-
[QUOTE=indregandi;489604]sayın deniz
bu saatte en azından garanti değil,..
100100 geçilmiş, bir dahaki haftanın rakamıda geçilmiş, 101100,..
sıralı şekilde
önce 101100 altında kalacakki 100100 gözükebilsin,
sonra 100100 ü aşağı kırcakki sizin maliyetiniz kar yapsın,...
mevzu bu şekilde işliyor başka türlü olmaz,..[/QUOTE]
Sayın indregandi bu durumda nasıl bir strateji çizmek lazım pazartesi shortları kapatıp direk longa mı geçmek lazım yoksa gevşeme bekleyip ordan kapatıp longlamak mı daha mantıklı olan
-
[QUOTE=indregandi;489604]sayın deniz
bu saatte en azından garanti değil,..
100100 geçilmiş, bir dahaki haftanın rakamıda geçilmiş, 101100,..
sıralı şekilde
önce 101100 altında kalacakki 100100 gözükebilsin,
sonra 100100 ü aşağı kırcakki sizin maliyetiniz kar yapsın,...
mevzu bu şekilde işliyor başka türlü olmaz,..[/QUOTE]
Evet ben bu düşüşü atlatamadım ve tuzaga geldim aslında 98.800 lere yazacaktım ama bir gün önce çok oyalanması 99.500-700 lerde gidemiyor hissi verdi ve 99.300-250 lere yazdım shortu hemde flatken longken yazsam bu kadarmış kısmet deyip çekip giderdim.Şimdi tedirgin bir haftasonu hedaye etti pala bana ama ben bunca zaman çok yanılarak işlem yaptım ama bu seferki gibi bile bile lades hiç olmamıştım
-
sayın deniz adamların işi yanıltmak,...
bizde yanılabiliriz, ama verdiğimiz rakamların yanılma şansı yok,...
bunları birde manalarıyla yazıyoruz, yani üstüne düşüncede kuruyoruz biz,
şunu yapmıyoruz şunu geçrse long, böyle demiyoruz,...
bak gelecek haftayı yazdım,
trade edeceği yeride yazdım, dikkatlerden kaçmamıştır,
102800 -101100 arasında, 101100 üstünde kalarak 102800 e gitmesi durumunda,
102375 merkezli, 102375 çevresinde tarde kuracak,...sonrası aynen 98775 te olan gibi 102375 ten olacak, 102375 alt üst bir değer olduğundan
duruma göre 104400(700) ortaya çıkacak,
bütün bunlar için koşul
c>101100
-
sayın denız;
flat kalmayı beceremuyorum dıyorsanız, lütfen bır süre ara verın voba..
gecmıs hastalıklarımdan bırıydı bu, flat kalması cüzi işlem yapmakla eşdeğer sayıp (güya az poz da flat kalmak demektır diyerek) sonra paçal yapma adına yüklen dur.. bır bakmışsın full poz katmerlı zarar..
o yüzden bır süre vobu bıraktım gerı dondugumde ılk yaptığım şey ınanmadıgım yönde poz almamak ve kaçan kaçsın arkasından ızlemek..
gandı ustad uzun zamandır dolar short endek long dıyordu. pıyasa da bunu destekler gıbıydı zıra 80200lere her haklaştığında sert tepkı verıyordu.
ben, içsel kırılganlıkların arttığını, secımın yaklaştığını, bu sefer pıyasanın farklı fıyatlayacağını düşünerek cıkısı dışarıdan ızlemeyı sectım, flat kalmakla da asla pısmanlık duymadım.
bugun de flat ızledım. bır de şöyle düşünün.. poz alsam short alırdım ve pıyasa 1900 puan yukarıda kapadı. bu da flat kalmakla 1900 puan zarardan kurtuldum demek.
yanı, pıyasa cıktı tuh long olamadım dıye uzulmem..
hala cıkısları sağlıklı bulmuyorum, kımseyı de yanıltmak ıstemem, bu topukte ustadın öngörüleri, ustadın rakamları gecerlıdır..
bu çıkışlar dış etkenlı çıkış. hazıran fed ötelenmıs oldu gıbı ama, %100 değil.ç en kucuk bır olumsuzlukta çıktığından daha hızlı gelecektır. sabah enflasyon verısınde gorduk,
bu meyanda, tarımdısı ışığında short açma sevıyesını bıraz daha yukarıya cekerek beklemedeyim.
görünen o kı 2000 puan (bıst 100) yukarı girerı var gıbı.. buna rağmen longa gecmıyorum. tek sebep cıkısa ınanmamam. bu pozda rahat olmakla da alakalı bırsey. ınanmadıgım pozda huzursuz beklemek algıları bozuyor.. o yüzden munasıp yerden shorta gecmeyı tercıh ederım..
cok uzattım ama sayın denız;
beklemek, flat ızlemek, piyasanın yonunu - gücünü görmek, nıyetını anlamak sonrakı haftalar/aylar ıcın kazanma sansını arttırıcı bır unsur.. bırakın kaçan kaçsın, giden gıtsın..
hısse de değiliz kı alım fırsatı kaçmış olsun, ıkı yöne de ıslem yapabılıyoruz nasılsa..
dololarda 2.52-55 bandından long, endekse 84-85 aralığından short beklıycem..
kaçan fırsatlara asla uzulmuyorum. secım oncesı longda 5 dakıka kalmak bıle bende stres yaratacak :)
-
yakın vadede 103500, 104250, 104750 ılk short denemelerım olacak, bu da ustadın rakamlarıyla uyuşuyor..
daha once spot 83500 dırencınde ne yapacak bunu ızleyeceğim. yabancılar salı pıyasaya donuyor, pazartesını baz almam
cumaya moodys var, not düşmez ama ne dıyeceği muhım.
hıkayesı kalmayan pıyasamız ıcın her haber her data sımdılık etkılı..
-
Evet sayın kaos düşüşte terste kalarak bayagı bir zarar etmiş bunun yaklaşık yarısın almıştım geri ve saçma sapan saldırı ile zararı kapatma durumu ve sanki treni kaçırma yakalayamama varmış gibi hareket etme aynen sizin dediğiniz gibi az poziyondan bir şey olmaz yukarı gitse de alırım bir iki kontrat ve ortalama yaparım deyip bogaza kadar gömülme durumu bilmiyorum eğerki kurtulursam son durumdan izleyip bu bunalma ve burdaki herkesi de bunaltma durumundan kurtulacağım inşallah
-
herkese ıyı geceler huzurlu sağlıklı haftasonu
keyıflı kazançlı yenı bır hafta dıleklerımle
-
[QUOTE=deniz;489607]Sayın indregandi bu durumda nasıl bir strateji çizmek lazım pazartesi shortları kapatıp direk longa mı geçmek lazım yoksa gevşeme bekleyip ordan kapatıp longlamak mı daha mantıklı olan[/QUOTE]
yani strateji belli aslında, seçenekler çok tabi;
pozunuzu azaltablirsiniz, bir seçenektir, çıktığınız pozu en azından 104400(700) de yada daha üzerinden yerine koyma şansı varken, tersi durumlarda elinizde tuttuğunuz short pozunuz ise düşme ihtimalinde zararınızı karşılar,
pozunuzu tutarsınız , cüzdanınız dayanabiliyorsa dayanırsınız, daha düne kadar herşey çok kötü değilmiydi,..kötüydü, 1000 puvana herşey düzeliyorsa düzelir dersiniz,..tabi cüzdan önemli bu düşünce için,...ne kadar poz açtınız bu önemli, ciletçiyiz çünkü, ..
e kol kesmek hep secenektir malum,..basın stobu acımayın, dönüp bakmayacaksınız, bedene oynuyorsunuz çünkü, beden sağ kalmış,..cüzdan yerinde, yeni şanslar hep var,...psikolojiyi unutun,..
bir öncekinde iyi kar aldığınız düşünüyorum benim verdiğim iki noktayı, 101800 ve 102400 ü 102025 ten short etmiştiniz iyi bir düşüş oldu üstüne,..şu anki kaybınızı eğer kar edebildiyseniz buna da sayabilirsiniz,..
geçen dikkatiniz çekmiştim cüzdan konusunda,..umarım dikkate almışsınızdır bu defa,...zira kaldıraçlı bir piysada kayıplar birden büyüyebilirr, ve büyük kayıp daha çok bekletir, bekledikçe sıkıntı çok daha büyür,.. o nedenle,..
sayın deniz mantığınızı bunlardan birine uygulayın, ama asla duygusal olmayın,
zira piyasanın nereden döneceğini ne yapacağını kimse tam olarak bilemez,
bakın geçen bemim öngörüm, 98xxx ti, 93300 e kadar indi palabey,
diyelimki 98xxx de batmıyoruz ama 93300 bizi batırıyor,...
ben ne battım, ne stop ettim, ve bütün zararım geri geldi kara da geçebildim,..
ytd değildir
-
ustad sıtedeysenız bır konuda sızden helallık ıstemem gerekiyor.
ısrarla long pozdaydınız ve her düşüşte ılave yapmaktan soz edıyordunuz.. tam da bu donemde ben ust uste cıkıslara ınanmadıgımı short kovaladığımı sızınle poz konusunda anlaşamadığımı falan yazdım..
gercı ustad sızsınız ve benım hıcbır teknık analize dayanmayan hıssıyatımdan etkılenmedıgınızı bılırım.. yıne de içime kurt dustu. eğer yanlış algı oluşturmaya şu yada bu sekılde olumsuzz katkım olduyfa affedın ve hakkınızı helal edın..
gerekırse bır daha yazmam..
-
doyum olmaz
iyi geceler diyelim,..
-
[QUOTE=kaos;489615]ustad sıtedeysenız bır konuda sızden helallık ıstemem gerekiyor.
ısrarla long pozdaydınız ve her düşüşte ılave yapmaktan soz edıyordunuz.. tam da bu donemde ben ust uste cıkıslara ınanmadıgımı short kovaladığımı sızınle poz konusunda anlaşamadığımı falan yazdım..
gercı ustad sızsınız ve benım hıcbır teknık analize dayanmayan hıssıyatımdan etkılenmedıgınızı bılırım.. yıne de içime kurt dustu. eğer yanlış algı oluşturmaya şu yada bu sekılde olumsuzz katkım olduyfa affedın ve hakkınızı helal edın..
gerekırse bır daha yazmam..[/QUOTE]
sayın kaos,
bu yönde benim hiç bir sıkıntım yok,...sıkıntılı konuları ise belirttim zaten,..
-
[QUOTE=indregandi;489616]doyum olmaz
iyi geceler diyelim,..[/QUOTE]
Cümleten iyi geceler...