Vay anasını kutlamaları izlemeye gittik geldik dow uçmuş... Sabaha iyi bir gap var anlaşılan... Uzak doğu da kaçgündür düşüyordu onlar da iyi tepki verir artık... Napalım karlar gider en fazla sağlık olsunç....
Printable View
Vay anasını kutlamaları izlemeye gittik geldik dow uçmuş... Sabaha iyi bir gap var anlaşılan... Uzak doğu da kaçgündür düşüyordu onlar da iyi tepki verir artık... Napalım karlar gider en fazla sağlık olsunç....
Dün %4,5 düşen bov da %5,5 artıyor... Bu ne volatilite arkadaş...
[QUOTE=selçuklu;160539]bu arada cümleten iyi akşamlar ... iyi bayramlar .. heehe:D[/QUOTE]
hoşgeldin patron..
9950'deyiz. Dananin kuyrugunun kopacagi yer burasi. Eger 9970'in ustune cikarsak benim EW sayimi cope gider. Yoksa nası tutturdum diye burda havamdan geçilmez, demedi demeyin... :)))
[IMG]http://i36.tinypic.com/nwx20y.jpg[/IMG]
[QUOTE=sovalye;160560][IMG]http://i36.tinypic.com/nwx20y.jpg[/IMG][/QUOTE]
Abi hala buralardasın galiba, ama sana attığım maile cevap yazmadın hala :(
[QUOTE=Strategist;160559]9950'deyiz. Dananin kuyrugunun kopacagi yer burasi. Eger 9970'in ustune cikarsak benim EW sayimi cope gider. Yoksa nası tutturdum diye burda havamdan geçilmez, demedi demeyin... :)))[/QUOTE]
Valla ne yalan söyleyeyim ben dowdan hiç böyle bir tepki beklemiyordum... Sonuçta işi bozan veri oldu... Veri gelene kadar dax eksideydi mesela... Bugün kapalı olmamız çok kötü oldu... Açık olsak kesin son 2 saatte sistemler Al verirdi ve yarın gap yemezdik... Neyse sisteme devam... Kurtlar vadisi başlasa artık... Buarada boğazda gösteri muhteşemdi... Topkafayı teprik ediyorum... :)
[url]http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=213203[/url]
[quote=enorton;160562]Valla ne yalan söyleyeyim ben dowdan hiç böyle bir tepki beklemiyordum... Sonuçta işi bozan veri oldu... Veri gelene kadar dax eksideydi mesela... [/quote]
Veriyi önceden bildikleri için mal toplamak amacıyla düşürmüş de olabilirler piyasayı. KY çarpmak için her türlü numarayı yapar bunlar...
[quote=enorton;160561]Abi hala buralardasın galiba, ama sana attığım maile cevap yazmadın hala :([/quote]
pozisyon yok şartlarımı önceden planda belirtmiştim. istediğim zaman şortlatsalardı volatilite olmayacaktı şelale düşüşü olacaktı. ama geçiktirdikleri ve birazda yorulduğum için 64500 civarında flate geçtim...
e mailime hiç bakmadım..
bakınca yanıtlarım;)
[quote=enorton;160431]Uyarın için teşekkürler ama demirden korksak trene binmezdik... :) Ben 3500 puan bile gap yedim zamanında... Ama en büyük karlar da bu zamanlarda gelir.. Ben bu riski alırım, zaten sistem SAT ta... Cuma sabahı nasıl açılacağımızı sadece Allah bilir...[/quote]
Tamamen trade şeklidir.Saygı duyarım,sizi de tebrik ederim 3500 yiyerek izleyecek kadar sinirleriniz sağlam olduğu için.Lakin şahsen o 3500 puan dan da ekmek yenebilir diye düşünüyorum,önemli olan para kazanmaktır.Düşündüğünün doğru çıkması değil.
Tabi bunlar benim tercihim ,trade çeşitlerinde farklılıklar olabilir.Ama ben SADECE GÖRDÜĞÜMÜ TRADE EDERİM.
saygılar
[QUOTE=ATHLON;160565]Tamamen trade şeklidir.Saygı duyarım,sizi de tebrik ederim 3500 yiyerek izleyecek kadar sinirleriniz sağlam olduğu için.Lakin şahsen o 3500 puan dan da ekmek yenebilir diye düşünüyorum,önemli olan para kazanmaktır.Düşündüğünün doğru çıkması değil.
Tabi bunlar benim tercihim ,trade çeşitlerinde farklılıklar olabilir.Ama ben SADECE GÖRDÜĞÜMÜ TRADE EDERİM.
saygılar[/QUOTE]
1999 depreminde borsada değildim sadece onun dışında tüm felaketlerde terste kaldım... :) Mesela anayasa fırlatma, 11 eylül, akp kapatma davası... Onun dışında short girdiğim geçen yıl eylul ayında bir akşam paulson açıklama yapmıştı ve ertesi sabah bizim vob tavan yapmıştı... O zaman da tersteydim :) Ama hala buradayım... Teo gibi çok zengin de değilim yani cepten para da harcamadım buraya... Bazen kazanıyoruz bazen kaybediyoruz... Bunlar da adrenalin oluyor... :) Sovalye abinin dediği gibi "gece yatağa donsuz girerim malsız girmem" :) Flat kalmayalı çok çok uzun zaman oldu... Geceye flat girip olası pozitif gapı kaçıracağıma para kaybetmeyi tercih ederim... Bu da benim trade anlayışım...
[quote=ATHLON;160565]Tamamen trade şeklidir.Saygı duyarım,sizi de tebrik ederim 3500 yiyerek izleyecek kadar sinirleriniz sağlam olduğu için.Lakin şahsen o 3500 puan dan da ekmek yenebilir diye düşünüyorum,önemli olan para kazanmaktır.Düşündüğünün doğru çıkması değil.
saygılar[/quote]
3-5 sözleşmeyle trade eden biri için pozisyonunu her akşam kapamak kolay olabilir. 60-70 sözleşmeyi her akşam kapayıp her sabah tekrar açmak o kadar kolay değildir. Bu işte gap almak da var, gap yemek de var. Her geceye flat gireceğim diye ısrar eden biri kolay kolay portföyünü büyütemez.
[QUOTE=Strategist;160567]3-5 sözleşmeyle trade eden biri için pozisyonunu her akşam kapamak kolay olabilir. 60-70 sözleşmeyi her akşam kapayıp her sabah tekrar açmak o kadar kolay değildir. Bu işte gap almak da var, gap yemek de var. Her geceye flat gireceğim diye ısrar eden biri kolay kolay portföyünü büyütemez.[/QUOTE]
Şansımız %50 idi... Sonuçta veri kötü gelse dow şuanda %2 düşseydi farklı şeyler konuşacaktık... Yarın sabah fdow 10000 üstünde bile olabilir... Kısmet... Ben kaçıyorum, birazdan kurtlar başlıyor...
[quote=enorton;160431]Uyarın için teşekkürler ama demirden korksak trene binmezdik... :) Ben 3500 puan bile gap yedim zamanında... Ama en büyük karlar da bu zamanlarda gelir.. Ben bu riski alırım, zaten sistem SAT ta... Cuma sabahı nasıl açılacağımızı sadece Allah bilir...[/quote]
[quote=Strategist;160567]3-5 sözleşmeyle trade eden biri için pozisyonunu her akşam kapamak kolay olabilir. 60-70 sözleşmeyi her akşam kapayıp her sabah tekrar açmak o kadar kolay değildir. Bu işte gap almak da var, gap yemek de var. Her geceye flat gireceğim diye ısrar eden biri kolay kolay portföyünü büyütemez.[/quote]
Portföy çeşitliliği ve bunların büyüklüklerine göre kanımca asıl 3-5 gibi komik rakamlarla poz almak bence daha az tehlikelidir.Lakin,daha önceki yazımda da yazığım gibi geceye pozisyonla girmek kanımca portföyünde gerekli bölmeyi ve risk miktarını hesaplayanların işidir.Bu yüzden 3-5 kontrat kimi portföylerde çok olabileceği gibi 300-400 kontrat kimi portföylerin sadece vob hesaplarının %30 olabilir ve dediğiniz gibi mantıklı olabilir...:..:
Önemli olan portföyü iyi bölüp riski ona göre almaktır.
Saygılar...
[QUOTE=thracian;160492]Bence biz sali günü 486xx`lere gelerek Dow`un 9600, DAX`in da 5400 civarinda bulunan trend desteklerine kadar gelmelerini fiyatladik. Bu noktadan sonra bence asil önemli olan trend desteklerinin kirilip kirilmayacagi. Bunu da birkac gün icinde görecegiz.
Ayrica trend destegini test eden tek borsa sanirim biziz. Bu da bana diger borsalarin bugün bu desteklerini test edeceklerini düsündürüyor.
Bircogu destegini test edemeden döndü.
Bu arada 9960 üzerinde kalan DOW, 9900 üzerinde FDOW bence bu hareketi tepki lmaktan öte götürür...
Umarim herkesin pozisyonunu cok zarar görmeden ayarlayabilecegi bir acilis/gün olur...
Iyi aksamlar
İyi geceler arkadaşlar.
diğer sitelerı okuyunca bakıyorumda mıllet çoşmuş peeh
aslında çok komık bızde kazanan yok
kısacılar kazandıklarını bırakacaklar
uzunda kalanlar zararı telafı edecekler
bu oyun surer gıder
[quote=Strategist;160559]9950'deyiz. Dananin kuyrugunun kopacagi yer burasi. Eger 9970'in ustune cikarsak benim EW sayimi cope gider. Yoksa nası tutturdum diye burda havamdan geçilmez, demedi demeyin... :)))[/quote]
9970 üst limit demiştim, 9969,61'den döndü. Bu kadar ballı olur insan. Yüzümü kara çıkarmadın Dow amca, sağolasın... ::: :..:
Enson bu akşam ekranı 17.00 de kapatmıştım.
O saatteki seviyeye göre bu gece rahat 9900 kapar demiştim. Bence bu günkü direnç 9925 idi oysa biraz önce baktığımda 9950 yi görünce uzuncu olarak değil sevinmek bayağı tırstım.
Abartılı çıkışlardan oldum olası korkarım. Kaldıki bir saatlik seans olduğunu düşünürsek
dow'un son 15 dakkada bile ne .oklar yediğini hepimiz biliyoruz.
oldu 10000 kapasın..way..adi bu dow
klimaları taktırdım..temüzlük yapıyorum..klimaları çalıştıramıycaz galiba..elentrük parasını dow aldı..hehe..
Dün de yazmıştım. Hastayım şu Dow'un trend kanallarına olan saygısına. Şekil 1.A'da gösterdiğim gibi 4 tane çizgi çizip günün tüm hareketini özetlemek mümkün. Bizimki niye böyle hareket etmiyor yaw? Bizimki akşama kadar çalkala babam çalkala. Gidip orda bi hesap açtırıp Dow'da mı oynasam ne yapsam...
Herkese iyi geceler... .uyk
Hay allah dow'un 22.00 de kapadığını unutmuşum. çan sesi ile jeton düştü.
Şükür bu geceki uykuyu kurtardık.
ne olmuş dow a...
en güzeli brezilyada oynamak.:).hergün % 5 aşşağı- yukaru..üstelik dow la aynı açıldığından pek gap de yok..
[QUOTE=abka;160578]ne olmuş dow a...
Oda cumhuriyetimizi kutladı fişek attı. Hemde yükseklere.
[IMG]http://i38.tinypic.com/2cz2atf.jpg[/IMG]
[QUOTE=Strategist;160553]Kehanetlerde bildirilen, büyüyünce insanlığı Pala'dan kurtaracak seçilmiş kişi o mu yoksa? :..: :::[/QUOTE]
:..::..::..::..:
[QUOTE=fXci;160554]anoeyy bu benim oğlan yuaw.... Büşra senmisin gız.... bunca senedir aynı yerdeymişik ::: ülem be :::[/QUOTE]
vay canına... dünya ne kadar da küçük..:eek: yada net alemi ne kadar küçük..:..: kimse kimseyi tanımayınca, yada tanımadığını sanınca:..: forumda yıllarca yazıştığın kişi kapı komşun bile çıkabiliyor..:D:D
dow'un bu kapanışına rağmen hala açılışta shortlamayı düşünüyor musun efiksim..:))) ben vazcaydım gibiyim de..:D dow bu ateşle yarın 10.000 üstüne atar tekrar..:confused:
[url]http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=213229[/url]
Yorumsuz...
[QUOTE=jerfin;160583]dow'un bu kapanışına rağmen hala açılışta shortlamayı düşünüyor musun efiksim..:))) ben vazcaydım gibiyim de..:D dow bu ateşle yarın 10.000 üstüne atar tekrar..:confused:[/QUOTE]
açılışta cortlaycam demedimki gı ::: 62000 e lönk yazdıydım vob 62075 den dondu 62000 lonklerim gelseydi bayrama lönk gircektim dedim..... :::
ahanda ozamanki yazdıgım yazı :::
[QUOTE=fXci;160428]güzel bı gundu teşkurler PELAM 62000 yeresıne gelseydı tatıle long gırcektım 75 pıvan kaldıydı emırlerıme :::
SAVOL PELAM[/QUOTE]
Şinci yarın vadenin son gunu....
yani benim hergunku dinamikler çalışmaz gayri..... ... PELA yarın benim pıçakımdan korkmaz... zırhlı olur ....
çarşambadan 62000 maliyetli longları cuma yükseginden kapamayı planlıyordum...
emme longlarım gelmedi ve o şansı kacırdım.... yarın zor bi gun olcak eger seans içinde garanti kazanc noktaları gorursem işlem yaparım.... yokhsam sıfır işlemle gunu kapar haftasonu girerim gayri
gızlar bu ne...üwwww...uçak düşmüş manş üzerinde üww.... pala verdiği karların büyük kısmını geri çağırmış **.....üwwwww..:::
selçuklu patron hoş geldin..sen bu avatarı hiç değiştirme patron:..:
cerfo, hasta etme adamı:..::..: tepkinin ne olduğunu ha eurusd de öğrenmişin ha vob da:::
ben kaçar...bol kazançlar
selçuklu patron hoş geldin, küsküleri hazır tut, hatta ek sipariş ver, yakında küskü bayramına şimdiden hazırlık yapalım,
63550 yani bir önceki günün en düşüğü stobumdur, ek cöört falan eskidendi onlar, bu stop daha önce 65000 deydi, şimdi 63550 bu ne demek ağanın işi zor demek, ne demek ağa daha önce 65000 de beni stoplatırken şimdi 63500 e razı olmak durumunda, yani cepten yemeye başladı demek, isterse fezaya gitsin o zamanda 5 dk lıklarla çıtırlara iki yöndede devam, ama gönül şöyle bir şelale istiyor, somonlara tokat atmak istiyor, yarın çok dalgalı bir gün olacak, şimdiden belli, ağamın aslında kısalarla işi yok, donlarına kadar zaten aldı, onun gözü uzunlarda, para onlarda birikti, ağam bunu düşünüyor, rüyalarına giriyor, nasıl etsemde yakalasam diyor, ağa bu yaparmı yapar,
şimdi ne yaptı kısalara parayı tatdırdı, ama bekleyin dedi, ne yaptı uzuncuları korkuttu, salladı, hafıza yaptırdı, kısaya hazırladı onları, ürküttü,bu ne demek, ortam çok karışık demek, sürü hazır demek, süngü tak demek,
Bundan sonra ne yapabilir;
nefes aldırabilir, her iki tarafada unutun diyecek yok öyle bir şey diyecek ve uyutacak, ne yapabilir; bir shrt ye koşacak, bir lönke, herkeze tattıracak, tadamıyanlarda sistem histem uğraşacak, tühh dedittirecek,yani unutturacak, manyak yapacak,
ne yapabilir, diğer feodal beylere saldıracak buraya kadarmış diyecek, zaten tabela şirketiydi diyecek, baştan söylediydik diyecek, herkez başının çaresine baksın diyecek, basacak düğmeye,
şartlar varmı var, doldur boşalt nereye kadar,
[B]Günaydın,
[U]30 Ekim Cuma [COLOR="blue"]"Yurtdışı"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar
Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi[/U][/B]
[U]GER Perakende Satışlar (a/a) (Eyl) 09:00 %1,0 -%1,5 Yüksek
EUR TÜFE Tahmini (y/y) (Eki) 12:00 -%0,1 -%0,3 Yüksek
EUR İşsizlik Oranı (Eyl) 12:00 %9,7 %9,6 Yüksek [/U]
[B] USD Kişisel Gelir (Eyl) 14:30 %0,1 %0,2 Yüksek
USD Kişisel Harcamalar (Eyl) 14:30 -%0,5 %1,3 Yüksek
USD Kişisel Tüketim Harcamaları Deflatörü (y/y) (Eyl) 14:30 -%0,5 -%0,5 Yüksek
USD Kişisel Tüketim Harcamları (Çekirdek) (a/a) (Eyl) 14:30 %0,2 %0,1 Yüksek
USD İstihdam Maliyet Endeksi (Q3) 14:30 %0,4 %0,4 Yüksek
USD Chicago PMI İmalat Endeksi (Eki) 15:45 48,1 46,1 Yüksek
USD Michigan Güven Endeksi (Eki) 16:00 70 69,4 Yüksek
USD NAPM-Milwaukee Endeksi (Eki) 16:00 58 Düşük
USD Geithner'ın Konuşması 17:30 Yüksek[/B]
[B][U]Bazı Bilançolar[/U][/B]
Chevron (CVX) 1.47$ (Açılış Öncesi)
Alcatel-Lucent (ALU) -0.05$ (Zaman belli değil)
Sony Corporation (SNE) -0.37$ (Zaman belli değil)
[B][U][COLOR="Blue"]"Türkiye"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B]
Hazine, Kasım Ayı Borçlanma Planı (17:00)
Eylül Ayı Dış Ticaret Dengesi($) (17:00)
[B]Bol Kazançlar..[/B]
Günaydın ve bol keyifli günler ;)
cümleten günaydın bol kazançlar ..
Herkese günaydın arkadaşlar.
Bugün vadenin son günü olduğu için kanımca emirlerin açılıştan hemen sonra ve kapanışa yakın girilmesi taraftarıyım.Bu şekilde minimum 500 puan yakalanabilir diye düşünüyorum.Son günde sistem grafik pek dinlenmiyor lakin...
[QUOTE=enorton;160425]Fdax değeri 5540 bakalım cuma sabahı biz açılırken nasıl olacak... Herkese iyi tatiller... Herkesin Cumhuriyet Bayramı şimdiden kutlu olsun...[/QUOTE]
Herkese günaydın Fdax 5595... Bkalım biz kaçtan açacağız?
Günaydin arkadaslar