[QUOTE=Astatin;159205]selçuklu patron..senin için
[IMG]http://i38.tinypic.com/2rcn1ua.jpg[/IMG][/QUOTE]
sağolasın patron .. düşeriz dimi heheh :o:o
Printable View
[QUOTE=Astatin;159205]selçuklu patron..senin için
[IMG]http://i38.tinypic.com/2rcn1ua.jpg[/IMG][/QUOTE]
sağolasın patron .. düşeriz dimi heheh :o:o
[quote=abka;159209]gecen sene çok basit 1. nesil denilen bir sistemim vardı..bu seneden çok daha fazla kazanıyordum...
2. nesil deyince ,sanki ''en yeni en iyidir'' düşüncesi oluyor...hiçde öyle değil...
bazen en basit en iyidir..[/quote]
26 yaşında 160 milyon dolar yapan richard dennis üstad şöyle demiş. "en çok zoruma giden şey bu trading işinin bu kadar basit olması ve en cahilin bile basitlikle bu işi yapabildiğini görmüş olmam" demiş.
ama biz basiti sevmeyiz illaki komplike olması gerekir çünkü basit olunca gururumuza yediremeyiz. gizemli olmalı sistemler. şöyle elliot vs gibi karizmatik olmalı. en az 3-5 indikatör olmalı sistemimizde.
basit mi ıyyyy tu kaka:)
halbuki borsa ya düşüyordur ya çıkıyordur yada yataydır. olay bu kadar basit:)))
[quote=selçuklu;159213]yarın şövalye patronda kısalır tahminim .. tepe yuvarlak geleceği parlak .. hehee:o:o[/quote]
plana göre yarın jübilem olabilir piyasadan bir fonun çekildiğini duyabilirsiniz:..:
[QUOTE=fXci;159207]Abowe nöörmüş üleym dj beyle
64400 üstünde cort tutmaycaktım bile bile ladeys ettim sanırım ::: nazer boncukum olsun barem[/QUOTE]
aboww sen cort mu girdin..üüüüüü
[IMG]http://img251.imageshack.us/img251/7659/pala.png[/IMG]
-- YORUMSUZ --
[quote=sovalye;159200]hedef önemli değil
o hedefe kaç kişinin iflas etmeden karla gideceği önemli. şimdi yatayda tırtıkla kazananların çoğu o hedefe geldiğimizde iflas bayrağını çekecekler...
burada o zaman:
"bugün 15 milyarım gitti"
"battım"
"ah şerefsiz pala"
"bu yapılan resmen manüplasyondur" vs. ler duyacağız.
bu dejavu lar hiç bitmeyecek...[/quote]
[quote=selçuklu;159211]kafanı yorma patron .. yarın golü atarız .. şelale ... yemişim dowu .. :o[/quote]
selçuklu patron :) kale boş değil üstelik pozisyon ofsayt :) gibi geldi bana...
kiminin sistemi var uymuyo (yada uyamıyo ) kimide benim gibi işkembeden sistemler uyduruyo (artizlik olsun diye demiyorum)bu vade 6,500 puan yoldum..
hedef 150 bin bu arada :D
ama şunu da anladım hastalık derecinde ayı yada boğa olmak en sakatı...
bu arada günlük al-sat yapmıyorum...orta vade poza oturuyorum....
[QUOTE=fikrisent;159197]Bunun hedefi kesik kesik 75 BİN aha da buraya yazıyom arkedeş... :)[/QUOTE]
[IMG]http://i36.tinypic.com/1ewb2c.png[/IMG]
Bayrak belli
ÇANAK belli
hedef belli
diyorsun yani... :..:
[quote=VOBiX;159221][IMG]http://i36.tinypic.com/1ewb2c.png[/IMG]
Bayrak belli
ÇANAK belli
hedef belli
diyorsun yani... :..:[/quote]
Valla VOBİX'im To.Ko.Ba şkanım benim sözle ifade edebildiklerimi sen sanatınla icra etmişsin ;)...
Bu keratanın spot(dolar) neviinden versiyonunda da direnç bölgesi yanılmıyorsam 73-74 bine denk geliyor...:)
şimdi düşüniyrum düşüniyrum işin içinden çıkameyrum..:o yurtdışı graflarda mis gibi kamalarımız oldu.. graflara bakınca yukarı fazla yolları kalmadı.. heran şelaleler başlayabilür.. graflar şahane ee bilançolarda bitiyor ABD de.. ortam tamam..
de.... desi işte..:..: .bizde başlıyor bilançolar..:D:confused: bilindiği üzre bankalarımız süper ötesi karlar açıklıyorlar..o kadar şelale özlemi ile yanıp tutuşurken ve yurtdışı da şelaleye başlamışken bizde bilanço derdine düşüşleri sınırlı tutarlar mı bunlar...dng
e birde dolar bazlı 3.5 sent çok zorlu seviye, ama bir de TL bazlı koskoca bir çanak var hedefini bekleyen...:confused:::: hem dolar, hem de İMKB aynı anda çıkarlarsa(zor biliyrum:..: ama olmayacak birşey de değel..) o zaman, hem 3.5 sent geçilmemiş, hem de çanak tamamlanmış olabiler mi acaba..:::
[quote=7410;159220]kiminin sistemi var uymuyo (yada uyamıyo ) kimide benim gibi işkembeden sistemler uyduruyo (artizlik olsun diye demiyorum)bu vade 6,500 puan yoldum..
hedef 150 bin bu arada :D
ama şunu da anladım hastalık derecinde ayı yada boğa olmak en sakatı...
bu arada günlük al-sat yapmıyorum...orta vade poza oturuyorum....[/quote]
7410 nolu kardeş 150 bini kaç işlemde buldun...?
En güseli makul parayla orta vadede pozda oturabilmek emme velakin iyi bir strateji olmalı... :(
[IMG]http://i34.tinypic.com/2vxeot0.png[/IMG]
Sitemelre bizim görebildiğimiz ayrışmaları da okutabilsek süper oalcak. Bendeki sistmeelrin alayı short girdi geceye. .dng
[IMG]http://i35.tinypic.com/353a26x.png[/IMG]
Jerfin derki T1 ile T2 arasında yükseln ama var T2 kırıldı mı ayualr ortalığı basar.
Ama T1 kırılırsa aaa kama değilmiş T2-T3 arasında yükselen kanal vamış deriz.
Bir ara teknik naliz hikaye demiştim onun örneği bu işte.
Gerçi bay sazan kama içindeki ilerlemeyi logical bulmayacak gibi geliyor bana. Böyle kama olmaz diyebilir.
ben geceye (uzun vade poz taşınmıyorsa sn.şovalye gibi) sistem doğrultusunda poz taşınmasına anlam veremiyorum..:confused: ha dow'da düşüş yada çıkış beklersiniz ve beklentinize göre dow graflarına bakarak geceye poz taşırsınız ona tamam eyvallah...
[quote=jerfin;159227]ben geceye (uzun vade poz taşınmıyorsa sn.şovalye gibi) sistem doğrultusunda poz taşınmasına anlam veremiyorum..:confused:[/quote]
Jerfin kardeş komisyon oranın bayağı düşük herhal...
Her gece XX-XXX kontrat kapa ertesi sabah XX-XXX kontrat aç...Yani ben direkt anahtarı aracı kuruma vereyim...:(
[QUOTE=fikrisent;159228]Jerfin kardeş komisyon oranın bayağı düşük herhal...
Her gece XX-XXX kontrat kapa ertesi sabah XX-XXX kontrat aç...Yani ben direkt anahtarı aracı kuruma vereyim...:([/QUOTE]
vob'da onbinde 2 nin üstü fahiştir.. senin kaç bilmiyorum ama..:confused: ben şahsen gap riskini almaktansa o komisyonu öderim aracı kuruma..
[quote=fikrisent;159224]7410 nolu kardeş 150 bini kaç işlemde buldun...?
En güseli makul parayla orta vadede pozda oturabilmek emme velakin iyi bir strateji olmalı... :([/quote]
tek işlemde buldum...uzun vade endeks grafiğini aç...kriz tarihleri belli..krizleri incele...belkide sen 250 bin görürsün...
düz mantık...borsa demek yükselen fiyat demektir...
bide portföy yönetimi önemli...uzadım mesela 1000-1500 puan terse kalırsam uzatmıyorum aynen kapıyorum pozu terse dönüyorum...ama iki kat kontrat alıyorum bu sefer...örnek 2 kontrat açtın...terse geldin...poz kapa 4 kontrat...genemi terse geldin poz kapa 8 kontrat terse dönüyorum...baktım bu sefer tuttu...önceki pozların zararlarının çıktığı yerde elimdeki pozların 4 tanesini kapatıyorum....yarısını geri kalan 4 taneyi tutmaya devam ediyorum...
kendime göre alıcam satıcam yerleri belirliyorum...emirleride önceden gönderiyorum...ekrana da saplanıp kalmıyorum....
not:al-sat tavsiyesi değildir...
22 Ekim 2009
ASELSAN'da bir sır ölüm daha
ASELSAN'daki sır ölümlere bir yenisi daha eklendi. Bu da intihar olarak açıklandı.
ASELSAN'ın Komuta Kontrol ve Haberleşme Yazılım Mühendisliği'nin uçak komuta kontrol merkezi bölümünde başarılı işlere imza atan genç mühendis Burhaneddin Volkan'ın, 3 arkadaşının şüpheli şekilde hayatlarını kaybetmesinin ardından yedek subay olarak vatani görevini yapmak üzere gittiği Ankara'daki birliğinde hayatını kaybettiği belirlendi.
ASELSAN'ın 3 başarılı mühendisinin ölümünün ardındaki sis perdesi bir türlü aydınlatılamazken, kurum mühendislerinin bir tanesinin daha şüpheli bir şekilde hayatını kaybettiği belirlendi. ASELSAN'ın Komuta Kontrol ve Haberleşme Yazılım Mühendisliği'nin uçak komuta kontrol merkezi bölümünde başarılı işlere imza atan Hacettepeli genç mühendis Burhaneddin Volkan'ın, 3 arkadaşının şüpheli şekilde hayatlarını kaybetmesinin ardından kurumdan ayrıldığı ve yedek subay olarak vatani görevini yapmak üzere gittiği Ankara'daki birliğinde hayatını kaybettiği öğrenildi.
2005'TE ASELSAN'A GİRDİ
Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra ASELSAN'a mühendis olarak giren ve burada uçak komuta kontrol merkezi bölümünde çalışan 8 mühendisten biri olan Volkan, kurum bünyesindeki 3 mühendisin şüpheli şekilde hayatını kaybetmesi üzerine endişeye kapılarak kurumdan ayrıldı. Yedek subay olarak askere alınan Burhaneddin Volkan, önce Tuzla Piyade Okulu, ardından Ankara Kızılay'daki Bando Okullar Komutanlığı'ndaki birliğine gönderildi. Mühendis Burhaneddin Volkan, asteğmen rütbesi ile gittiği birliğinde nöbet esnasında şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. Askeri yetkililer ailesine Volkan'ın intihar ettiğini bildirdiler. Aileye kışladan gelen telefonlarda hiç de iç açıcı şeyler anlatılmadı. 8 Ekim 2007 günü hayatını kaybeden Burhaneddin Volkan'ın babası Mahmud Volkan, oğlunun ölümü ile ilgili Kara Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı'na gerekli dilekçeleri sundu. Konunun aydınlatılmasını isteyen baba hiçbir sonuç alamadı. Savcılık ‘kovuşturmaya yer olmadığına' karar verdi. Aile bu karara Askeri İdare Mahkemesi nezdinde itiraz etti. Aile şimdi yargıdan gelecek son kararı bekliyor.
ASELSAN MÜHENDİSLERİNİN ÖLÜMÜ ŞÜPHELİ
2006-2007 yıllarında 6 ay içerisinde ASELSAN'da 3 mühendis şüpheli bir şekilde ölmüştü. İlk ölüm olayı 7 Ağustos 2006 tarihinde görülürken, 16 Ocak 2007 ve 26 Ocak 2007 tarihlerinde de iki vaka daha yaşandı. Ölen Hüseyin Başbilen, Ali Ünal ve Evrim Yançeken isimli 3 mühendis de ODTÜ mezunu ve ASELSAN'da gizli yürütülen silah projelerinde görev yapıyorlardı. Bir dönem Aselsan'da çalışan mühendis asteğmen Zafer Oluk da görev yaptığı İstanbul 1. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda 2008 yılının Mayıs ayında hayatını kaybetmişti. Zafer Oluk'un elektrik kazası sonucu öldüğü açıklanmıştı.
ne tesadüf değil mi? hepside bu ülkenin en stratejik kurumlarından birinde çalışan insanlar ve hepside sebebi belirsiz bir şekilde ölüyor.
daha önce ölen mühendislerin çok önemli bir proje üstünde çalıştığı söyleniyordu.bizim F-16 lar öyle üretilmişki yunan-abd-israil F-16 larını vuramıyormuş.ve rivayete göre bu ölen mühendisler bunun üzerinde çalışan mühendislermiş.ama ne derece doğru tabii bilemiyoruz.belki şehir efsanesidir belki gerçek.
Trende dair... ???
[IMG]http://img198.imageshack.us/img198/2452/petkm.png[/IMG]
Hatamız varsa affola... :=)
[QUOTE=CALIFORNIA;159233]
Belki fırsat bulamam ileride yazamam..
Malum Endeks gitmiş dağa taşa, senetler gitmiş zirvelerine 5-6-7 katlar havada uçuşuyor..
Şimdiden yazayımda benden sorumluluk gitsin.Olur olmaz bilemem.Yanılrım insanım, sonuçta niyetimiz temiz ama insanız..
2010 yılında özellikle Marttan sonra Bankalarda fazla para bulundurmayın.2010 yılında hatta Kasım-Aralıktan sonra Dövizle borçlanmayın.Yastığın altına gömün birikimlerinizi.Yanılmazsam bizi çok zorlu yıllar bekleyecek
Endekste ise bir aşağı ve son bir yukarı olabilir.Ama bu Holding-Sanayi şirketleriyle olabilir.Bankaları artık bitirdiler Piyasa Ağa babaları o işi bitirdi çıkıyorlar..
Bunlar benim düşüncelerim, yanılırım insanım :) Sonra sitem oluyorda.Yıllarca 100 kere isabet ettir 1 kez yanıl hayatın cilvesi işte..
Herkese selamlar yeniden Görüşmek üzere..
[/quote]
Bu yükseliş trendini ilk söyleyenlerden, California üstadın bugünkü yazısı...
[quote=enorton;159234]Bu yükseliş trendini ilk söyleyenlerden, California üstadın bugünkü yazısı...[/quote]
California üstad, hakkaten çok öngörülü bu trendi bilen biri ama trend içi tamam burada bitti artık diyerek yanılmaları da oldu hatırladığım kadarıyla... Zaten kendisi de ifade ediyor insanım yanılırım diyor...
Dilerim EWcilerin gelecek endeks beklentileriyle de örtüşen bu beklentisi gerçekleşmez...
[QUOTE=fikrisent;159235]California üstad, hakkaten çok öngörülü bu trendi bilen biri ama trend içi tamam burada bitti artık diyerek yanılmaları da oldu hatırladığım kadarıyla... Zaten kendisi de ifade ediyor insanım yanılırım diyor...
Dilerim EWcilerin gelecek endeks beklentileriyle de örtüşen bu beklentisi gerçekleşmez...[/QUOTE]
Evet mesela ew ci devir hoca da erken indi trendden... California ona göre daha sonra indi ama o da önce indi... İkisi de realizasyon bekliyordu ama realizasyon olmadan yükseldik...
[QUOTE=enorton;159234]Bu yükseliş trendini ilk söyleyenlerden, California üstadın bugünkü yazısı...[/QUOTE]
Bankalarda para bulundurmayın ne demk yawf? Resmen bankalar batacak diyor (bunun bankacılık kanuna göre suç olmasını geçtim) ama mevduata 50.000TLye kadar güvence var.
Fazlasını değişik bankalara hesap açarak hedge edebilirsiniz.
[quote=VOBiX;159237]Bankalarda para bulundurmayın ne demk yawf? Resmen bankalar batacak diyor (bunun bankacılık kanuna göre suç olmasını geçtim) ama mevduata 50.000TLye kadar güvence var.
Fazlasını değişik bankalara hesap açarak hedge edebilirsiniz.[/quote]
Biraz dramatik olmuş ::: tabii...
Sn.Halil Reçber'in 22 Ekim tarihli yazısı
[SIZE=3][FONT=Calibri]GLOBAL KÖTÜMSERLERİN OYUNU EURUSD ÜZERİNE KURGULANMIŞ[/FONT][/SIZE]
[FONT=Calibri][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Calibri]Son günlerde özellikle doların değer kaybının dünya piyasalarında sıkıntı yaratabileceği söylemlerinin karşımıza çıktığını görmekteyiz. Ve sonucunda ise dünya finansal piyasalarının içinde bulunduğu yükseliş trendini kırarak, bir düşüş trendine girebileceği yönünde sık sık yorumlar ve açıklamalar görmekteyiz. Hatta Avrupa tarafında özellikle ihracata vurgu yapılmakta ve güçlü euro avrupanın ihracatını etkiliyor, söylemleri ile sıkıntı dile getiriliyor. [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Calibri]2008 YILINDAKI 1.6000 SEVİYESİ GEÇİLMEDEN BİR SIKINTI FİYATLARA YANSIMAZDİYE DÜŞÜNMEKTEYİZ.[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Calibri]Algılamanın yani doların değer kaybının hali hazırda 2008 yılında eur/usd paritesinin gördüğü 1.6000 seviyesine ulaşmadan hatta 1.6000 seviyelerini geçmeden şu aşamada piyasalara bir negatif etkisinin olması beklenemez, ki bu son açıklamalardan sonra dahi parite gun içinde bir ara 1.4950 seviyesine gerilese de ,Abd Djı endeksi 10.0000 seviyesi altında seyrettikten sonra tekrar yükselişe geçtiler ve eur/usd paritesi 1.5050 seviyesine kadar yükselerek Abd djı endeksin de ise 10.081 ile yeni yüksek seviyelere doğru yelken açılmaya devam ettiğini görmekteyiz. Bu tür açıklamaların çok güçlü duran piyasaların yönünde bir trend değişimi yapabilecek bir durumu göstermediğini düşünmekteyiz. [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Calibri]Algılama değişmeyecektir, fiyatlamalar son durumda halinden çok memnun, dolayısı ile önümüzdeki süreçte Eur/Usd paritesinde adım adım 2008 yılındaki 1.6000 lere kadar parite yükselebilir, hatta yeni yüksek seviyeler görebilir. Dolayısı ile algılama doların değer kaybettiği müddetçe finansal piyasalara olumlu yansımaya devam edeceğidir. [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Calibri]FİNANSAL PİYASALARDAKİ YÜKSELİŞLER SERVET DEĞERİNİ ARTTIRMAKTA[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Calibri]Sık sık ifade ettiğimiz ve dikkat çektiğimiz Emtia piyasaların hemen hemen tümünde başlayan güçlü seyirlerin bu piyasalarda pozisyonları bulunanların ve de Hisse senetlerinde pozisyonları bulunanların servetlerinde artışa destek verdiği için ilerleyen süreçte buradaki birikimden yatırım ve tasarruf sahipleri harcamalara başlayarak Globa ekonomi durgunlukta bir parçada olsa harcama yaparak ekonomik daralmaya karşı olumlu bir fiiliyatta bulunmuş olacaklardır.Kısacası finansal piyasalardaki fiyatlamaların son süreçte sık sık ifade ettiğimiz gibi 2010 yılının ılk haftalarına kadar sürmesi kimseleri şaşırtmamalıdır.Kötümserler iyimser olmaya başlamadan piyasalar kolay kolay dönmeye niyetli olmadıklarını sık sık mart ayından beri göstermektedir.[/FONT][/SIZE]
01.11.2006 tarihinde 50,975ten açılan VOB 30.11.2006 tarihinde 47,900den kapanmış. -3,075 puan
01.11.2007 tarihinde 75,500den açılan VOB 30.11.2007 tarihinde 69,875ten kapanmış. -5,625 puan
03.11.2008 tarihinde 37,500den açılan VOB 28.11.2008 tarihinde 33,100den kapanmış. -4,400 puan
[QUOTE=fikrisent;159233]Trende dair... ???
Hatamız varsa affola... :=)[/QUOTE]
[IMG]http://i33.tinypic.com/30j1nkj.png[/IMG]
Fikriciğim ayuların bu grafikte ilk gördüğü şey yükselen takozdur. Mavi renkle işaretleyip hedefini de açık mavi okal koydum.
üstelik EW açısından ilerleyişi de güzel DOWa benzemiyor.
NOT : EW bilmem anlamam kafa yormadım. Yorumlarımın EW kısmını kayıtlardan çıkartın .dng
Domuz gribi ile ilgili haberleri gördükçe bu işin altında komplo teorileri aramaya başladım... Şimdi kafama takılan soru şu; bu tür olaylarda devlet ve görevliler halka sürekli "panik yapmaya gerek yok, herşey kontrol altında" derken neden domuz gribinde bu süreç böyle işlemiyor... Sağlık bakanı aylardır geldi geliyor, risk büyük diye halkı panikletiyor??
Neden abd,avrupa gibi gelişmiş ülkelerde daha kullanılmadan bu aşı ilk önce Türkiyede deneniyor??
[url]http://www.haberx.com/Saglik-Haberleri/Ekim-2009/Domuz-gribi-asisi-guvenli-mi.aspx[/url]
[url]http://www.ensonhaber.com/saglik/235244/domuz-gribi-asisi-gerekli-mi.html[/url]
Henüz testleri yapılmamış... ABD de tıb çalışanları aşı olmak istemediklerini belirtmiş.. Dünya sağlık örgütüne göre Türkiye 1. derecede riskli ülke değil ama bu bizden daha riskli ülkeler aşılamaya başlamadan biz aşıları sipariş ettik ve aşılamaya başlayacağız...
Yoksa Türk insanı denek olarak mı kullanılacak? Dedim ya sadece komplo teorileri... Yalnız birileri çok zengin olacak bu işten bu kesin...
[url]http://www.haber7.com/haber/20091022/Domuz-gribi-asisinin-pazari-buyuluyor.php[/url]
[quote=VOBiX;159241]
Fikriciğim ayuların bu grafikte ilk gördüğü şey yükselen takozdur. Mavi renkle işaretleyip hedefini de açık mavi okal koydum.
[/quote]
Azıcık ittirsek flamaya benzetemezmiyiz :)::: ?
[IMG]http://img190.imageshack.us/img190/3204/ptk.png[/IMG]
[QUOTE=enorton;159242]Domuz gribi ile ilgili haberleri gördükçe bu işin altında komplo teorileri aramaya başladım... Şimdi kafama takılan soru şu; bu tür olaylarda devlet ve görevliler halka sürekli "panik yapmaya gerek yok, herşey kontrol altında" derken neden domuz gribinde bu süreç böyle işlemiyor... Sağlık bakanı aylardır geldi geliyor, risk büyük diye halkı panikletiyor??
Neden abd,avrupa gibi gelişmiş ülkelerde daha kullanılmadan bu aşı ilk önce Türkiyede deneniyor??
[url]http://www.haberx.com/Saglik-Haberleri/Ekim-2009/Domuz-gribi-asisi-guvenli-mi.aspx[/url]
[url]http://www.ensonhaber.com/saglik/235244/domuz-gribi-asisi-gerekli-mi.html[/url]
Henüz testleri yapılmamış... ABD de tıb çalışanları aşı olmak istemediklerini belirtmiş.. Dünya sağlık örgütüne göre Türkiye 1. derecede riskli ülke değil ama bu bizden daha riskli ülkeler aşılamaya başlamadan biz aşıları sipariş ettik ve aşılamaya başlayacağız...
Yoksa Türk insanı denek olarak mı kullanılacak? Dedim ya sadece komplo teorileri... Yalnız birileri çok zengin olacak bu işten bu kesin...
[url]http://www.haber7.com/haber/20091022/Domuz-gribi-asisinin-pazari-buyuluyor.php[/url][/QUOTE]
Mehmet Öz aşıyı yaptırmış ama eşini ikna edememiş.
[QUOTE=fikrisent;159243]Azıcık ittirsek flamaya benzetemezmiyiz :)::: ?
[/QUOTE]
[IMG]http://i34.tinypic.com/243135w.png[/IMG]
Bak bu oluşumun tam tersi dipte olmuş çok iteklemişler ters flama olsun diye ama becerememişler. O da takozun hakkını vermiş. Hedefine ulaşınca da suyundan da koymuş ikili dip yapmış.
[quote=VOBiX;159226][IMG]http://i35.tinypic.com/353a26x.png[/IMG]
Jerfin derki T1 ile T2 arasında yükseln ama var T2 kırıldı mı ayualr ortalığı basar.
Ama T1 kırılırsa aaa kama değilmiş T2-T3 arasında yükselen kanal vamış deriz.
Bir ara teknik naliz hikaye demiştim onun örneği bu işte.
Gerçi bay sazan kama içindeki ilerlemeyi logical bulmayacak gibi geliyor bana. Böyle kama olmaz diyebilir.[/quote]
Sn Jerfin,
Haklısınız. Sizin kama dediğinize biz Ending diagonal diyoruz. Ama bizde kurallar biraz daha katı.Kırmızı ok ile gösterdiğim, iv dibinin , 3 tepesi altına sarkması olmadığı sürece biz ending diagonal sayımına (sizdeki kama) sayımına geçmeyiz.
[URL="http://img63.imageshack.us/i/vobsystem.png/"][IMG]http://img63.imageshack.us/img63/2474/vobsystem.png[/IMG][/URL]
[B]Günaydın,
[U]23 Ekim Cuma [COLOR="blue"]"Yurtdışı"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar
Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi[/U][/B]
[U]GER PMI İmalat Endeksi (a/a) (Eki) 10:30 50,1 49,6 Yüksek
EUR PMI İmalat Endeksi (a/a) (Eki) 11:00 50 49,3 Yüksek
EUR PMI Hizmet Endeksi (a/a) (Eki) 11:00 51,3 50,9 Yüksek
GER IFO Reel Sektör Güven Endeksi (Beklentiler) (Eki) 11:00 51,6 51,1 Yüksek
GER IFO Reel Sektör Güven Endeksi (İş Dünyası Eğilimi) (Eki) 11:00 92 91,3 Yüksek
GER IFO Reel Sektör Güven Endeksi (mevcut Değerlendirme) (Eki) 11:00 88 87 Yüksek
GBP GSYH (q/q) (Q3) 11:30 %0,2 -%0,6 Yüksek [/U]
GBP Hizmet Endeksi (3a/3a) (Ağu) 11:30 %0,1 -%0,2 Düşük
GBP Bankalar Birliği Konut Kredileri Alımları (Eyl) 11:30 95 Orta
[U] GBP Bankalar Birliği Konut Kredileri (Eyl) 11:30 39300 38095 Yüksek
EUR Sanayi Yeni Siparişleri (a/a) (Ağu) 12:00 %1,2 %2,6 Yüksek [/U]
[COLOR="Red"][B] USD Fed-Bernanke'nin Konuşması 15:30 Yüksek [/COLOR]
USD Mevcut Konut Satışları (Eyl) 17:00 5,40Mlyn 5,10Mlyn Yüksek
USD Mevcut Konut Satışları (a/a) (Eyl) 17:00 %5,9 -%2,7 Yüksek [/B]
USD Fed-Kohn'un Konuşması 18:30 Düşük
[B][U]Bazı Bilançolar[/U][/B]
Honeywell (HON) 0.72$ (Açılış Öncesi)
Microsoft (MSFT) 0.32$ (Açılış Öncesi)
[B][U][COLOR="Blue"]"Türkiye"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B]
Yabancı Ziyaretçi sayısı (Eylül) 10:00
[B]Bol Kazançlar..[/B]
[B]Cümleten Günaydın,[/B]
Kazançlı bir gün olsun, uzunlar da kısalar da kazansın, yüreği yiyen uzlaşsın, VOB'a can gelsin :D
Aman dikkat !
[quote=excali;159249]
[COLOR=Red][B] USD Fed-Bernanke'nin Konuşması 15:30 Yüksek [/B][/COLOR][/quote]
günaydın VOBORSA,
herkeşe bol kazançlı ve ve güzel bir gün dilerim,hayırlı cumalar...
VINNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN...............
herkese gydlar
cümleten günaydın bol kazançlar ..
[COLOR=red][FONT=Century Schoolbook]SAHOL[/FONT][/COLOR]
[COLOR=red][FONT=Century Schoolbook]YENİ ZIRVE DENEMESI OLABILIR.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#3366ff][FONT=Century Schoolbook]6.05 Zirve sonrası düzeltmede guclu duran hısse, yenı zirve denemesi yapmak isteyen görüntü oluşmakta.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#3366ff][FONT=Century Schoolbook]Hissede 5 gunluk bugun 5.65 önemli bir destek üzerinde ilerleyen saatlerde kalması 1-2 seans içinde bir yukseliş hareketi ve tekrar zirve denemesi getirebilir.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#3366ff][FONT=Century Schoolbook]ilk adımda 5,85. Geçilmesi ile beraber yeni bir zirve hareketi ve 3.96 zirve denemesi getirebilir. Zirvenin geçilmesi halinde yeni yüksekler bu noktada netleşebilir. [/FONT][/COLOR]
[COLOR=#3366ff][FONT=Century Schoolbook]Zararkes 5.40[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#3366ff][FONT=Century Schoolbook]Zaman stop aralığı 1-3 seans [/FONT][/COLOR]
[COLOR=#3366ff][FONT=Century Schoolbook][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#3366ff][FONT=Century Schoolbook]halil reçberin sitesinden aldım[/FONT][/COLOR]
YORUM : 66.100 hedefi devam eden kontratta satısların
yeniden baslaması için ise 64.050 altında kapanıs olmalıdır.Bugün
için saat 12:30 da 64.900 üzerinde olursa 65.300 , 65.400
üzerinde günlük kapanıs halinde ise 66.100 hedefi test
edilebilir.64.300 altında kapanıs olursa 63.400 noktası
denenebilir.[COLOR=RoyalBlue] [I][B][U]Kısa vadeli trendin asağı dönmesi için 64.300 altında
günlük kapanıs ,[/U][/B][/I][/COLOR] orta vadeli trendin asağı dönmesi için 61.000
altında haftalık kapanıs gerekmektedir.
Günlük ↑ Direnç 2 65.300
Günlük ↑ Direnç 1 64.900
Pivot 64.625
Günlük ↓ Destek 1 64.250
Günlük ↓ Destek 2 63.950