-
[quote=Strategist;159331]Onu üstatlar bilir. Ben yine sadece FDOW'a bakmaya devam ediyorum. Az önce FDOW küskü yaptı, 5 saniye sonra aynen bizim VOB da. Bu aradaki 5 saniyede eli hızlı olan, short'unu anında giren 150 puan tırtıkladı... Daytrading için FDOW'dan güvenilir indikatör görmedim daha...[/quote]
matrix benim fdow geçikmeli veriyor bu haftadan beri o yüzden fdow takip edemiyorum
-
ıngıltere ekonomısınde ceyreklık bazda dusus egılımını altıncı ceyregınde de
surdurdu. ıngıltere`de ekonomı temmuz ıla eylul ayları arasındakı donemde
ekonomı analıstlerın beklentılerının aksıne daralma yasadı.
ıngıltere ulusal ıstatıstık ofısı ons`un acıklamasına gore yılın ucuncu
ceyregınde gsyıh verısı bır oncekı ceyrege gore yuzde 0.4 oranında gerıledı.
Bır oncekı yılın aynı donemıne gore ıse gsyıh`da yuzde 5.2 oranında dusus
yasandı.
Beklentıler ıngıltere ekonomısının yılın ucuncu ceyregınde ceyreklık bazda
yuzde 0.1 oranında buyuyecegı yonunde ıdı.
-matrıks-
-
[QUOTE=Kennym;159338]bu ---- kurumlarının pıyasa yapıcılar olma ihtimali var mı ? bu ıslemlerı bende gecen hafta gordum yanı garıp geldı ve pıyasa yapıcıların ıslemlerı gun sonunda sıfırlandıgı ıcın bu sekılde ıfade edılebılecegını dusundum..
nedir bu --- nun acıklaması ? kurum kodu databasede reff dataya mı tanımlanmamıs :D[/QUOTE]
saat kaçta hangi fiyattan kaç adet işlem geçmiş karşsıında kim varmış yazarsanız FX2000den bakayım kim olduğu belli olur
-
[QUOTE=mavi;159335]Sayın enorton,
64.475 rakamını verenlerden biri de bendim. Akabinde açıklama olarak B=A*1.618 e tekabül eden yerdi; fakat sayımı değiştirmeyi ve 1,2 diye saymayı uygun buldum diye belirtmiştim. 3=1*1.618 64.475 oluyordu yeni sayımda (15.10.09, 19:54--1032. mesaj). Genelde 5 tepesi 3 tepesinden büyük olduğundan bu geçiş şaşırtmamakla beraber, uzun değildim. Nedeni ise ''Son söz; borsada kesinlik yoktur. Türev piyasalarda at koşturan ise bunu 100 kez yazmalı, 300 kez tekrar etmelidir.'' diye belirttiğim cümlemde yatar. Perspektifime göre yukarı marj uzun girmeme yetecek kadar değildi.
Açıklama alındığımdan değildir.
Bol şanslar hepimize...[/QUOTE]
Sn mavi sözüm asla size değildi :) 65475 eski tepe olduğu için söylemiştim... 65200 geçilemez tepe diye geçen hafta ortaya çıkan boz bir arkadaş var sözüm de onaydı :)
-
yaf su stopp loss ve aga yok piyasa var fikirlerini kim kafama soktu :D
acilen degismem lazım.. eskı halim daha iyiydi.. inadım inat takılıyodum.. su hale bak yamuldu pıyasa.. pifff.... gittik gene stopladık yukarda..
acilen 1000- 2000 degisim aralıklı stop olayında disiplin sahibi olmalıyım.. kucuk stop hep goturuyo hic fayda saglamıyo.. :D:D:D
-
bozayı mı ne vardı 5-10 gün evvel burada ahkam kesti 65.200 tepe diyordu.al sana tepe!
bu piyasa kaç bozayı harcamış haberi var mı acaba bu elemanın?
-
65200 altında 64800 yeresine gider bura emme 65200 altı olmazsa ayva formeyşını tekrar yukarı :::
-
tüm periyotlar halen alışta kalmaya devam ediyor..
bugün 65500 üstünde güçlü bir haftalık kapanış yapmalı piyasa..
vade sonu ve yurtdışı etkiside cabası..
zemin futbola elverişli,goller bekliyoruz :)
stop seviyem 64675 e yükseldi..
-
[quote=ordi;159340]matrix benim fdow geçikmeli veriyor bu haftadan beri o yüzden fdow takip edemiyorum[/quote]
Bir öneri: Ücretsiz FX2000 kullandıran bir aracı kurumda hesap açarsınız. Sadece FDOW'u oradan takip edersiniz....
-
[quote=enorton;159343]Sn mavi sözüm asla size değildi :) 65475 eski tepe olduğu için söylemiştim... 65200 geçilemez tepe diye geçen hafta ortaya çıkan boz bir arkadaş var sözüm de onaydı :)[/quote]
Sayın enorton,
‘Açıklama alındığımdan değildir.’ cümlemi paragrafımın sonuna özellikle koymuştum.
Ne demek istediğinizi anlamama rağmen, size hitaben yapılmış açıklamam, resme nasıl baktığımın paylaşılması ile ilgilidir.
Bol şanslar hepimize…
-
No haşhaş, no heroin.:::
2 Sistem flat (birisi ana ziestem), 1 Sistem long, SW portföy boş, UV portföy short.
-
[QUOTE=sazan;159350]No haşhaş, no heroin.:::
2 Sistem flat (birisi ana ziestem), 1 Sistem long, SW portföy boş, UV portföy short.[/QUOTE]
abi dün ruyama girdin gı hayırdır inşallah şinci hatırladım gayri ::: Ben inatlan cort tutuyodum ....sende beni uyarıyodun ... bak efiksçi piyase yukarı getcek dikkat et .... seni diynemedim sonram kotu oldu sonu :::
-
[QUOTE=sazan;159350]No haşhaş, no heroin.:::
2 Sistem flat (birisi ana ziestem), 1 Sistem long, SW portföy boş, UV portföy short.[/QUOTE]
Sn sazan uv portfoyun stop loss değerine giderek yaklaşıyoruz :(
-
425 den deneysel bir şort çalışması, hafif endi varhol tarzında..
no haşhaş, no hero-inn, az marihuana, çok women... :)
no hero-inn (kahramanlığın lüzumu yok manasında)
pörfekmi lem bambık... (bugün şivem trakya yerelerine çekiyor biraz..o yüzden bambık)
-
[QUOTE=YAVUZHAN;159347]tüm periyotlar halen alışta kalmaya devam ediyor..
bugün 65500 üstünde güçlü bir haftalık kapanış yapmalı piyasa..
vade sonu ve yurtdışı etkiside cabası..
[B]zemin futbola elverişli,goller bekliyoruz[/B] :)
stop seviyem 64675 e yükseldi..[/QUOTE]
[url]http://video.ak.facebook.com/video-ak-sf2p/v6812/160/76/101521289863760_10808.mp4[/url]
Böyle goller olsun ama...
-
[quote=fXci;159351]abi dün ruyama girdin gı hayırdır inşallah şinci hatırladım gayri ::: Ben inatlan cort tutuyodum ....sende beni uyarıyodun ... bak efiksçi piyase yukarı getcek dikkat et .... seni diynemedim sonram kotu oldu sonu :::[/quote]
Bak dostum, 44.4 maliyetli shortları, vade değişimlerinde yenileyerek hala tutuyorum. Stop loss 88.8 dedim. Tüm yılın emeğinin ve karının yarısını bu namıssız shortlara yatırdım (/batırdım). (Şu anda buradaki zarar tüm karın 1/3'üne düşüyor ama yinede yazık)
Belki geçen hafta bu yazdıklarımdan dolayı rüyana girmişimdir. Ak sakallı dede misali. (Stop loss'u saptarken önceki karlarım kadar zarar sakın demeyin ve kendinize haddinden fazla güvenmeyin.)
-
Yeryüzünde muteber bir nesne yok teknik analiz gibi, olmaya teknik analiz cihanda istikrarlı bir sistem gibi.... Astatin the JR Systemer :)
Sistemden "diskinenlerin" sayısının artması vesilesi ile eski bir özdeyişi hatırlatayım dedim..
Bazı yorumları da peşinen kesmek için; sistem her zaman eşit değildir mekanik sistem..sistem is a perfect combination of the tools which allows you easily realised profit... doğrumu lem bambık
-
[quote=enorton;159352]Sn sazan uv portfoyun stop loss değerine giderek yaklaşıyoruz :([/quote]
DJI 10.300 üstü 1 hafta kapalı kalırsa, üüüüwwwww. Görürüz o zaman.
-
[quote=sazan;159357]DJI 10.300 üstü 1 hafta kapalı kalırsa, üüüüwwwww. Görürüz o zaman.[/quote]
Olsun abi. Dow %50'yi geçse de olsa olsa %61.8'de takılır döner. Sonsuza kadar çıkacak değil ya bu meret...
-
sistemin bağırsakları 100 puan aşağıda sat olabilir deyor..emme ben risk alıp 425 den az şortşayn...misal bu sistemsiz ve riskli bir hareket..oysaki eski bir atasözü derki,
Dont make risky, take a whisky. If you make risky, gelir küskü... :)
Yaww 15 gün yurdışına çıkıyorum iş vesilesiynen, o yüzden ingilizca pratik yaporum..kusara galmayın
-
[quote=Astatin;159359]sistemin bağırsakları 100 puan aşağıda sat olabilir deyor..emme ben risk alıp 425 den az şortşayn...misal bu sistemsiz ve riskli bir hareket..oysaki eski bir atasözü derki,
Yaww 15 gün yurdışına çıkıyorum iş vesilesiynen, o yüzden ingilizca pratik yaporum..kusara galmayın[/quote]
Şehsen 3 yıldır hiç 15 gün boyunca piyasada aktif olamayacağım bir durumda olmadım. Hayal de edemiyorum. Sabırlar dilerim... :..:
-
[quote=Astatin;159356]Yeryüzünde muteber bir nesne yok teknik analiz gibi, olmaya teknik analiz cihanda istikrarlı bir sistem gibi.... Astatin the JR Systemer :)
[B][U]Sistemden "diskinenlerin" sayısının artması vesilesi ile eski bir özdeyişi hatırlatayım dedim..[/U][/B]
Bazı yorumları da peşinen kesmek için; sistem her zaman eşit değildir mekanik sistem..sistem is a perfect combination of the tools which allows you easily realised profit... doğrumu lem bambık[/quote]
Sistemlerin iyi olduğunu göstermek ve sistemlere sevgiyi artırmak amacıyla (Sevelim, sevilelim dimi.). Ana olmayan (fakat portföyümü yönettiğim 3 sistemden biri) ve halen longda olan sistemin son 4 ay getiri grafiği. (Sinyalleri bilinçli olarak aramızda pala (lar) varsa (sistemi çözmeye çalışmasınlar) diye saklamaya çalıştım. Gusura bahmayın.)
38 Karlı, 26 Zararlı trade. %79.18 Kar. 3.04 Ort Kar/Ort Zarar. (Son 4 ay)
Hemen sn Abka yazarsa diye yazayım. [U]Opt[/U] yok. Son 2 yıla yakındır koduna dokunulmadı.(Bu anlamda bakir :::)
[URL="http://img8.imageshack.us/i/vobsystem.png/"][IMG]http://img8.imageshack.us/img8/2474/vobsystem.png[/IMG][/URL]
-
[QUOTE=Astatin;159359]sistemin bağırsakları 100 puan aşağıda sat olabilir deyor..emme ben risk alıp 425 den az şortşayn...misal bu sistemsiz ve riskli bir hareket..oysaki eski bir atasözü derki,
Yaww 15 gün yurdışına çıkıyorum iş vesilesiynen, o yüzden ingilizca pratik yaporum..kusara galmayın[/QUOTE]
Astatin nereye cikiyorsun? Benim yerelere gelirsen (kisa bir süre icin daha Almanya) rakilar benden:)
-
UK'de berbat ekonomik gösterge açıklandı, adamlar +%1,2
Onların da kendi Pala'ları var, belli oluyor...
-
[quote=thracian;159363]Astatin nereye cikiyorsun? Benim yerelere gelirsen (kisa bir süre icin daha Almanya) rakilar benden:)[/quote]
nerelere diye sorsan daha doğru...österrayh, peşinden ingilizya ondan sonrada grekya...way**...ben statik bir adamım ya..sevmiyom böyle gezmek mezmek...7000 net maaş artı araba verecek statik bir iş varsa talibim, sayın forum:..: ve katılımcıları:)
-
[quote=Strategist;159358]Olsun abi. Dow %50'yi geçse de olsa olsa %61.8'de takılır döner. Sonsuza kadar çıkacak değil ya bu meret...[/quote]
biz durmadık 61,8 de yalnız !!!
-
[quote=Astatin;159365]nerelere diye sorsan daha doğru...österrayh, peşinden ingilizya ondan sonrada grekya...way**...ben statik bir adamım ya..sevmiyom böyle gezmek mezmek...7000 net maaş artı araba verecek statik bir iş varsa talibim, sayın forum:..: ve katılımcıları:)[/quote]
IMF tüyosu fos çıktığına göre borsacıözgür'un yalıda oturan 40.000 $ maaş alan tanıdığının pozisyonu boşalmış olabilir... Benden söylemesi ... :..:
-
[quote=YAVUZHAN;159366]biz durmadık 61,8 de yalnız !!![/quote]
Fibonacci, EW gibi teknikler toplum psikolojisinin yön verdiği borsalarda aktiftir. Bizim gibi 3-4 manipülatör tarafından yönetilen ve toplumdan kopuk olan piyasalarda uygulama alanı çok sınırlıdır...
-
[quote=Astatin;159359]sistemin bağırsakları 100 puan aşağıda sat olabilir deyor..emme ben risk alıp 425 den az şortşayn...misal bu sistemsiz ve riskli bir hareket..oysaki eski bir atasözü derki,
Yaww 15 gün yurdışına çıkıyorum iş vesilesiynen, o yüzden ingilizca pratik yaporum..kusara galmayın[/quote]
Astatinim maske al abicim eczaneden,avrupaya gidiyorsan eger ,cunku yuzde 30'u maskeli geziyor,maskesizlerin yanına yaklasmıyorlar iyice paronoya olmuslar..
-
[quote=Astatin;159365]nerelere diye sorsan daha doğru...österrayh, peşinden ingilizya ondan sonrada grekya...way**...ben statik bir adamım ya..sevmiyom böyle gezmek mezmek...7000 net maaş artı araba verecek statik bir iş varsa talibim, sayın forum:..: ve katılımcıları:)[/quote]
[CENTER][B][SIZE=3][COLOR=#ff0000]DUYURU!!![/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER]
[B]Değerli Okurlar[/B]
Şahsen tanıdığım ve kurumsallığına teminat vereceğim bir medya şirketi aşağıdaki niteliklere sahip eleman arıyor. Kurumun ismini vermem. Ücret piyasa şartlarında. Bana gelecek tüm CV’ler aynen kuruma gönderilecektir. Seçimi yapacak ben değilim, dolayısıyla beni aramayın, ön elemeyi geçenleri kurum doğrudan arayacak
[B]İŞ'TE FIRSAT[/B]
1. En az 1 yıldır sermaye piyasasında çalışıyorsanız,
2. Üniversitede ekonomi, finans ya da işletme öğrenimi gördüyseniz,
3. Aracı kurum ya da banka tecrübeniz varsa,
4. Radikal bir kararla "kariyerime medyada devam etmek istiyorum" diyorsanız
[B]İŞ'TE FIRSAT[/B]
Türkiye'nin önde gelen bir haber kanalı piyasa gelişmelerini ve ekonomi haberlerini sunacak bayan ekonomi Spikeri arıyor
[B]Atilla Yeşilada[/B]
[B]Not: cinsiyet uymuyor ama seni tanıyınca bundan vazgeçebilirler belki:..:[/B]
-
[QUOTE=Astatin;159365]nerelere diye sorsan daha doğru...österrayh, peşinden ingilizya ondan sonrada grekya...way**...ben statik bir adamım ya..sevmiyom böyle gezmek mezmek...7000 net maaş artı araba verecek statik bir iş varsa talibim, sayın forum:..: ve katılımcıları:)[/QUOTE]
hem statik hem de artı araba. .dng
-
[quote=Strategist;159369]Fibonacci, EW gibi teknikler toplum psikolojisinin yön verdiği borsalarda aktiftir. Bizim gibi 3-4 manipülatör tarafından yönetilen ve toplumdan kopuk olan piyasalarda uygulama alanı çok sınırlıdır...[/quote]
yinede çalıştığına inancım tam benim..
şimdi bu krizin kaynağı amerika olunca onların geri alış konusunda daha nazlı olmalarıda gayet doğal..
dax ta abd den önde bu konuda..onlarda daha seri geri alış yaptı..
yani mantıklı sebepleri yok değil geri kalmalarının..
-
Önceki gün Merkez Bankası Başkanı sayın Durmuş Yılmaz nihayet açıkladı. IMF ile anlaşma falan yok. Yani bu işten artık kurtulmamız gerekiyormuş.
Akaryakıta önemli bir zam vardı. Bütçe açıklarını kapatmak isteyen hükümet vergi gelirlerini artırmaya bakıyor. En kolay yolu da dolaylı vergi bindirmek.
ÖdÖdemeler dengesinde görünmeyen kalemlerden 18 milyar dolar fazla veriyoruz. Ödemeler dengesinde görünmeyen kalemlerden 18 milyar dolar fazla veriyoruz.
"Alın alın... bu para sizindir helali hoş olsun, sizin süper güç olmanızı destekliyoruz... Afiyetle yiyin için..." diyor olabilirler mi acaba? Sonra da John Perkins'in "Bir ekonomi tetikçisinin itirafları" kitabında anlattığı oyunlara mı maruz kalacağız?
Hoş... Bu Perkins denilen adam ABD'nin yaptığı bütün oyunları bu kadar açıkça yazınca sempati duymuştum ama şimdi kafamda bir soru işareti oluştu. Acaba bu Perkins'in anlattığı yollar ABD'nin artık hiç baçvurmayacağı ve artık herkes tarafından öğrenilen yollar oldu da, bu yüzden mi bu adama bu kitabı yazdırdılar. Biz o eski yöntemlerle soyulmamak için önlemler almaya kalkışırken yoksa şimdi yeni yöntemler mi keşfettiler?
Mesela, Bu yeni yöntem niye bir ülkeyi süper güç olacağına inandırıp, ileri saflarda ABD adına savaştırmak olmasın ki? Çok yakında Türkiye'ye çok modern silahlar, uçaklar, tanklar geldiğini duyarsanız hiç şaşırmayın. Baksanıza sevgili Yiğit, sırada 100 bin kişinin Türkiye'de ev almak için kuyrukta olduğunu söylüyor. Türkiye süper güç olunca, o evleri alanlar da süpermen olacak ve bizlerin iyiliği için savaşacaklar. YAŞAR ERDİNÇ
-
sevgili agam...
üç gündür sürekli dövüyorsun....bobreklerim agırıyor....etlerim mosmor....hormonal dengem tümden bozuldu....hafızamda yankılanmalar var....bebeklik dönemim aklıma geliyor....sagmıyım ölümüyüm bilmiyorum....allaha revamı yaptıgın...küstüm sana...
-
Saatliklerde flama olustu sanki
-
[quote=jani;159375]sevgili agam...
üç gündür sürekli dövüyorsun....bobreklerim agırıyor....etlerim mosmor....hormonal dengem tümden bozuldu....hafızamda yankılanmalar var....bebeklik dönemim aklıma geliyor....sagmıyım ölümüyüm bilmiyorum....allaha revamı yaptıgın...küstüm sana...[/quote]
sırf sana inat olsun diye seni yıpratıp aldığın dalağın acısını çıkartıyordur sayın jani:..:
-
[quote=YAVUZHAN;159373]yinede çalıştığına inancım tam benim..
şimdi bu krizin kaynağı amerika olunca onların geri alış konusunda daha nazlı olmalarıda gayet doğal..
dax ta abd den önde bu konuda..onlarda daha seri geri alış yaptı..
yani mantıklı sebepleri yok değil geri kalmalarının..[/quote]
Ben de aslında bu iş bittiğinde, mesela 6 ay sonra şimdi olan biteni mantıklı bir şekilde açıklayabileceğimize ve doğru EW sayımını bulabileceğimize inanıyorum. Hatta eminim "Ya o zaman kör müymüşüz de tepeyi görememişiz" deriz. Nasıl ben şu an Mart'daki dibi nasıl anlayamadım diye saçımı başımı yoluyorsam aynen öyle...
Ancak her zamanki gibi grafiğin solunu ve ortasını yorumlamak çok kolay, sağ tarafta ise işler zorlaşıyor. Şahsen değil 1-2 hafta, yarın ne olacağına dair bile hiçbir fikrim yok. Sadece gün içinde tepeye benzer birşey görürsem short giriyorum, dibe benzer birşey görürsem de long giriyorum, başka da yapacak birşey gelmiyor aklıma....
-
[quote=VOBiX;159372]hem statik hem de artı araba. .dng[/quote]
ben statik..araba dinamik..işe yürüyerek mi gidip gelem tokobaüüü ha işyeri eve 1-2 km olursa oda olur
-
[quote=sazan;159350]No haşhaş, no heroin.:::
2 Sistem flat (birisi ana ziestem), 1 Sistem long, SW portföy boş, UV portföy short.[/quote]
Sayın sazan,
'SW portföy boş' u, artık SW'e göre trade etmemek üzere boşalttım anlamı mı çıkartalım.
Bol şanslar...
-
[quote=ordi;159371][CENTER][B][SIZE=3][COLOR=#ff0000]DUYURU!!![/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER]
[B]Değerli Okurlar[/B]
Şahsen tanıdığım ve kurumsallığına teminat vereceğim bir medya şirketi aşağıdaki niteliklere sahip eleman arıyor. Kurumun ismini vermem. Ücret piyasa şartlarında. Bana gelecek tüm CV’ler aynen kuruma gönderilecektir. Seçimi yapacak ben değilim, dolayısıyla beni aramayın, ön elemeyi geçenleri kurum doğrudan arayacak
[B]İŞ'TE FIRSAT[/B]
1. En az 1 yıldır sermaye piyasasında çalışıyorsanız,
2. Üniversitede ekonomi, finans ya da işletme öğrenimi gördüyseniz,
3. Aracı kurum ya da banka tecrübeniz varsa,
4. Radikal bir kararla "kariyerime medyada devam etmek istiyorum" diyorsanız
[B]İŞ'TE FIRSAT[/B]
Türkiye'nin önde gelen bir haber kanalı piyasa gelişmelerini ve ekonomi haberlerini sunacak bayan ekonomi Spikeri arıyor
[B]Atilla Yeşilada[/B]
[B]Not: cinsiyet uymuyor ama seni tanıyınca bundan vazgeçebilirler belki:..:[/B][/quote]
bu muhtemelen HABERTÜRK-BLOOMBERG ekonomi kanalı için eleman arayışı.
[B][COLOR=red]4. Radikal bir kararla "kariyerime medyada devam etmek istiyorum" diyorsanız[/COLOR][/B]
yukarıdaki cümleden anladık efenim :..: