-
geceye flat girdim.. güzel bir gündü.. efikscinin deyimiyle savol PELAm..:..:
tahminim yarın sabah yatay açılış olur.. yukarıdan açarsa da süper short fırsatı olacak.. bu hafta 56.000 altını beklemiyorum(hatta ve hatta 57.000 altı beklemiyorum):), inerse bu seviyenin altına benim için sürpriz olacak..
-
vob kapanırken dow hangi seviyelerdeydi ?
-
[quote=YAVUZHAN;168391]vob kapanırken dow hangi seviyelerdeydi ?[/quote]
Yaklaşık 10491
-
herkes ezelimi izliyor :)
-
Uzun bir zaman sonra, Sazan full flat olarak geceye girer.
UV portföy hala 10/10 short ama kısa vadeli portföyler 2 sistem ve SW tümü flat.
(3. Sistem day trade olduğundan dogal olarak flat)
Sonuç çook uzun bir aradan sonra Huzur...
-
[quote=sazan;168395]Uzun bir zaman sonra, Sazan full flat olarak geceye girer.
UV portföy hala 10/10 short ama kısa vadeli portföyler 2 sistem ve SW tümü flat.
(3. Sistem day trade olduğundan dogal olarak flat)
Sonuç çook uzun bir aradan sonra Huzur...[/quote]
sn sazan sizin elliot çalışmalarınıza göre mart ortası başlayan yukarı trend bittimi yoksa son tepe üstünde halen yeni yüksek deneme ihtimalimiz varmı ?
-
Hazır kimse yokken birkaç çalışma,
DJI Haftalık.
Defalarca verdiğim DJI grafiğinde halen iki yatay çizgi üstünde kapanış olmadığı için (bügün itibariyle iki çizg üstündeyiz, ancak grafik haftalık ve cuma kapanışı önemli), DJI'de aşağı senaryo daha hakim senaryo.
(ENorton dostum, mesajımda geçen 200-300 bandı gerçekte grafikteki iki yatay, geçen hafta üstünde kapatamadık, bu haftaya bakacağız artık)
[IMG]http://img695.imageshack.us/img695/2474/vobsystem.png[/IMG]
-
[quote=YAVUZHAN;168396]sn sazan sizin elliot çalışmalarınıza göre mart ortası başlayan yukarı trend bittimi yoksa son tepe üstünde halen yeni yüksek deneme ihtimalimiz varmı ?[/quote]
Dostum,
Xu100'de 44.120 altına sarkma olmadığı sürece yeni bir tepe olasılık dahilinde. Ancak bu seviye altında, SW'ye göre yeni tepe olasılığı azalır. (Bugün verdiğim haftalık Xu100 grafiğinde iv etiketli dip)
-
elinize sağlık , çok teşekkürler sn sazan.
-
Sistem sistem Diye Nicesine Sarıldım
Benim Sadık Yarim Trendlerdir
Beyhude Aldım Boşa Sattım
Benim Sadık Yarim Trend Takibidir
Nice Sistemlere Bağlandım Kaldım
Ne Bir Kâr Gördüm Ne Bir Fayda
Her Turlu Kârı Trendden aldım
Benim Sadık Yarim Trend Takibidir
Ralli Verdi Gap Verdi
Disiplin İle uymayinca Zarar Verdi
Benim Sadık Sistemim Trend Takibidir
Dowa Bakarsam Hava Alırım
Trende Bakarsam Puanları toplarım
Trendden Ayrılsam Şaşar Kalırım
Benim Sadık Yarim Trend takibidir
-
Interbank Dolar Günlük.
[U][COLOR=#ff4400][IMG]http://img695.imageshack.us/img695/9104/vobsystemy.png[/IMG][/COLOR][/U]
-
TAHVIL, Aktif Vade, Günlük
[IMG]http://img694.imageshack.us/img694/2474/vobsystem.png[/IMG]
-
Şimdi,
Bu adam VOB haftalık (sabah saatlerinde verdim), DJI haftalık, Interbank Dolar günlük ve Tahvil günlük grafiklerini neden verdi diye merak ediyorsanız, her bir grafikte (piyasanın üç saçayağı Borsa, Döviz ve Faiz) tamam mı devam mı kararlarının verileceği noktalarda olduğumuzu da görmüşsünüzdür. (Dikkat : Şu yana yada bu yana gideceğiz demiyorum.)
Çok yakında piyasaların kararını hangi yanda vereceğini hep beraber göreceğiz. Buradan da görülebileceği gibi karar noktalarında genelde bu grafiklerin hepsi önemli destek-dirençlere gelip takılırlar. Tek bir zaman dilimine bakmak (örneğin 15 dk'lık grafik) bize 1 agacı, aynı anda birkaç zaman dilimine ve piyasaları oluşturan farklı ensrumanlara bakmak bize ormanı gösterir.
-
doların sessiz gücü çok düşündürücü...
-
[quote=sazan;168403]Şimdi,
Bu adam VOB haftalık (sabah saatlerinde verdim), DJI haftalık, Interbank Dolar günlük ve Tahvil günlük grafiklerini neden verdi diye merak ediyorsanız, her bir grafikte (piyasanın üç saçayağı Borsa, Döviz ve Faiz) tamam mı devam mı kararlarının verileceği noktalarda olduğumuzu da görmüşsünüzdür.
Çok yakında piyasaların kararını hangi yanda vereceğini hep beraber göreceğiz. Buradan da görülebileceği gibi karar noktalarında genelde bu grafiklerin hepsi önemli destek-dirençlere gelip takılırlar. Tek bir zaman dilimine bakmak (örneğin 15 dk'lık grafik) bize 1 agacı, aynı anda birkaç zaman dilimine ve piyasaları oluşturan farklı ensrumanlara bakmak bize ormanı gösterir.[/quote]
Hocam güzel analiz, tebrikler,
-
[I]THE END[/I].
[COLOR=red]([U]Content overrides the context[/U])[/COLOR]
(Tercümesi için Astatin'e başvurunuz.!)
[URL="http://img695.imageshack.us/i/56953500375.jpg/"][IMG]http://img695.imageshack.us/img695/4404/56953500375.jpg[/IMG][/URL]
-
spotta
100 Günlük ort = 57.488 (aşağısında long tehlikeli)
69 Günlük ort = 60.450 (üstünde short tehlikeli)
iyi geceler...
-
[QUOTE=YAVUZHAN;168393]herkes ezelimi izliyor :)[/QUOTE]
sende mi brütüs..:))) reklam girdi araya bi bakayım dedim..:..:
-
[QUOTE=sovalye;168407]spotta
100 Günlük ort = 57.488 (aşağısında long tehlikeli)
69 Günlük ort = 60.450 (üstünde short tehlikeli)
iyi geceler...[/QUOTE]
o zaman bu haftaki bandımız bu aralık..;):::
-
[quote=jerfin;168408]sende mi brütüs..:))) reklam girdi araya bi bakayım dedim..:..:[/quote]
ya ilk bölümlerde poker falan görünce direkt yazdık izlenecekler listesine :::
-
[quote=YAVUZHAN;168411]ya ilk bölümlerde poker falan görünce direkt yazdık izlenecekler listesine :::[/quote]
ezelın seneryosu ıyı takıpteyım
-
[quote=okansak;168412]ezelın seneryosu ıyı takıpteyım[/quote]
monte cristo kontu (alexander dumas) nun gerçekten başarılı bir uyarlaması.kolay diildir ööle klasii yorumlamak tekrar dan.özellikle tuncel kurtiz cuk olmuş ...tebrikler...
-
ezeldeki dayı önceki bi bölümünde 'hesap tutmak ayrı iş hesap görmek ayrı iş' demişti...çok hoşuma gitmişti...tam vobu tarif ediyo :..:
-
Yarın usd yi uygun yerelerden almaya çalışacam, piyasanın ilk saatlerinde fırsat yakalarım diye düşünmekteyim,
-
[QUOTE=YAVUZHAN;168411]ya ilk bölümlerde poker falan görünce direkt yazdık izlenecekler listesine :::[/QUOTE]
bende sadece ve sadece ''ezel''(Kenan İmirzalıoğlu) ilgimi çektiği için izliyorum..:..: sakın ahh şu kadınlar deme..:p
-
[quote=jerfin;168417]bende sadece ve sadece ''ezel''(Kenan İmirzalıoğlu) ilgimi çektiği için izliyorum..:..: sakın ahh şu kadınlar deme..:p[/quote]
ya bırak kanka ya :..::..: kısaların çeyreği duruyo :..: ben yatar...sabah tükkan açacaz daha...iii geceler herkese..
-
[QUOTE=jerfin;168417]bende sadece ve sadece ''ezel''(Kenan İmirzalıoğlu) ilgimi çektiği için izliyorum..:..: sakın ahh şu kadınlar deme..:p[/QUOTE]
sende mi brutus :::
-
[QUOTE=fXci;168419]sende mi brutus :::[/QUOTE]
-
[QUOTE=jerfin;168420]avatarım nasıl olmuşş...:::[/QUOTE]
sende , sarışın mı o da neymiş benim tipim esmer... sarışınlardan nefret ederim deyip de sonra beni görünce sukoy verenlerdensin galiba :::
-
Anaaaamm... Conilerin forumlarından öğrendiğim kadarıyla Robert Prechter bugün seans başındaki gap'den sonra newsletter'ının üyelerine "DOW tepe yaptı, 200% short girin" diye mesaj atmış... Bilmeyenler için, Prechter EW'yi dünyaya tanıtan adam... Kendine bu kadar güvenmesi inanılır gibi değil... Bakalım ne olacak.... EW'ciler bu hafta ya batar ya çıkar artık...
-
[QUOTE=fXci;168422]sende , sarışın mı o da neymiş benim tipim esmer... sarışınlardan nefret ederim deyip de sonra beni görünce sukoy verenlerdensin galiba :::[/QUOTE]
benim oğlumu gördün sen dimi.. sapsarı saçlar, masmavi gözler..bebeksi bir yüz... doğduğu zaman ahhh be yaa neden kız olmadın sen, vallah dünyayı yerinden sarsardın dedim..:..::::
-
[quote=jerfin;168417]bende sadece ve sadece ''ezel''(Kenan İmirzalıoğlu) ilgimi çektiği için izliyorum..:..: sakın ahh şu kadınlar deme..:p[/quote]
ah şu kadınlar :D
-
vobun kapanış anındaki seviyeden düşükte kapanış yaptı sanırım dow.
yinede güçlü kapanış zira taze yüksek denedi..
future lar belirliyeci olacak gibi dursada hafif altan yada yatay başlarız gibi geldi bana.
asya nasıl tepki verecek bakalım ?
-
Dow 10250 nin altında 8100 e kadar düşüş yapabilir, ihtimaldir, ama 10250 altına inerse:) bana kalırsa bu hafta yola devam ve 10600 üzerinde biyerleri görür, sonrası? valla hergün arkası yarın gibi duruyo hep:..: yani buralarda çokda fazla öngörüde bulunmak zor, ama boğa piyasalarıda zaten bu tip zamanlarda işi uzatırda uzatır, ben 11000 i aşıp 11200 lere merdiven dayayabileceğini düşünüyorum, bi taraftanda aylık'da orta bolinger bandına gelmesi sanırım teknik davrananları eli tetikte bekletiyordur...
Boğa piyasaları işi uzatırda uzatır dedik dimi:) Bakın altına, hergün düşecek diyenler yanılmaya devam ediyor, amma velakin altın 1300-1350 $ gibi düşüşe geçer derim ben, 1250 diyenleride yanıltır, oradan 1000 $ a kadar gevşer, sonrasımı? işte işin kötüsü onun sonrasıda var , 1700-1750 $+. ama zaman vermek güç şimdilik:),yinede tahminim 2011 in ilk altı ayına kadar 1700 ü görmüş olacaktır:) saygılar...
-
[B]Günaydın,
[U]24 Kasım Salı [COLOR="blue"]"Yurtdışı"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar
Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi[/U][/B]
[U]GER GSYH (q/q) (Q3) 9:00 %0,7 %0,7 Yüksek
GER Özel Tüketim Harcamaları (Q3) 9:00 -%0,4 %0,7 Yüksek
GER İç Talep (Q3) 9:00 %0,2 -%1,3 Yüksek
GER Sermaye Yatırımları (Q3) 9:00 %0,8 %0,8 Yüksek
GER İnşaat Yatırımları (Q3) 9:00 %0,6 %1,4 Yüksek
GER Kamu Harcamaları (Q3) 9:00 %0,3 %0,4 Yüksek
GER İhracat (Q3) 9:00 %4,1 -%1,2 Yüksek [/U]
GER İthalat (Q3) 9:00 %3,5 -%5,1 Orta
[U]GER IFO Yatırımcı Güven Endeksi (Beklentiler) (Kas) 11:00 97,3 96,8 Yüksek
GER IFO Yatırımcı Güven Endeksi (İş Dünyası Eğilimi) (Kas) 11:00 92,5 91,9 Yüksek
GER IFO Yatırımcı Güven Endeksi (Mevcut Değerlendirmeler) (Kas) 11:00 88 87,3 Yüksek [/U]
GBP Toplam İş Dünyası Yatırımları (q/q) (Q3) 11:30 -%5,0 -%10,2 Düşük
[U]GBP Bankalar Birliği Konut Kredileri (Eki) 11:30 44K 42K Yüksek
EUR Sanayi Yeni Siparişleri (a/a) (Eyl) 12:00 %1,0 %2,0 Yüksek [/U]
[B]
USD GSYH (y/y) (Q3) 15:30 %2,9 %3,5 Yüksek
USD Kişisel Tüketim (Q3) 15:30 %3,2 %3,4 Yüksek
USD Kişisel Tüketim Harcamaları (Çekirdek) (q/q) (Q3) 15:30 %1,4 %1,4 Düşük
USD GSYH (Q3) 15:30 %0,8 %0,8 Yüksek
USD S&P/Case-Shiller Bileşik 20 Endeksi (y/y) (Eyl) 16:00 -%9,2 -%11,3 Yüksek
USD S&P/Case-Shiller Konut Fiyat Endeksi (Eyl) 16:00 146 Düşük
USD Tüketici Güveni (Kas) 17:00 47,5 47,7 Yüksek
USD Konut Fiyat Endeksi (a/a) (Eyl) 17:00 %0,1 -%0,3 Yüksek
USD Richmond Fed İmalat Endeksi (Kas) 17:00 9 7 Yüksek
USD Fed Açık Piyasa Komitesi Toplantı Tutanakları 21:00 Yüksek
USD API Petrol Stokları (20 Kas) 23:30 -4367K Düşük [/B]
[B][U][COLOR="Blue"]"Türkiye"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B]
3, çeyrek TCMB yatırım anketi (14:00)
3. çeyrek TCMB Finansal istikrar raporu (17:00)
Kasım dönemi Iktisadi Yönelim anketi (17:00)
T.C Hazine 7 yıl vadeli TL cinsi değişken kuponlu tahvili yeniden ihraç edecek.
[B]Bol Kazançlar..[/B]
-
Günaydın ve bol kazançlar...Şortlar gol olur, pretcher gol olur ew gol olur
-
Şaibe olmasın VOBci kapanışında FDJ 10474 imiş..Şu an 10396...-400 açarız tahminimce :) sonra kabus kobar..-1000 mi olur -100000 mi olur bilemeyon..
Bu arada EURUSD ye de 50 pips takmışım...bugünün tarihini not alıp sayılarını süper lotoda oynayayım bari..
İmza: Ballı AYU
-
[quote=Astatin;168322]eurusd de 2000 le başladığım macera sabh tariling stop son işlemle 3150 de bakşye...EURUSD de 20 kaldıraçla şortum...RESTTTT **[/quote]
REST IN PEACE:::::::::
Mbm, Yavızhan, Athlon nerdesiniz hadi düğün dernek....lelele.lelele
-
Borsalarda Dün Kapanışlar ve Bu Sabahki Gelişmeler:
ABD’de beklenenden olumlu gelen konut datası, dolardaki zayıf görüntünün devamı
ve enerji fiyatlarındaki artışların etkisiyle ABD borsa endeksleri dünü %1,6’yi geçen
yükselişlerle kapandı. Özellikle Dow Jones endeksindeki 10450 seviyesi son 13 ayın
zirvesinde bir kapanış...
[B]Bugünün dikkat çeken haberleri arasında İsrail MB’nın faizleri ikinci kez çeyrek puan[/B]
arttırarak %1’e çekmesi ve [B]FITCH’in Meksika’nın kredi notunu düşürdüğü haberi var.[/B]
İsrail MB, süpriz bir şekilde faizleri çeyrek puan arttırsa da dün Macaristan ve
Kolombiya MB’ları faiz oranlarını düşürdü. FITCH’in Meksika’nın kredi notunu düşürmesine
neden olarak da düşen petrol satışları ve büyüyen bütçe açığı gerekçe gösterildi.
Yukarıdaki grafikte de görüldüğü gibi İMKB30 spot endeks Cuma günü Omuz-Baş-
Omuz formasyonunun boyun çizgisi olan 58000’in altına kayarak formasyonun gereği olarak
sert bir satışla karşılaştı. Dün; ‘’İMKB30 spot endeks tekrar 58000 seviyesinin üzerinde bir
kapanış yapamaz ise [B]Omuz-Baş-Omuz[/B] formasyonu teyid edecek ve düşüşte ilk hedef olarak
[B]55000[/B] karşımıza çıkacaktır.’’ diye yazmıştım. Kapanış da zorlama da olsa 58000’in hemen
üzerinde gerçekleşti. Bugün 58000 seviyesinin üzerinde oluşacak seyir ve kapanış İMKB30
spot endekste yukarı yönde tepki olasılığını arttıracaktır. İMKB30 spot endeksin, [B]58000[/B]
[B]seviyesinin üzerinde kalması suretiyle, olası bir yükselişte hedef seviye [COLOR=lime]59000-59500[/COLOR][/B]
bandından geçen yükselen trendin alt bandı olacaktır...!
Diğer yandan İMKB30 spot endeks grafiğinde tipik bir Omuz-Baş-Omuz
formasyonunun teyidi olan; boyun çizgisi olan [B]58000 seviyesinin altına gelinmesi ile, [COLOR=red]55000[/COLOR][/B]
[B]sadece düşüşte ilk durak olacaktır.[/B] Zira bu durumda İMKB30 spot endekste orta vadeli düşüş
[B][COLOR=red]45000[/COLOR] seviyesine değin sürebilir...![/B]
Son Not: Dün bana gün içerisinde en çok sorulan soru; VOB en yakın vadeli İMKB30
sözleşmesinin neden spot fiyatın altında trade ettiği idi. Bu duruma ‘’backward’’(geri kalmış)
piyasa denir. Tam tersi yani spotun üzerinde işlem gören vadeli piyasalara da ‘’contango’’
(primli) piyasa denir. Backward piyasa şartları bir süredir Dow Jones futurelarında da
görülüyor. Net sebebini bilmek güç ama bu durum genellikle; spot piyasada satış beklentisi
olanların fazlalığı sebebiyle agresif kısa pozisyon alma isteği olarak algılanabilir. Tabii bu
durum, fiyatın aşağıda olması yönünde bir fiili manipülasyon yoksa geçerlidir...
Şu ana kadar ki verilere bakılarak bugün VOB’ta, açılışta;
ARALIK vadeli İMKB30 sözleşmelerinin güne; 150-300 puanlık düşüşle başlangıç
yapabileceğini bekliyorum.
AYATIRIM
N. Nuri SEVGEN
Vadeli İşlemler Müdürü
-
[quote=ERGEN;168458]spotun üzerinde işlem gören vadeli piyasalara da ‘’[COLOR=Red]contango[/COLOR]’’ (primli) piyasa denir.[/quote]
Hasta oldum bu tabire... Artık dilimden düşmez... Pala fena contango etti beni... :..: