-
[quote=Kanaatkar;160060]Ayrıca tum gelirimin ve geçimimin vobdan oldugunuda belirtmek isterim.[/quote]
Hocam sen profesyonel trader'sın o zaman. Benim gibi bir amatörün sayısız kademe üzerindesin... VOB kadar tehlikeli bir yatırım aracıyla geçimini sağlamak çok zor iş, her babayiğit cesaret edemez...
-
[quote=Kennym;160059]hocam ekim vadede uzlasıp parayı alıp gitcekler :) yeter demisler "sovule sovule bi hal olduk" diyede eklemiş aganında haysiyeti bi yere kadar dayanabilmiş :::[/quote]
Sabah 1500 kontrat civari aps değişimi varken [U]ozel emirlerle[/U] 14 bin poz kapandi gorülüyor araliğa gecişlerde 16 bin kusurlerde.
-
Son 11 5'dk'lık çubuktan 7'si doji oldu. Piyasa ancak bu kadar kararsız olabilirdi. Bir yöne doğru patlayacak ama bakalım...
-
[QUOTE=Kanaatkar;160066]Sabah 1500 kontrat civari aps değişimi varken [U]ozel emirlerle[/U] 14 bin poz kapandi gorülüyor araliğa gecişlerde 16 bin kusurlerde.[/QUOTE]
apsd değişimleri virmanlama sonrası acayipleşmeye başladıgını dusunuyorum. cok alakası bi şekilde devam ediyo.. belki ben yanlıs yorumluyorum ama gordugum kadarıyla alakasız ve sonradan takip ediyor işlemleri..
-
[quote=Strategist;160065] Hocam sen profesyonel trader'sın o zaman. Benim gibi bir amatörün sayısız kademe üzerindesin... [/quote]
Estağf.
Sadece uzun suredir ilgiliyim , bazen oylesi hatalar yapabiliyorumki vobda 1 aylik gecmişi olan bu hatayi yapmaz diyorum.
-
[quote=Kanaatkar;160071]
Sadece uzun suredir ilgiliyim , bazen oylesi hatalar yapabiliyorumki vobda 1 aylik gecmişi olan bu hatayi yapmaz diyorum.[/quote]
Sorma abi, aynı bela Eylül'den beri bende de baş gösterdi. O kadar çok tepeden long, o kadar çok dipten short açtım ki... Aracı kurumumdakiler canları sıkıldığında bakıp bakıp gülüyordur... :..:
-
[QUOTE=abka;160063]uzunlar kapandı..64100 den...günlük 400 puan..bana müsade..:)
keşke MS de 1 daklık periyot olsaydı...nasıl buluruz bunu..üüü[/QUOTE]
sendemı benım gıbı greyder treyder oldun akba abey ::: emme güzel deemi ... 400 pıvanı aldın cekildin kenara ... emme grafa bakacan gun sonuna kadar takıp etcen eyle her yerden pozisyona girmeycen en can alıcı noktada bascan pıçavı PELAYa ozaman 400+200+200... derken bı bakmısın gun sonu 1000 pıvan yapmıssın... emme graf sakatsa 400 pıvanın üstüne yatcan baska seylernen ugrascan gayri...
buda benim treyd tarzım
-
[quote=Kennym;160070]apsd değişimleri virmanlama sonrası acayipleşmeye başladıgını dusunuyorum. cok alakası bi şekilde devam ediyo.. belki ben yanlıs yorumluyorum ama gordugum kadarıyla alakasız ve sonradan takip ediyor işlemleri..[/quote]
Cok net bir sinyal malesef vermiyor ,normal zamanlarda pek dikkate almiyorum bende, kurumlar bir onceki vadeye kadar ozel emirlerle rahatca geciş yapabiliyordu en son vade geçişinde (8. ayda) satan bulamadiğindan normal piyasadan almak zorunda kalmişti.
-
[QUOTE=fXci;160073]sendemı benım gıbı greyder treyder oldun akba abey ::: emme güzel deemi ... 400 pıvanı aldın cekildin kenara ... emme grafa bakacan gun sonuna kadar takıp etcen eyle her yerden pozisyona girmeycen en can alıcı noktada bascan pıçavı PELAYa ozaman 400+200+200... derken bı bakmısın gun sonu 1000 pıvan yapmıssın... emme graf sakatsa 400 pıvanın üstüne yatcan baska seylernen ugrascan gayri...
buda benim treyd tarzım[/QUOTE]
bana 1 daklık periyot lazım...:(
valla en iyisi..paranı al çek git..
-
1 daklık periyot için matriks mi alacağım yani...of of...
bu ms neden 1 daklık koymaz ki.
-
[QUOTE=abka;160077]bana 1 daklık periyot lazım...:(
valla en iyisi..paranı al çek git..[/QUOTE]
van munut tavsiye etmem emme zistemin cokh guzelse bisey dıyemem tabi abka abeyim
-
cümleten kolay gelsin .. ekim vade .. zero işlem uzun devam .. uzlaşmaya gidiyorum .. hayırlı olsun ...
-
[QUOTE=Kanaatkar;160060]
Birini gorevlendirmek yerine keske Turkiyede de otomatik trading hukuksal olarak sorun teskil etmese ve bizde uygulasak.[/QUOTE]
Bence hukuki temeli olsa bile Türkiyede bunu uygulayabilecek altyapısı olan şirket yok... Daha doğrusu borsamız vob bile sürekli kesilip kapanıp duruyor... Ekran başında olmamıza rağmen onlarca defa verilerin donduğuna, emirlerin gitmediğine şahit olmuşuzdur... Bir de ekran başında olmadığınızı düşünün... Zatn hiçbir veri sağlayıcı şirket ve aracı kurum kolay kolay bu sorumluluğun altına girmezler...
-
Bir de şu vade sonu geyiği var... Vob acilen otomatik olarak diğer vadeye geçilebilen altyapıyı hazırlamalı...
-
[quote=enorton;160085]Bence hukuki temeli olsa bile Türkiyede bunu uygulayabilecek altyapısı olan şirket yok... Daha doğrusu borsamız vob bile sürekli kesilip kapanıp duruyor... Ekran başında olmamıza rağmen onlarca defa verilerin donduğuna, emirlerin gitmediğine şahit olmuşuzdur... Bir de ekran başında olmadığınızı düşünün... Zatn hiçbir veri sağlayıcı şirket ve aracı kurum kolay kolay bu sorumluluğun altına girmezler...[/quote]
Data kesilmesi ve diger sorunlari yurtdisi piyasalarda agirlikli olarak forexte olsada bazende dow futurelarda yasiyorum.
Aslinda matriks alt yapisi bile buna hazır sistem tester > sistem ayarlarinda E brokera sinyal gonder seceneğide var. (Yasal olarak izin olmadiği icin aktif değil)
Belki 5 dk lik 15 dk lik sistemlerde data kesilmesi zaman zaman onemli sorunlara sebep olabilir ancak 1200 1500 puan yukarilara sartli emirle stoplosslar girilebilir zaten bu periyottaki sistemlerde en kotü 1000 puanlik ters yonlü hareketlerde kapat sinyali veriyor. Elbette aksakliklar azda olur ancak bizim ekranda basinda olupta zamaninda acamadiğimiz dsiplinli davranamadiğimiz kacirdiğimiz puanlari bir hesap edelim herhalde bu tur bir aksakliğin zararindan cok daha fazladir en azindan kendi adima .
Günlük sistemlerde data kesilmesinin sorun olmasi cok nadir olur sanırım.
Aracı kurumlar sayet otomatik trading olacaksa mutlaka müsteriye ek bir sozlesme imzalatirlar zaten.
-
Fıtch, turkıye'nın notunu pozıtıfe cevırdı
fıtch, turkıye'nın notunu pozıtıfe cevırdı
-matrıks-
-
-
64125 lönkler 64450 flat ve aynı yerden cort
-
Ana sistemin neden alda kaldığı anlaşıldı. Sazan SW portföydeki shortların kalan yarısını 375'den kapar.
-
noluyo yaf gene mı mb konusmaya basladı.. ??
-
[quote=enorton;160086]Bir de şu vade sonu geyiği var... Vob acilen otomatik olarak diğer vadeye geçilebilen altyapıyı hazırlamalı...[/quote]
+.
Bu konuda aslinda vob yatirimcilari olarak birlikte hareket edip [FONT=Arial]Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası AŞ' ye 2 aylik vadelerin kısa oldugu en azindan kontrat vadelerinin 3 er aylik olmasini gerekteğini Ozellikle fax, telefon ve mail ile bildirimlerde bulunursak hepimizin ortak sıkıntısı olan su vade sonu tantanasi belki biraz da olsa azaltabiliriz.[/FONT]
[FONT=Arial]Tabiki 3 /5 kişi değilde her forumdaşin bunlardan 1 tanesini yapmasi sonuc almamizi saglar gorusundeyim. Sonucta kotratlarin suresinin uzamasi hepimizin faydasina olacaktir.[/FONT]
-
hay kredi notu gibi basınıza tas dussun yahu sız nasıl bi organize grupsunuz :))
helal olsun diyorum agaya .. saygılarımı sunuyorum.. her sılahı kullanıyo..
-
Acayip işlemler olmaya başladı, uzun zamandır ortalarda görülmeyen HSBC sahneye çıktı...
-
usd dollar yakın takip, son balonları şişiriyorlar, dolar hareketi yeni olduğundan fitch balonu hakkında ipucu verir bence, 65 üstü ağamın altı benim
-
[quote=enorton;160099]
Önemli olan piyasaları anlamak değil para kazanmaktır....[/quote]
İmzanız yeni dikkatimi cekti %100 katılıyorum... +.
-
[quote=security;160100]usd dollar yakın takip, son balonları şişiriyorlar, dolar hareketi yeni olduğundan fitch balonu hakkında ipucu verir bence, 65 üstü ağamın altı benim[/quote]
65 ve üstüne pozisyon taşımam, ağa bensiz nereye gidecek, ben olmadan birbirlerinimi.............önce ky yi doyurup uykuya yatırmaları lazım sonra,.....
-
19.10.2009 akşamı dax 5850 vob 64000
27.10.2009 dax 5650 vob 64400
Adamlar bir haftada 200 puan düştü biz 400 puan yukardayız... Çok güçlüyüz çoookkk... Düşüş için birşeyler eksik :)
-
Bu FITCH geyiği iyi oldu aslında, FITCH e rağmen olası aşağı sarkmalar casus belli der, bu manada kuzunun dediği %8 anlam kazanır,
-
Arkadaşlar herkese taziye mesajları için.çok teşekkür ederim.
[URL="http://urlal.com/dqqf]"][url=http://urlal.com/dqqf][/URL][img]http://i0910.hizliresim.com/2009/10/27/1682.jpg[/img][/url]
Görüldüğü gibi henüz sat sinyali oluşmamış.Üstteki çizgidede herhangi bir değişiklik yok.Herkese bol kazançlar.
-
[B]Resmi Tatil Sebebiyle Yapılan Değişiklikler [/B]
28 Ekim 2009 tarihinde yarım günlük resmi tatil sebebiyle Borsamızda seans ve takas
saatleri farklı uygulanacaktır.
Aşağıdaki tabloda 28 Ekim 2009 tarihinde uygulanacak olan günlük iş akışı yer
almaktadır:
09:15 : Seans başlangıcı
12:35 : Seans sonu
12:45 : Uzlaşma fiyatlarının ve teminat
tamamlama çağrılarının ilanı
(T Günü-27.10.2009) 17:45 –
(T+1 Günü-28.10.2009) 11:00
: Takas süresi
11:00 : I. Temerrüt başlangıcı
EFT kapanış saati : II. Temerrüt başlangıcı
11:40 : Nakit çekme son saati
11:40 : Nemalandırma
12:20 : Teminat yatırma son saati
29 Ekim 2009 tarihinde resmi tatil sebebiyle Borsamızda işlem yapılmayacaktır.
28 Ekim 2009 Çarşamba günü gerçekleşen işlemlerin takasının tamamlanması 30 Ekim
2009 Cuma günü yapılacaktır.
Üyelerimizin ve yatırımcıların dikkatine sunulur.
-
[quote=enorton;160085]Bence hukuki temeli olsa bile Türkiyede bunu uygulayabilecek altyapısı olan şirket yok... Daha doğrusu borsamız vob bile sürekli kesilip kapanıp duruyor... Ekran başında olmamıza rağmen onlarca defa verilerin donduğuna, emirlerin gitmediğine şahit olmuşuzdur... Bir de ekran başında olmadığınızı düşünün... Zatn hiçbir veri sağlayıcı şirket ve aracı kurum kolay kolay bu sorumluluğun altına girmezler...[/quote]
sadece durum veri akışı olsa bu çağda elektrikler kesiliyor tümden bişey göremiyorum ekranda. Yıl 1974 Bursa organize sanayi bölgesine makine satan Alaman bi şirket sürekli makinalar bozuluyor diye şikayet almışlar gelmişler bakmaya demişlerki sorun elektirik kesintisi ve biz makinayı tasarlarken bu olasılığı düşünmemişiz.:..: Bak şimdi elin gavuruna ulan elektirik kesilmez mi yuh sana.dng
-
[quote=sazan;160093]Ana sistemin neden alda kaldığı anlaşıldı. Sazan SW portföydeki shortların kalan yarısını 375'den kapar.[/quote]
Sazan abi, benim W formasyonu bugün de çalıştı gördün mü.... :))) :..:
-
[QUOTE=ordi;160111]sadece durum veri akışı olsa bu çağda elektrikler kesiliyor tümden bişey göremiyorum ekranda. Yıl 1974 Bursa organize sanayi bölgesine makine satan Alaman bi şirket sürekli makinalar bozuluyor diye şikayet almışlar gelmişler bakmaya demişlerki sorun elektirik kesintisi ve biz makinayı tasarlarken bu olasılığı düşünmemişiz.:..: Bak şimdi elin gavuruna ulan elektirik kesilmez mi yuh sana.dng[/QUOTE]
UPS, Laptop, Usb modem bunlar olmadan olmaz :)
-
Her vadede olduğu gibi Efg gene ekim vadede malı götürdü.
dünden 58000 maliyetli uzunlarından bu gün ort. 64160 fiattan 8500 ad. sattı ve elinde kalan 20.000 uzunun maliyetini 56000 a düşürdü.
Paraya bakın beher kontrattan 8000 puan 20000 kontrat 16 milyon. hani eski paramız vardıya 16 trilyon. Bu para benim kurumlarımın, benim bankalarımın, benim yerli fonlarımın ve gariban yatırımcımın parası yani zararı ,helalmı edersiniz harammı ?
-
Yani adamlar çözmüş artık bizi. İstediğin kadar sistem de graf. de ind. de hepsi hava bu dediklerimizden onda yokmu alası var bide + dan o sistemin başına dünya çapında bir uzman oturtmuştur. Bizim sistem graf. sinyallerini piyasamı üretiyor. Kocaman hayır. Görünmeyen elleri hem bizi hemde sistemlerimizi yönetiyor. Bu kadar basit.
-
FITCH operasyonun bir parçası, ama sakın ha ekonomi borsa ayağının değil, 29 Ekimden sonrakinin, domuz gribi ile birlikte, arkadaş olmuşlar,.....
Diğer manada diğer manada emerginglere kayan-hemde fena kaydılar (ABD faizlerinin sıfıra yakın olması ve faiz artırım ihtimalini uzun vadeye taşıması nedeniyle) Global Banker(alıntı kuzu) için, Türkiye önemli bir ülke, burada
olacak sarsıntı zincirleme reaksiyon gösterebilir, diğer ülkelerde bir direniş havası başladı zaten, daha fazla sömürülmek istemiyorlar........................................
-
Efg, TEB' e 64.350 den 5000 kontrat virmanladı
Ne ayaktır acaba ?
-
sn parderi
virmanı nereden görüyorsunuz ve nasıl?
bilgilendirirsen sevinirim
-
[QUOTE=parderi;160117]Efg, TEB' e 64.350 den 5000 kontrat virmanladı
Ne ayaktır acaba ?[/QUOTE]
hedef sasırtmaca bence.. elındekı malı saga sola dagıtıyo gıbı gorunup zararlı ıslemlere baslayaacktır..
-
[quote=ccarcabuk;160118]sn parderi
virmanı nereden görüyorsunuz ve nasıl?
bilgilendirirsen sevinirim[/quote]
Hareketlerde..
13:21:43 2000 lot 64,350'den
13:17:45 3000 lot 64,350'den