satış baskısı var..
Printable View
satış baskısı var..
Eğrisi doğrusu yok bu işin, 60225 ile 3/4 kısa.
Yarın Pala nasıl olsa bir saate eşşek gibi ekmek verecek.
[QUOTE=Kennym;162157]dunku oyunun aynısı degilmi bu :) yarın gene -1000 gap icin hersey müsait.. ulan aga bulmusun bi senaryo hergun aynı geyik.. her olayın boyle senın bı senaryo buluyon aynı seyle iteleyip duruyosun millete.. yok imf yok not artırım yok dow + actı aman haydın gaza gelelım.. yaf yeter ne kaypak adamısın sen ver kararını telef oldu gariban ky :)[/QUOTE]
Buna benzer bir durumu geçen yıl ekim ayının sonlarında görmüştük... Sabah eksi gap sonra son 1-2 saat alım coşkusu, ertesi sabah yine eksi gap ve yine daha sonrakapanışa doğruu alım coşkusu... Sonrası ise ilginç...
[IMG]http://img686.imageshack.us/img686/2683/adsza.jpg[/IMG]
geceye 60200 kısalarla girmeyi düşünüyom..
-1000 gap on the way tomorrow
vay anasını..ama bu kez durum farklı..dün forum ben ve athlon hariç uzundu..şimdi herkes kısaya dönmüş **...gap yukarı olabilir bu durumda üwwww
tatiden herkese merhaba...
bu aralar borsayla meteroloji doğru orantılı gidiyor...
uğraşamadığım için flatım yoksa sistemlerim 64500 lerde sat vermişti. ama arasıra göz ucuyla kapanışlara bakıyorum..
gün sonu;
[B]60.000-60.200[/B] altında kapanış olursa yarın [B]artı gap[/B]
[B]60.200-60.400[/B] arası kapanış olursa [B]eksi gap[/B] olur der benim tecrübe...
ama piyasa bu herzaman tecrübeyle gitmez o ayrı konu...
neyse herkese bol şanslar...
2 gündür alıştırdı aşağı yukarı diye...şimdi insanlar bu sefer yapmaz diye düşünüp flat girecek olursa...ve aşağı gap açıp dönüşü yapmazsa biz kısada ısrar edip de beklediği karı elde edemeyen teknikçileri sırtından atıp milletin kafasına vurur ihtimali kuvvetli ben de şu anda...
4 gündür fena korkuttu millet caydı bitti walla psik olarak.verirse yarın çoook kazanır çünkü kuş gibi serbest dalış yapar....sırtı bomboş...
yarın inşallah 59000 kıracagız...satış baskısı feci...ne dirençmiş 602000...
%80.83 ihtimalle gap yarın yukarı
kısayım...
portfoy düne göre değişmedi.... zero işlem...açılış gapını değerlendirmeliydim..nalet olsun diyorum..yarın yukarı gap ihtimali daha fazla..öyle olursa yarın sabah 09:00 ile 09:30 arası teessüf ve kınamaları kabul edeceğim..üwww
[quote=ATHLON;162191]kısayım...[/quote]
olmayanmı var...satış baskısı süsü verdiler sona doğru..herkes şortladı..nasılsa dj de zibil gibi artı diye..dj %2 üzeri artı kapatır..ve yarın yukarı gap olur..geçmiş olsun..hayırlı olsun cümlemize..bende kısayım
kısa olmaya değer,kazanç-risk ort. yaptıımda...
yuaw arkhadaşlar bı benmı flatım yuanı herkeşlermı cortingale oldu :::
ağırlıklı olarak 200 ün altında işlem geçti yani yarın artıgap olabilir. ama son saniyelerde birileri durumu mu sezdi ?yoksa millet çok mu cin oldu? anlamadım.
son saniyeler görüntü biraz bulanıklaştı.
kısalar 5-0 geride yarın için zira ben kısa girdim geceye.. acılıstan 600 gap yeriz ben pozisyonu kapatırım sonra dibini buluruz tasalanmayın :::::::::
[QUOTE=Kennym;162201]kısalar 5-0 geride yarın için zira ben kısa girdim geceye.. acılıstan 600 gap yeriz ben pozisyonu kapatırım sonra dibini buluruz tasalanmayın :::::::::[/QUOTE]
Auahhuahuahuhu koptum. .dng. Aynı ben:::
kanımca dow 10045 civarından dönüp ew(b) yi tamamlar mı acep...dönsün,rahatlasın o da ben de...yok dönmedi,er kişi niyetine...
bu sefer long lar iş yapacak gibi..
bu gece uzun bır gece
umarım fenerde cım bom da yener
bugun nedense rahatım astı yanına herkesı çekmış
dun erken ottuk bugun flat
dunle bugun arasında ne dğiştı peeeh
[quote=okansak;162209]bu gece uzun bır gece
dun erken ottuk bugun flat
dunle bugun arasında ne dğiştı peeeh[/quote]
herkesi kışkışladım...şortlamasınlar diye ama maalesef geldiler.. amaaaaa
dow önce bi düşcek..sonrasını bilemem
[IMG]http://i38.tinypic.com/23w5nch.jpg[/IMG]
[quote=okansak;162209]bu gece uzun bır gece
[COLOR=red]dun erken ottuk bugun flat[/COLOR]
[COLOR=red]dunle bugun arasında ne dğiştı peeeh[/COLOR][/quote]
fark; bugün daha da erken öttün diyecektim ama flat girmişsin.dng
gol olmaz bence .. :D longlar badem olur tahminim .. vay a* ..
[QUOTE=Astatin;162210]herkesi kışkışladım...şortlamasınlar diye ama maalesef geldiler.. amaaaaa
dow önce bi düşcek..sonrasını bilemem
[IMG]http://i38.tinypic.com/23w5nch.jpg[/IMG][/QUOTE]
dow kapanış tahminim 7501,31.. kayıtlara geçsin ..
[quote=Astatin;162211]fark; bugün daha da erken öttün diyecektim ama flat girmişsin.dng[/quote]
bu kadar strese değmez gun içinde zaten fırsat verıyor
yarın 60.600 açarız.. hululuuu 61.100 e götürüler..:) oradan 60.000 e ineriz tekrar.. 59-60 aralığı bitti, 60-61 aralığına mı başlayacaklar yoksa...dng
yarın için tahmin o kadar zor ki,göremiyorum...
herşey çok bulanık.
bulanık piyasalar yavaşlayıp sıkışan trendin açılıp dewam etmesine mi sebep olur acep...
bulamadık NY de bi coni,deyiversin oradaki dolapları da...
5-10 gün ne olur bilemem ama uzun vadede bence anatrend hala dönmedi
2009 bitmeden ayı piyasasının başlayacağını zannetmiyorum ama asıl soru son bir yukarı hamle mi olacak? yoksa 2007 sonundaki gibi asansör mü olacak?
ben hiç hayal edemeyeceğimiz seviyeleri görüp öyle dönüş olacağını düşünüyorum.
Bugun dünyada hiçbir kulup Nobreye yıllık 2.5m euro para vermez.
Bugun dünyada hiçbir kulup Boboya o telaffuz edilen 7-8m euroları vermez.
Bugun dünyada hiçbir kulup Tellodan 10 numara yapmaya kalkmaz.
Bugun dünyada hiçbir kulup Tabataya değil 8m euro 2m euro verip almaz.
Bugun dünyada hiçbir kulup Serdar Özkanı hala kazanmaya çalışmaz.
Bugun dünyada hiçbir kulup 6m euroya aldığı ve dünyada dahi adı geçen belkide takımın ender yetenekli oyuncularından biri İsmaili oynatmamazlık etmez.
Bugun dünyada hiçbir kulup bukadar iyi stoperlere sahipken bukadar kötü kalecilere sahip olmaz.
Bugun dünyada hiçbir kulup Boboyu sol açık oynatmaz.
Bugun dünyada hiçbir kulup sahaya Ugur Serdar Fink Ekrem 4 lüsünden oluşan bi ortasahayla çıkmaz.
Bugun dünyada hiçbir kulup beleşe giden adamını kiralıkta olsa para verip geri almaz.
Bugun dünyada hiçbir kulup bunun gibi onlarca nedenlerden ötürünü taraftarını kanser etmez.
ve Bugun dünyada hiçbir kulup başkanı, bukadar lafın üstüne hala o koltukta oturamaz.
[B]Bu yazı Forza'dan alıntıdır. Yazan kişi çok güzel yazmış, ellerine sağlık.[/B]
buraya kadar gelmişken 10 bin üstünde kapatırlar herhalde ?
dowda boğalar 10000 yapıcaz diye uğraşırlarsa kanımca şu yaşanır.. ahanda vidolu projection
[URL="http://www.facebook.com/video/video.php?v=1100441643941&ref=nf"]http://www.facebook.com/video/video.php?v=1100441643941&ref=nf[/URL]
10,500
10,500
[quote=7410;162229]10,500
10,500[/quote]
gidebileceği son nokta mı yükselen trend için?
[quote=enorton;162226]....ve Bugun dünyada hiçbir kulup başkanı, bukadar lafın üstüne hala o koltukta oturamaz.
[B]Bu yazı Forza'dan alıntıdır. Yazan kişi çok güzel yazmış, ellerine sağlık.[/B][/quote]
gidecekk az kaldı ocakta şutingen inşallah...gerek demirören gerekse yönetim ve bunların dönemi BJK tarihine kara leke olarak geçecek.hiçbir başkan böyle onursuz davranmamıştı.git diyorsun gitmem diyor,sövüyorlar yine gitmiyor bi yüzüne tükürmedikleri kaldı ki imkan olsa onuda yapacklar adam yine de bana mısın demiyor.
pes vallahi...
[QUOTE=SEYYAH;162233][B]gidecekk az kaldı ocakta şutingen inşallah...[/B]gerek demirören gerekse yönetim ve bunların dönemi BJK tarihine kara leke olarak geçecek.hiçbir başkan böyle onursuz davranmamıştı.git diyorsun gitmem diyor,sövüyorlar yine gitmiyor bi yüzüne tükürmedikleri kaldı ki imkan olsa onuda yapacklar adam yine de bana mısın demiyor.
pes vallahi...[/QUOTE]
Yok abi gitmiyor malesef... Bak görürsün kongrede yine o seçilecek...
[B]ABDULMUTTALİP ONAY/ Borsa Zengini[/B]
Borsadan para kazanmak öylesine zordur ki, belki kırk deveye hendek atlatabilirsiniz, ama gene de başarılı olamayarak, sermayeyi kediye yüklersiniz. Yüz binlerce insanın paralarının buharlaştığı bu arenada başarısızlığım sayesinde başarıyı yakalamış biri olarak, sizlere de faydam olur umuduyla, yaşayarak edindiğim tecrübelerimi aktarmak istiyorum.
Bunu yaparken sizlere: “Sayın Yatırımcılar;
Haftayı 44228 puandan kapatan bileşik endeks, 44300’ü yukarı kırarsa ilk etapta 44400’ü deneyecek, yok aşağılara kayıp da 44100’lerde tutunamazsa 44000’ü test etmesi kaçınılmaz. Kısaca özetlersek ya yukarı çıkacak, ya da aşağı gidecek. Yukarı giderse daha yukarı gidebilir, aşağı gelirse daha aşağı gelebilir. Bu arada bazı hisseler, hisse bazlı hareket ederek yukarı veya aşağı sert hareket edebilir, belki de etmeyebilir. Beklentisi yüksek hisselerde uzun vadeli pozisyon alınabilir. Bazı sadistlerin inadına kaybederek, kaybetme zevkini tatmin etmek istediği beklentisiz hisselerdeki pozisyonlar, beklentili hisselere kaydırılabilir. Beklentili hisseler, bizim satmak için müşteri beklediğimiz hisseler veya saf alıcı bekleyen hisseler olmayıp, temel ve teknik görünümü iyi olan hisselerdir. Adı üstünde aynalı sazanları beklemekten gelen bir tabir olup, alanların daha çoook bekleyeceğini anlatır.
Konjektörel gelişmeler şöyle olursa böyle olur veya böyle olursa şöyle olur. Öyle olmazsa böyle olmaz ve belki de böyle olmazsa öyle olmaz. Öyle olmazsa böyle olmadığının sebebini araştırarak neden öyle olduğunu detaylı analiz etmek suretiyle öyle ya da böyle pozisyon alınabilir veya alınmayabilir. Belki her ikisi de yapılmayarak hiçbir şey yapılmayabilir. “ şeklinde yorum yapmalarına alışkın olduğumuz, sözde teknik analiz uzmanlarının her halükarda doğru çıkacak gaydırıgubbak tavırlarından uzak duracağım. Kimilerinin dediklerini, kimilerinin yaptıklarını yapanların başarıya giden yolda yürüyebilecekleri söylenir; benim ise hem dediğimi, hem de yaptığımı yapanların para basacaklarını iddia ediyorum.
Borsaya yeni başladığım günlerde sürekli para kaybediyordum. Ne düşünüyorsam tersi çıkıyor, hangi hisseyi alıyorsam papazı buluyordum. Şehrin büyük borsacılarından, çok zengin ve yüklü hisse senedi portföyüyle tanınmış bir ağabey, bu sıralarda benimle tanışıp, dost oldu. Herkesin saygı duyduğu, karşısında yerlere eğildiği bir kişinin, benim gibi zottiriğin birine gösterdiği bu ilgi herkesi şaşırtıyor, beni de zevkten sarhoş ediyordu. Borsa üzerine yoğunlaşan sohbetlerimiz artmış; dostluğumuz ilerleyip zamanımızın büyük kısmını beraber geçirmeye başlamıştık. Bende var olan, ama su yüzüne çıkmamış gizli yeteneği keşfettiğini sandığım Namık Ağabey, nedense beni yanından ayırmaz olmuş, seansı birlikte izlemeye başlamıştık. Gözüne girmek, gördüğüm ilginin devamını sağlamak için söylediklerim gerçekleşmeyince hayal kırıklığına uğrayıp moralim bozuluyor, ama her şeye rağmen onun bana sevgi ve saygısının azalmayıp daha da arttığını görünce seviniyordum. Nasıl ki 2001 yılında ülkemiz, tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşadığı halde ekonomi bakanımız yabancı ülkeler tarafından yılın ekonomi bakanı seçildiyse, beni de yığınla başarısızlığıma rağmen başarılı kabul edenler olabiliyordu.
Namık ağabey bir gün:
“ Sen büyük bir dahisin, ama bunu anlayabilecek potansiyele sahip insanlarla karşılaşmadığın için bu özelliğin ortaya çıkmıyor,” dedi.
“ Yapmayın, etmeyin, yanılıyorsunuz, “ dediğimde,
“ İstediğin iddiaya girerim ki doğru söylüyorum. Hemen şimdi giderek, bir zekâ testi yaptıralım, sonucu öğrenelim, “ deyince, biz iq testi yaptırmak için yola koyulduk. Testten 56 puan almıştım, ama Namık ağabeyin dediğine göre bu, dahi olduğumu gösteren bir notmuş. Değerlendirme sonuçlarından haberim olmadığı gibi zekâ düzeyimin onun için ne anlam ifade ettiğini de bilmiyordum.
Memleketteki dahi enflasyonunu körüklemektense Şabalak sporun santraforu olmayı tercih ederdim, ama yapabileceğim bir şey yoktu. Ben bir dahiydim, ama sanırım dâhice düşünemediğimden olsa gerek, bu durumda yapmam gerekeni bilmiyor, uyuz eşekler gibi sürekli kaşınıyordum.
Namık ağabeyim, dâhiliğimi tasdikletmemizden sonra tümden bana bağlanarak, beni yanından hiç ayırmaz oldu ve bir gün inanılmaz bir teklif yaptı.:Seansları gün boyunca onun yazıhanesinin yanındaki odadan izleyecek; her akşam borsa analizi yaparak değerlendirmelerimi yalnız ona söyleyecektim. Bunun karşılığında da ayda on bin dolar ( Belki dünyada veya başka gezegenlerde daha farklı ücret alabilirdim, ama ayda bu kadardı, ) maaş alacaktım. İnanılacak gibi değildi, ama gerçekti. Para vermese bile rahatlıkla kabul edebileceğim bu iş karşılığında bir de akıl dışı ücret alacaktım. Gerçi borsadaki performansımla ben bu parayı bir ayda buhar edebilirdim, ama para ne de olsa paraydı. Sevincinden bayılacağı teklifleri alıp da “ Düşüneyim, “ deyip naz yapan kızlar misali davranmayıp, teklifi kabul ettiğimi, dâhice tepki göstererek yani havalara sıçrayarak söyledim.
Ertesi gün yeni görevime merhaba diyerek, önerilerimi yapmaya başladığımda benden mutlusu yoktu. Makam kişiyle mi, kişi makamla mı gururlanmalı diye düşünmeyen milyonlarca insan gibi, ben de bu işin altından kalkabilir, başarıyla yapabilir miyim diye düşünmüyordum. Bu zamana kadar yaptıklarım bundan sonra yapacaklarımın garantisidir diyenlerin tam tersini iddia etmem gerekirdi; ben de öyle yaptım.
“ Namık ağabey, yarın borsa yerle bir olur, neyimiz varsa satalım, hatta üstüne bir de açığa satalım, “ dediğim zamanlarda borsa tarihi yükselişlerinden birini yapıyor, kâğıtlar tavan oluyordu.
“ Namık ağabey, yarın müthiş bir yükseliş bekliyorum, şu kâğıtları alalım, üstelik bir de açığa alım yapalım, “ dediğim günlerde ise borsa yerle bir oluyor, önerdiğim hisseler dip yapıyordu.
Bir gün, iki gün, üç gün derken her gün yanılmaya başladım. Benim yüzümden kaybedilen milyon dolarları düşündükçe sıkılmaya, üzülmeye, derken başıma geleceklerin korkusundan endişelenmeye başladım. Her sabah karşılaştığımızda bana saldırıp, tartaklamasını, yanındakilere “ Yatırın falakaya, “ diye emir vermesini beklememe rağmen, böyle bir şey olmadığı gibi bir gün öncekinden daha da sevgiyle yaklaştığına şahit oluyordum. İş içinde iş vardı, ama ben anlayamıyordum. Bal yapan arının sokmak için iğnesinin de olduğunu düşünerek, kaçıp yok olmaya karar verdim.
Durumu kısaca anneme özetleyip, evden kaçtığımı ve hiçbir haber bırakmadığımı çevreye yaymasını söyleyip, tavan arasına çıktım. Günler, aylar, gerekirse yıllarca tavanda saklanarak yaşayacaktım; ne de olsa ölmekten iyidir diye düşünüyordum. Farelerin kendisinden de korkak bir canlıya karşı ne denli cesur olabildiklerini yaşayarak öğrenince, anneme bir kedi göndermesini söyledim. Bu sefer de kedinin tırmıklamalarından aman bulamayıp, yara bere içinde kaldım.
Bir sürü hisse aldığım halde, hisseler yerine ben tavan olmuş, tavanlarda yaşamaya başlamıştım. Eve giren ve çıkanları bulunduğum yerdeki deliklerden görüp işitebiliyordum, ama benim yerimi annemden başka kimse bilmediği gibi, aşağıdan bakılınca görünmüyordum. O derece korkuyordum ki yatmak için geceleri bile aşağıya inmeye cesaret edemiyordum.
Annem, dışarıdan gazete ve dergiler getiriyor, olan bitenleri bana anlatıyordu. İlk günlerde merak edip durumumu soranlar, beni çoktan unutmuşlar. Sadece Namık ağabey her gün anneme “ Haber var mı? “ diye heyecanla soruyormuş. “ Sorarken kasap bıçağı elinde miydi, yoksa döner bıçağı mı vardı, “ gibi küçük ayrıntıları da öğrenmeyi ihmal etmiyordum.
Bir akşam kapımız çalındı ve gelenin Namık ağabey olduğunu öğrenen annem onu içeriye aldı. Bulunduğum yerden içeriyi çok iyi görebiliyor, her kelimeyi rahatlıkla duyabiliyordum. Namık ağabeyim anlatmaya başladı:
“ Güzel anacığım; Nuri gitti gideli gözüme uykular girmez oldu. Ona alışmış, tüm işlerimi ona göre planlamıştım. Her şey rayına oturmuş, sistemi yerleştirmiştim ki birden bire kayboldu. Oysa ben ona yanımdaki villayı hediye edip komşu olmayı, hiç ayrılmamayı teklif edecektim. Kendisine son model bir otomobil hediye edeceğim gibi şoför de tahsis ederek, emrine hizmetçilerle bir de aşçı verecektim. Bir eli yağda, bir eli balda yaşamasının karşılığında, bana borsa analizleri yapıp, hisse tavsiyelerinde bulunması yeterliydi. Onun sayesinde kazanacağım paraların yanında bu yaptıklarımın sözü bile olamazdı. O gelmiş geçmiş en büyük borsacıdır; ondaki yetenek kimsede olmadığı gibi olamaz da. Güzel anacığım; ne yapalım, edelim onu mutlaka bulalım. Bunca yıllık oğlunu bilen birisi olarak senden gerçeği saklamayayım. Oğlunun zekâ seviyesi çok düşük; bunu yaptırdığım bir testle de teyit ettirdim. Ayaklarının üzerinde durabilmesini ve ağzını açarak yemek yemesini sağlayabilecek kadar zekâsı olduğunu gösteren 56 puanlık test sonucu işte burada duruyor. Ben onun moralini bozmamak, mutlu olmasını sağlamak için bu sonucun bir dâhiyi işaret ettiğini söyleyerek, gerçeği ondan sakladım. Onda öyle bir yetenek var ki anlatamam. Her ne derse tersi çıkıyor, çıkacak derse düşüyor, düşecek derse çıkıyor. Bunu iyi bildiğim için o al dediğinde satıyor, sat dediğinde ise alıyordum. Alım önerdiği hisseleri açığa satıp, satım önerdiği hisseleri açığa alıp büyük paralar kazanmaya başlamıştım ki ortadan kayboldu. Ne yapalım edelim, onu bir an önce bularak, size hediye edeceğim bitişiğimizdeki villaya sizi yerleştirelim. Oğlunuzda korkunç bir yeteneksizlik yeteneği var; bundan yararlanmamız gerekir. Onu bir görsem, bir daha yakasını bırakmam; her istediğini yaparım.”
Bu sözleri dinlerken gözlerimden yaşlar akmaya başladı. Sürekli kaybeden binlerce insanı düşündüm, tanıdıklarım gözümün önünden bir film şeridi gibi geçti. Ortaya çıksam mı, çıkmasam mı diye kararsızlık içinde bocalarken, kedinin bir tırmığıyla haykırmışım.
Namık ağabey sesimi duyunca sevincinden ne yapacağını bilemedi. İstesem de istemesem de ortaya çıkmak zorundaydım. Daha fazla saklanamayacağım gibi buna hiç gerek yoktu. Gak dediğimde gak, guk dediğimde guk, el bebek, gül bebek beslenecek, bunlara karşılık sadece borsa yorumu yaparak hisse önerilerinde bulunacaktım. Ben akılsızlığımdan dolayı kazanmaya başladım; siz akıllıların durumunu çok merak ediyorum.
[url]http://www.voborsa.com/forum/trader38580-ile-sistematik-vob-takibi-t5228p16.html[/url]
Bugün Tarım Dışı İstihdam Verisi var....Ahada Excalibur dan önce yazdım..ehehehe
Arak graf üzerinden yorum... Garan hep en yükseğe yakın kapatmış amma hacim acaip düşmüş..
[IMG]http://i33.tinypic.com/vhq55c.jpg[/IMG]