıdaki grafik İMKB100 Usd bazında semi-logaritmik çizimdir.
Zor yerdeyiz.
Teknik - Temel analizcilerin hemen hepsi artık zirve yaptığımız, yapıyor olduğumuz konusunda hemfikir(Kısa-orta vadede).
Bazıları yeni dipler bekliyor yakın zirve geçilemeden, bazıları ise yeni dip gelmeden geçilir bu zirve demekte. (Uzun vadede)
Yukarıdaki grafikler ise her iki görüşede destek verebilirler.
Günlük indikatörler aşırı alım bölgesinden aşağı kırdılar, haftalıklar hala aşırı alım bölgesindeler ve günlüklerde son bir atak olsa ve aşırı alıma girmeye çalışsalar da artık dinlenmeliyiz demekte. Aylık indikatörler ise siz onları dinlendirin fakat benim yolum var daha demekte. Saygıdeğer Arkadaşlarımız ise, ''Yahu VOB ta ne edeyim senin aylık,haftalık ve hatta günlük indikatörlerini'' demekte(...ki trade tarzlarınca çoğu haklıdır).
Son söz; borsada kesinlik yoktur. Türev piyasalarda at koşturan ise bunu 100 kez yazmalı, 300 kez tekrar etmelidir.
Bol şanslar hepimize...
-
[quote=artanis;157393]ne yazıkki sayın vobix biraz uğraştım sizin verdiğiniz yöntemlerle bir şeyler çıkarmaya ama metastock bilgim o kadar iyi değil
yardımlarınız için teşekkürler[/quote]
d:=RSquared(C,20);
a:=Cross(d,0.8);
b:=Cross(0.2,d);
If(a,-1,If(b,1,PREV))
bu formul yavaş çaılşır veya
d:= RSquared(C ,20 );
dd:=If(BarsSince(a)<BarsSince(b),-1,1);
dd
başka yöntemler var ama complex oluyor,bu ikisi en basit olanları...ikinci soruyu anlamadım....
-
VOB / Endeks 30
1.Direnç 2.Direnç 3.Direnç 64 300 65 600 66 000
PİVOT 63 800
1.Destek 2.Destek 3.Destek 62 500 62 000 60 800
-
[quote=mehmet.ferit;157395]d:=RSquared(C,20);
If(a,-1,If(b,1,PREV))
bu formul yavaş çaılşır veya
d:= RSquared(C ,20 );
dd:=If(BarsSince(a)<BarsSince(b),-1,1);
dd
başka yöntemler var ama complex oluyor,bu ikisi en basit olanları...ikinci soruyu anlamadım....[/quote]
yardımlarınız için teşekkürler
metastockta bir şey daha öğrenmiş oldum
-
hayret pambık yok..bu saatte kola almayamı gitti acaba
-
[quote=Astatin;157399]hayret pambık yok..bu saatte kola almayamı gitti acaba[/quote]
patron forumdaysan yine yakalayamadın 6 yı demektir :)
ben yarın bakıcam sonuçlara o yüzden hala bana çıkmış olabilir umudunu koruyorum,bedavaya 2 gün fazladan hayal kuruyorum böylece :::
namık kemal ne demiş :..:
-
Matriks'de RSquared'i hesaplatmayı başarabilen var mı acaba ?
-
[quote=sazan;157401]Matriks'de RSquared'i hesaplatmayı başarabilen var mı acaba ?[/quote]
Yohtur valla. Nasıl hesaplandığını bilmediğim için (MS yok bende) mtx dede öyle bir aksiyonumu olmadı....üwwwwww
Bu arada DJ in geleceği evden çıkarken %-0.28 di, şimdi %-0.05 üwwwww..
ama bence biz yine de düşeceğiz. distribuşın distribuşın:)
-
-
herkeze günaydın,
başarılı işlemler.
-
[QUOTE=sazan;157401]Matriks'de RSquared'i hesaplatmayı başarabilen var mı acaba ?[/QUOTE]
Siz başarabildiniz mi sn sazan?
-
[quote=enorton;157405]Siz başarabildiniz mi sn sazan?[/quote]
Ne yazıkki, ilk olarak SARAYLI'nın topiğinde dikkatimi çekti. İnceleyince önemli olduğunu farkettim. Ama Matriks'de tanımlı değil. Formülünü bilsem belki yazmayı deneyebilirdim.
-
[quote=Astatin;157403]test...[/quote]
O ne imza öyle dostum.
-
Açılış zayıf.. (Bu mudur saruman)!..Yukarı gidecekse bile, cuma kapanışta mallanan fırsatcı güzide insanları bir dökmek çabası olacaktır..Ki bence yukarıda gitmeyecektir...Yeni zirve yok hayırlı olsun.. (emortım, 3 oldu)
-
günaydın..63.450 short yaptım zabah zabah..bol kazançlar!
-
[quote=sazan;157407]O ne imza öyle dostum.[/quote]
SW de revizyon talebimi ileteyim dedim Bay SAZAN..Mümkün değilse canınız sağ olsun.. Çok yıprandık da son aylarda o açıdan..Yani ha 10200 ha 10050..İki kalem sallasanız halledersiniz bence....brvHa ama dersenizki, yemişim DOW u, biz ondan bağımsız düşeceğiz, o zaman talebimi ihmal edin görmezden gelim. Lüzumsuz bürokrasi olmasın:cool:
Fraktal ise Selçuklu patrona hitaben...
Pazartesi şikayeti ise, pazartesiye hitaben.
Yırtma konusu ise YAVIZHAN a hitaben..
Amma hitabetmişim yaww..
-
Enteresan,
Foruma mesaj yazmak paralımı oldu yawww.. Hale bak.. Bugün en çok mesaj yazanlarda bir numarada ben, iki numarada Bay SAZAN...Benim duurm normalde, Bay SAZAN'ın bu konuda ikinci sıraya oturması forumun geri kalanı için utanç verici...UUUYAAAAANNNNNNNN FFFFOOOORRRRRRRUUUUUUUUMMMMMMMM...Günaydın....
(cc: Ms. Hellim Fairgirl)
-
Herkese günaydın,
VOB düşüş trendinin altında tutarak başladı.Lakin shortlarımı kapatıp piyasa açılışını beklemeden poz almayacağım.63.800 e kadar alıp aşağı dönebilme ihtimali var.Bugünlerde stopların yakın tutulması taraftarıyım.
herkese bol kazançlar...
-
Ha bir de aşağı doğru daralan triangle ın altına verirse ki orası 63.025 dir bende yönün kısa vadeli aşağı devam ettiğini kendime konfirme ettirmiş olurum.
-
-
[QUOTE=sazan;157401]Matriks'de RSquared'i hesaplatmayı başarabilen var mı acaba ?[/QUOTE]
Pwr( Corr( Cum(1), C, 14, 0 ), 2 )
MS formülü bu şekilde bunu matrikse bir şekilde okutursanız olur.
-
[QUOTE=Astatin;157408]Açılış zayıf.. (Bu mudur saruman)!..Yukarı gidecekse bile, cuma kapanışta mallanan fırsatcı güzide insanları bir dökmek çabası olacaktır..Ki bence yukarıda gitmeyecektir...Yeni zirve yok hayırlı olsun.. (emortım, 3 oldu)[/QUOTE]
63750 kırılmadan bir halt olmaz.
Çok düştü teper diyerek uzayanları kıvrandırıyor şimdi.
-
[quote=VOBiX;157416]63750 kırılmadan bir halt olmaz.
Çok düştü teper diyerek uzayanları kıvrandırıyor şimdi.[/quote]
Bir de vade sonu sorunsalımız var...üffff
-
günaydın VOBORSA,
herkeşe bol kazançlı ve güzel bir hafta dileri....
VINNNNNNNNNNNNNNN.........
-
[quote=Astatin;157399]hayret pambık yok..bu saatte kola almayamı gitti acaba[/quote]
geldim la burdayım.cola stoku evde her zaman mevcuttur :::
bırakmayı düşünüyorum cola içmeyi ama sigara tiryakisinden beter bağımlı oldum diyebilirim.la en güzel yemeğin tadını alamıyorum kolasız var mı böyle birşey?
ferit şahenktre çok colacıymış günde 5 dene kutu kola içiyormuş.5*330 ml=1650 ml.benden çok içiyor abi bu adam.ben 1 litre falan içiyorum hergün :::