[QUOTE=hexa;67262]Jelibon Eur-Usd için 0.9 a kadar düşebileceğini duymuştum ama 0.4 şaşırtı beni :confused: Usd-Try için yarınki faiz kararı sonrası veya öncesi beklentin nedir?[/QUOTE]
ters anladın usd-eur 0.40.
Printable View
[QUOTE=hexa;67262]Jelibon Eur-Usd için 0.9 a kadar düşebileceğini duymuştum ama 0.4 şaşırtı beni :confused: Usd-Try için yarınki faiz kararı sonrası veya öncesi beklentin nedir?[/QUOTE]
ters anladın usd-eur 0.40.
Dow A Yarın En Geç Diğer Gün Vermeleri Lazım 36000 Lere Atsakda Shortlasam Artık 39300 27150 Düssünde Bile En Akıllı Tepkımız 31550 Lerden Gelmişti 33275 E Kadar Yani 6800 Puan Düsüten Sonra Simdi Ise 26800 Dip Olmak üzere 8200 Puan Yükseldik 35000 Noktasında Kapanısa Göre Ise 7600 Yüksekteyiz Yarın Aksam Short Denenbilir Gün Içine Bakmak Lazım 1500 Puan Düşmeliyiz Hani Gerçi Vade Sonu Py Adamı Donsuz Bırakır Dıkkat Etmek Lazım
Sn Jelıbon Takas Verılerını Alabılırmıyız Dolar Içinde Sımdıden Tesekkurler Ben Ogle Arası Aldım Ama Aksama Kadar Baya Değısmıs Ayrıca Subat Ne Durumda Sn Hexen Sizde Yazabilirseniz çok Teskkur Ederiz
Ben de orta vadede eur-usd tekrar 1.270 lere gidebileceğini düşünmüştüm. Jelibon yarınki faiz kararından 75 çıkarsa dolar-ytl için etkili olabilir mi?
Adamlar Dow Da Malı Bosalttılar Gene
peki neden?
bahsettiğim çok uzun vade.
neden parite arttı, neden altın arttı iki gündür.
fedin bütün ve son faiz kararı ve amerikanın aldığı bütün önlemler içinde bulunduğumuz ekonomik depresyon ve dezenflasyon sürecinde olmamız gereken yerin üzerinde bizi tutmaktadır. yani daha aşağılar engellenmeye çalışılmaktadır.
son süreçte krizin faturası 10 trilyon dolardan fazla bir erimedir. Kredilerdeki donma ve paradaki erime yüzünden dolara olan ihtiyaca dönüşmüş ve dolar değer kazanmıştır.
parite 1 e 1 kadar gelmesi gerekirken yine de o gücü bulamamıştır. belki en dibi gördüğümüz anda bu olacaktır. şimdi bunun olamaması ve .85 in üzerine anca atarak satış yemesi bunun trend değil sadece düzeltme olduğunu göstermektedir.
fedin ve abdnin aldığı önlemler dolarda uzun vadede devalasyona yol açacaktır. sebebide ekonomik depresyondan çıkılmaya çalışılacak olması bunun sonucunda hiperenflasyon yaratılacak olmasıdır.
orta vade beklenti 0.76 ya düşüş, 0.97 ye çıkış ve
çok uzun uzun vadede .40 a düşüş.
sevgiler.
jelibon ağa benim kafam bişiye takıldı. dow diosun 8200 olcak. 23-29 aralık ralli dion bide. ayrıca garanti de 290 dion benim kafa karıştı yaw. bide 34 kısaların durumuo stop oldunmu
yok yok osman ziya gibi kral ayı bile oynamaya kıvırmaya başladıysa var bir iş bu işin içinde
hey gidi bir zamanlar kral ayıydı şimdi dansöz ayı olmuş...
altın için 700-800 aralığı hep alım aralığıdır yön uzun vadede yukarıdır.
[QUOTE=jelibon;67274]altın için 700-800 aralığı hep alım aralığıdır yön uzun vadede yukarıdır.[/QUOTE]
kafa karışıklığımı gidermedin ağa:(
[QUOTE=serkanyurttas;67276]EN AZINDAN YOLAYAMAMDA DİYEBİLİRSİNİZ
SN [SIZE=6][COLOR=red]J[/COLOR][COLOR=blue]E[/COLOR][COLOR=red]L[/COLOR][COLOR=black]I[/COLOR][COLOR=teal]B[/COLOR][COLOR=darkorange]O[/COLOR][COLOR=lime]N[/COLOR][/SIZE][/QUOTE]
belki yazıyı okumamıştır daha
[QUOTE=Vob Trader;67272]jelibon ağa benim kafam bişiye takıldı. dow diosun 8200 olcak. 23-29 aralık ralli dion bide. ayrıca garanti de 290 dion benim kafa karıştı yaw. bide 34 kısaların durumuo stop oldunmu[/QUOTE]
asıl konjektür geçen kasım 20 den itibaren 23-29 aralık arasında bir tarihe kadar yükseliştir. ihtimali %90 dır.
ben gelmeyen bir dalganın peşindeyim bir geri çekilme bekliyorum ancak olmuyor. gece buna bakacam.
yükselen dipler devam ediyor.
cuma günü dowda quadruple-witching expirations günü düşmemesinin sebebini bunu bağlıyorum. piyasa cumaya yaklaştıkça iyi olmaya çalışıyor.
şimdi burada bir sorun var.
23-29 diyorum ya, eğerki önümüzdeki cumaya kadar yükseliş devam eder ve satışlar haftaya ertelenirse eski dibin üzerinde yeni bir dip yapılacak ve yükselişler devam edecektir. %10 ihtimaldir. yani 23-29 aralığı bu sefer aşağıdan yukarı dönüş olacaktır.
hakikaten çözmek çok zor.
bizde ve emerginglerdeki göreceli iyilik enerji hisselerinin banka hisselerine göre ucuz kalmasının sebebiyledir. bkz. tüpraş ve ereğlideki olmuş olan artışlar.
peki neden bundan önceki hareketler kadar hızlı olmadı ve 8200 e birden düşmedi çünkü vix bugün 49. 50 ilk defa aşağı kırıldı aylardır.
yani 8200 de ısrarcı olmayabiliriz belki, uzun süreçli yatay bir piyasaya gireceğiz.
sevgiler.
[QUOTE=Vob Trader;67277]belki yazıyı okumamıştır daha[/QUOTE]
okudumda mesaj yazmaktan fırsat olmadı henüz.
yollayayım, birde kaydetmeyi bilsem.:..: