Şu teşekkür butonu [IMG]http://img123.imageshack.us/img123/1681/quoteda4.gif[/IMG] gibi ufak bir şey olsa da mileltin gözüne girmese iyi olur kanımca.
Printable View
Şu teşekkür butonu [IMG]http://img123.imageshack.us/img123/1681/quoteda4.gif[/IMG] gibi ufak bir şey olsa da mileltin gözüne girmese iyi olur kanımca.
Sevgili Astatin,
Bu gün gerçekten toplantılarım daha az ve sanırım gitgide de azalacak. Aralarda borsaya baktıkça midem kalkıyor, sizin ve sn Catedral'ın neşeli hıntışması da olmasa topiği okumak için bile uğramayacağım neredeyse.
[quote=sazan;67983]Sevgili Astatin,
Bu gün gerçekten toplantılarım daha az ve sanırım gitgide de azalacak. Aralarda borsaya baktıkça midem kalkıyor, sizin ve sn Catedral'ın neşeli hıntışması da olmasa topiği okumak için bile uğramayacağım neredeyse.[/quote]
Uzun yaşayınız bay Sazan :) Ama Catedral söz verdiği 500 puanı vermediği gibi bir de depmeye başladı :)
Bu arada, konu ile alakanızı tespiten bir soru daha sorsam :
Bir bankanın tüm ticari kredilerini geri çağırmaya başlaması neye işarettir?
[QUOTE=Astatin;67984]Uzun yaşayınız bay Sazan :) Ama Catedral söz verdiği 500 puanı vermediği gibi bir de depmeye başladı :)
Bir bankanın tüm ticari kredilerini geri çağırmaya başlaması neye işarettir?[/QUOTE]
1... Dükkan senin dedim ama... Duydular galiba.. Burayı okuyolar sanırım.. Sana inat alıyolardır.
2.. Üstüme vazife diil.. ama bu soruyada atliim hemen.. [B]TIRSTI [/B]analamına gelir..
[quote=Astatin;67984]Uzun yaşayınız bay Sazan :) Ama Catedral söz verdiği 500 puanı vermediği gibi bir de depmeye başladı :)
Bu arada, konu ile alakanızı tespiten bir soru daha sorsam :
Bir bankanın tüm ticari kredilerini geri çağırmaya başlaması neye işarettir?[/quote]
Bu günkü piyasa koşullarında daha yüksek faizle kredi veremeyeceğine göre (hem faizler düştüğü hem de talep daralması olduğu için), bence vade uyumsuzluğu tuzağına düştüğüne delalettir. Özetle ödemesi gereken yükümlülükleri (Aldığı mevduata, aldığı sendikasyon yada diğer kredilere vereceği anapara + faiz yada sadece faizin vadesi gelmiştir yada gelmek üzeredir. Halbuki kendi verdiği kredilerinin anapara ve/veya faiz ödemelerinin (alacakları) vadesi ise daha sonradır.) Yeni kredi yada mevduat bulamazsanız mevcut kredi alacaklarını ya discount ile satar, yada mvcut kredileri geri çagırırsınız). Bir ihtimal daha var, ama bence daha düşük olasılık olduğundan değinmiyorum.
[QUOTE=Astatin;67984]
Bir bankanın tüm ticari kredilerini geri çağırmaya başlaması neye işarettir?[/QUOTE]
Haaa bak bi de catedral gözüyle yorum yapimm sana..
O kredileri geri çağıran bankanın normalde fazla bir sıkıntısı yoktur... Sıkıntısı reel piyasadadır. Hükümetle alıp veremediği vardır.. Aba altından sopa göstermektedir..
Belli oluyomu çok sıkıldığım:..:
Banakalr kedileri uzun vadel iverip mevduatları kısa vadel itopladığı için sıkıntıda. Uzun vadel imevduat toplayıp kısa vadeli kredi verebilseler tam köşe oalcaklar.
[quote=catedral;67988]Belli oluyomu çok sıkıldığım:..:[/quote]
biraz...
bir klasik TA geyiği yapayım.... Bu kadar az hacimle düşmesindense çıkmasını tercih ederim. Hacimsiz çıkış düşüşe işarettir...zorttt
[QUOTE=Astatin;67990]biraz...
bir klasik TA geyiği yapayım.... Bu kadar az hacimle düşmesindense çıkmasını tercih ederim. Hacimsiz çıkış düşüşe işarettir...zorttt[/QUOTE]
Farketmez bu arabaya buraya parketmez.. 34.000- 35.000 aralığında yeteri kadar hacim olmuştur..
şarta bağlı emir yaptım dolascayım sırtım agrısı cok.. trade etmedimi hissettim
[quote=catedral;67991]Farketmez bu arabaya buraya parketmez.. 34.000- 35.000 aralığında yeteri kadar hacim olmuştur..[/quote]
puhahaha... yaş 15 ve doğrum yeri Cizre he :)