Çok fena küskü on the way sezinliyorum,
Printable View
Çok fena küskü on the way sezinliyorum,
Sazan 800'den 1/4 longlar (sembolik). SW portföy.
[quote=abka;164114]günlüklerde çok net bir OBO var...
dowun 10200-10300 arasında takılması,geçememesi...
mevsimsellik ve bu kadar ralliden sonra
ÇOK İYİ BİR OBO yakışır...hedef 50.000..süre aralık sonu...günlükler zaten sat da...[/quote]
Cukkk :) +. Amin inşallah tebrikler... Bana 52bin de yeter... Farklı düşüncem şu ki PALA bu düşüşü kimseye yar etmemek için elini çabuk tutar...Bu iş bu ayın sonunda bitmiş olur :) Ayrıca Aralık sonuna kadar yayılırsa düşüş bir daha yukarı gidecek gücü bulamaz... Oysa PALAmızın gözü yükseklerde hele yurtdışındaki üvey kardeşleri dowda 11.800i hedeflerken ...
[quote=security;163701]Sırasıyla alıcılar 16.10.09.itibari ile
DÜN
1.efg 47117
2.merrill 15493
3.[COLOR=red]deutsch 3721[/COLOR]
4.credit 2112[/quote]
BUGÜN
1.efg 46602
2.merrill 15863
3.citi 2397
4.[COLOR=red]halk 2092[/COLOR]
5.credit 1851
Dün lafı geçmişti, FDOW ile VOB arasında korelasyon var mı diye. Bugünki durumdan bir örnek yapıştırayım, aradaki 7 benzerliği mi istersiniz 7 farkı mı istersiniz siz bulun.... :)))
[quote=security;163815]dolar 75 i geçerse, vop dötünün üstüne çöker, teori, dolar yükselmeden borsa yükselemez, şşşt ince ayar,[/quote]
Burada nedensellik önemli, hangisi diğerinin nedeni acaba,
[quote=security;163670]Teorimiz ne, dolar yukarı gitmeden borsalar yukarı gidemez, burada önemli dört durum var:
1.Dolar ABD nin kendi parası ve üzerinde istediği gibi tasarruf imkanı var, bu şu demek canı istediğinde aşağıya da basabilir, yukarıya da , mevcut durumda ayrıca kürenin de rezerv parası olduğuna göre, küresel hareketleri buradan isteği doğrultusunda yönlendirebilir ve yönetebilir, yani ana kale bu,
2.Nasıl bir dolar, borsaların yukarıya veya aşağıya gitmesinde etkili olabilir:
Öyleyse ani bir spekülasyonla yükselmiş ve zirveden yavaş salınımlarla, sürekli düşen bir dolar borsaları yukarıya iter, tersi artık düşecek yeri kalmayan dolar ise ani olarak sıçrar ve yerini bulana kadar borsaları aşağı çeker, Kanlı Dolar Teorisi
3.Mevcut durmda ABD faizleri sabit olduğuna göre, dolarda olacak doğal ve yapay değerlemeler borsaları görece yükseltir veya düşürür, öyleyse doların faizinden kazanılacak para, Doların ticaretinden kazanılan paradan düşük olduğu surece dolar pasif olarak yükselir veya düşer, Kansız Dolar Teorisi
4.Her üç durumda da doların yükselmesi ve yahut düşmesi bir neden değil, sonuçtur, çünkü iş her zaman sermayeden önce gelir ve başarısı sermayenin değerini etkiler, yani iş varsa sermaye vardır, (ABD carry trade nedeniyle, piyasalara 2 trl dolar sürmüş ve iş yapmaktadır),işin görece düşük yada fazla oluşu ise faiz üzerinde etkili olmaktadır,
SONUÇ: ABD nereye kadar dolarını düşürebilir,
1.Doların prestiji ABD için sorun olana kadar, bunun ölçülebilir kabul görmüş değeri şu an için DXY=75 tir,
Haftalık grafik olarak 74,60 ların kırılması halinde, 71,50 lere kadar, düşme ihtimali mevcuttur, yani ABD cepten yemektedir, ancak kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez demektedir,
2.Diğer ülkeler dur diyene kadar, ölçülebilir seviyesi yoktur, ancak 75 altına feryad etmektedirler, Sırf bu nedenle Türkiye ile IMF arasında Stand-by yapılamamaktadır, Stby için doların yükselmesi şarttır, yoksa ödemeler dengen sıkışır, dünyada kriz varken cari açığın artar, siyasi hata olur, öyleyse kürede dolar böyle devam ederse, 9 aylık açık bütçede 42 milyar ise, türkiyeye has geçici siyasi tıkanıklık ve paralelinde dolarda yükseliş ihtimali mevcuttur,(geçmişte anayasa fırlatılması gibi)[/quote]
Dün kanımca az kişi ilgilenmiş, oysa bu gün bunu yaşıyoruz ve 2010 hazirana kadarda tahminim bunu yaşayacağız............teşekkürler beyler....
[quote=Strategist;164119]Dün lafı geçmişti, FDOW ile VOB arasında korelasyon var mı diye. Bugünki durumdan bir örnek yapıştırayım, aradaki 7 benzerliği mi istersiniz 7 farkı mı istersiniz siz bulun.... :)))[/quote]
FDowun grafiğini nereden alıyorsunuz Sn Strategist ?
Buraları VOP endex için palanın karar yeresi, iki tarafada hayırlı olsun, bol kazançlar
[quote=fikrisent;164122]FDowun grafiğini nereden alıyorsunuz Sn Strategist ?[/quote]
Hem FX2000'de, hem de kullandığım Forex programında var. O an hangisi açıksa ondan bakıyorum... :)))
Gösterge faiz %1.05 yukarıda,
öyleyse palamın %2.10 düşmesi gerekir,
faiz yalan söylemez, ama palam yalancıdır, ikirciklidir, tereyağından kılı çeker alır
61250-1300=59950
[b](duzeltme) ımkb'de 13 kasım tarıhınde yenı uygulamalar devreye alınacak [/b]
**bugun 09:15:43'de yayınlanan haberımızı sureklı muzayede ve emır toplanması
saatlerıne ılıskın duzeltme yaparak tekrar yayınlıyoruz***
ıstanbul menkul kıymetler pıyayası'nda (ımkb) 13 kasım 2009 tarıhınden ıtıbaren
bazı yenı uygulamalar devreye alınacak.
Mevcut durumda ımkb hısse senetlerı pıyasası ulusal pazarı'nda ıslem gormekte olan
gayrımenkul yatırım ortaklıkları, gırısım sermayesı yatırım ortaklıkları, menkul
kıymet yatırım ortaklıkları ve borsa yatırım fonu katılma belgelerı 'kurumsal urunler
pazarı' baslıgı altında ıslem gorecek. Duzenleme calısmalarının ardından aracı
kurulus varantları da kurumsal urunler pazarı'nda yapılandırılmıs urunler baslıgı
altında ıslem gormeye baslayacak.
ımkb tarafından yayınlanan genel mektuba gore 13 kasım 2009 tarıhınden ıtıbaren
devreye alınacak yenı uygulamalar soyle:
- capraz ıslem kuralının pıyasa genelınde uygulamadan kaldırılması
- ıkıncı seansta acılıs seansı uygulaması
bu uygulama ıle ıkıncı seans ıs akısına ılıskın saatler soyle belırlendı:
2. Seans 14:00-17:30
acılıs seansı 14:00-14:20
emır toplanması 14:00-14:15
acılıs fıyatlarının belırlenmesı 14:15 (+)
sureklı muzayede 14:20-17:30
gozaltı paazrı (acılıs seansı ıle baslar) 14:00-15:00
- elektronık emır ıletım modu baslangıc ve bıtısıne ılıskın mesaj yayınının sona
ermesı
- borsa termınallerının seans bası emır ıletımı uygulamasında ıyılestırme
bu yenı uygulama paketı ıle bırlıkte, hsp alım-satım sıstemınde bırıncı ve ıkıncı
seans sureklı muzayede ıslemlerı oncesınde pıyasa yapıcılık faalıyetlerıne ılıskın
olarak gelıstırılmıs olan 'otomatık kotasyon atama basladı' ve 'otomatık kotasyon
ıletımı bıttı' mesajları gonderılmeye baslanacak.
-matrıks-
[quote=abka;164114]günlüklerde çok net bir OBO var...
dowun 10200-10300 arasında takılması,geçememesi...
mevsimsellik ve bu kadar ralliden sonra
ÇOK İYİ BİR OBO yakışır...hedef 50.000..süre aralık sonu...günlükler zaten sat da...[/quote]
Bize 54000 de yeter, ama amcalar hala rali peşinde, büyük yerden emir gelmedi galiba, gelse 1 dk durmazlar, un var, şeker var,
helva yok,
full kısa hadi hayırlısı...
Site hızında bir sorun mu var ?
Neyse, Sazan 61.8 longları kapar. (:62.025)
OBO iptal oldu...:::long oldum.950 den sistem al verdi...
şaka şaka..long oldum..ama günlüklerde okkalı OBO var... ama kanımca sistem bu sefer çarpılacak..son 6 sinyal isabetliydi...
[QUOTE=abka;164133]OBO iptal oldu...:::long oldum.950 den sistem al verdi...
şaka şaka..long oldum..ama günlüklerde okkalı OBO var... ama kanımca sistem bu sefer çarpılacak..son 6 sinyal isabetliydi...[/QUOTE]
hocam 62050 de de MFI 84 u kesti.. assa yoneldı ama tekrar yukarı cıkarsa sert yukselıs olur .. yukselmesı dusuk ıhtımalle ama genede dıkkatlı olmak lazım..
bol sans :)
62050 kısalar 925 den flatllendi.. hacim olmayınca gul gibi MFI sapıtıyo.. sert bi sekilde alım yeresine yöneldi.. daha al gelmedi ama var birz yolu.. 900 kırılmazsa yukarı yönelir vob...
825 MFI 20 yi kesti .. Full long..
[quote=Kennym;164134]hocam 62050 de de MFI 84 u kesti.. assa yoneldı ama tekrar yukarı cıkarsa sert yukselıs olur .. yukselmesı dusuk ıhtımalle ama genede dıkkatlı olmak lazım..
bol sans :)[/quote]
Bu MFI volümü de dikkate almıyor muydu? Öğleyin bu saatlerde volüm düştüğünde güvenilirliği kaybolmuyor mu?
[QUOTE=Strategist;164137]Bu MFI volümü de dikkate almıyor muydu? Öğleyin bu saatlerde volüm düştüğünde güvenilirliği kaybolmuyor mu?[/QUOTE]
haklısın volume dusunce cok guvenılır degıl ama olsun :) benden daha saglam tutturuyor :)
[QUOTE=enorton;163739]
Az önce Ataşehirdeydim, yolları değiştirmişler ve geçen haftaya kadar geliş-gidiş olan bir çok yol artık tek yön olmuş... Koca koca girilmez tabelaları da koymalarına rağmen vatandaş yine bildiğini okuyor.. Ya tabelalara bakmıyorlar ya da tabelaların ne anlama geldiğini bilmiyorlar...
Ters yönden karşımdan bir ticari taksi geldi... Ben ona,ona bana sellektör yapıyor... Durduk, dedi sen ne yapıyosun? Dedim ki burası artık tek yön oldu, sen ters yönden geliyorsun... Cevap;
-Nasıl ters yön yaaa :D[/QUOTE]
Bugün yine aynı muhabbet... Bu sefer ters yönden gelen altında Passat,ağzında sakız, kokoş bir teyzemiz... :) Yakında Hıncal Uluç gibi buradan plakaları da söylemeye başlayacağım...
[QUOTE=abka;164133]OBO iptal oldu...:::long oldum.950 den sistem al verdi...
şaka şaka..long oldum..ama günlüklerde okkalı OBO var... ama kanımca sistem bu sefer çarpılacak..son 6 sinyal isabetliydi...[/QUOTE]
cidden çarpıldı..750 den sat verdi..kısa oldum..
[quote=enorton;164139]Bugün yine aynı muhabbet... Bu sefer ters yönden gelen altında Passat,ağzında sakız, kokoş bir teyzemiz... :) Yakında Hıncal Uluç gibi buradan plakaları da söylemeye başlayacağım...[/quote]
Ya enortonum bana Atasehir deme,sözüm meclisten dısarı ama ne ''sonradan gorme''yeri olmus abi orası,gecenlerde isim dustu,uphill courtlar,kentplus ların oldugu yere,hayvanınn biri hammer almıs benim arabanın üzerine cıkıyordu yan yoldan adam hammerim var diye butun trafik kurallarını hice sayıyor,neyse buna ben kornayı bastım herif donkk diye durdu bende durdum,indi 1.60 boylarında mafya kılıklı bi herif,arka koltuktada iki tane yarma daha var,dedim yol benim dikkat etsene herif demez mi arabaya bakta istersen sen dikkat et dedi,tehditkar sozlerle..yanımda esim vardı o tuttu ama gozum kararmıstı gircektim hayvanata..dedigi lafa bak adamın,resmen mafyaa doldurmus abi istanbul'u..
[quote=abka;164140]cidden çarpıldı..750 den sat verdi..kısa oldum..[/quote]
[quote=Kennym;164138]haklısın volume dusunce cok guvenılır degıl ama olsun :) benden daha saglam tutturuyor :)[/quote]
Sabah açılışta ve bu saatlerde mekanik sistemlerin ve indikatörlerin çarpılması çok normal. Sabah gap'i ve öğle durgunluğu yamultuyor zavallıları.
[quote=Kennym;164136]825 MFI 20 yi kesti .. Full long..[/quote]
kenny bakıyorum artık teknik takılıyorsun.ya herro ya merroyu bıraktın mı :D
MFI KENNY,CSI NEW YORK ::::::
[quote=enorton;164139]Bugün yine aynı muhabbet... Bu sefer ters yönden gelen altında Passat,ağzında sakız, kokoş bir teyzemiz... :) Yakında Hıncal Uluç gibi buradan plakaları da söylemeye başlayacağım...[/quote]
Hocam lokasyon ataşehirmi, öyle ise yakınız ozaman
[QUOTE=elstock;164141]Ya enortonum bana Atasehir deme,sözüm meclisten dısarı ama ne ''sonradan gorme''yeri olmus abi orası,gecenlerde isim dustu,uphill courtlar,kentplus ların oldugu yere,hayvanınn biri hammer almıs benim arabanın üzerine cıkıyordu yan yoldan adam hammerim var diye butun trafik kurallarını hice sayıyor,neyse buna ben kornayı bastım herif donkk diye durdu bende durdum,indi 1.60 boylarında mafya kılıklı bi herif,arka koltuktada iki tane yarma daha var,dedim yol benim dikkat etsene herif demez mi arabaya bakta istersen sen dikkat et dedi,tehditkar sozlerle..yanımda esim vardı o tuttu ama gozum kararmıstı gircektim hayvanata..dedigi lafa bak adamın,resmen mafyaa doldurmus abi istanbul'u..[/QUOTE]
Doğru söze ne denir ki... Hele bayanlar, altlarında son model arabalar ama kurallardan bir haberler... Dediklerine aynen katılıyorum... Bir de şu var, şu nüfusla bile Ataşehir tarfiği felç durumda... Bir de MB ve 3 kamu bankasının genel müdürlüğü de buraya gelince sonuç nasıl olacak çok merak ediyorum...
bugun piyase tam benlıkmıs yuaw emme işim var accuk faydelenebıldım 600 pıvan felam ::: 61550 altı olmazsa yukarı deneme yapcaz 62250 yeresına kadder uyarmadı demeyın gayri....
61550 kırılırsada 60600 de gorusuruk deriz :::
Palam iyi direniyor, veri seryosu var aklında galiba, veri kötü ise yön yukarı iyi ise aşağı, yaşar hocanın görüşü,
uzun denemesi rafa kaldırıldı.. tam o sırada MFI bikez daha alttan kesti ve al sinyali verdi.. pifff buyuk dususte de bu olmustu :)) neyse flat izleyeyim bi sure..
Şu yazıyı 1-2 dk ayırıp lütfen okuyalım... Malesef ülkemizde parası olan herşeyi satın alabiliyor...
[url]http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/uluc/2009/09/30/once_hukuk_acilimi_gerek[/url]
4 Ay önce benim bir tanıdığım Antayada yoldan karşıdan karşıya geçen anne ve çocuğu öldürdü... Altındaki araç son model mercedes... Ve hızı belki de 170-180 di... Bizimkine bişey olmadı tabi... Kadının kocası mahvoldu kafayı yedi. Düşünsene biranda eşin ve tek çocuğun yokoluyor... Bizim ki 3 ay hapiste yattı şimdi serbest... Adama kan parası gibi bişeyler verdiler olay kapandı. Ama gerçekten kapandı mı?? Bööyle mi olmalı??
Ben de bir trafik kazası mağduruyum... Ülkemizde terörün 1000 katı şehidi trafikte verdik ve vermeye de devam ediyoruz... Ben de trafik açılımı istiyorum. Alkollü araç kullanan cinayete teşebbüsten yargınlansın istiyorum... Neyse...
[QUOTE=security;164144]Hocam lokasyon ataşehirmi, öyle ise yakınız ozaman[/QUOTE]
Ümraniye - Ataşehir arası...
Rahmetli Kazım Koyuncu'nun dediği gibi "Dünyada Bir Yerdeyim" :)
61300 altına sarkmadığımız sürece satışlar derinleşemiyecek gibi duruyor..
Dolar coştu ama FDOW tutunuyor... FDOW da kendini bırakırsa görün küsküyü...
bizdeki 18 olan ehliyet alma yaş sınırı kesinlikle çok erken bu memleket için..
eğitim şart..
[quote=enorton;164151]Ümraniye - Ataşehir arası...
Rahmetli Kazım Koyuncu'nun dediği gibi "Dünyada Bir Yerdeyim" :)[/quote]
İçerenköy- ATAŞEHİR arası,
[quote=Strategist;164153]Dolar coştu ama FDOW tutunuyor... FDOW da kendini bırakırsa görün küsküyü...[/quote]
Sakin ol kardeş, kanlımı olcak, kansızmı,.......
[QUOTE=SEYYAH;164143]kenny bakıyorum artık teknik takılıyorsun.ya herro ya merroyu bıraktın mı :D
MFI KENNY,CSI NEW YORK ::::::[/QUOTE]
ehueh aradabi bakıyorum gos kararı :) 3-5 sanıye .. sınyal gorursem yoksa yapmıcam ıslem bugun yaptım 350 puan yalama olduk..
[quote=security;164156]Sakin ol kardeş, kanlımı olcak, kansızmı,.......[/quote]
Bol puanlı olsun, kanla işimiz olmaz... :..: