[quote=SEYYAH;68194]trade ederek geçinmek zor.çelik gibi siniriniz olmalı, psikolojiniz bu işe müsait olmalı.olur olmaz her dalgalanmada poz. girenin ömrü fazla uzun sürmez.sistemin varsa uyacaksın her dediğine.ekranında sistem açıksa ama sen yine bildiğini okuyorsan,sinyallere kendince yorum yapıp uymuyorsan, dip-tepe avcılığı işlerine soyunduysan ömrün fazla uzun sürmez.kaldıraç ayarlamayı hiç saymıyorum.
diğer yandan ben trade ederek geçiniyorum.başka bir işim yok.ama dediğim gibi çok zor ve bir o kadarda sıkıntılı iş.erken yaşta kalpten gitme riski yüksek.[/quote]
Dowun yüzde 8 düştüğü geceler bile longtum EVELALLAH o geceler bile yıkamadı İnşallah yıkılmayız bundan sonra da.Sabahlar paramın yüzde 60 ının gittiği günleri bilirim.Yğzde 50 açılışta kaybedip kapanışı paramın yüzde 50 artmış olduğunu hatırlarım.Yani en dipten bir günde 1e3 gibi birşey inanılmaz bir çarşamba sabahı idi bu.Böyle günler gördüm.Bundan gayrı ölümdür ancak.Ben de bu vob namıssızı ile geçimimi idame ettiriyorum.Hamdolsun kriz bizi teğet geçti vobta.Şimdi sıra yükseliş trendinde ne olacak izleyelim.Garantide 1.85 altı ayu trendi devamıdır.Onun üstü her fiyat artık yükseliş trendidir kanımca.Ara ara düzeltmelerle yeni seviyelere gidebilir borsalar.Belki de döner aslolan trenddir.Ben de sistem falan yok.Al der beynim alırım.Sat der satarım.34400 ler vobta baktım düşecek gibi değil yurtdışı düşüşleri de cılız şekilde atlatılıyor imkbde.Demekki adamların niyeti yukarı.Bugün ilk defa 35000 e yakın kapattık.Artık geçecek bence.Kolay gelsin hepinize.