buyur..usdtry yi almaya başladıklarında vob u da almaya başlamışlar..çok pis oynuyor..süper perdeleme ve kamuflaj var
Printable View
buyur..usdtry yi almaya başladıklarında vob u da almaya başlamışlar..çok pis oynuyor..süper perdeleme ve kamuflaj var
[quote=altay;453691]en az 95000 benim beklentim
tabii tamamen kendi belirlediğim kriterler doğrultusunda
EW sel olarak
yoksda klasik TA olarak bakınca az sonra 87500 bile çok yukarida kalacakmiş gibi duruyor
kapanişa doğru aşaği verirse ii/b gibin bişiy olur
yarin açiliş ile birlikte non-stop alirlar[/quote]
sanki daha düşecek gibi duruyor.usd 60 obo aşağı kırılmış durumda.:D
[quote=tutku;453695]sanki daha düşecek gibi duruyor.usd 60 obo aşağı kırılmış durumda.:D[/quote]
dedeiğim gibi ben tamamen EW sel aldım pozu
hele birde zamansal hesaplamam ile uyumlu gelişirse o zaman daha bir emin olurum pozdan
şu hareketi geçen perşembe yapçekti
87150 civari İKG emirlerim var idi ve yine dişarida idim
portun içine etti Draghi açiklamaları benim
Allah'tan kenarda ONS duruyor da sayesinde yine topladım portu
ONS ta çok ciddi bir firsat idi
tertiplli ağbinin bana dediği bir lafi unutmuyorum c yada 3. dalgalar için poz almak diye
ONS tan sonra VOB dada c yada 3. dalga için poz aldiğimi düşünüyorum
aha spotta dedğimi yapti
it herif çok yapiyor nbunu
b/ii yi gün sonu nonta yapip ertesi gün non-stop alma işi
haaa ben longum ya yapmaz o ayri
2010 zirvesi altında kapattı anatrend kırık ..-10 yapsa yarın kimse neden diyemez..
ONS aşağida açcek gibin yarın ama sözzz taşincek o malll 1300 + gibin verilmek üzere
:(
gipreşememek çok kötü yaw
:)
[quote=altay;453697]aha spotta dedğimi yapti
it herif çok yapiyor nbunu
b/ii yi gün sonu nonta yapip ertesi gün non-stop alma işi
haaa ben longum ya yapmaz o ayri[/quote]
ben tekrardan short oldum. obo nun kırılışı beni şimdilik long olmamı gerektirdi.:D:dü:
bereketli gün oldu...herkese iyi akşamlar
[quote=Astatin;453675]82500 bekliyor ve umuyorum şahsen...[/quote]
kurt Ağabeyin rakamı 82100 müdü ?
takasta city tek başina short tarafında nerede ise
piyasa ise long olmuş
geçen pazartesi 93xyz lerden 6000 puan aşağidayiz ve cuma dahil bana longg görünen 1 temmuzdan gelen takas gün sonu itibari ile flate geçmiş
city nin huyudur hedge felan etmez
spotta ne ise vobdada aynı yönde
göremiyorum ben ama spottada satici olsa gerek
yahu şu dow %3 eksi falan kapasa da, sabah yok pupuydu yok sistemdi yok sörftü hiç uğraşmasak
[quote=Astatin;453707]yahu şu dow %3 eksi falan kapasa da, sabah yok pupuydu yok sistemdi yok sörftü hiç uğraşmasak[/quote]
Şöyle bikallavi eksi açsa da tamam bu trned badem oldu desek misal..memüüü.
[IMG]http://i39.tinypic.com/2eoz1o3.png[/IMG]
dip nere
[quote=seagate;453709]dip nere[/quote]
hacı valla bilmiom..bilsem dükkan senin::: EW ciler biliyo olabilir...
Bu arada şu usdtry de nunular filanvar..ikili tepe diye kırılıyor millet..amma 1.5b tolarmudahaleye rağmen gıprasmıyosa bu nassı düşcek hacı..
ben de sorayım... Tepe nerde
[IMG]http://i41.tinypic.com/ft0uh.png[/IMG]
[quote=Astatin;453710]hacı valla bilmiom..bilsem dükkan senin::: EW ciler biliyo olabilir...
Bu arada şu usdtry de nunular filanvar..ikili tepe diye kırılıyor millet..amma 1.5b tolarmudahaleye rağmen gıprasmıyosa bu nassı düşcek hacı..
ben de sorayım... Tepe nerde
[IMG]http://i41.tinypic.com/ft0uh.png[/IMG][/quote]
bugün gördüğü 1,97xy bence bir süreliğine tepe .
1,96xy yaksa VOB daki pozumu dolar/tl KISA ya çeviririm.
önümüzdeki 3 gün nerede ise yokum piyasada
riski düşük dolar/tl nin
ABD tahvili arttikça parite düşüyor dolar/tl çikiyor
ABD tahvili de 3. dalgasini bitirdi gibi.
sson zamanlarda sıkça, açılışta zararda kapanışta kardayız şortcular olarak..ayu trendi beyle bişey demek..velakin bugünde böyle olacağının garantisi yok..bekliyorum...gorkuyorum
Israr ediyorum..:p Olay bu grafta..FDJ/VOB30 haftalık... Buyrun işte negatif ayrışmayı abartıp boll bandın dışına atmış fiyat..Şimdi onun düzeltmesini yapıyor..Ha diyeceksiniz ki o zaman nedne flatlemedin şortları..Şundan; Gece dow bi %2 falan düşerse, bu graftaki fiyat o derece aşşa geliyor, yani ertesi gün fiyatı, şortları bir daha açmaya cesaret edemeyeceğin kadar ekside görme ihtimali varrr açılışta...uwww
88400 daha longdayım asti bekliyorum
apsd -879..ben stoplamadım valla..heheh..üw
[quote=Larossıan;453715]88400 daha longdayım asti bekliyorum[/quote]
Cesur yürekmişsin laros başgan... -1700 pianda sabretmek takdire şayan..gerçi ben de o kadar sabredebiliyorum ama long da değil::: şortta
long olduk long. bu gün uzunca yeşil bar olurmuki.:D:yü:
88950 kaç dene yakti yaw ?
dünden emrim vardi gerçekleşen yok?
teşekkür ederim şimdiden
bu arada 87500+ yaktiğinda spotta düne DİP derim ben
Asti dün alacaktı bu ama milletin malını almak için bastı
Normalde 89300 flat pozum bunun üzerine çıkacaktır bekliyorum
Bi meramımı paylaşacağım..Akşam TV izliyorum. Kanal ismi vermeyeceğim. "Koca" koca profosörler, kıdemli yatırım uzmanları çıkmış "EFenim FED parasal genişlemeyi bitireceki cash dışı varlıkların değer kaybetmesini bekliyoruz" v.b. v.b. diyorlar.. YUh**, 2 aydır aklınız nerdeydi leen..Hatta bir tanesi 1 hafta önce yahoo.finance'de çıkan bir makaleyi okumuş, oradaki cümleleri birebir kendi düşüncesiymiş gibi kusuyordu..Üstelik adamı biliyorum, adamın dalı iktisat değil, alakasız bir dal...ayıp ulan..vallaha ayıp
[quote=Larossıan;453721][B]Asti dün alacaktı bu ama milletin malını almak için bastı[/B]
Normalde 89300 flat pozum bunun üzerine çıkacaktır bekliyorum[/quote]
Olabilir..ama olmayabilirde..::: dün sabah bende şortları kapamıştım netekim, ula dah aniye düşsün diye...sonra yeniden açtım o ayrı...
fekat aklımda hep şu kuşku var laros başgan: 5 yıldır tüm zihinler ister istemez boğa piyasasıyla manipüle oldu... benzer durumlara benzer tepkiler bekliyor herkes..Ama eğer ayu piyasasına girdiysek zihinlerdeki bu boğa oryantasyonu çok can yakar diye şortta agresif, longda ise gayet ürkekim ve slow ayuyum açıkcası.. Çok somut örnekler vereyim: bu düşüş boyunca, 5-15-60 dklıklarda oluşan tüm PUlar badem oldu...Tıpkı 5 yıldır süren yükseliş trendinde hemen hemen tüm NUların badem olması gibi...Aynı şekilde TOBOlar genelde badem oluyor, OBOlar çalışıyor...EN basit temel ayu formasyonları bile 5 dklık periyotlarda bile (takoz, kama, ed filan) çalışıyor..Benim kanaatim ayu piyasasındayız ve bu uzun sürecek...bence.. çok ekstrem noktalarda ben de şort kavır ve tepince reşort yapıyorum ama longa girmem kolay kolay
Peki neden long açmakta çekingenim ama şort açmakta agresifim? En basit örneği geçenlerdeki Tarım Dışı İstihdam verisi sonrası olan hareket... Veri iyi, dış borsalar yukarı yaparken buraya paldır küldür çatır çutur verdi..Toparlar gibi yaptı bir daha verdi...Yani 1) Kaptırdığın şortları bir daha yerine koyma şansı vermeyebilir 2)Longa terste yakalanırsan zararı kesmek çok kolay olmayabilir...
AYU piyasası boğa piyasası gibi değil hacı...4 ayak üzerinde görünür şekilde nizami nizami tırıs koşan boğa yok...Birden ortaya çıkıp pençeyi patlatan ayular var..en aından 1,5 aydır var :)
Bu arada, endeks eksiye geçerse, sonrasında yıkım olacağını düşünüyorum..Bugün 84900 görülür gibi geliyor bana.. (ENdkes eksişye geçerse koşuluyla)
950 den kaç dene işlem geçti görebilen varmi Ağbiler ?
925 demiş olsam +600 iyileşecek imiş meseela long poz
deli olcem gelip beni almayan işlemlere
ganallar
[IMG]http://i44.tinypic.com/2itm0z6.png[/IMG]
[quote=altay;453727]950 den kaç dene işlem geçti görebilen varmi Ağbiler ?
925 demiş olsam +600 iyileşecek imiş meseela long poz
deli olcem gelip beni almayan işlemlere[/quote]
3 adet geçmiş
Femen formasyonunu yardıma çağırıyorum...:) Geçen iki haftada 15 dklıklarda 2 kez, 60 dklıklarda 1 kez graştırmıştı vob u..hehehe..sonra hatırlıyonuz, tarım dışı istihdam verisi günü Femen İstanbulda eylem yaptıydı, bir süre sonra haşırt binlerce puan..:) bakalım şimdide yiyecek mi..gurtar bizi femen
[IMG]http://i39.tinypic.com/2e34n6r.png[/IMG]
bir ayu her zaman bir mazeret bulur :) fiyat 88950 lere geldiğinde apsd -800 civarı gördüm...88950 sonrasında ise +1600 e döndü....yani net 2400 pozisyon açıldı..fiyat yükseldikten sonra......tek başına bişi demek değil ama...
Cepten alinti yapamiyorum.
Ama dun kapanistan once alarak baslayip almaya devam ederler yorumum vardi.
C yada 3. Dalgada olmaliyiz.
38.2 lik duzeltmelere dikkat etmeli.
Eger dedigim gibi olacak ise.
şş dow..düş artık **..nereye gidiyon memet
Mutlak bir duzeltme gelir.
C.b uada 3.ii icin
Orada poz artirabilirim ben.
[quote=Astatin;453731]bir ayu her zaman bir mazeret bulur :) fiyat 88950 lere geldiğinde apsd -800 civarı gördüm...88950 sonrasında ise +1600 e döndü....yani net 2400 pozisyon açıldı..fiyat yükseldikten sonra......tek başına bişi demek değil ama...[/quote]
buyur, 88450 88750 hareketinde apsd 400 düştü..bekliorum hacı..gorku dolu olarak bekliyorum..femeni bekliyorum
[quote=altay;453734]Mutlak bir duzeltme gelir.
C.b uada 3.ii icin
Orada poz artirabilirim ben.[/quote]
c.b yada 3ii için tahmini fiyat versen daha makbule geçer.:D
piuuu..usdtry ye bak..ne verdiler beaah..ne iş..faiz lobisi dolardan çıkıp hisseyemi giriyor..eki
xu030 usd haftalık log grafik.yinemi kıramayacaz **...yinemi pirinç
[IMG]http://i40.tinypic.com/3d9xs.png[/IMG]
hayırlı ramazanlar cümleten