-
[quote=sazan;67638]Benim biyo-mechanical sistemimde sürekli zarar yazıyor, arada bir uyarıda veriyor. Benim yönettiğim portföy (EW portföyü) ise, sizinle aynı zamandan buyana shortta duruyor. 37.075 maliyetle. Tek fark ben yükselişlerde ilave kısa pozisyon açmıyorum.[COLOR=red] (Never add to losing positions - Kaybeden pozisyona ilave etme kuralı gereği[/COLOR])[/quote]
Şöyle düşünün.. Yeni açılan pozisyonları ayrı bir portfoy gibi varsayın ve sadece küçük marjlara oynayın.. Yani ek kısa açın ama 150-200 puan kar görünce kapadın..Yeni ction için yükselmesini bekleyin.. Bu taktik piyasanın tepeye yakın olması veya yatay olması durumunda oldukça güzel kar yapar / maliyet düzletir.. Netekim ilk kısalarım 33275 lerden di portfoyun %40 ı ile..34200 üzerinde geçen hafta yaptığım bu tip hareketlerle maliyeti 34450 ye kadar çıkardım..Sincerely
-
herkese merhaba,
foruma bir süre önce üye olmuştum ilk mesaj bugüne kısmetmiş.özellikle sn.hexen ve sn.sazan'ın analizlerini ilgiyle izliyorum.tradelerimde çok faydası oluyor.kendilerine teşekkür ederim.
herkese bol kazançlar,
-
[quote=sazan;67643]Sazan'ı tercih etmem bilinçli. Günümüz toplumunda context (Sunuş-Pazarlama), content'den (içerik-üretim) çok daha önemli. Ne bildiğinden , yada ürettiğinin kalitesinden çok, nasıl pazarladığın yada nasıl sunduğun. [COLOR=red]Ben de bu durumu protesto ediyorum[/COLOR]. Belki insanlar da bir zaman sonra içerik önemliymiş demeye başlar diye umuyorum.
Avatardaki kurt adam ise, nick ile tamamen uyumsuz. Farkındayım. Ancak bugüne kadar kazandığım asıl parayı ne EW, ne Gann nede 1000'lerce dolarlık paket yada sistemlerle kazandım. Asıl sistemim dolunay tarihleri, planatery harmonics (türkçe ?) vb üstüne kurulu. [COLOR=red]Gurt adam - dolunay ilişkisi ise tahmin ettiğin şekilde.[/COLOR][/quote]
Anlaşılmıştır bay sazan.. Bu protesto nesnesi üzerinde "yapısal üst determinizm" açısıyla bakarak derin bir post-geyik keyifli olabilirdi ama burası yeri değil :) Ancak sanıyor ve anlıyorum ki siz de benim gibi "mühendislik" formasynuna sahipsiniz...
Ben de derin iz bırakan son kurt adam, "kurt" filmindeki, jack nicholson'dı..İyi oynadğından değil, Michellle Pfeiffer ile olan hukuku açısından iz bıraktı :)
Şu Gurt Dama Dolunay veya Planetery Harmonics i merak ettim şimdi...Türkçes lazımsa Gezegensel Uyumlar gibi bişi oluyo ama bn ona daha keyifli bir krşılık bulurum :)
-
[quote=sazan;67643]....Asıl sistemim dolunay tarihleri, planatery harmonics (türkçe ?) vb üstüne kurulu. Gurt adam - dolunay ilişkisi ise tahmin ettiğin şekilde.[/quote]
sn.sazan
12 ARALIK dolunay günü idi.MAVİ gün diyelim öncesinde 13 KASIM-14 EKİM-15 EYLÜL var yanılmıyorsam.şimdi 4 dolunay öncesi olan 15 AĞUSTOS ile aynı döngü içinde olmalıyız yanılmıyorsam.
nasıl bir ilerleyiş bekliyorsunuz? daha önceki MAVİ çevrimlere baktığımda sıkıcı ve yatay giden 5-6 günden sonra YIKICI düşüşler gelmiş.
bu seferde böyle bir beklentiniz var mı?
bol kazançlar dilerim,
-
SOn olarak bay Sazan,
Yukarıdaki, forent (forhand) forum entellektüel :) dialoglardan sonra bir ironik metni hakettiğinizi düşünüyorum.. Şöyle ki " VOB30 a çatır çatır kayıyorlar"...stres boşalması da diyebilirsiniz bu ifademe
-
cok kişi longmuda ses vermiyor yoksa tersimi :)
tahvil 16,11 olmuş piliçler tavan olmuş alakaya mayonez
-
UNUTMADAN, BU AKŞAm DJI BEDDUAMI YAPACAĞIM.. 1 AYDIR İLK DEFA GERÇEK MANADA HİSSEDİYORUM!!!evet evet geldiler... hissediyorum
-
[quote=mersiyk;67650]cok kişi longmuda ses vermiyor yoksa tersimi :)
tahvil 16,11 olmuş piliçler tavan olmuş alakaya mayonez[/quote]
3 kişi kısa var...benim bildiğim 5 long var..gri kalan arkadaşları bilemiyorum.. :)
Piliçlere gelince..kriz var kimse hindi alamaz, kırmızı ete de bulaşmaz...herkes yılbaşı yemeğini "piliç" e downgrade eder diye düşündüler herhalde :)...
-
[QUOTE=Astatin;67652]3 kişi kısa var...benim bildiğim 5 long var..gri kalan arkadaşları bilemiyorum.. :)
Piliçlere gelince..kriz var kimse hindi alamaz, kırmızı ete de bulaşmaz...herkes yılbaşı yemeğini "piliç" e downgrade eder diye düşündüler herhalde :)...[/QUOTE]
iyi düşünmüşler 1.10 ortalamalı maliyet yapmıştım ilk defa borsa haytımda böyle bir yükseliş yaşıyorum .kom .lelele
-
[QUOTE=Astatin;67652]3 kişi kısa var...benim bildiğim 5 long var..gri kalan arkadaşları bilemiyorum.. :)
Piliçlere gelince..kriz var kimse hindi alamaz, kırmızı ete de bulaşmaz...herkes yılbaşı yemeğini "piliç" e downgrade eder diye düşündüler herhalde :)...[/QUOTE]
Millet kurban bayramından yeni çıktı. Hindi piliç olmaz gibi bu sene!
-
Sn Astatin,
Gurt Adam muhabbetimizden sonra avatarımı değiştirdim. Şimdi tema tam oldu sanırım.
-
[QUOTE=mersiyk;67650]cok kişi longmuda ses vermiyor yoksa tersimi :)
tahvil 16,11 olmuş piliçler tavan olmuş alakaya mayonez[/QUOTE]
söz gümüşse sukut altındır.
short long farketmez bir yön olsada akılıp gitsek :)