-
[quote=bull market;67012]Piyasalar çıldırmış olmalı...
Bu euro / usd buradan kısalanmazda nereden kısalanır, vallahi çok manyak yere geldi, akıl sır ermez bu dangalakların yaptığına, buralardan short pozisyonlar çok ama çok kazandırır diye düşünüyorum, imkansız diyebileceğim seviyelere ulaşmış bir anda, bu fırsat kaçmaazzzz derim, saygılar..[/quote]
1.34 lerde de emin olun aynısı düşünülüyordu.Millet longlamadan o zor düşer.Ama nikkei shortlanır sanırım.Bu parite ile japon ekonomisi kötü olabilir epey.Bundan 2 sene önce 120 lerde kar eden japon şirketleri artık şimdi 88 de kar etmek zorundalar.Bu da en az yüzde 25 daha az kar anlamına geliyor.Global kriz ne olacak izleyecez.Çok arttı artık artmaz mantığı genelde sermaye ile kedi arasında bağ kuruyor bir müddet sonra.Kolay gelsin.
-
[quote=bull market;67020]Kesinlikle bi dolap dönüyo, benden söylemesi, Ocak ayı pek hayırlı olmayacak gibi, borsalarda yükselişler satış fırsatı olarak kullanmalı derim, Ocak ayına girmeden Şubat vadelide kısaları giymeli, vob Şubat da 37000-38000 kısalamak için fena değil gibi durmaya başladı gözüme, yarında çok yukarda açılış beklemiyorum, hatta yatay açılış sonrası düşüş bile olabilir, saygılar.[/quote]
10 yıla yakındır buradayım borsanın ocak ayında eksi kapattığı nadir olmuş.
-
Sayın hexa kardeşim astatin beyfendiden sürekli pozisyon tavsiyesi istiyorsunuz.Bu sanırım yasak.Yasak olsun yada olmasın borsada öğrenmeniz ilk gereken şey başkalarına yada başkasına kulak tıkayıp kendiniz karar verip kendi tecrübelerinizi kazanmanız lazım.Başkasından yardım beklemektense astatin kardeşimiz gibi kendiniz de tecrübelenip pozisyon alsanız daha güzel olmazmı.Yanlış anlaşıldı isem özür dilerim.Ben borsaya başladıktan sonra bir abim bana neyin nasıl olduğunu grafiklerle 2 3 kere anlattı ben daha da o abime borsa ile ilgili hiçbirşey sormadım ve hala onun öğrettikleri ile borsa oynuyorum.HAMDOLSUN kazanıyoruz.Şu anda hergün 1 sıfır araba kaybediyorum kazanıyorum.Çok değişik oluyor ama gerçekten ben de inanamıyorum.Bence nikkei eksi olacak bugün bu pariteden dolayı olabilir.Hepsini izleyip göreceğiz.Bu arada ben saat farkından dolayı gece yazıyorum sizin saatle.Buranın saati ile de gece ayaktayım.Yarasa gibi uyumuyorum.Nadir uyuyorum.Türkiyeye geleyim de düzene girelim.
-
Ben alsatçıyım ama şu yazıyımı birköşeye koyun.Bu vob 25000 olacak.Ha ben long short olurum ama 10 000 puan düşecez.Bunun başka yolu yok.Alternatifi yok.Ben ne Kayahanım ne de başkası.Ama düşecezzzzz çokk hem de çokkkkk.Tepede hacime dikkat edin imkb veya başka borsalarda.
-
[QUOTE=Cornetto;67027]Tabiki fed faiz arttırımını.2002 den başlayan yükseliş trendi fed faiz arttırırken oldu.:DBu sefer de fed faiz arttırsın enflasyon kaygıları azalsın diyecekler.Hep aynı hikaye.[/QUOTE]
güzel tespit, borsalar faiz düşerken artmaz. trend olarak yani, tepkiler tabiiki olacaktır.
dezenflasyon süreci herşeyi eritir.
onun için paketler, kurtarışlar, herşey enflasyon yaratmak içindir.
enflasyon ve balon yoksa borsaların artması için sebep yoktur.
-
[QUOTE=enorton;67024]Herkese merhabalar, cumadan kalma uzunlarla devam. Sistem sat derse satarız. Bayram tatilinde türeyen borsacılar ve eski felaket tellalı arkadaşlar acaba bu yükselişe ne diyecekler?? Sn catedralı ve sn jelibonu bayram tatilinden önce uzun pozisyon tavsiyelerinden dolayı tebrik ediyorum...[/QUOTE]
saol Sevgili Enerton,
tavsiye etmedimde beklentimi yazdım.
sevgiler.
-
Merhaba arkadaşlar günaydın hepinize.Nikkei eksi kapayacak sanırım kapamasa da artısı az olabilir.Ama vobu sorarsanız epey şişti gibi geliyor bana fiyatlar.Bu adamlar faizleri düşürünce Abd den para çıkışı oluyor olabilir.Bu da her ne kadar Abd faizi güvenli liman da olsa daha da yüksek yerlerde faiz veren yere gidecek para anlamına gelir.Bu emin olun Türkiye olmaz.Ama Avrupa ülkeleri olabilir.Euro dolar paritesi bundan dolayı artıyor olabilir.Faizlerin 0.25 e gelmesi artık abd doları olanın canına tak etmiş olabilir ve bu yüzden euro dolar ralli yapıyor olabilir.Usdjpy ye bakacak olursak 13 yıl önce gördüğü yere gelmiş.Paralarda ciddi denge değişimleri oluyor.Japon ekonomisi zaten resesyonda bu parite ile daha da darbe alacak ve insanlarda zaten olmayan güven duygusu yine gelmeyecek ve paralar yine yastığın altında kalacak.Kalmaya devam edecek.Japonlar zaten yaşlı bir millet.Harcamaları öyle sizin bizim gibi giyim kuşam değil.Ancak iç çamaşırı alırlar o da zorunlu olduğu için.Bir de tuzsuz pilav yerler.Keşke long yapıp iyi paralar kazansak ama durum yaklaşık bence 1 sene civarı daha müsait olmayacak.Uzun ve orta vade görüşlerim bunlar.Ansiklopedi bile fırlatsalar ekonomimize birşey olmaz diyen Kemal Unakıtan rüyadan uyanınca çok geç olmuş olacak.Ama şundan eminim ekonomik kriz bile çıksa nedeni Tayyip Erdoğan olmayacağı için o koltuğundan biraz zor iner.Panik cinnet çöküş ise eğer çöküşe az kaldı.Bir de olaya şu açıdan bakabiliriz.Herşey oluyor bütün kozlar oynanıyor.Masaya sunuluyor.Kurtarma falan filan birsürü şeyler açıklanıyor ama bir türlü artmıyor dow jones.Ama şu da bir gerçek eğer kurtarma planları falan yapılmak isteniyorsa ekonomilerin gerçekten kötü olduğu ilk ağızlardan tescillenmiş oluyor.Hiç para basarak olmayan bir şey ile olan bir varlık alındığı nerde görülmüş.Eninde sonunda fatura birine patlar.Bu da bu sefer Çinliler değil Abdliler olacak.Çünkü çinliler harıl harıl çalışıyorlar.Çalışmayan milleti sömürme peşinde ve lüks peşinde koşan Abd eninde sonunda bulacak cezasını öyle yada böyle.Saygılar.
-
[QUOTE=Cornetto;67029]10 yıla yakındır buradayım borsanın ocak ayında eksi kapattığı nadir olmuş.[/QUOTE]
Aralık demek istediniz sanırım:)
Hastayım zaten borsada İMKB de 10 yılda çok şey öğrendim diyenlere..Son 10 yıl tamamen elektronik geçen bir borsa. Mikrodalga fırında ısıtılan hazır yemek gibi bişi:)
Düşecekmiyiz? Evet düşecez... Hem de nasıl... Düşmek için önce yerden yukarda olmak gerekir. Zamanı gelince onuda söyleyeceğiz:)
-
[QUOTE=Astatin;67022]De get gı.boks..boks..boks. ilk süt danası olduğunda sütten kesilmedimiydin sen..piyasa yine aşağı yapmıştı...hem sen gizli işler çeviriyon ha :)...
[B]Ürkmedim aksine kükredim ama şimdi sesim kısıldı. İki tırnağım kırık :)))[/B]Hem unutma bir ayı para kaybettiğinde deel, boğa olduğunda ölür..manen :)[/QUOTE]
İki kırık tırnakla atlattıysan iyidir.. Milletin ağzındaki dişleri verdiler ellerine:)
Ben 29.000 lerde söledim yukarı buralardan diye. Aralarda çok nadir gün içi pozisyon yazıyorum ben.. TOBO dedim..TOBO..
-
[QUOTE=enorton;67024]Herkese merhabalar, cumadan kalma uzunlarla devam. Sistem sat derse satarız. Bayram tatilinde türeyen borsacılar ve eski felaket tellalı arkadaşlar acaba bu yükselişe ne diyecekler?? Sn catedralı ve sn jelibonu bayram tatilinden önce uzun pozisyon tavsiyelerinden dolayı tebrik ediyorum...[/QUOTE]
Teşekkürler sevgili Enorton:)
Tavsiye pek değil gördüklerimiz doğrultusunda hatırlatma diyelim:)
Bol kazançlar
-
evet sabahtan belirlenen strateji çalıştı future çöktü.
en azından pozisyon değişimi zarar yazmayacak.
sevgiler.
-
[quote=catedral;67035]Aralık demek istediniz sanırım:)
Hastayım zaten borsada İMKB de 10 yılda çok şey öğrendim diyenlere..Son 10 yıl tamamen elektronik geçen bir borsa. Mikrodalga fırında ısıtılan hazır yemek gibi bişi:)
Düşecekmiyiz? Evet düşecez... Hem de nasıl... Düşmek için önce yerden yukarda olmak gerekir. Zamanı gelince onuda söyleyeceğiz:)[/quote]
Aralık demek istemedim ocak demek istedim.10 yıldır buradayım ama 10 yıldır ocak ayında borsayı izlemeye gerek yok bu bilgiyi vermek için.Aylık grafikler de gösterir bu bilgiyi.10 yıldır borsadayız ama ben bir halt öğrendiğimi düşünmüyorum.Öğrenemedik çünkü çok hızlı değişiyor ortam.10 yıl önceki teknikle şimdikiler artık yemiyor.Şimdi para daha da çok aslanın ağzında.Ben ama vobtan çok şey öğrendiğimi düşünüyorum bundan şüphem yok.Vob evvela bana sabretmeyi öğretiyor.Ayrıca çevrenizde fazla zarar edenler olunca şükretmeyi de öğretiyor.Millete üstten bakan aptallara haddini bildirmeyi de öğretti hamdolsun.Saygılar.