-
Eur/usd paritesindeki olaya gelince, sanırım dolar rezerv para olma özelliğini fed in bu faiz oranlarıyla tahtını euro ya kaptırmış görünümünden ibaret, yanlış algılama mı değilmi bakıcaz, eğer Avrupa birliği kendine güvenirde ben taşırım bu yükü, ABD de dünyanın yeni likidite merkezi olur şeklinde bir hesaplar varsa eur/ usd 1,50 yide kırar 2 ye gider, aa avrupa birliği bunu yapmazsa ve fazileri indirmeye devam ederse yandı ortalık.
2008 yılı başından itibaren dünyada en büyük likidite merkezi jponya bölgesinde bir değişiklik olmaya başladı, nereden anlıyoruz, 2008 yıılı başında usd / jpy çok absürd bir hareket başladı, o zamanda yazdık, usd/jpy yapması gerekeni yapmıyor var bir terslik dedik, o gün bugündür bu hareket devam ediyor, sanırım bu likidite merkezi olma özelliğinin kaybolacağını bilen büyüklerin hareketine tanık oluyoruz, merkez taşınıyor olabilir, yüksek ihtimallede yeni adres henüz belli değil, fakat benim kanaatime göre ABD bu işe en uygun yer, avrupa para birimi euro da bu dönemde geçici de olsa doların görevini (dünya para birimi görevi) görürse şaşırmam, ama ya AB bunu istemezse? önemli soru budur, saygılar.
-
[quote=teo;67331][SIZE=4][CENTER]Analysis of activity through 12/18/2008 12:30 PM[/CENTER]
[/SIZE]
[CENTER][SIZE=4]close: [/SIZE][FONT=Arial][SIZE=4][FONT=Arial][SIZE=4]34.2500[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/CENTER]
[FONT=Times New Roman][SIZE=4]The current trend is [/SIZE][SIZE=4][COLOR=#0000ff][SIZE=4][COLOR=#0000ff]up[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=4] and all orders on the [/SIZE][SIZE=4][COLOR=#0000ff][SIZE=4][COLOR=#0000ff]long[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=4] side may be considered. Market activity analysis suggests that [/SIZE][SIZE=4][COLOR=#0000ff][SIZE=4][COLOR=#0000ff]long[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=4] trades put on outside of the [/SIZE][SIZE=4][COLOR=#0000ff][SIZE=4][COLOR=#0000ff]+L+[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=4] focus zone have a [/SIZE][SIZE=4][COLOR=#7f7f00][SIZE=4][COLOR=#7f7f00]lower probabilty of success [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=4]than those placed in those zones highlighted on the expert ribbon[/SIZE][SIZE=4][COLOR=#7f7f7f][SIZE=4][COLOR=#7f7f7f].[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/FONT][SIZE=4][COLOR=#7f7f7f]
[/COLOR][/SIZE][FONT=Times New Roman][SIZE=4]If already holding [/SIZE][SIZE=4][COLOR=#0000ff][SIZE=4][COLOR=#0000ff]long[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=4] positions, we would look to partial profits on any retracement to [/SIZE][/FONT][FONT=Modern][SIZE=4][COLOR=#ff0000][FONT=Modern][SIZE=4][COLOR=#ff0000][FONT=Modern][SIZE=4][COLOR=#ff0000]34.1250[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Modern][SIZE=4][COLOR=#ff0000][FONT=Modern][SIZE=4][COLOR=#ff0000][FONT=Modern][SIZE=4][COLOR=#ff0000].[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Modern][SIZE=4][FONT=Modern][SIZE=4]T[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=4]raders with remaining [/SIZE][SIZE=4][COLOR=#0000ff][SIZE=4][COLOR=#0000ff]long[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=4] positions after profit taking should consider placing exit stops in the region of [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#ff0000]34.1250[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][SIZE=4][COLOR=#ff0000][SIZE=4][COLOR=#ff0000][FONT=Times New Roman].[/FONT][/COLOR][/SIZE]
[/COLOR][/SIZE][SIZE=4]Be prepared for a potential short term price pull back to the [/SIZE][FONT=Arial][SIZE=4][FONT=Arial][SIZE=4]34.3068[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][SIZE=4] area.[/SIZE]
[SIZE=4]Suggested standing placement of fail-safe stops...[/SIZE]
[CENTER][FONT=Times New Roman][SIZE=4]If Long -- exit all contracts at ... [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#0000ff][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#0000ff][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#0000ff]34.1250[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#0000ff][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#0000ff][/CENTER]
[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][SIZE=4]If Short -- exit all contracts at ... [/SIZE][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#0000ff][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#0000ff][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#0000ff]35.0000[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote]
Biz ingilizce anlamak zorundamıyız.Hem de arada şarkı falan da gönderiyorsunuz.Bunun için başka topic açsanız olmazmı kendinize.üüü
-
[quote=hexa;67335]Bu mesajdan sonra 100 pip düştü eur-usd :D Arkadaşlar kesinlikle forex tavsiye etmiyorum sadece ytl işlem yapılabilir diğer paritelerde %90 kaybedilir çünkü adamlar sizin üzerinize oynuyor parayı sıfırlayan çok gördüm baştaki heves yerini para kaybına bırakıyor :D[/quote]
Kesinlikle katılıyorum.Arkadaşın birisi vobtan daha kolay demiş.Ben bugün eurodoları tek tuş 50 pip artarken gördüm.Parite zor iş.Vobta farkla oynuyorlar ama vob becerebilene iyi yer.Zarar inatlaşmazsan sınırlı olur.Ha diyorsa birisi paritede az kaldıraçla oynayacam ona da irade lazım.
-
[quote=hexa;67370]Farkı açmış olabilirler geçici olarak fakat benim baktığım tüm forex sistemlerinde low 1.508 diyor fakat bilemiyorum. Burdan alınır mı? :)[/quote]
Oradaki olay anlık oldu.Bir anda spota birisi yüklüce verdi.O anda yurtdışı ve diğer vob falan oynamaz.Sadece matriks gösterir onu.Vobtrader doğru söylüyor.Ama fiyat tek tuş olduğu için hemen geri geliyor eski fiyatına.Birisi büyük ihtimal sesbest yolluyor.Altta bekleyen alıcıya çakıyor.
-
[quote=oğuzt;67374]bu hareket fedex kargo sirketi icinmiydi simdi ?
18.12.2008 14:49:54 *FEDEX, İKİNCİ ÇEYREKTE HİSSE BAŞINA 1.58 DOLAR KAR ETTİ[/quote]
O şirket hamdolsun iyi getir götür yapıyor.Amerikadan kurs kağıtlarımı getirmişti ve çok kısa zamanda getirdiler.
-
[quote=Vob Trader;67379]jelibon bi durum değerlemesi.
hexen plans
astatin sen de pariteler için bişiler de :)[/quote]
Burada astatin için yeni dualar diyebilirsiniz..lelele.lelele
-
Bu arada astatinim pikidapım bu ayu Osman dediğimiz şahsiyeti muhterem tgrtde çarşamba akşamları diğer şahsiyeti muhterem konukları ile programı şerif sunuyor.Gün içi işlem yapıyorum nadir yazarım(Yani buranın gecesi).Ayrıca giremedik foruma bugün nedenini bilmiyorum.Bizim burada akşam iken siz yatıyorsunuz.Ben de herkes yatarken yazıyorum.Kolay gelsin.
-
bye bye happeness
The Bush administration is looking at "orderly" bankruptcy as a possible way to deal with the desperately ailing U.S. auto industry, Treasury Secretary Henry Paulson said Thursday as carmakers readied more plant closings and a half million new jobless claims underscored the deteriorating national economy.
-
sabah skorları
Lucy Lui : -%0.90
Ping Pong : -%0.77
Sittiret Zamanları : %0.7
-
[quote=abka;67407]daha önce dediğim gibi..artık canı çıkıncaya kadar satma veya arşa kadar alma taktiği var gibi..biz'' garanti 1,60 dan 2,60 a geldi,buradan alınmaz dedikce ''adamlar alacaklar gibi..[/quote]
Ama artık, burdan alınmaz demeyenlerimiz var:) En azından bir kısmımız alıyor değil mi :)
-
[quote=Vob Trader;67379]jelibon bi durum değerlemesi.
hexen plans
astatin sen de pariteler için bişiler de :)[/quote]
Vobum Trader'ım, dün görmemişim bu mesajını.. Pardon.. FX de az kenarda durma zamanı, Olay hangi MB daha fazla faiz düşürür kumarına döndü..Ortalık az durulsun, vur kıçına tekmeyi GBP'nin..Altın longları kapattığımı zaten demiştim
-
herkese günaydın kazancınız bol tarısmanız az olsun :D
kısa pozısyona devam dıyorum